Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Helgens TV-meny:
– 
Kampene kan streames hos Nordicbet.

Fredag:
20.45: Burton Albion – Derby County

Lørdag:
18.30: Newcastle United – Brighton & Hove Albion

 

Lørdagens oddskupong:
Barnsley – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.93
Blackburn Rovers – Fulham (Borteseier) 2.40
Totalodds: 4.63


 

Burton Albion – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: John Mousinho er usikker hos vertene, mens Jeff Hendrick er ute hos gjestene. .  

Midtukekampen mot Liverpool i ligacupen ble på forhånd omtalt som en av de største kampene i klubbens historie, men du kan trygt si at den ikke ble en av de mest minnerike. Premier League-klubben valset over vesle Burton Albion og vant til slutt 5-0, og overraskende nok måtte The Brewers gå målløse av banen. Overraskende fordi de har vært meget gode fremover på banen i starten av sesongen. Etter fire serierunder har Burton funnet nettmaskene ni ganger, og ofte har det vært et resultat av raskt og imponerende angrepsspill. Forsvarsspillet er derimot håpløst, og jeg klarer ikke se hvordan Burton skal holde seg oppe denne sesongen når de allerede nå ser såpass porøse ut bakover på banen. Burton har fire poeng etter fire kamper, og på hjemmebane har de vunnet mot Sheffield Wednesday og tapt mot Wigan Athletic. Forrige helg var de i ferd med å tape mot et håpløst Blackburn Rovers-lag, men en sen scoring sikret uavgjort. Det er ikke enkelt å vite hva man får av dette Burton-laget.

Burtons siste kamper:
Burton Albion – Liverpool 0-5
Blackburn – Burton 2-2 (Irvine, Naylor)
Burton – Sheff Wed 3-1 (Irvine, Dyer, MacFadzean)
Burton – Bristol City 1-2 (Naylor)
Burton – Bury 3-1 (Reilly, Butcher, Beavon)

Det har ikke blitt noen pangstart på Nigel Pearsons karriere som Derby-sjef, men jeg synes ikke det ser så dårlig ut som flere andre påpeker på sosiale medier. Det virker som om den defensive biten er hovedprioritet for Derby-sjefen, og det ser ut til å ha gått på bekostning av angrepsspillet. Bare ett mål har det blitt på de fire første rundene, og ironisk nok ble den scoringen scoret av den lite målfarlige venstrebacken Craig Forsyth. Forrige helg spilte Derby uavgjort 0-0 hjemme mot Aston Villa, men jeg var skuffet av det The Rams viste i den kampen. Nå venter man på at de mange gode angrepsspillerne til Derby skal våkne mot et svakt Burton-forsvar, og kanskje kan den innleide spissen James Wilson få sin debut. I midtuken gikk Derby videre i ligacupen etter å ha spilt 1-1 mot Carlisle United. Det måtte straffespark til for å finne en vinner, og Derby vant til slutt utrolige 14-13. Ved et tidspunkt virket det som om kampen aldri skulle bli ferdig. På bortebane har Derby vunnet mot Preston North End, mens det har blitt tap mot den nyopprykkede klubben Barnsley.

Derbys siste kamper:
Derby – Carlisle 1-1 (Bent)
Derby – Aston Villa 0-0
Preston – Derby 0-1 (Forsyth)
Barnsley – Derby 2-0
Derby – Grimsby 1-0 (Keogh)

Vurdering: Burton Albion med en skikkelig nedtur på tirsdag. The Brewers har gitt mye underholdning med sitt gode angrepsspill, og enda verre forsvarsspill. Her møter de et solid Derby-lag som har slitt fremover på banen i starten. Jeg tror Derby kan komme til å stenge igjen bakover på banen, samtidig som de vil få nok av muligheter til å score mål fremover. Det er ikke sikkert det løsner for Derby her, men jeg har likevel en god følelse for at de kommer til å vinne. 

Tips: B (2.25 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Fjorårets toppscorer Sam Winnall kan være tilbake igjen for vertene, mens Tom Adeyemi mangler hos gjestene.  

Barnsley reiste til John Smith´Stadium for å møte et heltent Huddersfield Town forrige helg, men til tross for at de leverte mye bra i den tøffe Yorkshire-duellen, måtte de reise skuffet hjem uten poeng. Alfie Mawson hadde sørget for utligning tidligere i kampen, men et sent seiersmål for The Terriers sørget for et nytt bortetap for Barnsley. The Tykes har nå vunnet begge sine hjemmekamper, mens det har blitt tap i deres to bortekamper. På hjemmebane har Derby County blitt slått 2-0, mens Queens Park Rangers ble slått 3-2. Hver eneste runde trekker jeg frem Conor Hourihane som nøkkelspiller for Barnsley, og det samme gjør jeg denne runden også. Måten han styrer Barnsleys spill på, og serverer de beste dødballer på, gjør meg overbevist om at Barnsley vil ha en god mulighet til å overleve i Championship dersom de holder på Hourihane hele sesongen.

Barnsleys siste kamper:
Huddersfield- Barnsley 2-1 (Mawson)
Barnsley – QPR 3-2 (Scowen, Hourihane, Watkins)
Barnsley – Derby 2-0 (Selvmål, Mawson)
Barnsley – Northampton 1-2 (Scowen)
Ipswich – Barnsley 4-2 (Hourihane, Watkins)

Rotherham United sikret seg sin første seier for sesongen da Brentford kom på besøk forrige helg. Danny Ward lurte seg i bakrom på smart vis og gjorde ingen feil alene med målvakten. Resten av kampen ble Rotherham presset langt bak på banen, og det er nesten litt rart at ikke Brentford klarte finne veien til nettmaskene. Jeg er langt fra overbevis av Rotherhams forsvarsspill, til tross for at de holdt nullen i forrige runde. På bortebane har Rotherham tapt 0-3 mot både Aston Villa og Brighton &  Hove Albion. Det spørs om de kan unngå et nytt nederlag her.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Brentford 1-0 (Ward)
Brighton – Rotherham 3-0
Villa – Rotherham 3-0
Rotherham – Morecambe 4-5 (Yates x2, Halford, Forde)
Rotherham – Wolves 2-2 (Vaulks, Ward)

Vurdering: Barnsley har vært et friskt pust i starten. De har farlige dødballer, innkast og et ellers bra angrepsspill. Jeg tror Rotherhams vaklende forsvarsslinje vil få kjørt seg i lørdagens kamp, og føler meg derfor sikker på at vertene kommer til å score minst ett mål. Det tror jeg vil være nok til å ta seieren her. 

Tips: H (1.93 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Corry Evans mangler hos vertene, mens Ryan Fredericks fortsatt ikke er klar hos gjestene. 

For en revansj for Shane Duffy på tirsdag. Blackburn Rovers måtte ha ekstraomganger for å slå Crewe Alexandra i ligacupen, og i ekstraomgangene var det Shane Duffy som ble den store helten med sin 4-3 scoring. Det må ha vært en etterlengtet opptur for spilleren som leverte det som må ha vært tidenes dårligste kamp i Championship i 1-2 tapet mot Cardiff City for halvannen uke siden. Forrige helg ble det 2-2 hjemme mot Burton Albion, og for øyeblikket ser Blackburn ut som den største dumpekandidaten i Championship. Det har for det meste bare vært nedturer for Lancashire-klubben over lang tid, men på torsdag ble det en liten opptur da Martin Samuelsen ble hentet på lån til klubben fra West Ham United. Hans kreativitet kan komme godt med for Rovers, men det største problemet deres er fortsatt det hårreisende forsvarsspillet. Så langt denne sesongen har det blitt én uavgjort og tre tap. Hjemme på Ewood Park har de spilt 2-2 mot Burton og tapt 1-4 mot Norwich City.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Crewe 4-3 (Wharton, Conway, Duffy, Akpan)
Blackburn – Burton 2-2 (Conway, Gallagher)
Cardiff – Blackburn 2-1 (Graham)
Wigan – Blackburn 3-0
Mansfield – Blackburn 1-3 (Stokes x2, Duffy)

Jeg liker godt det jeg har sett av The Cottagers så langt denne sesongen. Hurtig kontringsspill både fra venstre- og høyresiden, samtidig som spillerne sentralt i banen kommer med store bidrag begge veier. Spesielt mot gode lag som kommer på besøk, samt i bortekampene, vil Fulham dra nytte av denne spillestilen. Det har man allerede sett i kamper mot Newcastle United, Leeds United og Preston North End. På overgangsmarkedet har de gjort flere gode kupp, og flere er ventet før vinduet stenger. Blant annet skal Blackburn-spiller Ben Marshall være høyt på ønskelisten. En annen gammel kjenning for Blackburn-publikummet er Tom Cairney, og han viser hver eneste helg for Fulham at han fint kunne prøvd seg på et høyere nivå. Fulham står nå med åtte poeng etter fire kamper og er fortsatt ubeseiret. På onsdag gjorde de flere endringer på laget da Middlesbrough kom på besøk i ligacupen, men likevel vant de 2-1. Alt ser ut til å flyte bra for Fulham for øyeblikket, sett bort fra den pågående feiden mellom klubbens hovedtrener Slavisa Jokanovic og de rekrutteringsansvarlige i klubben.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Cardiff 2-2 (Sessegnon, McDonald)
Leeds – Fulham 1-1 (Cairney)
Preston – Fulham 1-2 (Aluko, Smith)
Leyton Orient – Fulham 2-3 (Woodrow x2, Adeniran)
Fulham – Newcastle 1-0 (Smith)

Vurdering: Blackburn Rovers har vært håpløse i starten av sesongen. Forsvarsspillet er blant det verste jeg har sett i Championship de siste sesongene. Her møter det et Fulham-lag som har sett meget sterke ut i starten. De kommer til å ta alle kontringsmuligheter som dukker opp i denne kampen, og jeg klarer ikke se for meg at de ikke skal score minst ett mål her. Jeg går for borteseier. 

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)

 


 

Birmingham City – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jack Storer er suspendert hos vertene, mens Stephen Gleeson er usikker. John Ruddy, Martin Olsson, Alex Pritchard, Graham Dorrans og Matt Jarvis er alle ute hos gjestene.

Gary Rowett. Sparken? Denne uken leste jeg faktisk navnet til Gary Rowett i samme setning som sparken i en artikkel, og det var ikke langt fra at jeg spyttet kaffe ut over hele bordet. Den tøffe manageren har gjort en fantastisk jobb med små ressurser på St Andrews over lang tid, og de fleste andre lag i Championship ville nok gjerne byttet manager med Birmingham. Slik er det dog i dagens fotball hvor forventningene er store, og gjerne større enn hva som er realistisk. Straffen for å overprestere i én sesong, kan være at man ikke har råd til å gjøre noen feil den påfølgende sesongen. Etter fire serierunder har blåtrøyene nå fem poeng, og tapet mot Wolverhampton Wanderers forrige helg var faktisk Birminghams første i ligaen denne sesongen. I den kampen fant nysigneringen Che Adams veien til nettmaskene, og han har lovet å komme med store bidrag i år. Hjemme på St Andrews har Birmingham spilt uavgjort 0-0 mot Cardiff City, samt tapt mot Wolves. De har ikke imponert i noen av de to kampene.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Wolves 1-3 (Adams)
Wigan – Birmingham 1-1 (Davis)
Leeds – Birmingham 1-2 (Maghoma, Morrison)
Birmingham – Oxford United 0-1
Birmingham – Cardiff 0-0

Norwich City tok ledelsen i det store derbyet mot Ipswich Town forrige helg, men klarte ikke holde den helt inn. Jonas Knudsen sørget for balanse i regnskapet for blåtrøyene, og flere scoringer ble det ikke. Uavgjort mot erkerivalen betyr likevel at Norwich fortsatt er ubeseiret denne sesongen etter fire serierunder og én cupkamp. Tirsdag kveld valset de over Coventry City i ligacupen og vant hele 6-1. Lignende takter viste de også da Blackburn Rovers ble knust på Ewood Park i sesongåpningen. Norwich fremstår som en av de største opprykksfavorittene etter de første serierundene, og ligger nå på en fjerdeplass med åtte poeng. På bortebane har de som nevnt slått Blackburn Rovers og spilt uavgjort mot Ipswich Town.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Coventry 6-1 (Lafferty, Canos x2, Martin, Ja Murphy, Godfrey)
Ipswich – Norwich 1-1 (Jerome)
Norwich – Bristol City 1-0 (Howson)
Norwich – Sheff Wed 0-0
Blackburn – Norwich 1-4 (Murphy, Naismith, Jerome, Hoolahan)

Vurdering: Birmingham City sliter på hjemmebane under Gary Rowett. De har nå åtte hjemmekamper på rad i ligaen uten seier, og her møter de det laget som jeg tror kommer til å ta flest poeng på fremmed gress i år. Norwich er fortsatt ubeseiret på bortebane i Championship under Alex Neils ledelse, og jeg tror ikke det endrer seg etter helgens runde.    

Tips: B (2.15 @ Nordicbet)


 

Brentford – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jack Bonham og Yoann Barbet er ute hos vertene. Jose Semedo, Glenn Loovens og Marco Matias mangler hos gjestene.

Alan Judge var både Brentfords og Championships beste spiller forrige sesong etter min mening, men den skadede playmakeren ser nå ut til å forsvinne til Newcastle United. Brentford-fansen er selvsagt skuffet, men jeg synes de tar det tapet på en fin måte. Det skyldes nok kanskje at Brentford i flere kamper uten Judge har klart seg ganske bra fremover på banen, selv om det har strittet litt i mot nå i starten av sesongen. Spillere som Romain Sawyers og Lewis MacLeod har enten returnert fra skade, eller blitt hentet i sommer, og jeg tror de vil komme med store bidrag denne sesongen. Spesielt MacLeod har imponert meg i starten. Forrige helg gikk Brentford på et skuffende tap borte mot Rotherham United, og i den kampen hadde de mer enn nok sjanser til å ta minst ett poeng. Nå står Brentford med seks poeng etter fire runder, og samtlige poeng har kommet på deres hjemmekamper. Kanskje blir det en tredje strake hjemmeseier her?

Brentfords siste kamper:
Rotherham – Brentford 1-0
Brentford – Forest 1-0 (Hogan)
Brentford – Ipswich 2-0 (Egan x2)
Exeter – Brentford 1-0
Huddersfield – Brentford 2-1 (Yennaris)

Etter et overraskende 0-2 tap hjemme mot Yorkshire-rival Leeds United forrige helg, seiler nå Sheffield Wednesday opp som den store skuffelsen etter de første serierundene. Uglene ble spådd en plassering helt i toppen av tabellen, og har forsterket laget betraktelig i sommer med spillere som Steven Fletcher og Almen Abdi. Det er likevel noe som ikke stemmer med dette Owls-laget, og for øyeblikket er det vanskelig å sette fingeren på hva det er. Kanskje er det balansen mellom forsvarsspill og angrepsspill som må terpes litt på, ettersom Carlos Carvalhal har svært mange spillere som hovedsaklig er kjent for sine offensive fibre. Etter fire serierunder står uglene med fire poeng, og samtlige av de poengene har kommet mot sterk motstand. Jeg tror det fort kan snu for uglene og er fortsatt sikker på at de vil være med helt i toppen denne sesongen. Spørsmålet er hvor lenge det vil gå før ting flyter slik som det gjorde i vår.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 0-2
Burton – Sheff Wed 3-1 (Hooper)
Norwich – Sheff Wed 0-0
Cambridge – Sheff Wed 2-1 (Joao)
Sheff Wed – Aston Villa 1-0 (Forestieri)

Vurdering: Brentford har ikke imponert meg i starten, men to seire og null baklengsmål på hjemmebane har vært bra. Sheffield Wednesday har skuffet meg, men mot Aston Villa og Norwich City klarte de seg bra. Det er derfor litt vanskelig å si hva man kan forvente av uglene her, og derfor holder jeg meg langt unna spill. Dersom jeg måtte valgt et utfall hadde det blitt hjemmeseier.  

Tips: H (2.85 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joe Bryan kan være tilbake for vertene her. Rudy Gestede og Aaron Tshibola mangler hos gjestene. 

Det er ikke ofte man ser hovedtrenere i Championship være fornøyde etter et tap, men slik så det nesten ut da Lee Johnson ble intervjuet etter 0-1 tapet mot Newcastle United forrige helg. På en måte er det merkelig, men man kan jo forstå at Johnson var fornøyd med å være det laget som styrte det meste av spillet når et såpass bra lag som Newcastle kom på besøk. Tapet var Citys andre strake 0-1 tap, men fortsatt ligger de brukbart an på tabellen etter å ha slått både Wigan Athletic og Burton Albion i starten. Hjemme på nylig utvidede Ashton Gate har de tapt mot Newcastle og slått Wigan. I midtuken ble Scunthorpe slått ut av ligacupen etter ekstraomganger.

Bristol Citys siste kamper:
Scunthorpe – Bristol City 1-2 (Reid, Abraham)
Bristol City – Newcastle 0-1
Norwich – Bristol City 1-0
Burton – Bristol City 1-2 (Abraham x2)
Wycombe – Bristol City 0-1 (Abraham)

Aston Villa skapte mye borte mot Derby County forrige helg, og ballen smalt i metallet fra både Gary Gardner og Ross McCormack. Likevel klarte de ikke finne nettmaskene, og dermed endte oppgjøret 0-0. Aston Villa spilte dermed uavgjort i andre kamp på rad, og har nå ikke tapt i ligaen siden sesongåpningen mot Sheffield Wednesday. Det er fortsatt tidlig å si hva man kan forvente av dette Villa-laget, men jeg må si at jeg liker det de har vist så langt. Med Roberto Di Matteo og Steve Clarke ved sidelinjen før jeg meg trygg på at de bare kommer til å bli bedre utover høsten. På bortebane har det bare blitt ett poeng på to kamper, men motstanden har vært tøff. Sheffield Wednesday og Derby County er blant sesongens tøffeste bortekamper, og likevel synes jeg Villa klarte seg bra i de kampene.

Villas siste kamper:
Derby – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Huddersfield 1-1 (McCormack)
Aston Villa – Rotherham 3-0 (Gestede x2, Grealish)
Luton – Aston Villa 3-1 (Ayew)
Sheff Wed – Aston Villa 1-0

Vurdering: Bristol City har sett bra ut i starten, men har nå gått på to strake tap i ligaen. Begge tapene har kommet mot tøff motstand, og her får de enda en hard nøtt å bryne seg på. Villa har vært litt opp og ned i starten, men ser jevnt over solid ut. Jeg er ikke sikker på at Villa tar seieren her, men jeg tror de tar meds eg minst ett poeng. Dersom jeg måtte valgt bare ett utfall hadde det blitt borteseier. 

Tips: B (2.65 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Declan John er sannsynligvis ute hos vertene, mens Deniss Rakels mangler hos gjestene. 

Cardiff City hadde et håp om å kunne bygge videre på seieren mot Blackburn Rovers for halvannen uke siden, men fikk likevel ikke med seg mer enn ett poeng hjem fra bortekampen mot Fulham. Det poenget var dog mer enn godt nok, selv om det selvsagt var litt surt å få et sent utligningsmål i fleisen like før slutt. Waliserne har ikke sett veldig bra ut i åpningen, men i bortekampene mot Birmingham City og Fulham har de klart seg greit. En kamp som denne bør vinnes dersom Cardiff skal være med i kampen om kvalifiseringsplass, og der oppe bør de være med dersom Paul Trollope skal få sitte lenge i managerstolen. Forrige sesong tapte Cardiff bare to hjemmekamper gjennom hele sesongen, men denne sesongen har de allerede gått på en smell på eget gress. Et nytt nederlag her ville vært vondt å svelge for The Bluebirds.

Cardiffs siste kamper:
Fulham – Cardiff 2-2 (Ralls, Pilkington)
Cardiff – Blackburn 2-1 (Selvmål x2)
Cardiff – QPR 0-2
Bristol Rovers – Cardiff 1-0
Birmingham – Cardiff 0-0

Reading var et av lagene jeg hadde størst tro på kom til å skuffe denne sesongen sammenlignet med forventningene, og foreløpig ser det ikke ut som om jeg tar veldig feil. Dog leverte de en bra kamp mot Brighton & Hove Albion forrige helg, hvor utrolig nok Paul McShane plutselig fant nettmaskene. Nå står Reading med fire poeng etter fire runder, hvor den ene seieren kom i sesongåpningen hjemme mot Preston North End. På bortebane har Reading tapt med mer enn ett mål mot både Wolverhampton Wanderers og Newcastle United. I midtuken avanserte de til neste runde i ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot MK Dons. Nysigneringen Callum Harriott scoret to mål i den kampen, og jeg er spent på å se hva han kan tilføre laget utover i sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – MK Dons 2-2 (Harriott x2)
Reading – Brighton 2-2 (McShane, Swift)
Newcastle – Reading 4-1 (McCleary)
Wolves – Reading 2-0
Reading – Plymouth 2-0 (Beerens, van den Berg)

Vurdering: Begge lagene har skuffet meg i sesongstarten. Forrige helg spilte de uavgjort i forholdsvis tøffe kamper, og jeg er litt usikker foran dette oppgjøret. Jeg har størst tro på at det enten ender med hjemmeseier eller uavgjort, men der stopper det. Dersom jeg må velge ett av de utfallene blir det hjemmeseier. 

Tips: H (2.45 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Wolves har flere langtidsskadde spilleres som blant andre Jordan Graham, Mike Williamson og Michael Zyro. 

Bare de som jobber hardt vil få belønning. Det var i hvert fall noe i den duren man fikk servert fra David Wagner etter at Huddersfield Town nok en gang klarte finne veien til tre poeng takket være et seint seiersmål. Jonathan Hogg(!) av alle vardet som satte inn 2-1 helt på tampen av hjemmekampen mot Barnsley forrige helg. Den scoringen var nok til at The Terriers fikk lov til å kose seg på toppen av tabellen den siste uken, og det er ikke noe Huddersfield-fansen har fått erfare ofte. Hjemme på John Smith´s Stadium har de vunnet mot både Barnsley og Brentford denne sesongen, og begge kampene har endt 2-1 og blitt vunnet etter sene seiersmål. Faktisk har samtlige av Huddersfields vært av det jevne slaget resultatmessig, men det er kanskje det som skjer når man har en spillergruppe, ledelse og fanskare som alle er fulle av optimisme.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Barnsley 2-1 (Löwe, Hogg)
Aston Villa – Huddersfield 1-1 (Hefele)
Newcastle – Huddersfield 1-2 (Wells, Payne)
Shrewsbury – Huddersfield 2-1 (Kachunga)
Huddersfield – Brentford 2-1 (Palmer, Kachunga)

Wolverhampton Wanderers tok den korte turen til St Andrews forrige helg, og der vartet de opp med god fotball. De mange tilreisende supporterne kunne godt seg over ulvenes angrepsspill, og til slutt viste resultattavlen 3-1 til Wolves. Islendingen Jon Dadi Bödvarsson fant nok en gang nettmaskene, og han ser ut til å ha tatt en del steg siden han spilte for Viking i Tippeligaen. I midtuken ble det seier mot Cambridge United i ligacupen, samtidig som man den siste uken har sikret seg nye spillere som Cameron Borthwick-Jackson og Ola John. Sistnevnte viste mye bra i Championship for Reading forrige sesong, og vil nok komme med store bidrag på Molineux. På bortebane har ulvene vunnet mot Birmingham City denne sesongen og spilt uavgjort mot Rotherham United.

Wolves siste kamper:
Wolves – Cambridge United 2-1 (Costa, Wallace)
Birmingham – Wolves 1-3 (Mason, Bödvarsson, Batth)
Wolves – Ipswich 0-0
Wolves – Reading 2-0 (Doherty, Mason)
Wolves – Crawley Town 2-1 (Mason, Coady)

Vurdering: Optimismen er stor hos begge disse lagene, men kanskje aller størst hos Huddersfield-fansen. The Terriers ligger på toppen av tabellen, og foreløpig ser det både ut som om de vil mer enn motstanderne, samtidig som de også orker mer. Jeg forventer et tøft og jevnt oppgjør hvor jeg holder vertene som knepen favoritt. Hjemmeseier. 

Tips: H (2.33 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene er usikre på om Ben Pringle blir klar. 

Høstens viktigste kamp endte i hvert fall ikke med nederlag, men flere Ipswich-supportere var forståelig nok skuffet etter at det ikke ble seier mot Norwich City forrige helg. De fikk tidlig en scoring annullert, og måtte konstantere at Norwich tok ledelsen først ved Cameron Jerome. Like før pause ordnet Jonas Knudsen balanse i regnskapet, og flere mål ble det ikke. Traktorgutta står nå med fem poeng etter fire serierunder, noe som er helt greit. Jeg er fortsatt ikke sikker på hva man kan forvente at Ipswich utover høsten, selv om jeg for øyeblikket har en dårlig følelse. Det lukter nemlig litt midt-på-treet av årets Ipswich-utgave. På lørdag kommer en kamp som Ipswich bør vinne dersom de skal kjempe om play-off, og derfor blir det interessant å se om de klarer levere varene. Så langt denne sesongen har de vunnet over Barnsley og spilt uavgjort mot Norwich City på eget gress.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Norwich 1-1 (Knudsen)
Wolves – Ipswich 0-0
Brentford – Ipswich 2-0
Ipswich – Stevenage 0-1
Ipswich – Barnsley 4-2 (Ward x3, McGoldrick)

Preston North end hadde tre strake tap i ligaen før møtet med et sterkt Queens Park Rangers forrige helg, men til tross for at kampen ble spilt på Loftus Road, klarte Preston stikke av med tre imponerende poeng. Jermaine Beckford scoret det første av Prestons mål i 2-0 seieren, og han har sett frisk ut i det siste. Nå er spørsmålet om Preston klarer bygge videre på den imponerende seieren forrige helg. Med tanke på Ipswichs spillestil tror jeg Preston kan finne på noen sprell her, men enkelt blir det ikke. Så langt denne sesongen har Preston vunnet over QPR og tapt mot Reading på fremmed gress.

Prestons siste kamper:
Preston – Oldham 2-0 (Doyle, Hugill)
QPR – Preston 0-2 (Beckford, Selvmål)
Preston – Derby 0-1
Preston – Fulham 1-2 (Robinson)
Preston – Hartlepool 1-0 (Doyle)

Vurdering: Tett, jevnt, hardt. Det er stikkordene foran denne kampen. Hvem vil mest? Hvem har mest kvalitet der det gjelder? Denne kampen styrer jeg fint unna, ettersom jeg fint kan se for meg at det meste kan skje her. Jeg holder likevel vertene som favoritter i dette oppgjøret. 

Tips: H (2.10 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vladimir Stojkovic kan få sin debut i Forest-buret, mens Britt Assombalonga muligens ikke blir klar. Gjestene må klare seg uten Gaetano Berardi.

For andre gang på én måned klemte Nottingham Forest til med en 4-3 seier på hjemmebane. Man kan trygt si at Forest-fansen har fått valuta for pengene i de kampene, selv om det selvsagt må rettes et kritisk blikk mot skogvokternes svake forsvarsspill. Først ble det 4-3 mot Burton Albion i sesongåpningen, før det var Wigan Athletic som ble slått sist. Assombalonga forlot kampen mot Wigan med skade etter at han hadde scoret, og rødtrøyene krysser nok alt de kan for at han skal bli frisk igjen snart. Heldigvis for Forest har de likevel Oliver Burke som de kan glede seg over. Unggutten har imponert stort i hver eneste kamp nå i sesongstarten, og skal visstnok være ønsket av blant andre Tottenham Hotspur. Etter fire serierunder har Forest skrapt sammen seks poeng, og samtlige har kommet på hjemmebane. I midtuken ble det avansement i ligacupen mot Millwall.

Forests siste kamper:
Millwall – Forest 1-2 (Paterson, Veldwijk)
Forest – Wigan 4-3 (Assombalonga, Burke x2, Lam)
Brentford – Forest 1-0
Brighton – Forest 3-0
Doncaster – Forest 1-2 (Vaughan, Ward)

Leeds United skuffer aldri når de blir gjort til store underdogs av bookmakerne. Chris Wood og Marcus Antonsson fant begge nettmaskene for The Peacoks da de tok turen til Yorkshire-rival Sheffield Wednesday forrige helg. Leeds vant kampen 2-0 og sikret seg dermed sin første seier for sesongen. Det ser ut til å begynne å klaffe bedre for hvittrøyene i det siste, og det er godt for hovedtrener Garry Monks skyld. At seieren kom like etter at Liam Bridcutt ble hentet tilbake kan godt være tilfeldig, men jeg tror det har hatt litt å si. Ikke overraskende storspilte midtbanespilleren i seieren mot Wednesday. I midtuken ble det avansement i ligacupen mot Luton Town da Tyler Denton scoret kampens eneste mål i sin debut. På bortebane har Leeds blitt rundspilt av Queens Park Rangers, samt vunnet mot Sheffield Wednesday.

Leeds siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 0-2 (Wood, Antonsson)
Leeds – Fulham 1-1 (Wood)
Leeds – Birmingham 1-2 (Sacko)
Fleetwood – Leeds 2-2 (Antonsson, Wood) *Gikk videre etter straffer
QPR – Leeds 3-0

Vurdering: Forest har vært alt annet enn overbevisende bakover på banen denne sesongen. Sannynligvis må de klare seg uten viktige Britt Assombalonga fremover denne kampen, og da spørs det hvor mange scoringer det blir. Seks baklengsmål på to hjemmekamper er ikke bra, og Leeds kommer til denne kampen med selvtillit etter seieren forrige helg. Jeg har en følelse av at gjestene tar tre poeng her. 

Tips: B (3.20 @ Nordicbet)

 


 

Wigan Athletic – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Reece James, Andy Kellett, Kyle Knoyle og Donervon Daniels mangler hos vertene. Gjestene må klare seg uten Joel Lynch.

Will Grigg´s on fire synger Wigan-fansen, og sannelig har de rett. Målsniken som bøttet inn mål på bestilling i League One forrige sesong, ser ikke ut til å ha store problemer med å ta steget opp til Championship. Det var noe mange var usikre på i forkant av sesongen, men foreløpig ser det bra ut. Grigg står nå med fire mål på de fire siste kampene, og Wigan-fansen krysser forståelig nok fingrene for at ingen skal komme inn og stjele han før overgangsvinduet stenger. Wigan tapte 3-4 mot Nottingham Forest forrige helg, og man kan trygt si at forsvarsspillet ikke var bra i den kampen. Jeg klarer ikke bli overbevist av Wigan så langt denne sesongen, men de ser i hvert fall mer enn gode nok ut til å holde seg oppe. Hjemme på DW Stadium har de slått Blackburn Rovers 3-0, mens det ble uavgjort 1-1 mot Birmingham City.

Wigans siste kamper:
Forest – Wigan 4-3 (Grigg x2, Jacobs)
Wigan – Birmingham 1-1 (Davies)
Wigan – Blackburn 3-0 (Grigg, Selvmål, Powell)
Oldham – Wigan 2-1 (Grigg)
Bristol City – Wigan 2-1 (Gilbey)

Queens Park Rangers startet sesongen på imponerende vis da de først valset over Leeds United i åpningsrunden, før det ble en ny sterk seier borte mot Cardiff City i den påfølgende serierunden. Dessverre for London-klubben har de nå gått på to strake tap i ligaen mot henholdsvis Barnsley og Preston North End. Spesielt tapet mot Preston North End er av stor betydning, ettersom det bekreftet noe jeg har mistenkt med årets QPR-lag. Jeg tror nemlig de kan få trøbbel mot lag som legger seg dypt, og det kan du trygt si at de gjorde i den kampen. I midtuken fikk QPR seg en etterlengtet opptur da Rochdale ble slått i ligacupen, og nå gjelder det å ta med seg den gode følelsen videre til helgens ligakamp mot Wigan.

QPRs siste kamper:
QPR – Rochdale 2-0 (Sandro x2)
QPR – Preston 0-2
Barnsley – QPR 3-2 (Polter, Chery)
Cardiff – QPR 0-2 (Chery, Caulker)
QPR – Swindon 2-2 (Washington, N´Gbakoto)

Vurdering: Wigan har ikke overbevist i starten, men har likevel skrapt med seg et par poeng. De ser litt vaklende ut bakover på banen, og møter her et bra organisert QPR-lag. Gjestene vil presse og stresse motstanderen, og samtidig utnytte de mulighetene som dukker opp. Jeg tror kampbildet i dette oppgjøret vil passe gjestene bra, og gir derfor QPR tipset. 

Tips: B (3.20 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Både Aleksandar Mitrovic og Dwight Gayle er ute hos vertene, noe som gjør at Ayoze Perez kan komme til å starte alene på topp. Rolando Aarons er skadet, mens Moussa Sissoko visstnok ikke er med i troppen. Gjestene er uten Liam Rosenior, mens nysignerte Shane Duffy kan få sin debut. 

Newcastle United har fått en tøff start på Championship-sesongen, men forrige runde tok de en sterk 1-0 seier borte mot Bristol City. I den kampen fikk man se en manager som viste respekt for motstanderen, samtidig som Newcastle-spillerne jobbet knallhardt for å sikre seieren gjennom solid forsvarsspill. Bristol City hadde nok av sjanser, men viljen til Newcastle-spillerne førte til at gjestene vant kampen. Denne viljen er nettopp det Newcastle trenger dersom de skal trone øverst på tabellen ved sesongslutt. Så langt i sesongen har man tapt mot Fulham og Huddersfield Town, mens både Reading og Bristol City har blitt slått i de to siste serierundene. Seieren mot City var langt fra overbevisende, mens resultatet lyver litt i 4-1 seieren. Det har med andre ord ikke vært noen plankjekjøring for Benitez & Co i starten. I midtuken vant Newcastle 2-0 over Cheltenham Town i ligacupen, og begge målene ble scoret av Ayoze Perez.

Newcastle siste kamper:
Bristol City – Newcastle 0-1 (Gayle)
Newcastle – Reading 4-1 (Gayle x2, Ritchie, Hayden)
Newcastle – Huddersfield 1-2 (Gayle)
Fulham – Newcastle 1-0

Brighton & Hove Albion er fortsatt ubeseiret etter seks kamper denne sesongene. Fire av kampene har blitt spilt i ligaen, mens to av kampene har vært i ligacupen. I midtuken vant de 4-2 borte mot Oxford United takket være scoringer av Elvis Manu, Kazenga LuaLua, Tomer Hemed og Sam Adekugbe. For de som kjenner Brighton godt vil man ikke trenge lang tid for å forstå at Chris Hughton gjorde en del endringer på laget til den kampen. I ligaen har de valset over all motstand på hjemmebane, mens de på bortebane har spilt uavgjort mot Derby County og Reading. Frem til forrige helg hadde ikke Brighton sluppet inn et eneste mål denne sesongen, men mot Reading ble det to baklengs. På lørdag venter enda bedre angrepsspillere, og det spørs om de klarer snøre igjen sekken bakover på banen da. For å gjøre det har man hentet inn Shane Duffy fra Blackburn Rovers, men han kan ikke akkurat sies å ha vært trygg i forsvarsspillet i starten av årets sesong.

Brightons siste kamper:
Reading – Brighton 2-2 (Knockaert, Selvmål)
Brighton – Rotherham 3-0 (Murray, Knockaert, Hemed)
Brighton – Forest 3-0 (Murray x2, Knockaert)
Brighton – Colchester United 4-0 (Baldock x2, Murphy, Manu)
Derby – Brighton 0-0

Vurdering: Newcastle United med en varierende start på sesongen. Jeg har ikke blitt overbevist, selv om jeg ikke er i tvil om at de kommer til å være med helt i toppen hele sesongen. Newcastle med tunge forfall fremover på banen mot et Brighton-lag som vanligvis er meget solide bakover. Jeg tror Newcastle får det tøft her, og ser på uavgjort som det mest sannsynlige utfallet. 

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply