Her kan du lese deg opp foran den 31.serierunden i Championship.

Fredag 8.februar:

Watford – Crystal Palace
Kampstart: 20:45
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner:  Ikechi Anya og Neuton er ute for hjemmelaget. Nyron Nosworthy og Joel Ekstrand vil bli vurdert nøye opp mot kampstart. Mile Jedinak er fortsatt ute for Palace. Det samme er Alex Nimely, Paddy McCarthy, Joel Ward og Owen Garvan.

Nok en gang klarte Gianfranco Zola og hans mannskap å reise seg etter et nederlag. Dette vitner helt klart om en sterk moral i laget og er en viktig egenskap for alle lagene som ønsker å kjempe helt i toppen av tabellen. I forrige serierunde ble Bolton slått 2-1 hjemme på Vicarage Road, men på fredag kveld venter tabell og byrival Crystal Palace. Det kan bli en vrien nøtt. Med 52 poeng har Watford bare ett poeng opp til direkte opprykk, men den plassen innehar Leicester og de har nå fem seire på rad. Man kan med andre ord ikke duppe av i årets opprykkstrid. Watford er utrolig nok like god på bortebane som det de er på hjemmebane. Begge plassene står de med 8-2-5 så langt denne sesongen. De er definitivt best når de får ligge bakpå for og så angripe med lynraske kontringer. Akkurat det er det store muligheter for i denne kampen. Motstanderen er nemlig Ian Holloway og hans Crystal Palace. Etter en trøblete periode med bare en seier på de ni siste kampene, smakte det nok godt med en sterk 2-1 seier hjemme mot Charlton i forrige serierunde. Nå skal de forsøke å bygge videre på det mot opprykksrival Watford. Foran denne kampen ligger Palace på en 5.plass med 51 poeng og skulle det bli tap her vil de få en luke på fire poeng opp til fredagens motstander. På fremmed gress har Palace 5-4-6 denne sesongen.

Vurdering: De to lagene i Championship som scorer flest mål. Denne kampen passer nok Watford best og vi tror de kontrer inn tre nye poeng.

Vårt tips: H (1,90 hos Norsk Tipping)

 _________________________________________________________

Lørdag 9.februar:

Bolton Wanderers – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Christoffer Foy
Skader og Suspensjoner: David Wheater, Mark Davies og Matt Mills er ute for vertene. Ben Mee er ute for gjestene.

Lokaloppgjør mellom Bolton og Burnley og for en kamp det kan bli. Charlie Austin var tilbake igjen for Burnley til forrige serierunde og han trengte bare ett minutt på å score igjen. Bolton derimot, har nå gått fire kamper på rad uten seier og bør virkelig vinne denne kampen. De har nå falt ned til 20.plass på tabellen og veien til nedrykk er plutselig kortere enn veien til kvalifisering. Faktisk har Bolton bare tre poeng ned til nedrykk i det kalenderen sier februar. Hvem hadde trodd det før sesongen? Hjemme på Reebok Stadium har de 6-5-3 så langt denne sesongen. Sean Dyche og hans Burnley hadde tre seire på rad i januar, men nå har det sagt stopp. Først ble det et overraskende tap hjemme mot Birmingham, før det ble poengdeling borte mot Peterborough forrige runde. Fortsetter motgangen på lørdag eller klarer Burnley starte en ny rekke med gode resultater? Uansett er nok fansen på Turf Moor mer enn glade for tiden. De ligger nemlig på en 7.plass med bare fire poeng opp til kvalifisering. På fremmed gress har de ikke tapt på de fire siste kampene og har totalt 5-3-7.

Vurdering: Bolton er et trist skue denne sesongen og må vinne her. Burnley med to svake kamper på rad. En usikker markering for hjemmeseier.

Vårt tips: H (2,10 hos Norsk Tipping)

 _________________________________________________________

Blackburn Rovers – Ipswich Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Kevin Wright
Skader og Suspensjoner: Lee Williamson og DJ Campbell kan debutere for vertene. Grant Hanley er usikker. Paul Taylor er fortsatt ute med skade for gjestene. Han får med seg Scott Loach til denne kampen.

Michael Appleton har gjort noe svært fornuftig med Blackburn. Han har lagt bort fokuset på angrepsspill og heller fokusert på forsvarspillet. Dette har resultert i bunnsolide kamper hvor motstanderen kommer til minimalt med sjanser. På denne måten får man kanskje litt mindre sjanser selv, men når man har en spiller som Jordan Rhodes på topp, trenger man heller ikke mange sjanser. I forrige serierunde spilte de en jevn kamp hjemme mot Bristol City, men to mål av Rhodes sørget for seier. Før den kampen ble Derby solid slått i deres egen lekegrind. Derby kom faktisk ikke til en eneste sjanse gjennom hele kampen og akkurat dette er et tegn på hvordan Blackburn spiller for tiden. De ligger nå på en 13.plass med syv poeng opp til kvalifisering. Hjemme på Ewood Park har de skuffende 7-2-6 så langt denne sesongen. Gjestene knuste Middlesbrough 4-0 hjemme på Portman Road i forrige serierunde og kommer derfor til denne kampen med store trillekofferter fulle av selvtillit. De har nå kommet seg opp på 35 poeng og skulle de vinne lørdagens oppgjør vil de bare ha to poeng opp til Blackburn. På fremmed gress har de 5-3-7 så langt denne sesongen.

Vurdering: Tøff kamp. Blackburn virker solide for tiden, men Ipswich imponerer gang på gang. Stor fare for poengdeling, men Blackburn ser sterkest ut. Hjemmeseier.

Vårt tips: H (1,75 hos Norsk Tipiing)

 _________________________________________________________

Blackpool – Millwall
Kampstart: 16:00
Dommer: David Webb
Skader og Suspensjoner: Ian Evatt og Bob Harris er ute for vertene. Benik Afobe kan debutere for Millwall, mens Paul Robinson har reist til Philidelphia for å bli frisk.

Karl Oyston har tydeligvis god tid med å finne en ny manager. Det begynner å bli en stund siden Michael Appleton forlot klubben og midlertidig manager Steve Thompson har vel på ingen måter overbevist fansen på Bloomfield Road. Med bare en seier på de åtte siste ligakampene har hjemmelaget falt ned til en 15.plass med 37 poeng. Det er dermed ti poeng opp til kvalifisering og seks poeng ned til nedrykk. I forrige serierunde ble det 2-1 tap hjemme mot Barnsley og derfor er det svært viktig at de slår tilbake med en seier. Hjemme på potetåkeren har de 4-6-5 så langt denne sesongen. Millwall var den store overraskelsen i høst, men nå virker det usannsynlig at de skal klare få en kvalifiseringsplass når sesongen er over. De ligger nemlig på en 10.plass med 41 poeng og konkurransen rundt dem på tabellen er knallhard. Løvene fra London har nå tapt tre kamper på rad i ligaen og da blir avstanden til kvalifisering bare større og større. På bortebane har de 4-6-5 denne sesongen.

Vurdering: Middels hjemmelag mot ok bortelag. Ingen av lagene imponerer noen for tiden. Poengdeling blir tipset.

Vårt tips: U (2,95 hos Norsk Tipping)

 _________________________________________________________

Bristol City – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
Dommer: Craig Pawson
Skader og Suspensjoner: Neil Kilkenny er ute for vertene. Daniel Ayala er usikker for gjestene, mens Adlene Guedioura er muligens tilbake igjen fra afrikamesterskapet. 

Sean O’Driscoll klemte til med to strake seire før det ble nederlag borte mot Blackburn i forrige serierunde. City skal likevel ha for at de ga Blackburn en skikkelig kamp og den kunne fort ha vippet til rødtrøyenes fordel. Det blir bare tettere og mer spennende i bunnen for hver runde som går. Lagene som så ut til å være nederlagsdømte i bunnen plukker rikelig med poeng og plutselig finner vi lag som Wolverhampton og Bolton helt i bunnen av tabellen. City har fortsatt fem poeng opp til sikker plass, men med tanke på hvor lite poeng noen av lagene foran på tabellen plukker, skulle det ikke overraske om de klarer hente inn det forspranget iløpet av de neste ukene. Hjemme på Ashton Gate har de 5-2-8, men det bør nevnes at de har vunnet tre av de fire siste hjemmekampene. Gjestene har nesten hatt flere managere enn spillere denne sesongen og sistemann ut ble altså Alex McLeish. Han klarte ikke samarbeide med de kuwaitiske eierne og nå er det Billy Davies som skal prøve seg. Han har tidligere vært manager i Forest og fansen er nok veldig fornøyde med denne ansettelsen. Forest har nå seks poeng opp til kvalifisering og det er på ingen måter en umulig oppgave for Davies og hans mannskap. På fremmed gress har de 3-7-5 denne sesongen.

Vurdering: O’Driscoll har fått gang på elevene sine. Dette blir hjemmeseier. 

Vårt tips: H (2,60 hos Norsk Tipping)

 _________________________________________________________

Charlton Athletic – Birmingham City
Kampstart:
 16:00
Dommer: Andy D’Urso
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget har ingen nye skader å melde om. Darren Ambrose, David Murphy, Stephen Carr og Will Packwood er ute for gjestene.

I midten av januar fremsto Chris Powell og hans mannskap som en seriøst outsider med tanke på kvalifiseringsplassene. De vant kamp på kamp og imponerte kraftig, men nå har de rett og slett møtt på et lite hinder. Først ble det 2-1 tap hjemme mot Sheffield Wednesday før man tapte 2-1 borte mot byrival Crystal Palace i forrige serierunde. Nå ligger de på en 14.plass med åtte poeng opp til kvalifisering. Skal de ha mulighet til å kjempe om de gjeve plassen i toppen, må de begynne å vinne kamper igjen. Hjemme på The Valley har de skuffende 4-5-6, noe som ikke er godt nok for et lag som sikter på øvre halvdel. Gjestene kom seg bedre gjennom overgangsvinduet enn det de fleste kanskje trodde på forhånd. Jack Butland ble solgt, men heldigvis skal han spille på St Andrews ut sesongen. Birmingham har faktisk spilt fire kamper på rad uten å tape og kanskje mer imponerende er det at de to siste kampene har begge endt med seier. “Back to back wins” er ikke noe Bluenosene har blitt bortskjemt med denne sesongen. De ligger nå på en 16.plass med 37 poeng. De har dermed seks poeng ned til nedrykk, men bare ti poeng opp til kvalifisering. For en spennende sesongavslutning det kommer til å bli. På fremmed gress har Birmingham 4-5-6 denne sesongen.

Vurdering: Charlton med trøblete form. Birmingham imponerer. Prøver oss på en råfrekk borteseier.

Vårt tips: B (2,80 hos Norsk Tipping)

 _________________________________________________________

Huddersfield Town – Cardiff City 
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Brown
Skader og Suspensjoner: Keith Southern, Danny Ward, Jermaine Beckford er ute for vertene. Peter Clarke, Oliver Norwood og Lee Novak er svært usikre. Gjestene vil være forsiktige med å bruke landslagsspillere som Bellamy og Gunnarsson hvis de er slitne.

Etter at midlertidig manager Mark Lillis fikset seier hjemme mot Crystal Palace og omkamp mot Leicester i FA Cupen, var det mange som åpnet øynene for at dette kanskje kunne være en potensiell manager på vei oppover. Dessverre ble mange av de tankene knust da Huddersfield ble avkledd borte mot Derby i forrige serierunde. Vertene ga seg ikke før det sto 3-0 og styreformann Dean Hoyle bør kanskje skyndte seg med å finne en ny manager. Nå ligger Terriers nede på en 17.plass med 36 poeng, noe som kanskje er litt skuffende med tanke på den fine starten de hadde. Hjemme på John Smith Stadium har de 5-6-4 denne sesongen. Gjestene fortsetter sin parademarsj mot Premier League. I forrige serierunde tok de en knallsterk seier borte mot Leeds på Elland Road. De har nå ti poeng ned til neste lag på tabellen og selv om noen skulle klare å stikke kjepper i hjulene, virker det usannsynlig at Cardiff ikke rykker opp. På bortebane har de vunnet seks av de syv siste kampene og står totalt med 8-2-5.

Vurdering: Hvem kan stoppe Cardiff? Med fem strake borteseire, er det vanskelig å ikke spå en borteseier her.

Vårt tips: B (1,80 hos Norsk Tipping)

 _________________________________________________________

Middlesbrough – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: Jeremy Simpson
Skader og Suspensjoner: Ishmael Miller og Scott McDonald er mest sannsynlig ute for Boro. Mustapha Carayol kan gjøre comeback igjen etter skade. Stephen Dawson er ute for gjestene.

Hva i alle dager skjedde med Boro forrige lørdag? 4-0 tap er sjelden kost, spesielt mot Ipswich. Det er ofte slik i fotball at lag som går på en stor smell ofte reiser seg i neste kamp. Nå gjenstår det å se om det blir tilfelle for dette Boro-laget. For øyeblikket innehar de den viktige 6.plassen på tabellen, men med fire strake tap i ligaen, er det vanskelig å se hvordan de skal beholde den hvis de ikke skjerper seg snart. Hjemme på Riverside Stadium har de vært meget bra denne sesongen og står der med 10-1-3 før denne runden. De tapte likevel forrige hjemmekamp mot Watford. Barnsley har fått et kraftig løft under David Flitcroft og det er absolutt nødvendig om de skal ha et sjanse til å overleve i denne ligaen. Med 3-1-0 på de fire siste kampene, er Barnsley faktisk et av formlagene i ligaen. De innehar den fryktelige 22.plassen, men veien opp til sikker plass er ikke lengre enn to poeng. På fremmed gress har de 4-3-8 så langt denne sesongen.

Vurdering: Boro i forferdelig form. Slår de tilbake her, eller fortsetter Barnsley sin fantastiske form? Hadde det vært tippekupong hadde man markert for H/B, men her tar vi en sjanse på borteseier.

Vårt tips: B (3,75 hos Norsk Tipping)

 _________________________________________________________

Peterborough United – Leicester City
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Scott
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble en ny poengdeling for Peterborough i forrige serierunde. Burnley fikk med seg ett poeng fra London Road og nå bør man begynne å vinne kamper igjen. Posh har nemlig gått tre kamper på rad uten seier og nettopp det er noe man ikke kan gjøre i årets Championship. På grunn av dette har de falt ned til jumboplass på tabellen og veien opp til sikker plass er på hele seks poeng. Hjemme på herlige London Road har de 4-2-9 totalt, samt 2-2-0 på de fire siste kampene. Gjestene har nå fem strake seire og er soleklar favoritt med tanke på den viktige 2.plassen. Chris Wood har kommet inn og gitt Leicester et enda mer imponerende angrepsspill. Når i tillegg spillere som Dave Nugent, Anthony Knockaert osv tar ansvar, ser det veldig bra ut for revene. Skal de klare å overliste Peterborough på lørdag, må de kjempe kraftig. De har nemlig ikke vært helt overbevisende på bortebane denne sesongen og står der med totalt 5-3-6 så langt denne sesongen. De innehar den viktige 2.plassen som gir direkte opprykk, men tre lag ligger helt i ryggen på tabellen.

Vurdering: Peterborough må skjerpe seg skal de ha muligheten til å overleve i ligaen. Leicester viser Premier League-takter for tiden. Det blir borteseier på London Road.

Vårt tips: B (1,60 hos Norsk Tipping)

________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Derby County
Kampstart: 16:00
Dommer: Oliver Langford
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nok en seier og veien bort fra nedrykkshysteriet blir lengre for hver runde som går. Dave Jones har virkelig fått fart på sakene på Hillsborough og nå er spørsmålet hvor langt dette kan gå. Med 35 poeng er det tolv poeng opp til kvalifisering, noe som nok er i det meste laget. Likevel er det fantastiske muligheter for å få en svært akseptabel tabellplassering, noe som virket uoppnåelig ut før jul. Man må uansett ikke glemme at det bare er fire poeng ned til nedrykk og ting svinger raskt i årets Championship. Uglene har nå bare tapt en av sine ni siste kamper og 3-1 seieren over Brighton i forrige runde var virkelig imponerende. Hjemme på Hillsborough har de 5-2-8 så langt denne sesongen. Gjestene gikk på tryne ut av FA Cupen hjemme mot Blackburn, men reiste seg kraftig i hjemmekampen mot Huddersfield i forrige serierunde. Hele 3-0 endte den kampen, men det er som kjent på bortebane problemene pleier kommer for Derby. Det er faktisk bare to lag i hele ligaen som er dårligere enn Derby på bortebane. Så langt denne sesongen har de 3-3-8 på sine turer. På tross av dette innehar de en svært imponerende 9.plass på tabellen. Veien opp til kvalifiseringsplass er på seks poeng, noe som helt klart er mulig å hente inn.

Vurdering: Uglene imponerer enormt for tiden. Dette må bli hjemmeseier, selv om Derby imponerte forrige helg.

Vårt tips: H (2,20 hos Norsk Tipping)

_______________________________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Leeds United
Kampstart: 16:00
Dommer: Roger East
Skader og Suspensjoner: Roger Johnson er fortsatt suspendert hos vertene. Wayne Hennessey, Razak Boukari, Stephen Hunt og George Elokobi er fortsatt ute med skade. Steve Morison og Stephen Warnock kan begge debutere for Leeds.

Det er lett å assosiere Wolverhampton med Titanic for tiden. De har møtt på et isfjell og synker for øyeblikket mot bunnen. På de syv siste ligakampene har det blitt fem tap og to poengdelinger. Denne fryktelige formen gjør at de for øyeblikket bare har to poeng ned til nedrykk. Dean Saunders har på ingen måter fått en drømmestart på Molineux, men han har bare vært sjef i en måned. Selv om han ikke har vært manager lenge for ulvene, må resultatene likevel komme snart. En klubb som Wolves kan ikke rykke ned til League One, men hvis man ikke presterer, er det der man ender opp. Hjemme på Molineux har man 4-5-6 så langt denne sesongen. I tillegg er det verdt å nevne at man bare har vunnet en av de ti siste hjemmekampene. Leeds tapte hjemme mot Cardiff City i forrige serierunde etter at Fraizer Campbell scoret i debuten for gjestene. På grunn av dette ligger de nå på en 12.plass med seks poeng opp til kvalifisering. Det er helt klart mulig å kapre en kvalifiseringplass i løpet av våren, men da må Neil Warnock presse laget sitt enda hardere på bortebane. Leeds har nemlig bare vunnet en av sine ti siste bortekamper, noe som ikke er godt nok hvis man skal kjempe i toppen. Totalt har de 3-3-8 på fremmed gress denne sesongen.

Vurdering: Wolves er fryktelige og Leeds fungerer ikke på fremmed gress. Leeds har ikke spilt uavgjort i ligaen siden 2.oktober. Hadde det vært kupong hadde vi valgt H/B, men må vi velge, lar vi Leeds får tipset.

Vårt tips: B (2,70 hos Norsk Tipping)

_______________________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Hull City
Kampstart: 20:45
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner:  Ashley Barnes er suspendert for vertene. Gordon Greer er ute med skade. Gjestene har ingen nye skader å uroe seg over.

Gus Poyet og hans mannskap fikk en real nedtur da de besøkte Sheffield Wednesday i forrige serierunde. Det endte med 3-1 tap og Brighton har nå gått tre kamper på rad i ligaen uten seier. Dette har ført dem ned på en 8.plass med fem poeng opp til kvalifisering. Hjemme på Falmer Stadium har de 5-6-3 denne sesongen og faktisk har de bare tapt en av deres åtte siste hjemmekamper. Gjestene tok en viktig seier forrige helg etter en dårlige periode resultatmessig. Millwall ble slått 1-0 på The Den og nå venter en kanskje hardere bortekamp for Steve Bruce & Co. Hull ligger på 3.plass på tabellen med like mange poeng som Leicester som innehar den viktige 2.plassen på tabellen. De er ligaens beste bortelag, noe som helt klart er en god ting å ha med seg når du skal spille vanskelige bortekamper som denne. De har faktisk 5-2-0 på de syv siste kampene. Totalt har de 8-3-4 på fremmed gress denne sesongen.

Vurdering: Brighton sliter litt for tiden. Hull City er fantastiske på bortebane. Vi prøver oss på en borteseier.

Vårt tips: B (2,70 hos Norsk Tipping)

About The Author

Leave a Reply