Skrevet av: Eirik Aase

 

Lørdagens TV-kamper:
16.00: Rotherham United – Newcastle United (Eurosport Norge)
18.30: Wolverhampton Wanderers – Norwich City (Eurosport Norge)

Lørdagens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Rotherham United – Newcastle United (Borteseier) 1.51
Brentford – Wigan Athletic (Hjemmeseier) 1.99
Totalodds: 3.00


 

Fulham – Queens Park Rangers
Kampstart: 13.45
Skader og Suspensjoner: Tomas Kalas og Floyd Ayite er usikre hos vertene, mens Jake Bidwell mangler hos gjestene. 

Ny kamp uten seier for Slavisa Jokanovic & Co. I slutten av august var Fulham et av topplagene i ligaen etter fantastisk spill, men siden den gangen har det gått nedover for London-klubben. De har spilt fem kamper på rad uten seier, og det har ført hvittrøyene ned til en 12. plass på tabellen med 14 poeng. På tirsdag ble det uavgjort 1-1 borte mot Nottingham Forest, og det er i og for seg ikke et dårlig resultat. Likevel var det litt skuffende ettersom Fulham har sett sterke ut på bortebane i høst. De har ikke tapt noen av sine fem bortekamper, mens de på hjemmebane har slitt mer. Der har de nemlig 1-2-2 på sine fem hjemmekamper, hvor seieren kom i sesongåpningen mot Newcastle United.

Fulhams siste kamper:
Forest – Fulham 1-1 (Cairney)
Fulham – Bristol City 0-4
Fulham – Bristol City 1-2 (Piazon)
Wigan – Fulham 0-0
Fulham – Burton 1-1 (Sessegnon)

Sesongstarten til Queens Park Rangers har vært noenlunde lik den som Fulham har opplevd. De startet bra og fløy høyt i de første rundene, men etterpå har det bare gått én vei. På tirsdag ble det bare ett poeng da Jimmy Floyd Hasselbaink tok med seg QPR til sin gamle arbeidsplass for å møte Burton Albion, og det betyr at QPR nå har fem kamper på rad uten seier. De har skrapt sammen 12 poeng totalt, og ligger nå på en 16. plass. I likhet med Fulham synes jeg at QPR også har sett best ut på bortebane, og det lover bra foran lørdagens kamp, selv om det ikke er lange avstanden fra Loftus Road til Craven Cottage. Totalt har de 2-1-2 på fremmed gress, hvor Wigan Athletic og Cardiff City er lagene som har blitt slått.

QPRs siste kamper:
Burton – QPR 1-1 (Polter)
QPR – Birmingham 1-1 (Caulker)
Huddersfield – QPR 2-1 (Sylla)
QPR – Newcastle 0-6
QPR  – Blackburn 1-1 (Chery)

Vurdering: Fulham og QPR har begge startet bra, men duppet av etter hvert denne sesongen. De ser begge sterkest ut på bortebane, mens det lugger en del på hjemmebane. Dette byderbyet blir nok av det jevne slaget, men ettersom Fulham sliter litt hjemme, mens QPR er gode borte, har jeg en følelse av at gjestene kan ta seieren her.  

Tips: B (3.55 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jonathan Grounds og Maikel Kieftenbeld er usikre hos vertene, mens Anthony Stokes kan være tilbake hos gjestene.

Tirsdag kveld skuffet Birmingham City meg veldig. Etter en periode med flott form hadde jeg stor tro på at de endelig skulle slå til og vise at de faktisk kan være bunnsolide på hjemmebane, men det gjorde de ikke. I større deler av kveldens kamp mot Preston North End lå de under, og til slutt endte oppgjøret 2-2 takket være en utligning av Che Adams. Adams scoring sørget for at Birmingham fortsatt er ubeseiret på de seks siste ligakampene, men det er samtidig den typen poengtap som gjør at Birmingham kan få problemer med å kjempe helt i toppen av tabellen. Nå har Birmingham 17 poeng, og dermed skiller det bare et par poeng opp til direkte opprykk. Det må sies å være mer enn godkjent for Gary Rowett & Co så langt denne sesongen. Hjemme på St Andrews har de 2-2-1, hvor seirene har kommet mot sterke lag som Sheffield Wednesday og Norwich CIty.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Preston 2-2 (Adams, Shotton)
QPR – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Wed 2-1 (Jutkiewicz, Donaldson)
Reading – Birmingham 0-0
Fulham – Birmingham 0-1 (Donaldson)

Etter to strake seire i ligaen mot henholdsvis Rotherham United og Derby County, var det knyttet stor spenning til hva Blackburn Rovers kunne finne på da Sheffield Wednesday kom på besøk på tirsdag. Dessverre for Rovers-fansen var det ikke mye de fant på, og sett bort fra en annullert scoring av Marvin Emnes, var det nesten ingenting spesielt som skjedde fremover på banen for Lancashire-klubben. Bakover på banen klarte de ikke stoppe Steven Fletcher som scoret kampens eneste mål, og dermed ble det tap for Rovers. Owen Coyle & Co havnet dermed under streken igjen, og er fortsatt på desperat poengjakt. På bortebane har de 1-1-3, hvor seieren kom i forrige bortekamp mot Derby County.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 0-1
Derby – Blackburn 1-2 (Emnes, Graham)
Leeds – Blackburn 1-0
Blackburn – Rotherham 4-2 (Gallagher, Emnes, Conway, Marshall)
Leeds – Blackburn 2-1 (Emnes)

Vurdering: Birmingham City i flott form, og på de siste hjemmekampene har de slått tøffe lag som Sheffield Wednesday og Norwich City. Her møter de et svakt Rovers-lag som alltid slipper inn mål. Jeg føler meg trygg på at vertene vinner her. 

Tips: H (2.02 @ Nordicbet)

 


 

Brentford – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Callum Elder, Rico Henry og Alan Judge er ute hos vertene. Gjestene mangle Alex Gilbey og Reece Burke som er skadet.   

I forkant av tirsdagens kamp mellom Brentford og Reading skrev jeg at jeg trodde Readings spillestil ville slite mot et aggressivt og direkte Brentford-lag. Slik skulle det også gå, selv om Brentford på ingen måter overkjørte Reading slik som resultatet tilsier. Brentford vant likevel kampen 4-1, og har nå klatret opp på en play-off plass foran helgens runde. Scott Hogan scoret igjen, og er nå oppe på toppen av toppscorerlisten. Dean Smith ser ut til å få spillerne til å gjøre det han vil, og da er ikke Brentford enkle å spille mot. Forrige helg tapte de 1-3 mot Wolverhampton Wanderers, men det er ingen enkel motstander. Det samme Wolves-laget tapte mot Wigan Athletic på tirsdag, og derfor er nok Brentford klar over at det ikke blir noen enkel kamp på lørdag. Hjemme på Griffin Park har Brentford fantastiske 4-1-0 og 13-2 i målforskjell.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Reading 4-1 (Hogan, Clarke, Vibe, Colin)
Wolves – Brentford 3-1 (Kaikai)
Brentford – Preston 5-0 (Hogan x3, Dean, Selvmål)
Aston Villa – Brentford 1-1 (Egan)
Brighton – Brentford 0-2 (Hogan x2)

Wigan Athletic er ett av lagene som har skuffet meg mest i starten, men på tirsdag fikk de en etterlengtet opptur da Wolverhampton Wanderers kom på besøk. Will Grigg ble overraskende vraket fra start, og det utnyttet Adam Le Fondre ved å score et tidlig mål da han fikk tillit. Senere i kampen kom Grigg likevel innpå, og da scoret han like så greit seiersmålet i 2-1 seieren over Wolves. Det var Wigans andre seier for sesongen, og de tre poengene tok The Latics unna nedrykksplassene. På bortebane har Wigan forferdelige 0-0-5 denne sesongen. På disse fem kampene har de 6-11 i målforskjell.

Wigans siste kamper:
Wigan – Wolves 2-1 (Grigg, Le Fondre)
Preston – Wigan 1-0
Wigan – Fulham 0-0
Norwich – Wigan 2-1 (Gomez)
Sheff Wed – Wigan 2-1 (Grigg)

Vurdering: Hjemmeseier. Brentford er uhyre sterke på eget gress, mens Wigan står uten poeng på bortebane. I tillegg tror jeg Wigans spillestil vil være perfekt for Brentfords måte å spille fotball på.    

Tips: H (1.99 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lee Tomlin er suspendert hos vertene, mens Henri Lansbury returnerer fra suspensjon for gjestene.

Tammy Abraham gikk utrolig nok av banen uten scoring på tirsdag, men det brydde nok Bristol City-fansen seg lite om. Rødtrøyene tok nemlig tre sterke poeng mot et Leeds United-lag som i forkant av tirsdagens oppgjør hadde vunnet fire kamper på rad. The Robins var solide gjennom hele kampen, og det var til slutt overraskende nok Marlon Pack som endte opp som kampens eneste målscorer. Rødtrøyene har nå vunnet tre kamper på rad dersom man tar med cupkampen mot Fulham, og har tre kamper på rad uten tap i ligaen. De har klatret opp på en play-off plass på tabellen, og du kan trygt si at stemningen på Ashton Gate er bra for øyeblikket. Hjemme på eget gress har de 3-1-1 denne sesongen, hvor det ene tapet har kommet mot Newcastle United.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Leeds 1-0 (Pack)
Fulham – Bristol City 0-4 (Abraham, Freeman, Reid, Flint)
Fulham – Bristol City 1-2 (Wilbraham, Abraham)
Bristol City – Derby 1-1 (Wilbraham)
Sheff Wed – Bristol City 3-2 (Abraham x2)

Nicklas Bendtner scoret sitt første mål for Nottingham Forest på tirsdag, men det var likevel ikke nok til å sikre seieren hjemme mot Fulham. Nottingham-gutten Tom Cairney utlignet for Fulham senere i kampen og sikret dermed poengdeling. Det betyr at Forest nå har fem kamper på rad uten seier i ligaen. De har tapt to av disse, mens tre har endt uavgjort. De klarer fortsatt ikke holde nullen, men på tirsdag ble det i hvert fall bare ett baklengsmål. Nå ligger Forest på en 15. plass med tabellen med tolv poeng. På bortebane har de 0-2-3, og det er faktisk bare to lag i hele Championship som har vært svakere på fremmed gress i sesongstarten. Ingen er involvert i mer målrike kamper enn Forest, som nå har opplevd 38(!) mål i sine ti første kamper.

Forests siste kamper:
Forest – Fulham 1-1 (Bendtner)
Sheff Wed – Forest 2-1 (Lansbury)
Forest – Arsenal 0-4
Forest – Norwich 1-2 (Vellios)
Rotherham – Forest 2-2 (Vellios, Mills)

Vurdering: Bristol City i flott form møter et Forest-lag som sliter litt. Vertene har sett spesielt sterke ut på hjemmebane, og møter her et Forest-lag som ikke har vunnet på fremmed gress enda. Her bør det være en god mulighet for hjemmeseier.  

Tips: H (2.00 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lee Williamson er usikker, mens John Brayford er ute hos vertene. Ingen nye skader hos gjestene.

Jimmy Floyd Hasselbaink kom tilbake på besøk til gamle jaktmarker på tirsdag, men der fikk han ikke med seg mer enn ett poeng hjem til London. Ett poeng er likevel ikke bra nok for Burton Albion dersom de over en hel sesong skal klare holde seg opp i Championship. De trenger å ta så mange poeng som mulig i slike jevne kamper, og da spesielt på eget gress. Nå har Burton fem kamper på rad uten seier, og de har nå falt ned til en 18. plass med ti poeng. Ned til nedrykksplass er det nå bare to poeng som skiller. Hjemme på eget gress har Burton 2-1-2 denne sesongen, hvor sterke lag som Derby County og Sheffield Wednesday begge har blitt slått.

Burtons siste kamper:
Burton – QPR 1-1 (Ward)
Norwich – Burton 3-1 (Akins)
Burton – Brighton 0-1 (Hemed)
Fulham – Burton 1-1 (Irvine)
Wolves – Burton 1-1 (Miller)

Noen spekulerte i om Paul Trollope kom til å miste jobben dersom Cardiff City tapte borte mot Rotherham United forrige helg, men etter den kampen fikk han noen dagers pusterom fra alle spekulasjonene takket være to scoringer av Rickie Lambert. Cardiff vant den kampen 2-1, men på tirsdag kom en ny nedtur. Et Derby County-lag som bare hadde scoret to mål tidligere i sesongen, endte opp med å score to mål mot Cardiff City i Wales da Cardiff tapte 0-2. Et blytungt tap som gjør at de ligger på nest sisteplass med to poeng ned til jumboplass. På bortebane har de 1-2-2 denne sesongen, hvor deres eneste seier kom i kampen mot Rotherham United forrige helg.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Derby 0-2
Rotherham – Cardiff 1-2 (Lambert x2)
Cardiff – Leeds 0-2
Preston – Cardiff 3-0
Norwich – Cardiff 3-2 (Pilkington x2)

Vurdering: Burton er et artig lag som angriper med hurtighet og vilje, men forsvarer seg litt naivt. Cardiff ser ikke særlig bra ut, og jeg tror de vil få problemer her. Hjemmeseier.  

Tips: H (2.40 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Luke Varney er sannsynligvis tilbake for vertene, mens Joe Lolley mangler hos gjestene. 

Tirsdag kveld fikk Ipswich Town besøk av Brighton & Hove Albion, og nok en gang fikk de fremmøtte se en fryktelig dårlig fotballkamp. Ipswich-supporter Geir Ingvald Jacobsen var tilstede på kampen, og han har skrevet et meget bra reisebrev fra det dårlige oppgjøret her. Kampen endte uavgjort 0-0, og det var tredje kamp på rad hvor Ipswich ikke scoret mål. Samtidig må det nevnes at blåtrøyene har vært solide bakover på banen i det siste, men det er kanskje ikke så rart med tanke på hvor få sjanser de tar fremover. Nå ligger Ipswich på en 13. plass med tretten poeng, og det er ingen krise. Likevel er det urovekkende hvor langt unna Ipswich ser ut til å være en plass i toppen av tabellen med tanke på spill og prestasjoner. Hjemme på Portman Road har de spilt uavgjort 0-0 i de to siste kampene, mens de har 2-3-0 totalt. Spørsmålet er om de klarer unngå årets første hjemmetap når serielederen kommer på besøk.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Brighton 0-0
Leeds – Ipswich 1-0
Ipswich – Aston Villa 0-0
Derby – Ipswich 0-1 (Varney)
Reading – Ipswich 2-1 (Pitman)

Ikke uventet ble det et par scoringer for Huddersfield Town da et porøst Rotherham United-forsvar kom på besøk på tirsdag, men likevel ble det spennende og jevnt hele kampen. Huddersfield vant 2-1 etter mål i første omgang av Nakhi Wells og Elias Kachunga, og klatret dermed opp på tabelltopp igjen. Den plassen har de fått lov til å beholde frem til helgens runde, ettersom Norwich rotet bort tre poeng på overtid mot Newcastle United på onsdag. Jubelscenene etter Huddersfield hadde sikret seieren mot Rotherham har i hvert fall gitt meg frysninger, og det samholdet som man ser på John Smith´s Stadium for øyeblikket, kan faktisk være det som skal til for å ta steget opp. På bortebane har Huddersfield 2-1-2, hvor det har blitt tap i deres to siste bortekamper. Først mot 0-1 mot Brighton & Hove Albion, mens de med ti mann på banen i store deler av kampen mot Reading, endte opp med å tape 0-1 der også.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Rotherham 2-1 (Wells, Kachunga)
Reading – Huddersfield 1-0
Huddersfield – QPR 2-1 (Palmer, Kachunga)
Brighton – Huddersfield 1-0
Leeds – Huddersfield 0-1 (Mooy)

Vurdering: Fyrverkeri blir det nok definitivt ikke. Dette blir nok en ny jevn kamp, og det vil ikke overraske meg om Ipswich spiller uavgjort enda en gang.   

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Saidy Janko og Ryan Williams er ute hos Barnsley. Hos hjemmelaget er Liam Bridcutt ute en stund. 

I forkant av Leeds Uniteds kamp mot Bristol City skrev jeg at det ikke ville overraske om Massimo Cellino plutselig fant på noe som førte til at han ville havne i søkelyset igjen. Onsdag kveld skjedde nettopp det da han ble dratt inn i avsløringene til avisen Telegraph som blant annet sørget for at Sam Allardyce måtte gi seg som England-sjef. Foreløpig ser det ikke ut som om Cellino har gjort noe ulovlig, men likevel blir man hele tiden minnet på hva slags eksentrisk type som faktisk styrer i spakene på Elland Road. Etter fire seire og fire Chris Wood-mål på rad, ble det til slutt tap for Leeds på tirsdag. Bristol City ble for sterke, og dermed må Leeds forsøke å slå tilbake umiddelbart nå når Barnsley kommer på besøk på lørdag. Dette blir et heftig Yorkshire-derby, men dessverre for Leeds må de igjen klare seg uten viktige Liam Bridcutt. Han kommer til å være ute i flere uker på grunn av en skade. Nå ligger Leeds på en 14. plass med 13 poeng, mens de på hjemmebane har 2-1-2, hvor Blackburn Rovers og Ipswich Town har blitt slått.

Leeds siste kamper:
Bristol City – Leeds 1-0
Leeds – Ipswich 1-0 (Wood)
Leeds – Blackburn 1-0 (Wood)
Cardiff – Leeds 0-2 (Wood, Hernandez)
Leeds – Blackburn 2-1 (Bartley, Wood)

Det var ikke bare Massimo Cellino som ble nevnt i Telegraph denne uken, for det gjorde Barnsleys assistent manager Tommy Wright også. Han ble først suspendert av klubben ette avsløringene, før han torsdag ettermiddag ble sparket fra klubben. Dette skjer samtidig som Barnsley er inne i en litt tung periode hvor de har tapt mot Reading og Brighton & Hove Albion, mens det ble uavgjort hjemme mot Aston Villa på tirsdag. De har dermed tre kamper på rad uten seier etter den utrolige 4-0 seieren borte mot Wolverhampton Wanderers for noen uker siden. Nå ligger Barnsley nede på en 10. plass med 16 poeng, men veien til toppen er kort dersom de finner frem godformen igjen. På bortebane har Barnsley 2-0-3 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Wolves og Preston North End.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Villa 1-1 (Winnall)
Brighton – Barnsley 2-0
Barnsley – Reading 1-2 (Armstrong)
Wolves – Barnsley 0-4 (Bradshaw, Hourihane, Hammill, Janko)
Preston – Barnsley 1-2 (Armstrong, Winnall)

Vurdering: Herlig Yorkshire-derby som ikke er enkelt å vurdere. Leeds med sterke seire i det siste, men på tirsdag ble det et skuffende tap. Barnsley startet bra, men har slitt i de siste kampene mot god motstand. Dette kan vippe alle veier, men jeg tror begge lagene står igjen med hvert sitt poeng.   

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må se an formen til Jermaine Beckford og Paul Gallagher, mens Leandro Bacuna er ute hos gjestene.

Preston North End klemte til med et sterkt poeng borte mot Birmingham City på tirsdag, mens det forrige helg ble tre poeng hjemme mot lokalrival Wigan Athletic. Til tross for resultatmessig fremgang, sitter jeg likevel med følelsen av at man ikke kan friskmelde dette Lilywhites-laget enda. Hvittrøyene ligger nå på en 19. plass med ti poeng, men de har altså bare tapt én av sine tre siste kamper i ligaen. Av den grunn er det vanskelig å vite nøyaktig hva man kan forvente av dette Preston-laget, og jeg håper at vi kan få flere svar etter lørdagens kamp mot Aston Villa. Hjemme på Deepdale har Preston 2-0-3, hvor de to seirene har kommet i deres to siste hjemmekamper mot Cardiff City og Wigan Athletic.

Prestons siste kamper:
Birmingham – Preston 2-2 (Johnson, Baptiste)
Preston – Wigan 1-0 (Hugill)
Bournemouth – Preston 2-3 (Makienok x3)
Brentford – Preston 5-0
Preston – Cardiff 3-0 (Clarke, Robinson, Hugill)

Bare én seier på de ti første kampene i Championship er blytungt for et lag som Aston Villa som har store ambisjoner om å komme seg rett opp til Premier League igjen. Foran helgens runde ligger de på en 17. plass med ti poeng, og allerede nå er det ti poengs luke opp til direkte opprykk. Den luken bør ikke bli for stor, for da vil det fort bli umulig å tette den. Roberto Di Matteo sitter foreløpig trygt i managerstolen dersom man skal stole på eier Dr. Tony Xia, men denne dårlige formen kan ikke fortsette i evig tid. Det er viktig å presisere at Villa har vært meget uheldige i flere av kampene, samtidig som de ofte har rotet bort flere seire mot slutten av kampene. Med litt marginer på riktig side, kunne med andre ord Villa vært mye høyere oppe på tabellen. På bortebane har Villa 0-3-2 denne sesongen, og på disse fem bortekampene har det bare blitt scoret syv mål totalt.

Villas siste kamper:
Barnsley – Aston Villa 1-1 (Ayew)
Aston Villa – Newcastle 1-1 (Tshibola)
Ipswich – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Brentford 1-1 (Kodjia)
Aston Villa – Forest 2-2 (Gestede, McCormack)

Vurdering: Helt åpen kamp. Preston har sett bedre ut i det siste, men jeg er fortsatt ikke overbevist. Villa er generelt svake, men har hatt utrolig mye stang ut (bokstavelig talt). Jeg ville ikke satt penger på denne kampen, men magefølelsen min har troen på at Villa kan ta sin første borteseier for sesongen. 

Tips: B (2.18 @ Nordicbet)


 

Reading – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene, mens Nigel Pearson er suspendert hos gjestene. 

Reading reiste til London på tirsdag med en stor porsjon selvtillit etter fem kamper på rad uten tap, deriblant en sterk 1-0 seier mot serieleder Huddersfield Town. Likevel klarte de ikke få med seg noe fra Griffin Park mot et heltent Brentford-lag. Tidvis var kampen svært jevn, men det virket som om Brentfords aggressive angrepsspillere ble litt for vanskelige å håndtere for et Reading-forsvar som hele tiden forsøkte å holde ballen innad i laget. Reading tapte til slutt hele 1-4, og Reading-sjef Jaap Stam er nok ivrig på å få slått tilbake med seier så raskt som mulig. The Royals har nå falt ned til en 9. plass med 17 poeng, men fortsatt er det bare tre poeng opp til direkte opprykk. Man kan trygt si at sesongstarten har vært god for Berkshire-klubben. Hjemme på Madejski Stadium har de 3-2-0, og har dermed fortsatt til gode å tape på eget gress denne sesongen.

Readings siste kamper:
Brentford – Reading 4-1 (Kermorgant)
Reading – Huddersfield 1-0 (Beerens)
Brighton – Reading 1-2 (Swift, Quinn)
Barnsley – Reading 1-2 (McCleary, Swift)
Reading – Birmingham 0-0

Derby County hadde bare scoret to mål denne sesongen foran møtet med Cardiff City på tirsdag. Noen timer før avspark kom den sjokkerende nyheten om at Derby hadde suspendert klubbens manager Nigel Pearson, og det førte til at Chris Powell måtte overta styringen. Powell gjorde den jobben på eksemplarisk vis, og kunne til slutt juble for tre poeng etter en solide 2-0 seier. Derby scoret med andre ord like mange mål i Powells ene kamp som sjef, som det de gjorde totalt i de ni foregående kampene. I skrivende stund (torsdag ettermiddag) er det fortsatt ingenting nytt vedrørende Pearson, og derfor kan det godt tenkes at Powell må lede helgens kamp også. Nå ligger Derby på en 20. plass med ni poeng, og på bortebane har de 2-1-2 denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Cardiff – Derby 0-2 (Blackman, Ince)
Derby – Blackburn 1-2 (Vydra)
Derby – Liverpool 0-3
Bristol City – Derby 1-1 (Anya)
Derby – Ipswich 0-1

Vurdering: Fryktelig vanskelig å spå et utfall her. Reading er sterke hjemme og har klart seg bra i det siste. Usikkerheten rundt Derby og Nigel Pearson gjør det umulig å vite hva man kan forvente fra den kanten. Jeg nøyer meg med et kryss i midten, men anbefaler ingen å spille på dette oppgjøret så lenge det ikke er avklart noe rundt Nigel Pearsons fremtid i klubben.  

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)

 


 

Rotherham United – Newcastle United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler fortsatt Stephen Kelly, mens gjestene får tilbake Vurnon Anita fra skade. 

Det slår aldri feil. Rotherham United klarer ikke forsvare seg under Alan Stubbs ledelse, og spørsmålet er hvor lenge dette kan holde på før det blir satt spørsmålstegn rundt Stubbs jobb som Millers-sjef. Jeg håper det går lenge før den tid kommer, ettersom jeg tror Stubbs er typen som kan få det til dersom han får tid på seg, men resultatene må bedre seg. Forrige helg tapte de 1-2 mot bunnrival Cardiff City, mens det på tirsdag ble et nytt 1-2 tap borte mot serieleder Huddersfield Town. Rotherham har nå bare én seier på sine ti kamper, og ligger på jumboplass på tabellen med seks poeng. De slipper til alt for mange sjanser hver kamp, og har hele 24 baklengsmål. Det har nesten blitt en vane at Rotherham slipper inn minst to mål per kamp. På hjemmebane har de 1-3-1 denne sesongen, men selv i de kampene de har tatt poeng, har de vært fryktelig heldige.

Rotherhams siste kamper:
Huddersfield – Rotherham 2-1 (Ward)
Rotherham – Cardiff 1-2 (Brown)
Blackburn – Rotherham 4-2 (Ward x2)
Rotherham – Forest 2-2 (Taylor x2)
Rotherham – Bristol City 2-2 (Selvmål, Brown)

Newcastle United vartet opp med kanskje sesongens villeste kamp på onsdag, men dessverre var det ingen i hele verden som fikk se oppgjøret, bortsett fra de som møtte opp på St James` Park. Hvorfor midtukekamper i Championship ikke produseres for TV er et mysterium, og forhåpentligvis vil det bli en endring på det snart. Newcastle lå under 2-3 mot Norwich City hele fem minutter på overtid, men i løpet av ett minutt klarte de snu kampen og vinne 4-3. Jubelscenene som oppsto etter Dwight Gayles seiersmål har gitt frysninger til de fleste som har sett de. Nå ligger Newcastle på en 3. plass på tabellen med 19 poeng, mens de på bortebane har 3-1-1. Det er faktisk nok til å være ligaens beste bortelag så langt i høst. Deres eneste tap på fremmed gress kom i sesongåpningen mot Fulham.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Norwich 4-3 (Gayle x3, Gouffran)
Aston Villa – Newcastle 1-1 (Selvmål)
Newcastle – Wolves 2-0 (Ritchie, Gouffran)
Newcastle – Wolves 0-2
QPR – Newcastle 0-6 (Shelvey x2, Mitrovic, Perez, Clark, Hanley)

Vurdering: Rotherham er fryktelig svake og slipper inn alt for mange mål. De slipper til mange sjanser samme hvem de møter, og det endrer seg nok ikke når et såpass bra lag som Newcastle United kommer på besøk. Dette her tar gjestene.  

Tips: B (1.51 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Hutchinson er usikker hos vertene, mens Lucas Joao er ute. Dale Stephens er suspendert hos Brighton, mens Liam Rosenior, Beram Kayal og Kazenga LuaLua er skadet.  

Etter varierende resultater og merkelig forsvarsspill i starten av sesongen, ser det ut som om Carlos Carvalhal har blitt ekstra opptatt av at laget skal fungere skikkelig bakover på banen. Uglene tok en sterk og kontrollert seier borte mot Blackburn Rovers på tirsdag, og Carvalhal var ikke bare glad etter den kampen, han var tydelig stolt også. Nå har uglene vunnet to strake kamper den siste uken, mens de har fire seire på de fem siste kampene. Wednesday har klatret opp på en åttendeplass med 17 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det bare tre poeng. Hjemme på Hillsborough har uglene sterke 4-0-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Leeds United. Målforskjellen på disse fem kampene er 8-6, og det sier noe om at uglene har hatt litt flyt i sine hjemmekamper denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Blackburn – Sheff Wed 0-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Forest 2-1 (Lee x2)
Birmingham – Sheff Wed 2-1 (Hooper)
Sheff Wed – Bristol City 3-2 (Bannan, Fletcher, Lee)
Sheff Wed – Wigan 2-1 (Forestieri, Fletcher)

Brighton & Hove Albion ser for øyeblikket ut som det kanskje mest solide laget i hele Championship, og det ser ut som om stopperduoen Lewis Dunk og Shane Duffy har funnet tonen bakover på banen. Med to spillere som Dunk og Duffy som har en tendens til å koble av noen ganger, hadde jeg ikke trodd at de skulle være så solide. Nå har Brighton tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene i ligaen, og på disse fire kampene har de ikke sluppet inn ett eneste mål. På tirsdag ble det uavgjort 0-0 borte mot Ipswich Town, men det må sies å være et greit resultat å ta med seg videre. Nå venter en ny tøff bortekamp for et Brighton-lag som har karret seg opp på en fjerdeplass med 18 poeng. Så langt har de 1-3-1 på fremmed gress denne sesongen, hvor seieren har kommet mot Burton Albion, mens tapet kom mot Newcastle United.

Brightons siste kamper:
Ipswich – Brighton 0-0
Brighton – Barnsley 2-0 (Murray x2)
Brighton – Reading 1-2 (Hemed)
Burton – Brighton 0-1 (Hemed)
Brighton – Huddersfield 1-0 (Knockaert)

Vurdering: To lag som imponerte i fjor, og som ser ut til å fortsette med sin gode fotball denne høsten. Jeg sliter med å finne en vinner her, og tror dette blir fryktelig jevnt. Jeg velger å gå for uavgjort.  

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Norwich City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Nouha Dicko har fortsatt noen uker igjen ifølge Walter Zenga, mens gjestene må klare seg uten Youssouf Mulumbu. 

Det svinger veldig for Wolverhampton Wanderers, og det har jeg flere ganger i høst advart om. Man kan ikke bytte ut et helt lag uten å få litt ustabile prestasjoner, men det tror jeg de fleste Wolves-supporterne er fullt klar over. Etter 0-4 tap hjemme mot Barnsley, fulgte Wolves opp med å vinne borte mot Newcastle United. Deretter ble det en flott 3-1 seier mot Brentford forrige helg, men på tirsdag tapte man mot daværende tabelljumbo Wigan Athletic. Slik vil det nok fortsette en stund til, men jeg liker virkelig det jeg ser av ulvene til Walter Zenga. Nå ligger de på en 11. plass på tabellen med 15 poeng, mens de på hjemmebane har 2-2-1 denne sesongen. Det ene tapet på hjemmebane kom som nevnt mot Barnsley. Slik Wolves spiller nå, kan de skape trøbbel for hvem som helst, og nettopp det er godt å vite for Wolves-fansen.

Wolves siste kamper:
Wigan – Wolves 2-1 (Oniangue)
Wolves – Brentford 3-1 (Teixeira x2, Cavaleiro)
Newcastle – Wolves 2-0
Newcastle – Wolves 0-2 (Selvmål, Costa)
Wolves – Barnsley 0-4

Norwich City ledet en stund 3-1 borte mot Newcastle United, og hele fem minutter på overtid ledet de 3-2. Likevel klarte de på en eller annen måte rote bort samtlige poeng helt på tampen av kampen. I løpet av ett minutt snudde Newcastle fra 2-3 til 4-3, og dermed måtte Norwich reise hjem til Norfolk uten poeng i lommen. Kanarifuglene misbrukte samtidig muligheten til å klatre til tabelltopp i Championship, og ligger nå på en andreplass med to poeng opp til Huddersfield Town. Nå venter en ny tøff bortekamp for Norwich-sjef Alex Neil & Co, og totalt har Norwich 2-1-2 på fremmed gress. I tillegg til tirsdagens nederlag, har Norwich også tapt mot Birmingham City. Det er for øvrig de eneste to tapene Norwich har på bortebane i Championship under Neils ledelse.

Norwichs siste kamper:
Newcastle – Norwich 4-3 (Dorrans, Jerome, Ja Murphy)
Norwich – Burton 3-1 (Ja Murphy, Olsson, Pinto)
Forest – Norwich 1-2 (Howson, Dorrans)
Norwich – Wigan 2-1 (Ja Murphy x2)
Norwich – Cardiff 3-2 (Jerome, Martin, Jo. Murphy)

Vurdering: Sette penger på kamper hvor Wolves er involvert er en risikosport som jeg ikke tørr teste ut. Med tanke på nedturen Norwich opplevde på onsdag, vil det ikke overraske meg om de får det tøft på lørdag også. Spørsmålet er hva slags Wolves-lag vi får se. Jeg går for hjemmeseier, men anbefaler å holde seg unna spill.   

Tips: H (2.85 @ Nordicbet)

 

About The Author

Leave a Reply