Nå er det bare få dager til sesongen starter på øverste nivå i engelsk fotball, og av en eller annen grunn er det en del som følger den ligaen tettere enn de følger Championship. Galskap vil kanskje noen mene, men de er likevel tilgitt. De samme folkene har den siste tiden kommet med en del spørsmål vedrørende de nyopprykkede lagene i årets Premier League-sesong. De lagene som leverte såpass bra i Championship forrige sesong, at de nå skal forsøke seg på øverste nivå.

Grunnen til spørsmålene er i de fleste tilfeller spillet som heter Fantasy Premier League.

Derfor vil jeg i denne artikkelen se nærmere på et par spillere som kan og bør være aktuelle for ditt managerlag når sesongen starter.

Her er koden for å bli med i Championship Norge-ligaen: 2617-1251

 

Middlesbrough

Rykket opp til Premier League ved hjelp av bunnsolid forsvarsspill. Helt siden Aitor Karanka kom inn i klubben har han hatt et stort fokus på å gjøre laget mest mulig solid bakover på banen. I starten scoret nesten ikke Boro mål som følge av det, men etter hvert lærte de seg å kombinere forsvarsspill og angrepsspill på en god måte. Boro slapp bare inn 8 mål på 23 hjemmekamper forrige sesong, og hadde 31 baklengs på 46 kamper totalt. I den foregående sesongen hadde de 37 totalt, og 12 mål på hjemmebane. Av den grunn er det de defensive spillerne hos Middlesbrough som vil være mest aktuelle med tanke på dette spillet.

Victor Valdes (4.5m)
Ble hentet inn tidligere i sommer og er favoritt til å være førstekeeper for Boro denne sesongen. Har senere fått tøff konkurranse av Brad Guzan som kom fra Aston Villa, mens Tomas Mejias og Dimitrios Konstantopoulous begge fortsatt er i troppen. Karanka har vekslet litt mellom sine målvakter i pre-season, og derfor er det vanskelig å si hvem som blir førstevalg når sesongen starter. Dersom Boro har en klar ener i mål ved sesongstart, vil denne keeperen være god å ha på fantasy-laget ditt.

George Friend (4.5m)
– En av mine favoritter på dette Boro-laget. Venstrebacken var fast inventar på Boro-laget forrige sesong og har ikke gått glipp av mange kamper de tre siste sesongene. Er solid defensivt med flere gode taklinger og gjenvinninger, samtidig som han hele tiden er aktiv fremover på banen med sine offensive løp. Ble ett mål og to målgivende forrige sesong, men ser for meg at det kan være en mann som hanker inn en del bonuspoeng denne sesongen. Er samtidig én av få spillere i Boros bakre rekke som jeg er helt sikker på kommer til å få spille, og som ikke er skadeplaget.

Gaston Ramirez (5.5m)
– Mange vil nok avskrive Gaston Ramirez på grunn av hans tidligere opphold i Premier League med Southampton og Hull City, men de som avskriver Ramirez denne sesongen kan fort få noe angre på. Den uruguayanske playmakeren var i en klasse for seg for Boro i vår. Han dekker store områder og er involvert i det meste som skjer fremover på banen. Han kan spille både ute på sidene, eller i en rolle bak spissen. Scoret syv mål for Boro i vår, og det kunne strengt tatt vært enda flere. Tar også frispark og var kanskje Boros beste i generalprøven forrige helg.

 

Burnley

Alle de som fulgte Burnley tett forrige gang de var i Premier League, vil umiddelbart kjenne igjen Burnley når de er oppe denne gangen. Takket være et lag som er topptrent og har en spillestil med enkle roller for spillerne, har Burnley rykket opp fra Championship for andre gang på tre år. De kjemper knallhardt, har vinger som skaper trøbbel og bredde, samtidig som de har et spisspar som kan gi hvem som helst juling. Denne innsatsen som spillerne legger ned gjør Burnley til et vanskelig å lag å spille mot, noe man blant annet kunne se forrige gang The Clarets var oppe i Premier League. Den gangen fikk man se et Burnley-lag hvor de defensive spillerne imponerte på Fantasy Premier League, mens Danny Ings gjorde en grei figur på topp. Det er nokså samme utgangspunkt denne gangen også.

Tom Heaton (4.5m)
– Imponerte stort for Burnley forrige gang de var i Premier League. Den gangen plukket han 150 poeng, og til sammenligning hadde Petr Cech mest poeng forrige sesong med 159. Heaton spilte samtlige kamper for Burnley forrige sesong og holdt nullen hele 20 ganger. Det må også legges til at bare to målvakter i hele Championship hadde flere redninger enn Heaton. Jeg ser ingen grunn til at Burnley skal være mindre solide denne gangen, og derfor bør Heaton være en solid kandidat til de fleste Fantasy-lag dette året.

Michael Keane (5m)
– Dyr prislapp på Michael Keane, men det er det en god grunn til. Den bunnsolide stopperen er helt rå på stopperplass, og var en meget viktig bidragsyter til at Burnley rykket opp. Ikke bare på grunn av hans sterke forsvarsspill, men også fordi han scoret flere viktige mål. Hele fem ganger fant han nettmaskene på dødballer, og flere av målene kom på overtid og var av det avgjørende slaget. Det verste er at han egentlig burde hatt enda flere mål, men av og til manglet det litt på effektiviteten. Keane hadde også en målgivende pasning, men han er ingen servitør. Keane kommer til å plukke litt poeng på grunn av Burnleys gode defensive spill, samtidig som han her en trussel på hver eneste dødballer.

Andre Gray (6.5m)
– Jeg kunne nærmest skrevet en bok om Andre Gray. Den herlige spissen har vært en av mine største favoritter i Championship helt siden han ble hentet av Brentford fra spill på lavere nivå. Han er ekstremt hurtig, lurer alltid i bakrom og er flink til å posisjonere seg i feltet. Forrige sesong ble han toppscorer i Championship med 25 mål, og jeg føler meg sikker på at han kommer til å passe fint inn i Premier League. I vår leverte hans spisskollega Sam Vokes mye bra spill, men i sommer har Gray imponert stort, samtidig som han mest sannsynlig tar straffespark for The Clarets.

 

Hull City 

Situasjonen i Hull er alt annet enn god. De mangler spillere, de har ikke manager, supporterne er i klinsj med eierne, og optimismen er definitivt ikke til stede. Det er vanskelig å se for seg at Hull skal få til en god sesong i Premier League slik situasjonen er nå, og derfor spørs det om det er lurt å satse på Hull-spillere i årets Premier League-sesong. Hull slapp bare inn 35 mål forrige sesong i Championship, men jeg tror de vil slite mer defensivt enn Burnley denne sesongen.

Eldin Jakupovic (4m)
– Med Allan McGregor ute med skade frem til jul, har Hull plutselig en et førstevalg i mål som er innenfor den billigste priskategorien. Eldin Jakupovic ble nødt til å vokte buret i play-offen, og imponerte der med å holde nullen i to av tre kamper. Tidligere i sesongen hadde han en helt utrolig kamp borte mot Arsenal i FA Cupen. Med tanke på prislappen bør Jakupovic være aktuell for de fleste managerlag i starten av sesongen, men man kan ikke utelukke at det vil bli hentet inn en ny målvakt før overgangsvinduet stenger.

Andrew Robertson (4.5m)
– Sammen med skadede Moses Odubajo utgjorde Robertson en trussel fra siden for Hull forrige sesong. Den dyktige venstrebacken var hele tiden på løp fremover på banen, og takket være sin hurtighet og gode ballbehandling kom han seg ofte inn i farlige posisjoner. Det ble tre mål og fire målgivende pasninger of Robertson forrige sesong, Den unge skotten er frisk som en fisk og viste forrige gang Hull var oppe i Premier League at han er mer enn god nok på det nivået.

Robert Snodgrass (5.5m)
– Etter å ha vært skadet i halvannet år kom endelig Snodgrass i gang i Hull-drakten i vinter. Han ventet ikke lenge med å presentere seg og leverte bra spill det siste halvåret i fjorårets Championship. Tre mål og syv målgivende pasninger klarte han lure frem fra lommen i løpet av vårsesongen, og det lover bra foran årets Premier League-sesong. Snodgrass er god til å komme seg til avslutninger, samtidig som han tar frisparkene for Hull. Et billigere alternativ er Sam Clucas som koster 5.5m og hadde seks mål og åtte målgivende pasninger forrige sesong.

Abel Hernandez (6m)
– Det er umulig å komme utenom Hulls toppscorer Abel Hernandez. Den uruguayanske landslagsspilleren hadde en helt egen evne til å være på riktig sted til riktig tid inne i boksen forrige sesong. Hernandez endte opp med å score 21 mål i Championship, og er nå klar for å vise seg frem i Premier League igjen. Til tross for hele 21 mål, ble det bare to målgivende pasninger på Hernandez, men det poengterer egentlig bare at han er en skikkelig måltyv.

 

De tre beste kjøpene hos de nyopprykkede lagene

1. Andre Gray (6.5m)

dubl

 

 

 

 

 

 

 

 

2. George Friend (4.5m)

Skjermbilde 2016-08-09 kl. 10.00.54

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Tom Heaton (4.5m)

Skjermbilde 2016-08-09 kl. 09.59.53

About The Author

Leave a Reply