Skrevet av: Eirik Aase

 

Birmingham City – Aston Villa
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Paul Caddis og Robert Tesche er skadet, mens Jonathan Grounds er suspendert hos vertene. Gjestene må klare seg uten Tommy Elphick og Micah Richards. 

Endelig er det klart for et fantastisk derby i Englands nest største by, og man kan bare tenke seg hva slags utrolig atmosfære man vil få oppleve på St Andrews på søndag. Blåtrøyene skal forsøke å ta sin første ligaseier over sin erkerival siden 2005, og den gang møttes lagene i Premier League. Forrige gang Birmingham slo Aston Villa var tilbake i 2010, da de tok seg videre i ligacupen takket være en sen scoring av Nikola Zigic. Denne sesongen har Birmingham-fansen fått oppleve litt av hvert fra sitt favorittlag. Først lugget det en del i starten av sesongen, før de utover på høsten ble bedre for hver kamp som gikk. Spesielt 3-0 seieren over Norwich City blir stående som et aldri så lite høydepunkt så langt denne høsten. Den seieren startet en rekke på syv kamper på rad uten tap, men i løpet av de tre siste kampene har det blitt to tap for Birmingham. Forrige tap kom mot Burton Albion, og i det oppgjøret var Birmingham ikke til å kjenne igjen. Selv i seieren over Rotherham United i den foregående kampen følte jeg ikke at Birmingham var i nærheten av sitt beste. Spørsmålet nå er om Birmingham kan finne tilbake til sitt beste til en såpass viktig kamp som denne. Nå ligger Birmingham på en åttendeplass med 23 poeng, og på hjemmebane har de solide 4-2-1 denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Burton – Birmingham 2-0
Birmingham – Rotherham 4-2 (Maghoma, Jutkiewicz, Morrison, Cotterill)
Forest – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Blackburn 1-0 (Gleeson)
Birmingham – Preston 2-2 (Adams, Shotton)

Steve Bruce har kommet på plass på Villa Park for å redde sesongen for et Aston Villa-lag som har underprestert kraftig de første månedene. Tidligere sjef Roberto Di Matteo rakk bare å lede klubben til én seier på de tolv første kampene, og det var forståelig nok ikke det eier Tony Xia hadde sett for seg. Derfor måtte Di Matteo forlate klubben, og Bruce har kommet inn og fått en fin start. Han har ledet klubben i tre kamper, og har i løpet av de kampene plukket med seg syv av ni mulige poeng. Jonathan Kodjia har virkelig vært i fyr og flamme, og han har scoret i samtlige av de tre kampene Bruce har ledet. Han kommer nok til å spille en viktig rolle i søndagens derby også, og kanskje kan han være mannen som sikrer Villa sin andre borteseier for sesongen. Totalt har Villa 1-3-3 på fremmed gress denne sesongen, og totalt har de skrapt sammen 17 poeng denne sesongen. Det gjør at de innehar en 16. plass og har tre poeng ned til nedrykk.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Fulham 1-0 (Kodjia)
Reading – Aston Villa 1-2 (Ayew, Kodjia)
Aston Villa – Wolves 1-1 (Kodjia)
Preston – Aston Villa 2-0
Barnsley – Aston Villa 1-1 (Ayew)

Vurdering: Dette er i hvert fall bingo. Følelser, stemning, tenning, hat. Dette er mye mer enn en vanlig fotballkamp, og da er det vanskelig å vite hva man vil få servert. Jeg ville derfor styrt meg unna spill på dette oppgjøret. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt borteseier. Dette på grunn av Villas opptur under Steve Bruce, samt Birminghams svake kamper den siste tiden.

Tips: B (2.50 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply