Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Onsdagens oddstips:
Cardiff City – Blackburn Rovers (Hjemmeseier)
Odds: 1.90 @ Nordicbet


 

Barnsley – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Sam Winnall som er skadet. Gjestene må klare seg uten Joel Lynch, Ariel Boriysuk og Jamie Mackie. 

Conor Hourihane. For en start på Championship-sesongen den målfarlige midtbanespilleren har fått for Barnsley i høst. Ikke bare har han funnet nettmaskene selv, men han har hatt målgivende pasning eller involvert i det aller meste som har skjedd fremover på banen for rødtrøyene. Med sin presise innleggsfot har han gjort livet i sekstenmeteren til en drøm for alle medspillerne. På lørdag vant The Tykes 2-0 hjemme mot opprykksfavoritten Derby County, og slo dermed sterkt tilbake etter 2-4 tapet mot Ipswich Town i sesongåpningen. I seieren over Derby viste Ryan Kent seg frem fra sin beste side, og jeg har virkelig fått sansen for Barnsley-laget her i starten av sesongen. Spørsmålet er om det bare er et vanlig lite løft som mange nyopprykkede lag får, eller om de faktisk kan ta Championship med storm.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Derby 2-0 (Selvmål, Mawson)
Barnsley – Northampton 1-2 (Scowen)
Ipswich – Barnsley 4-2 (Hourihane, Watkins)

Jeg likte det jeg så av QPR i sommer, og jeg liker enda bedre det jeg ser av de nå i sesongstarten. Høyt press og lynkjappe kontringer er et herlig skue, og måten QPR har gjennomført det på har vært imponerende. I sesongåpningen fikk de lov å utnytte denne spillestilen mot et naiv Leeds United-lag, mens de på søndag fikk gjøre det samme mot et Cardiff-lag som spilt nøyaktig på den måten som QPR hadde håpet på. Borteseieren på søndag gir QPR muligheten til å skape en ny trend med gode resultater på fremmed gress, og det er noe som trengs. London-klubben vant nemlig ikke en eneste av sine ni siste på bortebane forrige sesong.

QPRs siste kamper:
Cardiff – QPR 0-2 (Chery, Caulker)
QPR – Swindon 2-2 (Washington, N´Gbakoto)
QPR – Leeds 3-0 (Polter, Onuoha, Chery)

Vurdering: Barnsley har sett friske ut i starten og har vist at de har mye bra å vise fremover på banen. Her møter det et QPR-lag som kommer til å vente tålmodig på at Barnsley skal blottlegge seg. En meget vanskelig kamp å spå, men jeg tror QPRs kampplan kommer til å passe bra mot dette Barnsley-laget. Derfor prøver jeg meg på en borteseier. 

Tips: B (2.70 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Stuart O´Keefe er ute hos vertene, mens Elliott Bennett, Adam Henley og Corry Evans mangler hos gjestene. 

Ingen god start på sesongen for Cardiff City, og det var i mine øyne ikke noen overraskelse. Dog ser det ikke helt mørkt ut for Cardiff dersom man ser bak resultatene. I sesongåpningen ble det 0-0 borte mot Birmingham City, og i den kampen burde og kunne de fort ha vunnet med bedre uttelling foran mål. Ligacupen er en egen historie, mens tapet mot Queens Park Rangers egentlig er det eneste virkelig skuffende Cardiff har vist nå i starten etter min mening. I den kampen møtte de et QPR-lag som hadde en kampplan som passet perfekt mot Cardiffs spillestil, og til slutt vippet kampen til gjestenes fordel. Nå får Cardiff en ny mulighet til å rette opp inntrykket foran egne supportere når Blackburn Rovers kommer på besøk. Cardiff tapte bare to hjemmekamper hele forrige sesong, og det vil overraske veldig dersom Cardiff plutselig skulle tape de to første hjemmekampene denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – QPR 0-2
Bristol Rovers – Cardiff 1-0
Birmingham – Cardiff 0-0

Fullstendig krise. Det er den beste måten å forklare starten til Blackburn Rovers på. Det samme øyeblikket som Rovers ansatte Owen Coyle, var jeg sikker på at det kom til å bli en fryktelig tung sesong for Lancashire-klubben. Når man i tillegg selger klubbens kaptein uten å bruke penger på erstattere, vet man at det kommer til å bli enda tyngre. I sesongåpningen tapte Rovers 1-4 hjemme mot Norwich City, og de burde strengt tatt ha tapt med enda flere mål. Det elendige forsvarsspillet var tilbake denne helgen da de tok turen til lokalrival Wigan Athletic, og der ventet et nytt tremålstap. Det er ingenting med Rovers forsvarsspiller som minner om Championship-nivå, og jeg tror aldri jeg har sett Rovers svakere enn det de er akkurat nå. Det sier egentlig ganske mye, ettersom jeg har sett uendelig mange Rovers-kamper så langt i livet mitt.

Blackburns siste kamper:
Wigan – Blackburn 3-0
Mansfield – Blackburn 1-3 (Stokes x2, Duffy)
Blackburn – Norwich 1-4 (Stokes)

Vurdering: Ingen stor start for Cardiff, men i åpningen mot Birmingham City synes jeg de klarte seg bra. Her møter de et håpløst Blackburn Rovers. Cardiff taper ikke to hjemmekamper på rad, og jeg tror heller ikke det blir uavgjort. Her blir det hjemmeseier. 

Tips: H (1.90 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Moussa Sissoko og Mo Diame er ute hos vertene. Ingen skader å melde om hos gjestene.  

52,000 tilskuere hadde funnet veien til St James´Park for å se Newcastle United i sin Championship-retur på eget gress, men de trofaste Newcastle-supporterne fikk bare servert en skikkelig nedtur på lørdag. Huddersfield Town imponerte stort og tok tre poeng borte mot opprykksfavoritten, mens Newcastle rett og slett virket litt tamme fremover på banen. Deres eneste scoring kom etter et straffespark som Dwight Gayle tok, og som han faktisk misset på først, før han satte returen i mål. Newcastle gikk gjennom hele sesongen uten hjemmetap forrige gang de var nede i Championship, og nå gjelder det å slå tilbake så raskt som mulig. I skrivende stund roter de helt nede i bunnen på tabellen etter null poeng av seks mulige.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Huddersfield 1-2 (Gayle)
Fulham – Newcastle 1-0

Reading åpnet sterkt med en fin 1-0 seier hjemme mot Preston North End, og oppturen fortsatte i ligacupen mot Plymouth Argyle noen dager senere. Dessverre for The Royals krasjlandet de på lørdag da de tok turen til Molineux for å møte Wolverhampton Wanderers. Reading hang ikke helt med i den kampen, og endte til slutt opp med å tape 0-2. Tar man med forrige sesong har Reading nå fem kamper på rad uten seier på bortebane, hvor fire av kampene har endt med tap. De skal få slite med å stoppe den rekken i onsdagens kamp på St James`Park.

Readings siste kamper:
Wolves – Reading 2-0
Reading – Plymouth 2-0 (Beerens, van den Berg)
Reading – Preston 1-0 (Swift)

Vurdering: Newcastle med en arbeidsuhell på lørdag. Her møter de hakket enklere motstand når et Reading-lag som skuffet på lørdag kommer på besøk. Jeg klarer ikke se noe annet utfall enn hjemmeseier her. 

Tips: H (1.66 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply