Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Lørdag
16.00: Brighton & Hove Albion – Norwich City (EurosportNorge)
18.30 Blackburn Rovers – Wolverhampton Wanderers (EurosportNorge)

Lørdagens oddskupong:
Fulham – Huddersfield Town (Borteseier) 3.10

Reading – Nottingham Forest (Hjemmeseier) 2.00

Totalodds: 6.20


Lørdag 

Brighton & Hove Albion – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Rosenior og Beram Kayal mangler hos vertene, mens Steven Whittaker, Youssouff Mulumbu og Matt Jarvis er ute hos gjestene.

Jeg var fryktelig skeptisk til om Chris Hughton ville kunne få Brighton & Hove Albion opp på samme nivå denne sesongen, som det han klarte med måkene forrige sesong. Etter en litt ustabil start på årets sesong, ser det nå ut til at han har klart det. Brighton vinner nå kamper som topplag bør vinne for å henge med, samtidig som de viser en defensiv trygghet som er ekstremt viktig å ha for å kunne rykke opp. Forrige helg vant de 1-0 borte mot Wigan Athletic, og i den foregående kampen ble det 1-0 hjemme mot Wolverhampton Wanderers. Det er ikke alltid så fint å se på, men det funker i hvert fall. Nå er Brighton oppe på 2. plass med 28 poeng, og bare Newcastle United er høyere på tabellen. Hjemme på Falmer Stadium har de 5-1-1 denne sesongen, hvor det ene tapet har kommet mot Brentford.

Brightons siste kamper:
Wigan – Brighton 0-1 (Stephens)
Brighton – Wolves 1-0 (Baldock)
Brighton – Preston 2-2 (Murray, Baldock)
Sheff Wed- Brighton 1-2 (Baldock, Knockaert)
Ipswich – Brighton 0-0

Gradvis har prestasjonene til Norwich City blitt svakere de siste ukene, og forrige helg måtte de endelig betale for det. Formsterke Preston North End ble for sterke da de kom på besøk på Carrow Road, og har nå gitt Norwich-sjef Alex Neil litt å tenke på fremover. Kanskje er det likevel den lille knyttneven i ansiktet som Norwich faktisk trengte på dette tidspunktet, ettersom de virker veldig komfortable etter den friske starten på sesongen. I midtuken ble det en ny nedtur i ligacupen da de tapte mot Leeds United etter straffesparkkonkurranse, men det nederlaget legger jeg ikke mye vekt på. Nå ligger kanarifuglene på en fjerdeplass med 27 poeng, og akkurat nå skiller de fire poeng opp til serieleder Newcastle United. På bortebane har Norwich 3-2-2 og 14-13 denne sesongen. De er med andre ord involvert i en del målrike kamper, men det spørs om de klarer det mot et gjerrig Brighton-lag.

Norwichs siste kamper:
Leeds – Norwich 2-2 (Pritchard, Oliveira)
Norwich – Preston 0-1
Fulham – Norwich 2-2 (Dorrans x2)
Norwich – Rotherham 3-1 (Hoolahan, Jerome, Naismith)
Wolves – Norwich 1-2 (Jerome, Brady)

Vurdering: Brighton ser for øyeblikket sterkere ut for hver runde som går, mens Norwich har gått motsatt vei. Kanskje vil prestasjonene bli bedre fra Norwich nå som de har fått seg en smell, men det gjenstår å se på lørdag. På papiret synes jeg et meget formsterkt Brighton bør ha gode muligheter til å ta tre poeng her. Syltynn hjemmeseier til svak odds.

Tips: H (2.29 @ Nordicbet)

 


 

Barnsley – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler den viktige kapteinen Conor Hourihane, samt Josh Scowen som begge er suspendert. Hos gjestene er Luke Freeman usikker.

Etter seks kamper på rad uten seier, hvorav hele fem av kampene hadde endt med tap, var det forståelig nok ikke mange som trodde Barnsley skulle finne på noe da de gjestet Brentford forrige helg. Brentford hadde fortsatt tilgode å tape på eget gress etter seks hjemmekamper, men nederlaget viste seg å komme mot Barnsley. The Tykes vant oppgjøret 2-0, og nå gjenstår det å se om de kan bygge videre på den suksessen. Rødtrøyene klatret opp på en 12. plass med 19 poeng, og det må sies å være godkjent for Barnsley så langt. Hjemme på Oakwell har de 3-1-3 denne sesongen, men på de fire siste hjemmekampene har de svake 0-1-3.

Barnsleys siste kamper:
Brentford – Barnsley 0-2 (Winnall, Armstrong)
Barnsley – Newcastle 0-2
Barnsley – Fulham 2-4 (Watkins, Winnall)
Leeds – Barnsley 2-1 (Selvmål)
Barnsley – Villa 1-1 (Winnall)

Det var ikke mye sprut fra Bristol City forrige helg, selv om de likevel var det klart beste laget mot Blackburn Rovers. Lenge slet de kraftig med å komme seg forbi Blackburns forsvarsmur, men like før slutt dukket innbytter Aaron Wilbraham opp og sikret tre viktige poeng. Etter to strake bortetap, var det nok befriende å få den oppturen for Bristol City-fansen. Nå ligger rødtrøyene på en sjetteplass med 23 poeng, og det må sies å være over all forventning så langt. På bortebane har City 2-1-4, hvor bare én av de seks siste kampene har endt med tre poeng.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Blackburn Rovers 1-0 (Wilbraham)
QPR – Bristol City 1-0
Cardiff – Bristol City 2-1 (Tomlin)
Bristol City – Nottingham Forest 2-1 (Paterson, Abraham)
Bristol City – Leeds 1-0 (Pack)

Vurdering: The Tykes med fantastisk seier mot Brentford forrige helg, men de har større forventninger knyttet til seg foran helgens runde. Her møter de et sterkt Bristol City-lag, og de skal få jobbe hardt for poengene. På grunn av Conor Hourihanes fravær heller jeg mot borteseier her. Anbefaler dog ikke spill på dette oppgjøret.

Tips: B (2.29 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Wigan Athletic
Kampstart:
 16.00
Skader og Suspensjoner: Rickie Lambert er skadet hos vertene, mens Max Power ikke er klar hos gjestene.

Neil Warnock. Han kom inn i Championship-sirkuset med Rotherham United i vår, og gjennom en helt utrolig vårsesong klarte han sikre en ny sesong på nest øverste nivå mot alle odds. Nå har han overtatt et Cardiff-lag som startet sesongen elendig, og etter tre kamper som Cardiff-sjef har han sikret seg syv poeng. Ikke bare bør Warnocks inntog i klubben være synonymt med det å holde seg i divisjonen, men jeg tror samtidig vi kan forvente at Cardiff senere i sesongen kan blande seg inn i kampen om play-off også. Warnock er nemlig en luring, og dette er kanskje han siste jobb på høyt nivå. Da er det ingen hemmelighet at han vil gå ut med et smell. Nå ligger Cardiff på en 20. plass med 15 poeng, og opp til play-off skiller det åtte poeng. Den luken tror jeg vil krympe de neste månedene. Hjemme i Wales har Cardiff 2-1-4 denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Forest – Cardiff 1-2 (Ralls, Gunnarsson)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Whittingham)
Cardiff – Bristol City 2-1 (Whittingham, Bamba)
Burton – Cardiff 2-0
Cardiff – Derby 0-2

Wigan har sett på hva slags opptur et trenerskifte kan føre med seg, og valgte derfor kanskje litt overraskende å kvitte seg med Gary Caldwell denne uken. Han ble ansatt før Wigan rykket ned til League One, og tok klubben opp igjen på første forsøk. Når man ansetter en mann som har et hjerte i klubben og høy status blant fansen, til tross for ingen erfaring som manager, så forventer man at han faktisk får litt tid på seg. Det har han ikke gjort hos Wigan, som dermed er ute på jakt etter ny manager. Wigan står med 11 poeng etter 14 kamper, og det er ikke bra nok. På bortebane har de ikke vunnet denne sesongen, men de har skrapt med seg to uavgjorte kamper på sine syv kamper på fremmed gress. Kanskje kan midlertidige sjef Graham Barrow sikre høstens første borteseier?

Wigans siste kamper:
Wigan – Brighton 0-1
Leeds – Wigan 1-1 (MacDonald)
Wigan – Burton 0-0
Brentford – Wigan 0-0
Wigan – Wolves 2-1 (Grigg, Le Fondre)

Vurdering: Kan Neil Warnock vifte videre med sin tryllestav? Det tror jeg. I utgangspunktet så jeg på dette oppgjøret som en klar hjemmeseier, men managerskiftet hos Wigan har gjort meg litt usikker. Likevel hadde jeg ikke hatt problemer med å markere for hjemmeseier dersom jeg måtte valg et utfall.

Tips: H (2.04 @ Nordicbet)


 

Derby County – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Will Hughes er suspendert hos vertene, mens Craig Bryson er usikker. Gjestene har ingen nye skader å melde om, og får muligens tilbake Keiren Westwood mellom stengene.

Steve McClarens tilbakekomst på Pride Park har foreløpig ikke vært noen stor opptur, selv om det selvsagt er for tidlig å si noe etter tre kamper. Man er tilbake til gjerrige kamper med få mål og baklengsmål, og totalt har det bare blitt scoret to mål i de tre siste Derby-kampene. De vant 1-0 mot Leeds United i McClarens første kamp tilbake som Derby-sjef, men forrige runde kom det første tapet da Huddersfield Town sikret seg tre poeng på overtid. Nå ligger The Rams på en 21. plass med 14 poeng, og dersom de skal være med helt i toppen av tabellen er de nødt til å ta seg sammen snart. Hjemme på Pride Park har de 1-3-3 denne sesongen, hvor Leeds er det eneste laget som har blitt slått.

Derbys siste kamper:
Huddersfield – Derby 1-0
Derby – Brentford 0-0
Derby – Leeds 1-0 (Russell)
Reading – Derby 1-1 (Vydra)
Cardiff – Derby 0-2 (Blackman, Ince)

Foran Sheffield Wednesdays kamp mot Queens Park Rangers forrige runde skrev jeg at den kampen ville bli en slags pekepinn på hvor uglene står akkurat nå. Med seier i den kampen ville uglene se mest mulig ut som et topplag i Championship, og det klarte de også. Gary Hooper scoret kampens eneste mål, og dermed er uglene oppe på en femteplass med 24 poeng. De er ikke mange poengene bak direkte opprykk, og det til tross for at det virker som om de har noen ekstra gir å gå på. Jeg tror resten av sesongen vil bli meget interessant for Wednesday-fansen, og det vil ikke overraske meg om de henger med i toppen helt inn til siste serierunde. På bortebane har de 2-3-2 denne sesongen, hvor begge borteseirene har kommet i løpet av deres tre siste kamper på fremmed gress.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – QPR 1-0 (Hooper)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Pudil)
Huddersfield – Sheff Wed 0-1 (Forestieri)
Sheff Wed – Brighton 1-2 (Hooper)
Blackburn – Sheff Wed 0-1 (Fletcher)

Vurdering: Derby er gjerrige, men jeg synes ikke de ser noe særlig bedre ut så langt under Steve McClaren, enn hva de gjorde tidligere. Gjestene ser ut til å være på rett spor, og jeg tror de kan skape store problemer for Derby i det som sannsynligvis blir en tøff og jevn kamp. Uavgjortfaren er stor her, men magefølelsen heller litt ekstra mot borteseier.

Tips: B (3.05 @ Nordicbet)


 

Fulham – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tomas Kalas er mest sannsynlig ute hos vertene, mens Tom Cairney kan være tilbake. Jonathan Hogg er suspendert hos gjestene.

Fulham har sett pigge ut på bortebane denne sesongen, og ofte ser det ut som om deres spillestil er perfekt for tøffe bortekamper. Derfor var jeg spent på hva de kunne finne på mot et Aston Villa-lag som har fått selvtilliten tilbake, men hvittrøyene klarte ikke finne på noen sprell på Villa Park. Vertene scoret kampens eneste mål, og dermed var nederlaget et faktum. Fulham har nå bare vunnet én av sine ni siste kamper i Championship, og det var 4-2 seieren borte mot Barnsley for noen uker siden. De har falt et stykke nedover på tabellen til en 14. plass, mens de på hjemmebane har svake 1-3-3 denne sesongen. Deres eneste seier på eget gress har kommet mot Newcastle United i sesongåpningen.

Fulhams siste kamper:
Aston Villa – Fulham 1-0
Fulham – Norwich 2-2 (Martin, Johansen)
Barnsley – Fulham 2-4 (Piazon, Martin, Malone, Aluko)
Fulham – QPR 1-2 (Ream)
Forest – Fulham 1-1 (Cairney)

David Wagner og hans Huddersfield Town fikk nylig møte på sin første periode med motgang, men forrige runde kom endelig seieren igjen etter to strake tap. Huddersfield fikk besøk av Derby County, og klarte til slutt sikre seg seieren med en scoring av Elias Kachunga på overtid. Jubelscenene etter seiersmålet var fantastiske, og hovedtrener David Wagner tok selv turen ut på banen for å feire scoringen. Nå er Huddersfield oppe på en tredjeplass med 28 poeng, og er med andre ord fortsatt med for fullt i toppen av tabellen. På bortebane har de 3-1-3 denne sesongen med stusselige 6-7 i målforskjell. De forsvarer seg bra på bortebane, men kan tidvis slite litt med å skape noe foran motstandernes mål.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Derby 1-0 (Kachunga)
Preston – Huddersfield 3-1
Huddersfield – Sheff Wed 0-1
Ipswich – Huddersfield 0-1 (Schindler)
Huddersfield – Rotherham 2-1 (Wells, Kachunga)

Vurdering: Fulham er svake på hjemmebane og sliter med formen generelt i Championship. Her møter de et sterkt Huddersfield-lag som alltid leverer topp innsats. Her bør det være en god mulighet for borteseier.

Tips: B (3.10 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Leon Best er usikker hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Tom Adeyemi, Kelvin Wilson og Kirk Broadfoot.

Det ble kattens lek med musen da Ipswich Town tok turen til St James´Park for å møte Newcastle United forrige runde. Newcastle startet kampen med å score før minuttet var spilt, og innen den tid hadde faktisk alle Newcastle-spillerne vært uti ballen. Etter hvert rant målene inn og Newcastle vant til slutt 3-0. Det var en stor nedtur for et Ipswich-lag som endelig fikk brutt en vond trend da de slo Burton Albion 2-0 i den foregående kampen. Nå ligger Ipswich på en 17. plass med 17 poeng, og man kan trygt si at man forventer litt mer fra blåtrøyene. Hjemme på Portman Road har de solide 3-3-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap har kommet mot Huddersfield Town.

Ipswichs siste kamper:
Newcastle – Ipswich 3-0
Ipswich – Burton 2-0 (Chambers, Sears)
Blackburn – Ipswich 0-0
Ipswich – Huddersfield 0-1
Ipswich – Brighton 0-0

Det ble ingen drømmestart på jobben som Rotherham-sjef for Kenny Jackett. Han ledet laget i kampen mot Reading forrige runde, men måtte skuffet innse at Reading til slutt kunne stikke av med tre poeng etter å ha scoret kampens eneste mål. Rotherham har nå tapt samtlige av sine syv siste kamper, og fansen håper at denne vonde trenden vil snu nå som Kenny Jackett er på plass. The Millers har nå ti kamper på rad uten seier, men kanskje kan det snu mot et Ipswich-lag som har slitt en del med å score de siste rundene. På bortebane har Rotherham fryktelige 0-0-7 denne sesongen, og 6-23 i målforskjell. Til denne kampen kan nysignerte Peter Odemwingie få sin debut, og det blir interessant å se om han kan få til noe.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Reading 0-1
Birmingham – Rotherham 4-2 (Taylor, Ward)
Norwich – Rotherham 3-1 (Blackstock)
Rotherham – Newcastle 0-1
Huddersfield – Rotherham 2-1 (Ward)

Vurdering: Ipswich er soleklar favoritt i dette oppgjøret og får også mitt tips. Likevel vil jeg anbefale å holde seg langt unna spill på vertene til den oddsen de står oppført med. Den er det nemlig ingen verdi i.

Tips: H (1.74 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lewie Coyle er ute med skade hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Kvartfinale i ligacupen mot Liverpool. Det ble resultatet etter at Leeds United slo Norwich City ut av cupen etter straffesparkkonkurranse tidligere denne uken. Kampen mellom Liverpool og Leeds kommer nok til å bli sett av en hel del nordmenn, og viser samtidig at ligacupen fortsatt byr på litt underholdning. Formen til Leeds har blitt mye bedre den siste tiden, og foran helgens kamp har de 5-1-2 på sine åtte siste kamper. Det er en imponerende statistikk med tanke på den svake starten, og Garry Monk må nok være en fornøyd mann i disse dager. I forrige serierunde ble Wolverhampton Wanderers slått 1-0, men i forrige hjemmekamp i ligaen skuffet de litt med bare 1-1 mot et svakt Wigan Athletic-lag. Totalt har Leeds 3-2-2 på hjemmebane, og tre av de fire siste på eget gress har endt med seier. Yorkshire-klubben ligger nå på en 10. plass med 20 poeng, og vil kunne krype helt opp i ryggen på play-off plassene dersom de vinner her.

Leeds siste kamper:
Leeds – Norwich 2-2 (Wood, Antonsson)
Wolves – Leeds 0-1 (Roofe)
Leeds – Wigan 1-1 (Wood)
Derby – Leeds 1-0
Leeds – Barnsley 2-1 (Pablo, Bartley)

Sjarmerende Burton Albion viste forrige runde at de fortsatt har mye å tilføre Championship denne sesongen. Birmingham City kom på besøk og ble nærmest overkjørt fra første spark på ballen. Det er ikke ofte jeg ser Birmingham bli feid av banen på den måten, men mot Burton hadde de lite å by på. Burton har dermed bare tapt én av de fem siste kampene, og to av disse har endt med seier. De ligger på en 15. plass med 17 poeng, men veien til nedrykk er fortsatt kort. På bortebane har Burton fortsatt ikke vunnet denne sesongen, men hele fire av deres syv bortekamper har endt uavgjort. Kanskje blir dette runden hvor det løsner på fremmed gress?

Burtons siste kamper:
Burton – Birmingham 2-0 (Dyer, Ward)
Ipswich – Burton 2-0
Wigan – Burton 0-0
Burton – Cardiff 2-0 (Irvine, Akins)
Burton – QPR 1-1 (Ward)

Vurdering: Leeds er i flott form og imponerer for tiden. Her møter det et Burton-lag som er herlige å se i aksjon, men som ikke makter å vinne på bortebane. Jeg tror vertene tar seieren hjem her, men man skal samtidig ikke undervurdere effekten en tøff og lang midtukekamp kan ha hatt på føttene til Leeds-spillerne.

Tips: H (2.06 @ Nordicbet)

 


 

Preston North End – Newcastle United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Alan Browne er suspendert hos vertene, mens Dwight Gayle er meget usikker hos gjestene.

Preston North End tok turen til St James´Park i ligacupen tidligere i uken for å få en forsmak på hva der har i vente denne helgen. Det ble alt annet enn en lystig affære, ettersom Newcastle spilte ball i hatt med The Lilywhites. Preston fikk Alan Browne utvist, og med ti mann på banen hang de ikke med og tapte til slutt 0-6. Nå gjenstår det å løfte spillet sitt flere hakk når de på ny skal prøve seg mot Newcastle, men denne gangen i ligaen. I Championship har Preston vist flott form med seks kamper på rad uten tap. Forrige serierunde tok de en uhyre sterk 1-0 seier borte mot Norwich City, og Preston har flere ganger vist at de kan spille bra mot de beste lagene. På hjemmebane har klubben som ligger på niendeplass klart å skrape sammen tolv poeng denne sesongen. Samtlige av disse tolv poengene har kommet i løpet av de fire siste hjemmekampene.

Prestons siste kamper:
Newcastle – Preston 6-0
Norwich – Preston 0-1 (Baptiste)
Preston – Huddersfield 3-1 (Gallagher, Clarke, Baptiste)
Brighton – Preston 2-2 (Hugill, Makienok)
Preston – Aston Villa 2-0 (Pearson, Hugill)

3-1 over Brentford, 2-0 over Barnsley, 3-0 over Ipswich Town og nå sist 6-0 mot Preston North End. Newcastle fremstår for øyeblikket som en gal 16-åring som har forvillet seg inn i ballbassenget hos IKEA. De er for store og for gode, og alt ser alt for enkelt ut. Nå har Newcastle seks strake seire, og i motsetning til mange andre lag, er det ikke typiske vippekamper Newcastle er involvert i. Den flotte formen har ført Newcastle opp på tabelltopp med sine 31 poeng, og allerede nå har de tre poeng ned til neste lag på tabellen. Før sesongstart forestilte jeg meg at det var slik som dette Newcastle kom til å bli seende ut denne sesongen, og nå ser det ut som om de endelig har fått tilpasset seg Championship-hverdagen på en eksemplarisk måte. På bortebane har Newcastle 5-1-1 denne sesongen, og det gjør de til ligaens beste bortelag.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Preston 6-0 (Mitrovic x2, Diame x2, Perez, Ritchie)
Newcastle – Ipswich 3-0 (Perez x2, Ritchie)
Barnsley – Newcastle 0-2 (Gayle x2)
Newcastle – Brentford 3-1 (Gayle x2, Clark)
Rotherham – Newcastle 0-1 (Atsu)

Vurdering: To av ligaens største formlag møtes på Deepdale, og det blir interessant å se om vertene får revansj etter det flaue tapet i midtuken. Jeg holder Newcastle som favoritt her, men synes bookmakerne har lagt seg litt for lavt. Jeg ser fint for meg at Preston kan gi Newcastle tøff kamp, og føler derfor at oddsen på uavgjort er det beste spillet i dette oppgjøret.

Tips: U (3.55 @ Nordicbet)


 

Reading – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader, mens gjestene har en lang skadeliste. Flere spillere er ute med skade, mens Hildeberto Pereira og Thomas Lam er suspenderte.

Reading-fansen var skuffet etter 0-2 tap mot Arsenal i midtuken, og følte kanskje at de hadde misbrukt en gyllen mulighet til å oppnå litt cupsuksess. Til denne helgen er det likevel på tide å rette blikket mot ligaen igjen, og det er strengt tatt den som er klart viktigste for The Royals. Reading vant 1-0 borte mot Rotherham United i forrige serierunde, og fikk dermed satt en stopper for en rekke med fire kamper på rad uten seier. Nå ligger Reading på en åttendeplass med 22 poeng, og opp til play-off skiller det bare ett poeng. Det blir nå interessant å se om de klarer bygge videre på seieren i sist runde, eller om det bare var et lite blaff som kom som følge av svak motstand. På hjemmebane har Reading solide 3-3-1, hvor tapet kom mot Aston Villa i forrige hjemmekamp.

Readings siste kamper:
Arsenal – Reading 2-0
Rotherham – Reading 0-1 (McShane)
Reading – Aston Villa 1-2 (Kermorgant)
QPR – Reading 1-1 (Williams)
Reading – Derby 1-1 (Evans)

Skadelisten til Nottingham Forest er vond som et langt år, men det er jo selvsagt ingen nyhet for Forest-fansen. Det er lang tid siden Forest begynte å ha hele fotballag plassert på sykestuen på heltid. Om det er tilfeldigheter denne gangen er vanskelig å si, men jeg har i hvert fall en bedre følelse for skadene nå, enn hva jeg hadde under de tidligere sjefene. I ligaen går det fryktelig tungt for Forest, som nå bare har én seier på de ni siste kampene. De har falt helt ned til en 19. plass med 15 poeng, og det skiller nå bare tre poeng ned til nedrykk. På bortebane har de håpløse 0-2-5, og det virker som om de immune mot å holde nullen bakover på banen.

Forests siste kamper:
Forest – Cardiff 1-2 (Lansbury)
Blackburn – Forest 2-1 (Perquis)
Forest – Birmingham 3-1 (Vellios, Hildeberto, Lichaj)
Bristol City – Forest 2-1 (Vellios)
Forest – Fulham 1-1 (Bendtner)

Vurdering: Reading har vært svake i det siste, men tok en viktig seier sist. Hjemme på Madejski Stadium har ting gått bra, og her møter de et av ligaens svakeste lag akkurat nå. Det bør være gode muligheter for hjemmeseier her.

Tips: H (2.00 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Derrick Wiliams, Danny Graham, Wes Brown, Elliott Ward og Adam Henley er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten Joe Mason.

Protest, protest, protest. Under lørdagens kamp mot Wolverhampton Wanderers er det supporterne som har planer om å havne i rampelyset. Blackburn-fansen har nemlig planlagt å protestere mot klubbens indiske eiere Venkys ved å ankomme kampen etter 18 minutter, for og deretter forlate kampen etter 75 minutter. Dette for å symbolisere at klubben ble stiftet i 1875 og for å framheve at klubben har en lang og stolt historie bak seg. Det blir interessant å se om protesten fungerer, men det blir også interessant å se om laget kan prestere på banen. Forrige runde forsvarte deg seg bra lenge mot Bristol City, men tragisk forsvarsspill helt på tampen av kampen ga The Robins seieren. Fremover på banen skapte Blackburn svært lite, og det har vært litt av fellesnevneren de siste rundene. Det skjer lite lengst fremme på banen, samtidig som de har klarte å være litt bedre bakover. Dette er med andre ord helt motsatt av hvordan det var i starten av sesongen hvor alt gikk inn bakover, samtidig som det ble scoret en del mål fremover på banen også. Rovers ligger nå under streken på en 22. plass, og på hjemmebane har de 2-2-3 denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
Bristol City – Blackburn 1-0
Blackburn – Nottingham Forest 2-1 (Gallagher x2)
Blackburn – Ipswich 0-0
Birmingham – Blackburn 1-0
Blackburn – Sheff Wed 0-1

Walter Zenga måtte denne uken forlate jobben som hovedtrener for Wolverhampton Wanderers. Han kom med stil etter Kenny Jackett forlot Molineux, men det var lite han fikk utrettet. Man fikk glimtvis se litt magi fra Wolves under Zengas ledelse, men utover høsten ble både prestasjoner og resultater svakere. Nå skal Wolves på jakt etter ny sjef, og med tanke på de nye eiernes innflytelsesrike kontakter bør det være gode muligheter for å få et stort og spennende navn på plass. Etter 0-1 tapet mot Leeds United forrige helg har Wolves nå 16 poeng totalt, og det gjør at de ligger på en 18. plass på tabellen. De har bare tatt ett poeng på de fem siste kampene, og på bortebane har de 2-2-3 denne sesongen. Rob Edwards skal lede ulvene fra sidelinjen denne kampen, og kanskje kan han sikre klubben sin første seier siden slutten av september.

Wolves siste kamper:
Wolves – Leeds 0-1
Brighton – Wolves 1-0
Aston Villa – Wolves 1-1 (Helder Costa)
Wolves – Norwich 1-2 (Edwards)
Wigan – Wolves 2-1 (Oniangue)

Vurdering: Det er protesten som er det store samtaleemnet hos frustrerte hjemmesupportere, og det kan fort spille litt inn på denne kampen. Blackburn har sett svake ut i hele høst og slipper inn alt for mange enkle mål på grunn av svakt forsvarsspill. Her møter de et Wolves-lag som har kvittet seg med sin hovedtrener denne uken, og som har flere dyktige angrepsspillere i troppen. Jeg tror gjestene trekker det lengste strået her.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)


 

 

About The Author

Leave a Reply