Huddersfield Town – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler sannsynligvis Jack Payne, mens Harry Bunn er ute. Kaptein Craig Morgan er suspendert hos gjestene, mens Jussi Jaaskilainen vil være tilbake mellom stengene etter at Adam Bogdan ble skadet.

Etter en sesongstart som selv de mest optimistiske Huddersfield Town-supporterne knapt kunne drømt om, har The Terriers etter hvert funnet veien tilbake til hverdagen. Etter 2-3 tap borte mot Cardiff City forrige helg, har Huddersfield nå bare én seier på de seks siste kampene. Den seieren kom hjemme mot Derby County takket være en sen scoring, men bortsett fra det har det vært tynn suppe den siste tiden. Om det er tilfeldig, eller om det kan være tretthet som er grunnen, er for øyeblikket vanskelig å svare på. Faktum er at de nesten alle lag i Championship opplever formsvikter i løpet av en sesong, og kanskje er det bare slik at Huddersfields formsvikt kom tidlig. De dårligere resultatene har ført The Terriers ned på en sjetteplass med 29 poeng, men med seier her vil de klatre opp to plasser på tabellen. Hjemme på John Smith´s Stadium har de imponerende 6-1-1 denne sesongen, hvor Leeds United er det eneste laget som har reist derfra med tre poeng i bagasjen.

Huddersfields siste kamper:
Cardiff – Huddersfield 3-2 (Smith, Billing)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Kachunga)
Fulham – Huddersfield 5-0
Huddersfield – Derby 1-0 (Kachunga)
Preston – Huddersfield 3-1

Med Gary Caldwell borte og Warren Joyce på plass, ville man kanskje trodd at Wigan Athletic skulle få seg en liten opptur, men slik har det ikke gått. Siden Joyce kom på plass har Wigan spilt to kamper, og ingen av de har endt med seier. Først ble det et stygt 0-3 tap i debuten, før det ble 0-0 borte mot Barnsley forrige helg. En slik dårlig start gjør at Wigan nå er enda mer desperate etter seier enn de var tidligere, og man vet alle hvor raskt en manager kan begynne å føle på presset i denne ligaen, samme hvor kort tid det har gått siden man har blitt ansatt. The Latics har nå bare én seier på de syv siste kampene, og den dårlige formen har ført dem ned på en nest sisteplass med 15 poeng. Det skiller for øyeblikket tre poeng opp til trygg plass, og det blir viktig å passe på at den luken ikke blir større før jul. På bortebane har Wigan 1-3-5 denne sesongen, hvor deres eneste seier kom for én måned siden mot Cardiff City.

Wigans siste kamper:
Barnsley – Wigan 0-0
Wigan – Reading 0-3
Cardiff – Wigan 0-1 (Gomez)
Wigan – Brighton 0-1
Leeds – Wigan 1-1 (MacDonald)

Vurdering: To lag i svak form som møtes til TV-kamp på John Smith´s Stadium. Dette kan fort bli en jevn og tøff affære, men i mine øyne er Huddersfield et sterkere lag enn Wigan. At gjestene samtidig har en del fravær og usikre kort foran kampen gjør meg enda sikrere på hjemmeseier.

Tips: H (1.95 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply