Skrevet av: Eirik Aase

 

Helgens TV-kamper: 

Lørdag
16.00: Leeds United – Brentford (EurosportNorge)
18.30: Birmingham City – Brighton & Hove Albion (Dplay)

Søndag
13.00: Queens Park Rangers – Aston Villa (EurosportNorge)*
* Forhåndsstoff til denne kampen kommer på lørdag.

Rundens oddskupong:
Burton Albion – Newcastle United (Borteseier) 1.59

Sheffield Wednesday – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.31

Totalodds: 2.08

 

 


 Fredag

 

Norwich City – Huddersfield Town
Kampstart:
 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Noen stor fotballkamp ble det ikke da Norwich City fikk besøk av Aston Villa på tirsdag, men tre viktige poeng ble det uansett for kanarifuglene. For tredje kamp på rad sikret Nelson Oliveira seg en plass i målprotokollen, og nok en gang var det en luring fra utenfor sekstenmeteren som fant nettmaskene. Manager Alex Neil får dermed litt etterlengtet pusterom etter to seire på de tre siste, med tanke på at han før det hadde fem strake tap med Norwich. Nå gjelder det å bygge videre på tirsdagens seier for å få troen hos fansen tilbake igjen, og da må kamper som denne vinnes. Nå ligger Norwich på en 9. plass med 33 poeng, mens de på hjemmebane har 7-1-2 denne sesongen. Preston North End og Leeds United er lagene som har vunnet på Carrow Road denne sesongen.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Aston Villa 1-0 (Oliveira)
Barnsley – Norwich 2-1 (Oliveira)
Norwich – Brentford 5-0 (Ja Murphy, Dorrans, Brady, Pritchard, Oliveira)
Derby – Norwich 1-0
QPR – Norwich 2-1 (Naismith)

Etter en fantastisk start på sesongen hvor mange begynte å snakke litt om opprykk for Huddersfield Town, ble det en skikkelig nedtur midtveis på høsten. Plutselig gikk alt mot David Wagner & Co, og ved et tidspunkt hadde de i likhet med Norwich hele fem kamper på rad uten seier. Heldigvis for The Terriers har det blitt to strake seire på de to siste kampene, samtidig som jeg synes de viste meget bra takter borte mot Blackburn Rovers for tre runder siden. På tirsdag ble Burton Albion slått på Pirelli Stadium, og det er et sted hvor Burton har vært gode denne sesongen. På fredag får Huddersfield seg en tøffere test å bryne seg på, men så lenge deres offensive og aggressive forsvarsspill fungerer, betyr det egentlig lite hvem som er på motsatt side av banen. Foran fredagens kamp har Huddersfield 36 poeng, og det gjør at de innehar en fantastisk fjerdeplass på tabellen med ett poeng opp til Reading. På bortebane har de 4-2-5 denne sesongen, men bare én av de fem siste på bortebane har endt med seier.

Huddersfields siste kamper:
Burton – Huddersfield 0-1 (Wells)
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Kachunga, Wells)
Blackburn – Huddersfield 1-1 (Palmer)
Huddersfield – Wigan 1-2 (Mooy)
Cardiff – Huddersfield 3-2 (Smith, Billing)

Vurdering: Norwich med sterk seier på tirsdag, men jeg klarer ikke bli helt overbevist om at de har kommet seg bort fra den dårlige formen. Her møter de et Huddersfield-lag som har klart nettopp det, og som jeg spillemessig synes har klart seg bra i de siste kampene. Dette tror jeg blir et jevnt oppgjør mellom to sterke lag, og da synes jeg oddsen er satt litt for lavt for hjemmelaget. Jeg tror dette kan vippe alle veier, men synes oddsen på borteseier er den mest fristende her.

Tips: B (3.80 @ Nordicbet)


Lørdag

 

Leeds United – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

Chris Wood. Mannen som i flere sesonger har blitt utskjelt av en del supportere i flere av klubbene han har spilt for, men som jeg til stadighet har forsvart og snakket varmt om. Den sterke spydspissen er flink til å skape rom, posisjonere seg og lage rot for motstanderen. I det siste har han også funnet nettmaskene ved flere anledninger, og på tirsdag var han på farten igjen. Leeds-spissen scoret det ene av Yorkshire-klubbens to mål i 2-0 seieren hjemme mot Reading. Seieren var ekstra viktig med tanke på at det ble tap i den foregående kampen, og slike seire er blant de mest imponerende etter min mening. Etter tirsdagens seier er Leeds oppe på en sjetteplass med 35 poeng, og foran denne kampen har det bare to poeng opp til tredjeplass på tabellen. På hjemmebane har de 6-2-3 denne sesongen, men bare én av de åtte siste på eget gress har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Leeds – Reading 2-0 (Wood, Doukara)
Brighton – Leeds 2-0
Leeds – Aston Villa 2-0 (Wood, Roofe)
Liverpool – Leeds 2-0
Rotherham – Leeds 1-2 (Wood, Doukara)

To seire på rad har det blitt for Brentford den siste uken, og det må ha vært utrolig befriende for Brentford-sjef Dean Smith. Etter fire strake tap i ligaen var det et par som begynte å stille spørsmålstegn ved Smiths ledelse, men jeg kan ikke huske å ha sett noe kritikk de siste dagene etter at de vant 1-0 borte mot Bristol City på tirsdag. Maxim Colin(!) var mannen som scoret kampens eneste mål i den seieren, mens Brentford vant 2-1 hjemme mot Burton Albion forrige helg. Da var Scott Hogan i form og nettet to ganger, men han gikk målløs av banen tidligere i uken. Nå ligger Brentford på en 14. plass med 28 poeng, og på bortebane har de 3-2-6 denne sesongen, hvor én av seirene kom mot selveste Brighton & Hove Albion.

Brentfords siste kamper:
Bristol City – Brentford 0-1 (Colin)
Brentford – Burton 2-1 (Hogan x2)
Norwich – Brentford 5-0
Brentford – Birmingham 1-2 (Hogan)
Blackburn – Brentford 3-2 (Hogan x2)

Vurdering: Leeds ser sterke og solide ut for tiden. Her møter de et Brentford- lag som lugger litt, men som har gjort det greit denne uken. Her tror jeg hjemmelag har størst sjans til å vinne, men samtidig må det legge stil at oddsen er alt annet enn spillbar.

Tips: H (2.20 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Shane Duffy scoret tre selvmål for Blackburn Rovers i august før han skiftet klubb til Brighton & Hove Albion før overgangsvinduet stengte. Siden han skiftet klubb har ikke den målfarlige stopperen scoret ett eneste mål, men det skulle det selvsagt bli en endring på da Duffy returnerte til Ewood Park på tirsdag. Midtstopperen sendte Brighton i ledelsen, og var med på å sikre at laget fra sørkysten tok med seg tre poeng hjemover igjen etter en sterk 3-2 seier. For Rovers ble det en ny vond nedtur ettersom de hadde tapt 2-3 mot Preston North End noen dager i forveien, og etter tre kamper på rad uten seier befinner Lancashire-klubben seg under streken igjen. De har nå 20 poeng, og har nå to poeng opp til trygg plass. Hjemme på Ewood Park har Rovers 3-4-4 denne sesongen, og før kampen mot Brighton hadde de ikke tapt noen av sine fem siste på eget gress.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Brighton 2-3 (Gallagher x2)
Preston – Blackburn 3-2 (Graham x2)
Blackburn – Huddersfield 1-1 (Graham)
Newcastle – Blackburn 0-1 (Mulgrew)
Blackburn – Brentford 3-2 (Graham x2, Selvmål)

For andre bortekamp på rad kom Reading til kort på tirsdag. The Royals tok turen til Elland Road for å møte et sterkt Leeds United-lag, og måtte til slutt se seg slått 0-2. Tapet var selvsagt surt og vanskelig å svelge, men likevel ikke så flaut og ydmykende som 0-5 tapet mot Fulham for tre runder siden. Innimellom der har de vunnet 2-1 hjemme mot Sheffield Wednesday, så det blir feil å si at de er i dårlig form. Reading har vært et lysglimt i årets Championship-sesong, og før helgens runde innehar de en fremragende tredjeplass med 37 poeng. Det skiller åtte poeng opp til direkte opprykk, men bare Reading skulle klare play-off vil de ha all mulig grunn til å være meget fornøyde. På bortebane har Reading totalt 4-1-5, og begge de to siste på fremmed gress har som nevnt endt både med tap og uten scoring.

Readings siste kamper:
Leeds – Reading 2-0
Reading – Sheff Wed 2-1 (Beerens x2)
Fulham – Reading 5-0
Reading – Bristol City 2-1 (McCleary, Beerens)
Reading – Burton 3-0 (Samuel, Williams, Selvmål)

Vurdering: Hjemmelaget med to tap på rad, mens Reading har to skuffende bortekamper bak seg. Her tror jeg på et nytt jevnt oppgjør, og det er vanskelig å si hvordan dette skal ende. Av en eller annen grunn har jeg likevel størst tro på at dette kommer til å ende uavgjort, og derfor prøver jeg et kryss i midten.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det lugger litt for Bristol City i disse dager. Etter en fin start på sesongen, mye takket være herlig spill av blant andre Tammy Abraham, har det nå blitt mindre å juble for. Hovedtrener Lee Johnson ble nylig belønnet med ny kontrakt i klubben, til tross for litt motgang i det siste, og det er en avgjørelse jeg er fornøyd med sett utenfra. Dessverre har ikke resultatene gått den riktige veien etter kontrakten ble underskrevet, og på tirsdag ble det et surt hjemmetap mot Brentford på Ashton Gate. Det betyr at City nå har tapt to kamper på én uke, ettersom de tapte 1-2 mot Huddersfield Town forrige helg. I kampen mot Brentford i midtuken ble Lee Tomlin overraskende vraket fra startoppstillingen, og det har Johnson måttet tåle mye kritikk for de siste dagene. Sannsynligvis vil han nok være tilbake på lørdag, ettersom det ikke viste seg å være et smart valg. Nå ligger Bristol City på en 15. plass med 27 poeng, og på hjemmebane har de 6-1-3. To av de tre tapene har kommet i løpet av deres tre siste hjemmekamper.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Brentford 0-1
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Abraham)
Bristol City – Ipswich 2-0 (Tomlin, Freeman)
Reading – Bristol City 2-1 (O´Neil)
Birmingham – Bristol City 1-0

Det var duket for dansk spissduell da Nottingham Forest fikk besøk av Preston North End på onsdag. Simon Makienok startet på topp for Preston, mens Nicklas Bendtner var med fra start hos Forest. Av den duellen kunne det se ut som om det var Makienok som trakk det lengste strået, ettersom han var den eneste av de to som havnet på scoringslisten. Han sendte Preston i ledelsen i første omgang, men senere i kampen fikk Forest utlignet. Oppgjøret endte uavgjort 1-1, og det må sies å være et godkjent resultat for Preston. Forrige helg vant The Lilywhites 3-2 hjemme mot Blackburn Rovers, og nå ligger de på en flott 11. plass på tabellen med 29 poeng. I mine øyne er det ingenting som tyder på at ikke Preston kan være med i kampen om play-off denne sesongen, men da bør de helst få med seg noe fra kamper som denne. På bortebane har Preston 3-3-4 denne sesongen, og bare én av de seks siste på bortebane har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Forest – Preston 1-1 (Makienok)
Preston – Blackburn 3-2 (Johnson x2, Robinson)
Sheff Wed – Preston 2-1 (Doyle)
Preston – Burton 1-1 (Robinson)
Preston – Wolves 0-0

Vurdering: Bristol City har stort sett vært bra på hjemmebane i høst, men i det siste har de sett skuffende svake ut. Her møter de et solid Preston-lag som alltid gir motstanderen tøff kamp. Det kommer det til å gjøre her også, og jeg blir ikke overrasket om de tar med seg samtlige tre poeng herfra. Derimot blir jeg litt overrasket over hvor høy odds hvittrøyene har fått i dette oppgjøret. Jeg prøver et dristig spill på gjestene.

Tips: B (3.50 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Newcastle United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Burton Albions trøst utover høsten har vært at de er meget bra på hjemmebane, men tirsdagens 0-1 tap hjemme mot Huddersfield Town ble derimot en vond affære. The Brewers gikk på et surt nederlag, og nå begynner kanskje usikkerheten å bre seg over Pirelli Stadium. For uten å gjøre hjemmebanen til et fort, kan det fort bli en ekstra tung sesong for gultrøyene. Fortsatt føler jeg meg trygg på at Burton rykker ned i år, men samtidig er jeg veldig glad for at de har klart å sjarmere folk såpass mye som de har gjort så langt denne sesongen. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet enda i høst, mens de på hjemmebane har solide 5-2-3, og bare to av de ni siste på eget gress har endt med tap. Burton ligger nå like over nedrykksstreken med to poeng ned til nedrykk, og trenger alle poeng de kan få. Spørsmålet er om de kommer når serielederen kommer på besøk.

Burtons siste kamper:
Burton – Huddersfield 0-1
Brentford – Burton 2-1 (Ward)
Burton – Rotherham 2-1 (Irvine, Palmer)
Preston – Burton 1-1 (Irvine)
Reading – Burton 3-0

Newcastle United slo forrige helg sterkt tilbake mot Birmingham City etter tre strake nederlag mot henholdsvis Blackburn Rovers, Hull City og Nottingham Forest. Oppturen fortsatte på onsdag da Newcastle og flere tusen av deres trofaste supportere tok turen til DW Stadium for å møte Wigan Athletic. Newcastle tok ledelsen i første omgang etter fantastisk forarbeid og scoring av Mo Diame, før Christian Atsu økte ledelsen og sikret seier i andre omgang. Atsus scoring var bra, men kanskje ikke helt fortjent på det tidspunktet i kampen. Wigan presset nemlig på for et utligningsmål, men Newcastle straffet vertene hardt med en kjapp overgang. Nå ligger Rafa Benitez & Co på tabelltopp med sine 46 poeng, og de har hele ni poeng ned til tredjeplassen som bare gir play-off. På bortebane har Newcastle fantastiske 8-1-2 denne sesongen.

Newcastle siste kamper:
Wigan – Newcastle 0-2 (Atsu, Diame)
Newcastle – Birmingham 4-0 (Gayle x3, Gouffran)
Forest – Newcastle 2-1 (Ritchie)
Hull – Newcastle 2-1 (Diame)
Newcastle – Blackburn 0-1

Vurdering: Newcastle United er i en egen klasse i årets Championship, og derfor forventer jeg at de skal klare slå Burton Albion på lørdag. Det som man likevel må ta med i beregningen er at dette oppgjøret blir på en måte som en cupfinale for Burton. Sammen med hjemmekampen mot lokalrival Derby County er dette sesongens store høydepunkt, og jeg trenger kanskje ikke minne om at Burton slo nettopp Derby da de møttes i høst. Vær derfor forsiktig med innsatsen.

Tips: B (1.59 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer...

Etter tre kamper på rad uten seier var det nok befriende for Neil Warnock å kunne juble for tre poeng hjemme mot Wolverhampton Wanderers på tirsdag. Seieren tok waliserne opp fra nedrykksplass, og jeg tror nok de bare vil fortsette å klatre i ukene som kommer. Cardiff ser ut som et mye sterke lag nå som Warnock er i klubben, og de er i hvert fall ikke enkle å spille mot. På tirsdag var det Anthony Pilkington og forsvarsspiller Matt Connolly som scoret målene, og nå jakter The Bluebirds sin andre strake seier. Cardiff er nå på en 19. plass med 23 poeng, og hjemme på Cardiff City Stadium har de 4-2-5 denne sesongen.  Bare én av de seks siste hjemmekampene har endt med tap.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Wolves 2-1 (Connolly, Pilkington)
Ipswich – Cardiff 1-1 (Gunnarsson)
Cardiff – Brighton 0-0
Aston Villa – Cardiff 3-1 (Lambert)
Cardiff – Huddersfield 3-2 (Hoilett, Lambert, Morrison)

Barnsley imponerte stort da de først vant 3-0 borte mot Birmingham City, før de klemte til med en flott 2-1 seier hjemme mot Norwich City i den neste serierunden som ble spilt forrige helg. Med en solid dose selvtillit tok rødtrøyene den korte turen til Sheffield for å møte Sheffield Wednesday på Hillsborough. I det oppgjøret syntes jeg Barnsley skapte nok av problemer for uglene, men i dette oppgjøret var det vertene som hadde det lille ekstra. The Tykes tapte kampen 0-2, og må nå tilbake til tegnebrettet. Barnsley er nå på en 12. plass med 28 poeng, og jeg tror resultatene i slutten av desember vil fortelle oss mye mer om hvilken ende av tabellen rødtrøyene kommer til å kjempe i ved sesongslutt. På bortebane har Barnsley imponerende 4-1-5, og bare én av de fire siste på bortebane har endt med tap.

Barnsleys siste kamper:
Sheff Wed – Barnsley 2-0
Barnsley – Norwich 2-1 (Bradshaw, Hourihane)
Birmingham – Barnsley 0-3 (Winnall x2, Roberts)
Barnsley – Forest 2-5 (Watkins, Winnall)
Barnsley – Wigan 0-0

Vurdering: Cardiff er sterke og solide, mens Barnsley kan skape problemer for hvem som helst. Det er en miks som gjør at jeg kommer til å holde meg langt unna spill. Magefølelsen sier hjemmeseier her, og derfor markerer jeg også for vertene, men her hadde jeg aldri satt penger.

Tips: H (1.99 @ Nordicbet)


 

Fulham – Derby County 
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jeg kan ikke huske at Fulham noensinne har vært større favoritter i en Championship-kamp siden nedrykket fra Premier League, enn hva de var da Rotherham United kom på besøk på tirsdag. Noen bookmakere var nede i 1.30 i odds, men til tross for favorittstempelet klarte hvittrøyene likevel levere varene. Det startet dog litt vanskelig med 0-1 i fleisen fra Joe Newell, men ledet an av en formsterk Stefan Johansen fikk Fulham snudd kampen og vunnet 2-1. Nordmannen er i fantastisk form for øyeblikket, og scoret i sin tredje kamp på rad. 5-0, 4-4 og 2-1 er status etter de tre siste kampene, og Fulham ser nå ut som et lag som kan være med på å kjempe om play-off. De ligger nå på en 10. plass med 32 poeng, og hjemme på Craven Cottage har de 4-4-3 denne sesongen. På de fem siste på eget gress har de sterke 3-2-0.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Rotherham 2-1 (Johansen, Ayite)
Wolves – Fulham 4-4 (Johansen, Ayite x2, Cairney)
Fulham – Reading 5-0 (Martin x2, Aluko, Johansen, Selvmål)
Brighton – Fulham 2-1 (McDonald)
Fulham – Sheff Wed 1-1 (Malone)

Syv på rad! Smak på den. Steve McClaren kom tilbake for å redde et Derby County-lag som ikke var i nærheten av å leve opp til forventningene, og måten han har fått laget til å prestere de siste ukene er utrolig imponerende. På onsdag tok de tre sterke poeng i London mot Queens Park Rangers, og sikret seg dermed sin syvende strake seier. Det som kanskje er mest imponerende med disse seirene er hvor usedvanlig solide de er bakover på banen. De har bare sluppet inn mål i én av disse syv kampene, og da er det ikke rart at man vinner fotballkamper. Nå har Derby fløyet helt opp på en femteplass med 35 poeng, og fortsetter de denne flotte formen vil det ikke gå lenge før de puster de øverste lagene på tabellen i nakken. På bortebane har Derby 5-2-3 denne sesongen, og samtlige av deres tre siste bortekamper har endt med seier.

Derbys siste kamper:
QPR – Derby 0-1 (Ince)
Derby – Forest 3-0 (Hughes, Ince, Selvmål)
Wigan – Derby 0-1 (Johnson)
Derby – Norwich 1-0 (Johnson)
Derby – Rotherham 3-0 (Ince x2, Bent)

Vurdering: Spennende kamp mellom to lag som har sett lovende ut i det siste. Spesielt bortelaget er i en fantastisk form for øyeblikket. The Rams får det ikke enkelt her, men med syv seire på rad og et bunnsolid forsvar bør de ha god mulighet for å ta hjem seieren her. Når bookmakerne samtidig leverer god odds på gjestene her, blir jeg nødt til å prøve et spill på Derby.

Tips: B (3.00 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommere.

Uten Henri Lansbury og Britt Assombalonga ble det ikke overraskende tøft mot Preston North End på onsdag. Preston-spiss Simon Makienok vant den danske spissduellen mot Nicklas Bendtner da han sendte Preston i ledelsen i første omgang, men Forest slo tilbake og sikret i hvert fall ett poeng. Det poenget var viktig med tanke på å ikke bli stående med to strake tap etter at de ble ydmyket av erkerival Derby County på Pride Park forrige helg. Nå får Forest en god mulighet til å komme tilbake på vinnersporet igjen når et for tiden svakt Wolverhampton Wanderers kommer på besøk. Forest ligger nå på en 16. plass med 26 poeng, og fortsatt er veien til både play-off og nedrykk forholdsvis kort. Hjemme på City Ground har Forest 5-3-2 denne sesongen, hvor tapene har kommet mot Cardiff City og Norwich City.

Forests siste kamper:
Forest – Preston 1-1 (Lam)
Derby – Forest 3-0
Forest – Newcastle 2-1 (Bendtner, Selvmål)
Barnsley – Forest 2-5 (Lansbury x3, Vellios, Osborn)
Ipswich – Forest 0-2 (Assombalonga x2)

Tirsdag kveld tapte Wolverhampton Wanderers 1-2 mot Cardiff City. Det er et surt tap med tanke på Cardiffs tabellplassering før oppgjøret, men kanskje ikke så surt tap med tanke på at Cardiff har sett sterkere ut siden Neil Warnock ankom klubben. Det som derimot var meget skuffende med kampen for Wolves-fansen var at laget var ikke i nærheten av å prestere på et nivå som de bør være på. De var rett og slett dårlig, og mangel på fremgang er noe av det skumleste deres nye manager Paul Lambert kan oppleve akkurat nå. Jeg tror nok likevel at dette bare var et feilskjær, og kanskje kan de legge tirsdagens skuffende tap bak seg allerede på lørdag dersom de leverer varene på City Ground. Ulvene har nå bare én seier på de siste ti kampene, og med sine 22 poeng har de bare to poeng ned til nedrykk. På bortebane har Wolves 3-4-4 denne sesongen, og bare én av de fire siste bortekampene har endt med tap.

Wolves siste kamper:
Cardiff – Wolves 2-1 (Doherty)
Wolves – Fulham 4-4 (Edwards, Cavaleiro, Hause, Doherty)
QPR – Wolves 1-2 (Edwards, Costa)
Wolves – Sheff Wed 0-2
Preston – Wolves 0-0

Vurdering: Forest skuffet stort forrige helg, og det ble heller ikke seier på onsdag. Her møter de et Wolves-lag som er nødt til å slå tilbake etter en svak kamp på tirsdag. Jeg forventer et lignende kampbilde som i oppgjøret hvor QPR ble slått av Wolves på Loftus Road for to uker siden, og derfor tror jeg fort at gjestene kan ta tre poeng her. Jeg er langt fra sikker, men jeg føler borteseier er det beste tipset.

Tips: B (2.75 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Det ble tap forrige helg da Sheffield Wednesday reiste til Berkshire for å møte Reading på Madejski Staidum uten Fernando Forestieri, men på tirsdag fikk de seg en opptur i Yorkshire-derbyet mot Barnsley hjemme på Hillsborough. Det var ingen som spurte etter den lille tekniske magikeren Forestieri i det oppgjøret, ettersom resten av laget fikset biffen med sin gode innsats og jobbing. Uglene har nå tre seire på de fire siste kampene, og må kunne sies å være i bra form. De ligger nå på en syvendeplass med 34 poeng, og har tre poeng opp til Reading som innehar tredjeplass på tabellen. Hjemme på Hillsborough har de 7-0-3 denne sesongen, hvor Ipswich Town, Brighton & Hove Albion og Leeds United har vunnet.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Barnsley 2-0 (Selvmål, Hutchinson)
Reading – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Preston 2-1 (Forestieri, Fletcher)
Wolves – Sheff Wed 0-2 (Lee, Forestieri)
Fulham – Sheff Wed 1-1 (Forestieri)

Etter sin første seier på over 15 kamper spill, skulle det bli spennende å se hva Rotherham United kunne finne på i den påfølgende kampen mot Fulham på Craven Cottage tidligere i denne uken. The Millers ser fortsatt fortapt ut i bunnen av tabellen, og tirsdagens kamp gjorde ingenting for å endre på det. Til tross for at Joe Newell sendte Rotherham i ledelsen tidlig i kampen, snudde Fulham oppgjøret og vant 2-1. Rødtrøyene står dermed fortsatt med 10 poeng etter 21 kamper, og har akkurat nå 12 poeng opp til trygg plass. Det er en fryktelig tung luke å tette. På bortebane har Rotherham fryktelige 0-1-10 denne sesongen, hvor det ene poenget kom mot Ipswich Town.

Rotherhams siste kamper:
Fulham – Rotherham 2-1 (Newell)
Rotherham – QPR 1-0 (Brown)
Burton – Rotherham 2-1 (Adeyemi)
Rotherham – Leeds 1-2 (Wood)
Derby – Rotherham 3-0

Vurdering: Yorkshire-derby, men her tror jeg ikke det blir så spennende som det ofte blir i lokalderby. Uglene bør ha det som trengs for å vinne over et fortapt Rotherham-lag som for øyeblikket ser kjørt ut helt i bunnen av tabellen.

Tips: H (1.31 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Warren Joyce sliter fortsatt med å få sving på sakene på DW Stadium, og på onsdag ble det et nytt tap for The Latics under Joyces ledelse. Denne gangen var det dog litt mer forståelig med tanke på at det var Newcastle United som kom på besøk, og det skal sies at Wigan hang godt i onsdagens oppgjør. Faktisk var det slik at jeg egentlig bare ventet på at Wigan skulle få satt inn utligningsmålet før Newcastle kjørte i angrep og satte inn sitt 2-0 mål. Nå har Wigan 1-1-4 på sine seks kamper etter at Joyce kom til klubben, og den svake formen gjør at Wigan nå ligger på nest sisteplass på tabellen med sine 18 poeng. Allerede nå er det en luke på fire poeng opp til trygg grunn, og man kan trygt si at Wigan trenger en seier snart for å få opp moralen i troppen. Hjemme på DW Stadium har Wigan 2-3-5, og samtlige av deres fire siste hjemmekamper har endt med tap.

Wigans siste kamper:
Wigan – Newcastle 0-2
Aston Villa – Wigan 1-0
Wigan – Derby 0-1
Huddersfield – Wigan 1-2 (Burke, Wildschut)
Barnsley – Wigan 0-0

Mick McCarthy er fortsatt en mye diskutert mann i Suffolk for tiden, og det virker ikke som om den rutinerte ringreven har spesielt stor støtte fra Ipswich-fansen. På tirsdag ble det nederlag borte mot Birmingham City på St Andrews, og det gjør at blåtrøyene nå har tre kamper på rad uten seier. Totalt har de bare vunnet to av sine åtte siste kamper, og denne dårlige formen har ført til at Ipswich har sunket som en stein på tabellen. Etter midtukerunden ligger Ipswich på en 17. plass med 25 poeng, og nå er det bare fem poeng ned til nedrykksplass. Den luken kan fort bli mindre hvis de ikke hever seg snart. På bortebane har traktorguttene 2-2-6, og på de seks siste på fremmed gress har de 1-1-4.

Ipswichs siste kamper:
Birmingham – Ipswich 2-1 (Webster)
Ipswich – Cardiff 1-1 (Varney)
Bristol City  – Ipswich 2-0
Ipswich – QPR 3-0 (Lawrence, Varney, Ward)
Ipswich – Forest 0-2

Vurdering: Wigan er svake, men tidvis klarte de seg bra mot Newcastle. Litt usikker på hva man kan forvente av Wigan i kamper som denne hvor det er forventet at de må styre showet selv. Jeg tror kampbildet i dette oppgjøret vil passe gjestene best, og blir derfor ikke overrasket om Ipswich tar alle poengene her. At de samtidig har høyere odds enn Wigan er bare en bonus.

Tips: B (3.00 @ Nordicbet)


 

 

Birmingham City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer.

Galskap. Det er det eneste ordet jeg føler for å bruke om Birmingham City foran denne serierunden. Onsdag kom den sjokkerende nyheten fra St Andrews om at klubben hadde bestemt seg for å sparke sin manager Gary Rowett. En manager som i mine øyne var kanskje Championships mest spennende og attraktive, og som  har blitt linket til flere jobber både i toppen av Championship og i bunnen av Premier League det siste året. Rowett fikk det beste ut av et på mange måter middelmådig Birmingham City-lag, og takken for det hele er at han nå står arbeidsledig. Det kommer han dog ikke til å gjøre lenge, og den klubben som sikrer seg Rowetts underskrift vil gjøre et kupp. Få timer etter at Rowett ble sparket kom nyheten om at Gianfranco Zola ble ansatt som Rowetts erstatter. Zola er en fantastisk fin type og gjorde flotte ting med Watford for noen sesonger siden, men hans fotball står i sterk kontrast til det mannskapet han nå skal råde over. Derfor er jeg veldig skeptisk til denne ansettelsen. Birmingham ligger nå på en flott åttendeplass på tabellen med 34 poeng, og har bare tre poeng opp til tredjeplass. Nettopp det gjør hele denne sagaen enda sørgeligere, mens de på hjemmebane har 6-3-2. Bare én av de ni siste hjemmekampene har endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Ipswich 2-1 (Morrison, Donaldson)
Newcastle – Birmingham 4-0
Birmingham – Barnsley 0-3
Brentford – Birmingham 1-2 (Shotton, Donaldson)
Birmingham – Bristol City 1-0 (Adams)

Brighton & Hove Albion nekter å tape. Ikke bare nekter de å tape, men de skraper sammen meget sterke seire også. Forrige helg vant de 2-0 over et høytflyvende Leeds United, mens det på tirsdag ble en sterk 3-2 seier borte mot Blackburn Rovers. Etter begge seirene var Brighton oppe og fikk vikariere på tabelltopp, men begge gangene har Newcastle United dunket de ned et hakk på tabellen den påfølgende dagen. Denne gangen er det Brighton som skal spille etter Newcastle, og dersom Newcastle går på en smell lørdag ettermiddag, kan det kanskje fungere som ekstra drivkraft for The Seagulls på kvelden. Foran helgens runde har Brighton en luke på åtte poeng ned til tredjeplass på tabellen, men med tanke på Derby Countys flotte form, bør ikke Brighton ta foten av gasspedalen med det første. The Seagulls er nå oppe i 15 kamper på rad uten tap i Championship, og på bortebane har de 5-4-1 denne sesongen.

Brightons siste kamper:
Blackburn – Brighton 2-3 (Duffy, Stephens, Murray)
Brighton – Leeds 2-0 (Murray, Hemed)
Cardiff – Brighton 0-0
Brighton – Fulham 2-1 (Murray, Baldock)
Brighton – Aston Villa 1-1 (Murray)

Vurdering: Her blir jeg nødt til å markere for borteseier. Brighton nekter å tape, samtidig som kaoset som har oppstått hos Birmingham denne uken sannsynligvis vil påvirke laget negativt. Flere av spillerne skal ha vært svært misfornøyd med klubbens avgjørelse, og det bør gi gjestene en fordel her.

Tips: B (2.15 @ Nordicbet)


 Søndag

 

Queens Park Rangers – Aston Villa
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer på lørdag….

QPRs siste kamper:
QPR – Derby 0-1
Rotherham – QPR 1-0
QPR – Wolves 1-2 (Lynch)
Ipswich – QPR 3-0
QPR – Norwich 2-1 (Polter, Washington)

Kommer på lørdag…

Villas siste kamper:
Norwich – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Wigan 1-0 (Grealish)
Leeds – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Cardiff 3-1 (Gestede, Adomah, Kodjia)
Brighton – Aston Villa 1-1 (Baker)

Vurdering: Kommer…

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply