Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag
20.45: Nottingham Forest – Newcastle United (DPlay)

Lørdag
16.00 Norwich City – Brentford (Dplay)
18.30: Leeds United – Aston Villa (Dplay)

Rundens oddskupong:
Burton Albion – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.74

Birmingham City – Barnsley (Hjemmeseier) 1.96

Totalodds: 3.41

 

Ettersom jeg er bortreist denne helgen kommer det dessverre ikke info om skader og suspensjoner.

Fredag

 

Nottingham Forest – Newcastle United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer.. 

Skal det endelig snu for Phillipe Montanier? For to uker siden skrev jeg ganske så skråsikkert at Montanier nok ikke kom til å sitte som Forest-sjef ved juletider, og man skulle nesten trodd at Forest-laget hadde lest hva jeg hadde skrevet. De har i hvert fall skjerpet seg kraftig siden den gang, og kanskje har de nå satt i gang en opphenting som vil føre til at Montanier får fortsette som Forest-sjef, selv når oppkjøpet av klubben skulle gå i boks. For to runder siden ble Ipswich Town slått 2-0 på Portman Road etter en imponerende forestilling, før de forrige helg scoret hele fem(!) mål borte mot Barnsley på Oakwell. Forest vant oppgjøret 5-2, og Henri Lansbury scoret noe så sjeldent som en hat-trick i det oppgjøret. Nå har Forest to seire på rad og tre kamper på rad uten tap. De innehar en 17. plass med 22 poeng, og på hjemmebane har de 4-2-2 denne sesongen. Begge de to siste seirene har vært imponerende fra Forest, og ikke marginer og flaks. Jeg setter likevel fortsatt spørsmålstegn ved forsvarsspillet, og det vil få kjørt seg mot ligaens beste lag på fredag.

Forests siste kamper:
Barnsley – Forest 2-5 (Lansbury x3, Vellios, Osborn)
Ipswich – Forest 0-2 (Assombalonga x2)
Forest – QPR 1-1 (Assombalonga)
Reading – Forest 2-0
Forest – Cardiff 1-2 (Lansbury)

For en uke siden var alt fryd og gammen ved St James´ Park. Newcastle United hadde vunnet ni kamper på rad, og kunne sette ny klubbrekord dersom de hadde vunnet hjemmekampen mot et svakt Blackburn Rovers-lag. Det klarte de ikke gjøre, til tross for at de var enorme favoritter, og enda verre ble det hele av at Charlie Mulgrew scoret mot slutten av kampen og påførte Rafa Benitez & Co et surt nederlag. Noen dager senere ventet enda en bitter nedtur da Hull City ble for sterke i ligacupens kvartfinale. Hull fikk en spiller utvist like før ekstraomgangene, og da Mo Diame satte inn 1-0 til de sebrastripede seks minutter ut i første ekstraomgang, trodde de fleste av Newcastle ville avansere. Det trodde dog ikke Hull, som kjempet seg tilbake ved Robert Snodgrass, før de til slutt vant etter straffesparkkonkurranse. Newcastle har derfor opplevd to nedturer på kort tid foran helgens runde, samtidig som de har fått mindre hvile enn fredagens motstander. De leder fortsatt Championship med seks poeng ned til tredjeplass, mens de på bortebane har imponert med solide 7-1-1 denne sesongen. Nå blir det interessant å se om de klarer reise seg etter den siste ukens nedturer og slitasje.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Blackburn 0-1
Leeds – Newcastle 0-2 (Gayle x2)
Newcastle – Cardiff 2-1 (Gouffran, Atsu)
Preston – Newcastle 1-2 (Mitrovic x2)
Newcastle – Preston 6-0 (Mitrovic x2, Diame x2, Perez, Ritchie)

Vurdering: Forest har skuffet denne høsten, men har imponert i de to siste kampene. De er derfor fulle av selvtillit foran møte med ligaens sterkeste lag og ikke minst beste bortelag. Newcastle er favoritter i dette oppgjøret, men Forests gode prestasjoner den siste uken, kombinert med Newcastles nedturer og tette kampprogram, gjør at jeg prøver ut hjemmeseier til høy odds.

Tips: H (4.70 @ Nordicbet)


 

Lørdag

Norwich City – Brentford
Kampstart:
 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Snipp, snapp, snute..? Det er spørsmålet mange stiller seg vedrørende Alex Neil i disse dager. Forrige helg ble det et nytt nederlag for Norwich City da de reiste på besøk til Pride Park for å møte Derby County, og enda vondere gjorde det nok for Norwich-fansen å se sin tidligere helt Bradley Johnson score kampens eneste mål. Et tap borte mot et Derby-lag i form er likevel ikke det verste man kan gjøre, men nå begynner rekken med kamper på rad uten seier å bli urovekkende lag for gultrøyene. Norwich har nå fem strake tap i ligaen og syv kamper på rad uten seier totalt. De har falt ned til en 8. plass på tabellen, og jeg nekter å tro at Neil tåler mange flere tap før han er ferdig. Hjemme på Carrow Road har Norwich 5-1-2 denne sesongen, men det har som nevnt blitt tap i begge de to siste på eget gress.

Norwichs siste kamper:
Derby – Norwich 1-0
QPR – Norwich 2-1 (Naismith)
Norwich – Leeds 2-3 (Brady, Lafferty)
Brighton – Norwich 5-0
Leeds – Norwich 2-2 (Pritchard, Oliveira)

Det er ikke bare Alex Neil som sliter litt for øyeblikket, for det samme kan sies om Brentford-sjef Dean Smith. Heldigvis for Smith hadde han ikke det samme forventningspresset foran årets sesong som det Neil hadde, men likevel forventer The Bees-fansen mer enn hva Brentford har levert så langt denne sesongen. Forrige helg gikk Brentford på sitt tredje strake tap da Birmingham City var på besøk, men til Brentfords forsvar var det ganske utrolig at de ikke klarte sikre seg minst ett poeng mot slutten av kampen. Med bare én seier på de åtte siste kampene har Brentford falt ned til en 16. plass på tabellen med sine 22 poeng. De har 2-2-5 på fremmed gress denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Queens Park Rangers og Brighton & Hove Albion.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Birmingham 1-2 (Hogan)
Blackburn – Brentford 3-2 (Hogan x2)
Brentford – Fulham 0-2
QPR – Brentford 0-2 (Sawyers, Clarke)
Brentford – Barnsley 0-2

Vurdering: To lag i svak form som møtes på Carrow Road. Spesielt vertene har et desperat behov for seier, hvis ikke tror jeg for Alex Neil ryker som Norwich-sjef. Brentford har vist i høst at de alltid må regnes med på bortebane, til tross for at de ikke har imponert på fremmed gress resultatmessig. Derfor blir jeg ikke overrasket om de finner på noen sprell her. Tipset er det likevel vertene som får, selv om oddsen er alt for lav til å bruke penger på med tanke på Norwichs form.

Tips: H (1.93 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

Wow. Gary Rowett har vært en av mine største favoritter innen manageryrket over lang tid, og fortsatt slutter han ikke å imponere. Etter litt opp og ned i starten av sesongen har han nok en gang klart å få Birmingham City til å fremstå som et solid kollektiv med ekstra fokus på defensiv organisering. Selvsagt har det vært litt stang inn i det siste, men slik følger ofte med når man har forberedt seg godt over tid. Forrige helg vant de 2-1 borte mot Brentford, og dermed er blåtrøyene oppe i 31 poeng etter 18 serierunder. Det er absolutt godkjent av Rowett & Co som nå har fire kamper på rad uten tap. Birmingham ligger nå på en fjerdeplass på tabellen, og på hjemmebane har de solide 5-3-1 denne sesongen. Deres eneste nederlag på eget gress kom da Wolverhampton Wanderers var på besøk tilbake i august.

Birminghams siste kamper:
Brentford – Birmingham 1-2 (Shotton, Donaldson)
Birmingham – Bristol City 1-0 (Adams)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Aston Villa 1-1 (Davis)
Burton – Birmingham 2-0

Etter svak form den siste tiden var solid forsvarsspill én av få ting Barnsley-fansen kunne trøste seg med. Dessverre forsvant også den goden da Nottingham Forest kom på besøk til Oakwell forrige helg. Skogvokterne valset over Barnsley og klemte til med hele fem scoringer, mens Barnsley bare fant nettmaskene ved to anledninger. Marley Watkins var én av spillerne som scoret i den kampen, og han fikk senere marsjordre av kamplederen. Nå har Barnsley bare én seier på de ti siste kampene, og det har ført til at rødtrøyene har falt som en stein på tabellen. The Tykes er nå nede på en 18. plass med 22 poeng, og nå er det bare fire poeng ned til nedrykk. På bortebane har de 3-1-4 denne sesongen, og sterke lag som Brentford, Preston North End og Wolverhampton Wanderers har alle blitt slått i sine egne lekegrinder av årets Barnsley-lag.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Forest 2-5 (Watkins, Winnall)
Barnsley – Wigan 0-0
Burton – Barnsley 0-0
Barnsley – Bristol City 2-2 (Watkins, Hammill)
Brentford – Barnsley 0-2 (Winnall, Armstrong)

Vurdering: Birmingham City imponerer og klamrer seg fast i toppen. De er nå ubeseiret på de fire siste kampene, til tross for tøff motstand. Her møter de et Barnsley-lag i svak form, men som likevel har kvaliteter innad i laget til å få med seg noe fra denne kampen. Dog bør rødtrøyene ha bra glid dersom de skal sikre seg flere poeng her, og jeg har ikke alt for store problemer med å markere for hjemmeseier.

Tips: H (1.92 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Har det snudd for Blackburn Rovers? Er virkelig Owen Coyle den riktige mannen for Lancashire-klubben likevel? Spørsmålene henger i luften rundt Ewood Park, og kanskje vil man få en del svar allerede etter lørdagens kamp mot Huddersfield Town. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg ikke er Owen Coyles største favoritt, men etter to strake seire og en utrolig triumf på St James´Park forrige helg, er jeg nødt til å gi han litt vel fortjent ros. Klarer han nå bygge videre på disse seirene i tiden frem mot jul, vil han nok kunne få ekstra arbeidsro gjennom det som kan bli en tøff og hard vinter for Rovers. Etter seieren mot Newcastle sist helg er Rovers nå oppe på en 20. plass med 19 poeng, og har nå ett poeng ned til nedrykksplass. Hjemme på Ewood Park har de 3-3-3 denne sesongen, men ingen av de fire siste hjemmekampene har endt med tap. Kanskje er det noe på gang hos Rovers, men da må de i så fall vinne kamper som denne.

Blackburns siste kamper:
Newcastle – Blackburn 0-1 (Mulgrew)
Blackburn – Brentford 3-2 (Graham x2, Selvmål)
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Gallagher)
Blackburn – Wolves 1-1 (Gallagher)
Bristol City – Blackburn 1-0

Etter en fantastisk sesongstart hvor Huddersfield Town klatret til topps på tabellen og havnet i medias søkelys, har The Terriers etter hvert fått en tung avslutning på høstsesongen. På mandag fikk de besøk av bunnlaget Wigan Athletic hjemme på John Smith´s Stadium, men der ventet enda en nedtur. Håpløst og nærmest komisk forsvarsspill førte til at Wigan vant det oppgjøret 2-1, og dermed har Huddersfield nå fire kamper på rad uten seier, og bare én seier på de syv siste kampene. Dette har ført til at The Terriers har falt ned til en sjetteplass på tabellen med 29 poeng, og de bør snart få en slutt på den vonde trenden dersom de har planer om å henge med i toppen. På bortebane har Huddersfield 3-1-5 denne sesongen, og hele fem av de seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Wigan 1-2 (Mooy)
Cardiff – Huddersfield 3-2 (Smith, Billing)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Kachunga)
Fulham – Huddersfield 5-0
Huddersfield – Derby 1-0 (Kachunga)

Vurdering: Det har ikke skjedd mange ganger denne sesongen, men her får faktisk Rovers tipset. Hjemmelaget har sett mye bedre ut i det siste, og det synes også på resultatene. Her møter de et Huddersfield-lag i svak form, som ser ut til å være tappet for selvtillit. Spørsmålet er om vertene klarer leve opp til forventningene i en kamp som mange forventer at de skal vinne.

Tips: H (2.55 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

The Robins er i trøbbel. Lee Johnsons gjeng tapte 1-2 mot Reading i Berkshire forrige helg og har nå tre strake tap på CVen. De har dermed bare én seier på de syv siste kampene, og det er heller ikke mer enn de fortjener ut fra det de har levert i disse kampene. De har sett overraskende svake ut, og det merkes at troppen ikke er den bredeste. Den svake formen har ført City ned på en 13. plass med 24 poeng, og spørsmålet er om Johnson snart kan snu denne vonde trenden. Det har han klar tidligere med blant annet Barnsley, og City-fansen håper at han nå skal klare det med sin nåværende arbeidsgiver. Hjemme på Ashton Gate har de solide 5-1-2 denne sesongen, men forrige hjemmekamp endte med et skuffende 0-2 tap mot Brighton & Hove Albion.

Bristol Citys siste kamper:
Reading – Bristol City 2-1 (O´Neil)
Birmingham – Bristol City 1-0
Bristol City – Brighton 0-2
Barnsley – Bristol City 2-2 (Tomlin, Abraham)
Bristol City – Blackburn Rovers 1-0 (Wilbraham)

Mick McCarthy har endelig fått seg noen dager med behagelig søvn og rolige dager på jobb. I hvert fall sammenlignet med de siste ukene. Foran kampen mot Queens Park Rangers forrige helg var Ipswich-sjefen kraftig presset etter et svakt 0-2 tap hjemme mot Nottingham Forest, kombinert med svak form over lang tid. Heldigvis for McCarthy klemte Ipswich til med en fantastisk 3-0 seier mot QPR på Portman Road, og nå gjelder det å bygge videre på den seieren når de tar turen til Bristol på lørdag. Nå ligger Ipswich på en 14. plass med 24 poeng, og det er ingen krise for å si det slik. Likevel er det under det som Ipswich-fansen hadde forventet, samtidig som spillet har vært fryktelig svakt. På bortebane har Ipswich 2-2-4 denne sesongen, mens det ble seier mot Sheffield Wednesday sist bortekamp.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – QPR 3-0 (Lawrence, Varney, Ward)
Ipswich – Forest 0-2
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Lawrence, Chambers)
Ipswich – Rotherham 2-2 (Sears, McGoldrick)
Newcastle – Ipswich 3-0

Vurdering: To lag i svak form som møtes. Ipswich har dog vunnet to av sine tre siste og er kanskje på vei oppover igjen. Vertene med flere tap på rad, men motstanden har vært tøff. Dette tror jeg blir et veldig jevnt oppgjør, og derfor synes jeg uavgjort fremstår som det beste alternativet.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Borteseieren uteblir fortsatt for Burton Albion. De har nå spilt ti kamper på fremmed gress, men fortsatt har ikke gultrøyene plukket en eneste trepoenger på bortebane denne sesongen. Hjemme på Pirelli Stadium har de derimot levert flere gode prestasjoner denne sesongen, og det må de fortsette med dersom de skal ha mulighet til å overleve denne sesongen. Burton har nå bare én seier på de syv siste kampene, og har dermed falt ned på en 19. plass med 19 poeng. Det skiller bare ett poeng ned til nedrykksplass, og som jeg har skrevet flere ganger i høst, tror jeg dessverre at det vil bli for tøft for Burton i bunnen denne sesongen. Hjemme på Pirelli Stadium har de 4-2-2 denne høsten, og de har unngått tap i samtlige av sine fire siste kamper. For to hjemmekamper siden leverte de blant annet sesongbeste da Birmingham City ble slåttt 2-0.

Burtons siste kamper:
Preston – Burton 1-1 (Irvine)
Reading – Burton 3-0
Burton – Barnsley 0-0
Leeds – Burton 2-0
Burton – Birmingham 2-0 (Dyer, Ward)

Ukens (Kanskje sesongens) mest overraskende nyhet fra Championship kom fra New York Stadium på mandag. Kenny Jackett ga seg som Rotherham United-sjef før han hadde rukket å bli kjent med personalet i klubbens kantine. Hva grunnen var, er det vanskelig å vite. Noen mener uenigheter om januarvinduet, mens styreformann Tony Stewart ikke hadde noe bra svar, og det virket rett og slett som om Jackett nærmest hadde sviktet ledelsen i klubben. Jackett rakk uansett ikke å lede laget til en eneste seier siden han ankom klubben, og nå ligger The Millers på en jumboplass med syv poeng. Det er hele elleve poengs luke opp til trygg plass, og den luken blir vond å tette. Spesielt med tanke på den svake troppen Rotherham har sammenlignet med de andre lagene i Championship. The Millers har nå 14 kamper på rad uten seier, og på bortebane har de elendige 0-1-8 denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Leeds 1-2 (Wood)
Derby – Rotherham 3-0
Rotherham – Preston 1-3 (Wood)
Ipswich – Rotherham 2-2 (Ward x2)
Rotherham – Reading 0-1

Vurdering: Burton er svake på bortebane, men på eget gress er de ikke enkle å spille mot. De møter et fortapt Rotherham-lag som tidligere i uken mistet sin manager ut av det blå. Gjestene ser helt skakkjørt ut for øyeblikket, og her tror jeg vertene har en flott mulighet til å sikre seg tre viktige poeng.

Tips: H (1.69 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer...

Neil Warnock var ingen glad mann etter at Cardiff City tapte 1-3 borte mot Aston Villa forrige helg, og har nok gitt spillerne sine en verbal overhaling den siste uken. Kanskje er det nettopp det som skal til for å kunne varte opp med en flott prestasjon i helgens kamp mot topplaget Brighton & Hove Albion. Cardiff har nå tapt tre av de fire siste kampene, og dette har ført blåtrøyene ned på nest sisteplass. De har 18 poeng, og det er bare svakere målforskjell som gjør at de ikke er over streken. På hjemmebane var Cardiff meget bra forrige sesong, men i høst startet de svakt. Nå er det oppe i 3-1-5 på sine ni kamper på eget gress, med 2-1-1 på de fire siste på Cardiff City Stadium.

Cardiffs siste kamper:
Aston Villa – Cardiff 3-1 (Lambert)
Cardiff – Huddersfield 3-2 (Hoilett, Lambert, Morrison)
Newcastle – Cardiff 2-1 (Whittingham)
Cardiff – Wigan 0-1
Forest – Cardiff 1-2 (Ralls, Gunnarsson)

Brighton & Hove Albion fortsetter å imponere i toppen av tabellen. Forrige helg havnet de tidlig under hjemme mot Fulham, men klarte likevel dra i land en sterk 2-1 seier til slutt. The Seagulls er nå ubeseiret på sine tolv siste kamper, og denne flotte formen har ført de opp på en andreplass med 38 poeng. Det skiller i skrivende stund bare to poeng opp til Newcastle United på topp, mens det er fire poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Fem av de seks siste kampene har endt med seier, mens de på bortebane har 4-3-1 denne høsten. Samtlige tre siste bortekamper har endt med seier.

Brightons siste kamper:
Brighton – Fulham 2-1 (Murray, Baldock)
Brighton – Aston Villa 1-1 (Murray)
Bristol City – Brighton 0-2 (Sidwell, Murphy)
Brighton – Norwich 5-0 (Murray x3, Knockaert, Dunk)
Wigan – Brighton 0-1 (Stephens)

Vurdering: Cardiff med svake resultater i det siste, men motstanden har vært tøff. Waliserne er med andre ord bedre enn hva både resultater og tabellposisjon tilsier, men her skal de få kjørt seg. Brighton er bunnsolide og vanskelige å spille mot. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør, men jeg har en følelse av at Brighton kan klare vippe dette til sin fordel. Derfor får de et svakt tips.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)


 

Fulham – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter et par imponerende kamper, var jeg spent på hva Fulham kunne finne på mot et av ligaens beste lag da de reiste til sørkysten for å møte Brighton & Hove Albion forrige helg. Det så umiddelbart ganske bra ut da Kevin McDonald sendte Fulham i ledelsen, men vertene kom tilbake og tok alle poengene. The Cottagers tapte dermed sin første kamp siden slutten av oktober, og ønsker nå å komme tilbake på vinnersporet igjen så raskt som mulig. Fulham har klatret helt opp til en 10. plass med 25 poeng den siste tiden, og på hjemmebane har de bedret seg spillemessig. 2-4-3 er status etter deres hjemmekamper i høst, men som nevnt synes jeg de har blitt mye bedre på eget gress den siste tiden, enn hva de viste tidligere i høst. Spesielt 5-0 seieren hjemme mot Huddersfield Town var det klasse over.

Fulhams siste kamper:
Brighton – Fulham 2-1 (McDonald)
Fulham – Sheff Wed 1-1 (Malone)
Brentford – Fulham 0-2 (Aluko, Cairney)
Fulham – Huddersfield 5-0 (Martin x2, Piazon, Kalas, McDonald)
Aston Villa – Fulham 1-0

Hadde jeg vært typen som brukte hatt, vill jeg ha tatt den av for lenge siden med tanke på det Jaap Stam nå har fått til med Reading i høst. Etter 2-1 seier over Bristol City forrige helg har Reading nå fem strake seire(!) i ligaen. De er helt oppe på en tredjeplass på tabellen med sine 34 poeng, og nå skiller det fire poeng opp til direkte opprykk. Deres ballbesittende spillestil ble dømt til å feile av de aller fleste som følger Championship (inkludert meg), men utrolig nok har det gått meget bra så langt. I fire av de fem siste kampene i ligaen har de ikke en gang sluppet inn et baklengsmål, og det viser at ting fungerer i begge ender av banen. På bortebane har de 4-1-3 denne sesongen, og på de seks siste bortekampene har de solide 4-1-1.

Readings siste kamper:
Reading – Bristol City 2-1 (McCleary, Beerens)
Reading – Burton 3-0 (Samuel, Williams, Selvmål)
Wigan – Reading 0-3 (McCleary x2, Kermorgant)
Reading – Forest 2-0 (Gunter, McCleary)
Arsenal – Reading 2-0

Vurdering: Helt åpent oppgjør, og da gir det mest mening å sette penger på bortelaget til betydelig høyere odds enn vertene. Med fem strake seire på samvittigheten bør de ha god mulighet til å vinne her, til tross for at jeg tror dette blir et jevnt oppgjør.

Tips: B (3.75 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Fernando Forestieri har lenge vært en av mine største favorittspillere i Championship, selv om hans noen ganger lite gjennomtenkte avgjørelser både utenfor banen og i kampens hete av og til ødelegger mye av inntrykket. Forrige helg var han derimot tilbake på sitt aller beste, og det er nok flere Wolverhampton Wanderers-spillere som har mistet nattesøvnen den siste uken etter deres 0-2 tap mot Sheffield Wednesday. Seieren var viktig for uglene som i forkant av kampen bare hadde tatt ett poeng på de tre siste kampene. Hjemme på Hillsborough har uglene 5-0-3 denne sesongen, men to av de tre siste på eget gress har endt med tap. Sist tapte de 1-2 mot et Ipswich Town som på det tidspunktet var i svak form. Litt ustabile prestasjoner i det siste har ført uglene ned på en syvendeplass med 28 poeng, med ett poeng opp til play-off.

Wednesdays siste kamper:
Wolves – Sheff Wed 0-2 (Lee, Forestieri)
Fulham – Sheff Wed 1-1 (Forestieri)
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Hooper)
Derby – Sheff Wed 2-0
Sheff Wed – QPR 1-0 (Hooper)

Preston North End har imponert meg stort denne høsten, selv om jeg ikke kan sies å være særlig imponert av det de har levert i de to siste rundene. Uavgjort hjemme mot et svakt Wolverhampton Wanderers og et bortesvakt Burton Albion er svakere enn hva man kan forvente. Nå har Preston tre kamper på rad uten tap, og bare ett tap på de ti siste kampene i Championship. De har posisjonert seg på en 12. plass med 25 poeng, og har fire poeng opp til play-off. På bortebane har de 3-2-3 denne sesongen, og ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med tap. Blant de to siste bortekampene har det blant annet blitt seier mot Norwich City.

Prestons siste kamper:
Preston – Burton 1-1 (Robinson)
Preston – Wolves 0-0
Rotherham – Preston 1-3 (Hugill, Robinson, Vermijl)
Preston – Newcastle 1-2 (Beckford)
Newcastle – Preston 6-0

Vurdering: Sheffield Wednesday er sterke og aldri enkle å spille mot. De vil garantert gi Preston North End en tøff utfordring her, men jeg tror heller ikke at vertene vil få noe gratis fra et solid Preston-lag. Uglene blir likevel klare favoritter, men her finner jeg klart best verdi i borteseier til god odds. Jeg blir ikke overrasket om Preston stikker av med poeng her, og da synes jeg over fem ganger pengene er bra betalt for borteseier.

Tips: B (5.05 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Warren Joyce fikk endelig sin første seier som Latics-sjef på mandag da Wigan Athletic vant 2-1 borte mot Huddersfield Town. Seieren var likevel av det meget heldige slaget, og derfor er det vanskelig å si mye om hva man kan forvente av dette Wigan-laget under Joyces ledelse. Huddersfield peiste på mot Wigan utover mandagskvelden, men sløvt forsvarsspill av Huddersfield og en fantastisk Yanic Wildschut sørget for at poengene ble med hjem til DW Stadium. Dermed fikk Wigan endelig tre poeng igjen, etter to skuffende kamper mot henholdsvis Reading og Barnsley. Nå ligger Wigan på en 22. plass med 18 poeng, og bare dårligere målforskjell gjør at de ligger under streken. Hjemme på DW Stadium har de 2-3-3 denen sesongen, og begge de to siste hjemmekampene har endt både uten poeng eller scoringer for Wigan.

Wigans siste kamper:
Huddersfield – Wigan 1-2 (Burke, Wildschut)
Barnsley – Wigan 0-0
Wigan – Reading 0-3
Cardiff – Wigan 0-1 (Gomez)
Wigan – Brighton 0-1

Det flyter fryktelig bra for Derby County under Steve McClarens ledelse, og mange tror nå at Derby kommer til å blomstre oppover tabellen på samme måte som de gjorde forrige gang McClaren overtok sjefsroret i klubben. Jeg må innrømme at det ikke lenger vil overraske meg, for jeg har virkelig sansen for de prestasjonene de har vartet opp med i det siste. Forrige helg vant de 1-0 over et formsvakt Norwich City-lag, og dermed er de nå oppe i fire strake seire. Motstanden i disse kampene har samtidig vært av det tøffe slaget, med unntak av Rotherham United, og det gjør det hele enda mer imponerende. Nå ligger Derby på en niendeplass med 26 poeng, og veien opp til play-off er på korte tre poeng. På bortebane har Derby 3-2-3 denne sesongen, men bare en av de fem siste bortekampene har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Derby – Norwich 1-0 (Johnson)
Derby – Rotherham 3-0 (Ince x2, Bent)
Wolves – Derby 2-3 (Ince x2, Bent)
Derby – Sheff Wed 2-0 (Christie, Pearce)
Huddersfield – Derby 1-0

Vurdering: Wigan med sterk seier på mandag, men kanskje litt heldig for å si det mildt. Møter her et av ligaens store formlag, og jeg har så langt ikke vært mer imponert av Wigan enn at jeg tror de kan få det tøft her. Jeg tror gjestene har en god mulighet til å ta med seg tre poeng hjem til East Midlands.

Tips: B (2.24 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det var duket for et skikkelig interessant oppgjør da Leeds United tok turen til Anfield for å møte Liverpool i ligacupens kvartfinale. Liverpool stilte med et svekket mannskap, mens Garry Monk også gjorde et par endringer på det som i manges øyne ville være det sterkeste laget Leeds kunne stille med. I store deler av kampen hang Leeds godt med, og det kunne fort ha blitt avansement dersom Kemar Roofes scoring hadde funnet nettmaskene istedenfor stolpen på stillingen 0-0. Dessverre for Leeds ble det til slutt 0-2 tap, men det overskygger likevel ikke den fine stemningen som regjerer rundt Elland Road for øyeblikket. Monk har fått Leeds til å se bedre ut enn på lenge, og nå ligger de på en flott femteplass på tabellen. De har 29 poeng, og dermed ni poeng opp til direkte opprykk. På hjemmebane har Leeds 4-2-3 denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Liverpool – Leeds 2-0
Rotherham – Leeds 1-2 (Wood, Doukara)
Leeds – Newcastle 0-2
Norwich – Leeds 2-3 (Jansson, Wood, Vieira)
Leeds – Burton 2-0 (Wood, Doukara)

Månedens spiller i Championship, Jonathan Kodjia, fant nok en gang nettmaskene for Aston Villa da de møtte Cardiff City forrige helg. Han var dermed med på å senke waliserne og sikre seg tre viktige poeng. Kampen endt med 3-1 seier for Aston Villa, og nå er de oppe i hele syv kamper på rad uten nederlag. Steve Bruce har med andre ord fått en fantastisk start på sin Villa-karriere, og nå er de oppe på en 11. plass med 25 poeng. Det skiller bare fire poeng opp til play-off, og jeg føler meg trygg på at de kommer til å klamre seg til en plass blant de seks beste i ligaen etter hvert. På bortebane har de svake 1-5-3 denne sesongen, men det må legges til at de ikke har tapt noen av sine tre siste på fremmed gress. Med bare seks scoringer er det for øvrig bare ett lag i Championship som har færre mål på bortebane denne sesongen.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Cardiff 3-1 (Gestede, Adomah, Kodjia)
Brighton – Aston Villa 1-1 (Baker)
Aston Villa – Blackburn 2-1 (Kodjia x2)
Birmingham – Aston Villa 1-1 (Gardner)
Aston Villa – Fulham 1-0 (Kodjia)

Vurdering: Leeds ser solide ut for tiden, men skuffelsen etter nederlaget mot Liverpool må svi litt fortsatt. Her møter de et Aston Villa-lag som den siste tiden har levert bedre prestasjoner enn hva tabellsituasjonen tilsier. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør mellom to sterke lag, og derfor blir jeg ikke overrasket om det ender uavgjort.

Tips: U (3.00 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply