Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Brighton & Hove Albion – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jazz Richards og Lee Peltier er ute hos gjestene, mens vertene må klare seg uten suspenderte Kazenga LuaLua.

Jonas Bergh-Johnsen sa det ganske fint i forrige Championship-magasin. Han mente at det strider mot all fornuft at et lag i Championship skal klare å gå 17 kamper på rad uten å tape. Jeg er helt enig, og nettopp derfor er Brightons form utrolig imponerende. Enda verre er det faktum at de gjorde det samme forrige sesong, og det sier litt om hva slags fundament Chris Hughton har fått på plass på sørkysten. På tirsdag valset The Seagulls over et stakkars Queens Park Rangers-lag hjemme på Falmer Stadium, i et oppgjør hvor blant annet Anthony Knockaert fikk hedre sin avdøde far. Brighton klatret dermed opp på tabelltopp med sine 51 poeng, og har nå to poeng ned til Newcastle United. Ned til tredjeplassen skiller det åtte poeng. På eget gress har Brighton imponerende 9-2-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Brentford.

Brightons siste kamper:
Brighton – QPR 3-0 (Murray, Knockaert, Baldock)
Birmingham – Brighton 1-2 (Knockaert, Murray)
Blackburn – Brighton 2-3 (Duffy, Stephens, Murray)
Brighton – Leeds 2-0 (Murray, Hemed)
Cardiff – Brighton 0-0

Neil Warnock har nok gitt noen kraftige gloser til sine forsvarsspillere den siste uken etter seks baklengsmål på de to siste kampene. På Boxing Day ledet waliserne to ganger borte mot Brentford, men begge gangene klarte de slippe inn utligningsmål fra Brentford-spiller Sullay Kaikai. Cardiff står dermed med bare én seier på de seks siste kampene, og denne dårlige formen gjør at de fortsatt er involvert i bunnstriden. De innehar nå en 19. plass med 24 poeng, og har bare fire poeng ned til feil side av streken. Selv om seirene har latt vente på seg den siste tiden, synes jeg ikke de har prestert dårlig. Med marginene på sin side, kunne ting sett mye bedre ut. Tidligere i måneden holdt de blant annet fredagens motstander til 0-0 hjemme på Cardiff City Stadium. På bortebane har Cardiff 2-4-5 denne sesongen, og ingen av de fire siste bortekampene har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Brentford – Cardiff 2-2 (Whittingham, Zohore)
Cardiff – Barnsley 3-4 (Morrison, Pilkington, Whittingham)
Cardiff – Wolves 2-1 (Connolly, Pilkington)
Ipswich – Cardiff 1-1 (Gunnarsson)
Cardiff – Brighton 0-0

Vurdering: Brighton er i suveren form og nekter å tape fotballkamper. Her møter de et Cardiff-lag i rufsete form, men som i mine øyne presterer bedre enn det tabellposisjonen tilsier. Jeg tror Brighton tar seieren her, men samtidig ville det vært litt typisk om de skulle gå på et feilskjær nå som de ser ut til å være på sitt sterkeste. Det kan være greit å ha i bakhodet dersom du har tenkt å sette penger på Brighton-seier til lav odds.

Tips: H (1.54 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ipswich har flere spillere som både er ute eller usikre. Jonny Williams, Teddy Bishop, Paul Digby og Jonas Knudsen er noen av de. Gjestene mangler Gary O´Neil.

Greit, mange av dere liker ikke meg, men jeg har gjort en god jobb her i lengre tid, og har ingen planer om å flytte på meg med det første. Det var kort og greit noe av det Ipswich-manager Mick McCarthy sa på et møte med supporterne for noen dager siden. Dog spørs det om ikke McCarthy blir nødt til å flytte på seg enten han vil eller ikke, ettersom resultatene og prestasjonene gradvis blir svakere for hver måned som går. Årets sesong minner en del om Roy Keane-tiden, og jeg sliter med å se hvordan McCarthy skal klare sitte ut sesongen. Greit nok at han har en tøff jobb med begrensede midler, men når pilen peker nedover på den måten som den gjør nå, er det kanskje best å gjøre en endring. Kampen mot Fulham på Boxing Day må ha gjort ekstremt vondt for Ipswich-fansen, ettersom de ikke bare tapte kampen 0-2, men de ble regelrett rundspilt av et lag som fansen strengt tatt forventer å slå hjemme på Portman Road. Nå ligger Ipswich på en 16. plass på tabellen med 28 poeng, og på hjemmebane har de 4-5-3 denne sesongen. Bare to av de ni siste på eget gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Fulham 0-2
Wigan – Ipswich 2-3 (Pitman x2, McGoldrick)
Birmingham – Ipswich 2-1 (Webster)
Ipswich – Cardiff 1-1 (Varney)
Bristol City  – Ipswich 2-0

Det er ikke bare hos Ipswich Town det diskuteres heftig på tribunene for tiden. Hos Bristol City har enkelte supportere trykket på panikk-knappen, mens andre supportere bruker tiden på å roe ned sine medsupportere. Tidligere denne måneden fikk manager Lee Johnson ny kontrakt i klubben til tross for vaklende resultater i tiden før kontrakten ble signert, og etter kontrakten var på plass har den dårlige formen bare fortsatt. Dette har skapt frustrasjon blant fansen, som etter syv tap på de åtte siste kampene er usikre om det virkelig var en riktig avgjørelse å gi Johnson en ny kontrakt. Jeg synes det var en god og modig avgjørelse, og jeg har sett Johnson komme seg ut av verre formperioder ved tidligere anledninger, og de gangene har hans klubb sett enda sterkere ut. Derfor er jeg ikke veldig bekymret for The Robins akkurat nå. På Boxing Day tapte de 2-3 mot Wolverhampton Wanderers på Molineux, i en kamp hvor de med marginene på sin side fort kunne ha stått med både ett og tre poeng. Nå ligger de på en 17. plass med 27 poeng, og på bortebane har de 2-2-8 denne sesongen.

Bristol Citys siste kamper:
Wolves – Bristol City 3-2 (Abraham, Flint)
Bristol City – Preston 1-2 (Wilbraham)
Bristol City – Brentford 0-1
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Abraham)
Bristol City – Ipswich 2-0 (Tomlin, Freeman)

Vurdering: Styr unna! To lag i svak form møtes på Portman Road. Dette her er ingen enkel kamp å vurdere. Jeg finner gode argumenter for både hjemme- og borteseier, men klarer ikke vippe den ene eller andre veien. Derfor ender jeg opp med et kryss i midten, samt en stor anbefaling om å ikke sette penger på dette oppgjøret.

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler suspenderte Jonjo Shelvey, mens Forest mangler nesten et helt fotballag. Phillipe Montanier håper at Ben Osborn og Pajtim Kasami skal bli klar.

I forhåndsartikkelen foran Newcastle Uniteds kamp mot Sheffield Wednesday skrev jeg at jeg trodde vertene skulle vinne, men jeg la til at man måtte ha i bakhodet at Jonjo Shelvey var ute med suspensjon. Den dyktige midtbanespilleren har vært Newcastles kanskje viktigste spiller denne sesongen, og savnet av han i kampen mot Sheffield Wednesday var lett å merke. Opprykksfavoritten må klare seg uten Shelvey i flere kamper, og de bør helst ikke gå på flere smeller slik som på mandag. Nettopp derfor blir det interessant å se hvordan de kommer til å prestere i fredagens kamp mot Nottingham Forest. Tidligere denne måneden tapte de borte mot nettopp Forest, men den kampen må sies å ha blitt totalt ødelagt av elendig dømming. Derfor ville jeg ikke lagt for mye vekt på det tapet dersom du vurderer å sette penger på dette oppgjøret. Newcastle ligger nå på andreplass med 49 poeng, og har i skrivende stund seks poeng ned til neste lag på tabellen. Hjemme på St James´Park har de 7-0-4 denne sesongen, og det må kunne sies å være overraskende svakt sammenlignet med hva jeg hadde forventet før sesongstart.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Sheff Wed 0-1
Burton – Newcastle 1-2 (Diame, Gayle)
Wigan – Newcastle 0-2 (Atsu, Diame)
Newcastle – Birmingham 4-0 (Gayle x3, Gouffran)
Forest – Newcastle 2-1 (Ritchie)

Det skulle ikke mer til enn ett poeng på de fire siste kampene for at ryktene igjen skulle begynne å svirre rundt fremtiden til Forest-sjef Phillipe Montanier. For et par måneder siden var jeg helt sikker på at han kom til å ryke, mye på grunn av det forestående oppkjøpet av klubben. Oppkjøpet viser seg likevel å ta utrolig lang tid, og derfor har det ikke skjedd noe på det området. I tillegg fikk franskmannen en opptur da laget hans vant tre kamper på rad i månedsskiftet november/desember, men nå peker altså formpilen nedover igjen. Forest har falt ned til 18. plass med 26 poeng etter tapet mot Huddersfield Town på Boxing Day, og på bortebane har de 2-2-8 denne sesongen.

Forests siste kamper:
Huddersfield – Forest 2-1 (Pereira)
Forest – Wolves 0-2
Forest – Preston 1-1 (Lam)
Derby – Forest 3-0
Forest – Newcastle 2-1 (Bendtner, Selvmål)

Vurdering: Jeg sliter med å se noe annet utfall enn hjemmeseier her. Selvsagt er det litt usikkerhet knyttet til Jonjo Shelveys fravær, men verre er det for Forest som mangler nesten et helt lag på grunn av skader, deriblant viktige Henri Lansbury.

Tips: H (1.34 @ Nordicbet)

 


 

Reading – Fulham
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Tomas Kalas er ute hos gjestene.

Reading fortsetter å imponere i årets Championship-sesong. På Boxing Day tok de en fantastisk seier hjemme mot et vaklende Norwich City-lag. Callum Harriott satte spikeren i kisten med sin utrolige 3-1 scoring, og sørget dermed for at Reading-fansen fikk noe annet å snakke om etter kampslutt enn det faktum at Yann Kermorgant nok en gang forsøkte å chippe et straffespark uten hell. The Royals har nå seks poeng og seks mål på de to siste kampene, og innehar nå en flott tredjeplass på tabellen med 43 poeng. Opp til Newcastle United på direkte opprykk skiller det seks poeng, men bak på tabellen følger flere sterke lag. Hjemme på Madejski Stadium har Reading fantastisk 8-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Aston Villa. Samtlige fem siste hjemmekamper har endt med seier.

Readings siste kamper:
Reading – Norwich 3-1 (McCleary, Kermorgant, Harriott)
Blackburn – Reading 2-3 (Evans, Samuel, Moore)
Leeds – Reading 2-0
Reading – Sheff Wed 2-1 (Beerens x2)
Fulham – Reading 5-0

Etter fire kamper på rad med scoring sa det stopp for Stefan Johansen, men likevel fortsatte han å levere prestasjoner på øverste hylle. I 2-0 seieren over Ipswich Town på Portman Road i forrige runde var han en av kampens giganter, og hadde blant annet målgivende pasning på Ragnar Sigurdssons 2-0 scoring. The Cottagers er dermed oppe i fem kamper på rad uten tap, og bare én av de ni siste kampene har endt med tap. Slavisa Jokanovic har virkelig fått dette laget til å fungere bra sammen nå, og Fulham-fansen har all grunn til å være optimistiske foran siste halvdel av sesongen. Med sine 36 poeng har de et stykke opp til fredagens motstander, men opp til play-off skiller det bare fire poeng. På bortebane har Fulham 5-4-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens tredje beste bortelag.

Fulhams siste kamper:
Ipswich – Fulham 0-2 (Martin, Sigurdsson)
Fulham – Derby 2-2 (Johansen, Ayite)
Fulham – Rotherham 2-1 (Johansen, Ayite)
Wolves – Fulham 4-4 (Johansen, Ayite x2, Cairney)
Fulham – Reading 5-0 (Martin x2, Aluko, Johansen, Selvmål)

Vurdering: Dette er ingen lett kamp å vurdere. Begge lagene er i fantastisk form, og spesielt på hjemmebane er Reading på et eget nivå for øyeblikket. Her møter de et Fulham-lag som er i flytsonen og som er dyktige på bortebane. Dette kan vippe alle veier, og jeg hadde ikke turt å sette penger på dette oppgjøret. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt hjemmeseier, men det er først og fremst fordi jeg ikke helt forstår hvorfor Reading har blitt satt til høyere odds enn Fulham her.

Tips: H (2.80 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply