Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Newcastle United
Kampstart: 14.15
TV-kanal: EurosportNorge
Skader og Suspensjoner: Pablo Hernandez og Liam Bridcutt er ute hos vertene. Hos gjestene er Rolando Aarons ute med skade resten av sesongen.

Helgens høydepunkt. Rosinen i pølsa. Desserten. Kall det hva du vil, uansett er det bare å glede seg til søndagens storkamp i Yorkshire. Elland Road har vært utsolgt i flere uker, og stemningen på søndag kommer til å være helt fantastisk både fra hjemmepublikummet og fra de tilreisende Newcastle-supporterne. Det som gjør søndagens kamp enda mer spesiell, er det faktum at Leeds United endelig har begynt å levere varene på banen igjen. De har vunnet sine tre siste ligakamper, og det gjør at optimismen bobler rundt Elland Road for tiden. I siste serierunde før landslagspausen vant Leeds 3-2 borte mot opprykksfavoritt Norwich City, og om ikke det var bra nok for Leeds-fansen, må de i hvert fall ha gledet seg over at akademiproduktet Ronaldo Vieira var spilleren som satte inn seiersmålet på overtid.

Leeds har nå skrapt sammen 26 poeng og innehar dermed den siste plassen som gir play-off. Veien opp til direkte opprykk er lang, men det er det nok ikke mange som fokuserer mye på. Det er nemlig play-off som bør være hovedmålet for Leeds denne sesongen, og selv om det går bra nå, er det fortsatt lenge igjen av årets sesong. Mye kan skje før mai, og ingen vet det bedre enn Leeds-supporterne. Massimo Cellino kan komme ut fra ingenting og finne på galskap som ødelegger både på og utenfor banen, men det prøver man ikke å tenke på akkurat nå. En annen ting som imponerer meg ekstra mye med dagens Leeds-lag, er hvor bra de klarer seg når viktige Liam Bridcutt er ute med skade. Det var en periode hvor de så helt avhengige ut av Bridcutts kvaliteter på midtbanen for å kunne vinne fotballkamper, men det gjør det heldigvis ikke nå lenger. Hjemme på Elland Road har Leeds 4-2-2 denne sesongen. Etter tap hjemme mot Birmingham City og Huddersfield Town i starten av sesongen, har det nå blitt 13 poeng av 15 mulige på de fem siste hjemmekampene.

Leeds siste kamper:
Norwich – Leeds 2-3 (Jansson, Wood, Vieira)
Leeds – Burton 2-0 (Wood, Doukara)
Leeds – Norwich 2-2 (Wood, Antonsson)
Wolves – Leeds 0-1 (Roofe)
Leeds – Wigan 1-1 (Wood)

I forkant av årets sesong følte jeg meg sikker på at Newcastle United kom til å feie over det meste av motstand i årets Championship. Ikke fordi de hadde en spillertropp som var sterkere enn de andre lagene, for det har vist seg flere ganger å ikke bety så mye på dette nivået. Men den store grunnen til at jeg var sikker på Newcastle-suksess handlet først og fremst om deres fantastiske manager Rafa Benitez, samt deres innkjøpspolitikk. Spillere som Dwight Gayle og Matt Ritchie hadde allerede vist at de holder skyhøyt Championship-nivå, og da slipper man den usikkerheten som ofte hersker rundt spillere som aldri har prøvd seg i denne divisjonen før. Etter hvert har også de andre spillerne som allerede var i klubben fra før av begynt å levere varene på banen, som for eksempel Aleksandar Mitrovic som har fire mål på de tre siste kampene.

Newcastle ser mer og mer ut som en velsmurt maskin som leverer gode prestasjoner nesten hver eneste helg, og derfor er det ingen overraskelse at de nå ligger på tabelltopp med sine 37 poeng. Allerede nå er det i skrivende stund åtte poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk, og den høyeste oddsen du får på Newcastle-opprykk hos bookmakerne er nå 1.08. De har nå syv strake seire i ligaen, mens de på bortebane har imponerende 6-1-1. Deres eneste tap på fremmed gress kom i sesongåpningen mot Fulham. På sine åtte kamper på bortebane har de bare sluppet inn tre(!) mål. Det er tall som det er umulig å ikke bli imponert av.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Cardiff 2-1 (Gouffran, Atsu)
Preston – Newcastle 1-2 (Mitrovic x2)
Newcastle – Preston 6-0 (Mitrovic x2, Diame x2, Perez, Ritchie)
Newcastle – Ipswich 3-0 (Perez x2, Ritchie)
Barnsley – Newcastle 0-2 (Gayle x2)

Vurdering: For en kamp dette blir! To lag i flott form møtes, og rammen rundt kampen er til å få frysninger av. Leeds kommer utvilsomt til å gi Newcastle tøff kamp, og samtidig vil de nok være fulle av selvtillit. Likevel er det vanskelig å ikke markere for borteseier når man ser hvor fantastiske Newcastle er for tiden. På bortebane er de i en egen klasse, og derfor velger jeg å gi gjestene tipset her.

Tips: B (2.02 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply