Skrevet av: Eirik Aase

 

Søndagens TV-meny:
– 
Kampen kan streames hos Nordicbet.

Søndag:
13.00: Ipswich Town – Norwich City


 

Ipswich Town – Norwich City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Conor Grant, David McGoldrick og Luke Hyam er ute hos vertene. Hos gjestene er sannynligvis Jacob Murphy tilbake.    

Endelig er det duket for et av det herligste derbyene i engelsk fotball. I nest siste serierunde i vår da det ble klart at Norwich City kom til å rykke ned fra Premier League, valgte Norwich-fansen å synge “Ipswich Town, we´re coming for you”. I Suffolk var blåtrøyene i gledesrus over Norwichs motgang, samt muligheten til å få revansj etter noen fæle lokaloppgjør forrige gang de to lagene møttes. Det skjedde nemlig i sesongen 2014/15, og i løpet av den sesongen møttes de fire ganger i både liga og play-off. Tre av gangene vant Norwich City, mens det ble uavgjort i én av kampene. Norwich ble rett og slett for sterke for Ipswich, og nå vil det være viktig for Ipswich-sjef Mick McCarthy å slå til med en seier. Den gamle ringreven har etter hvert blitt en presset mann på Portman Road ettersom hans Ipswich-lag har begynt å se dårligere ut enn hva de var forrige gang de møtte sin erkerival, og derfor er årets lokaloppgjør enda viktigere for McCarthy enn tidligere. Så langt i sesongstarten har Ipswich slått Barnsley på hjemmebane, før de ble slått borte mot Brentford. I midtuken ble det uavgjort 0-0 borte mot Wolverhampton Wanderers, i en kamp hvor de blant annet fikk et mål annullert på litt merkelig vis. Ipswich-fansen har ventet siden 2009 på en seier over sin erkerival, og kanskje kommer den på søndag.

Ipswichs siste kamper:
Wolves – Ipswich 0-0
Brentford – Ipswich 2-0
Ipswich – Stevenage 0-1
Ipswich – Barnsley 4-2 (Ward x3, McGoldrick)

Alex Neil tok over jobben som Norwich-sjef halvveis i sesongen 2014/15, og i løpet av hans tid i Championship med Norwich City har han fortsatt til gode å tape en bortekamp. Norwich er med andre ord alt annet enn enkle å få på besøk, og det tror jeg de vil fortsette med denne sesongen. Et bevis på det fikk vi da kanarifuglene valset over Blackburn Rovers i sesongåpningen, men i ettertid har det vist seg at den prestasjonen kanskje ikke var så imponerende med tanke på Blackburns resultater denne sesongen. I de to siste kampene har Norwich murt igjen bakover på banen, og det har skjedd samtidig som Michael McGovern har kommet inn som erstatter for John Ruddy. Tilfeldig vil kanskje noen si, men i mine øyne ser Norwich tryggere ut bakover på banen når Ruddy ikke spiller. I midtuken ble det seier hjemme mot Bristol City, og jeg må si at jeg liker det jeg har sett av gultrøyene så langt denne sesongen. Alex Neil har allerede fått oppleve Old Farm på nært hold, og vet hva en seier her betyr. Norwich lyktes bra under Neil i disse oppgjørene forrige gang de var nede i Championship, og det er mange av de samme spillerne som fortsatt spiller i klubben denne helgen. Derfor bør det ikke være noe veien med selvtilliten i hvert fall.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Bristol City 1-0 (Howson)
Norwich – Sheff Wed 0-0
Blackburn – Norwich 1-4 (Murphy, Naismith, Jerome, Hoolahan)

Vurdering: Nerver. Entusiasme. Stemning. Sanger. Aggresjon. Denne kampen kommer til å inneholde det meste både på og utenfor banen. Det gjør at slike oppgjør ofte lever sitt helt eget liv. Av den grunn kan det være lurt å holde seg unna spill. Basert på hvor sterke lagene er, og hvordan de har prestert så langt, har jeg likevel størst tro på at Norwich kan trekke det lengste strået i søndagens derby. 

Tips: B (2.26 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply