Skrevet av: Eirik Aase

 

Reading – Queens Park Rangers
Kampstart:
 21.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Paul McShane og Callum Harriott. Gjestene kan gi Kazenga LuaLua sin debut, mens Idrissa Sylla er usikker.

The Royals ble både ett, to og tre nummer for små da de besøkte Manchester United i tredje runde av årets FA Cup. Grunnet vertenes kvaliteter og høye press fikk aldri Reading kommet i gang med sitt vante spill, og det resulterte i en enkel seier for de røde djevlene. Reading-spillerne trenger likevel ikke henge med hodet av den grunn, ettersom det ikke er FA Cupen som betyr noe med tanke på den ligaposisjonen de har akkurat nå. Reading kjemper om opprykk, og da kan det kanskje være en liten “blessing in disguise” at de nå slipper å bli blendet av Cup-magi. I forrige serierunde imponerte Reading stort da de snudde 0-2 til 3-2 borte mot Bristol City, og nå har de vunnet åtte av sine ti siste kamper i Championship. Med sine 46 poeng har de seks poeng opp til direkte opprykk, og én kamp mindre spilt enn Newcastle United som ligger på andreplassen. Hjemme på Madejski Stadium har de fantastiske 8-3-1, mens samtlige fem siste hjemmekamper har endt med seier.

Readings siste kamper:
Man Utd – Reading 4-0
Bristol City – Reading 2-3 (Kermorgant x2, Kelly)
Reading – Fulham *Utsatt
Reading – Norwich 3-1 (McCleary, Kermorgant, Harriott)
Blackburn – Reading 2-3 (Evans, Samuel, Moore)

Etter seks strake tap i ligaen under Ian Holloways ledele, fikk den karismatiske QPR-sjefen en herlig opptur rundt nyttår da London-klubben glimtet til med to strake seire. Først ble Wolverhampton Wanderers slått borte på Molineux, før Ipswich Town ble slått hjemme på Loftus Road i forrige serierunde. Begge kampene ble vunnet 2-1, og Idrissa Sylla og Pawel Wszolek scoret i begge seirene. Akkurat idet QPR holdt på å få tilbake litt selvtillit, fikk de seg en ny nedtur i FA Cupens tredje runde. Der ble Blackburn Rovers for sterke hjemme på Loftus Road, og QPR var enkelt og greit skikkelig dårlige i den kampen. Herlige spillere som Tjaronn Chery og Sebastian Polter er på vei bort fra klubben, og det er lite å juble over for QPR-fansen akkurat nå. London-klubben ligger på en 17. plass med 29 poeng, og har fem poeng ned til nedrykk. På bortebane har de 4-2-6 denne sesongen, og bare én av de seks siste bortekampene har endt med seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Blackburn 2-1 (Bidwell)
QPR – Ipswich 2-1 (Sylla, Wszolek)
Wolves – QPR 1-2 (Wszolek, Sylla)
Brighton – QPR 3-0
QPR – Villa 0-1

Vurdering: Reading med nedtur mot Manchester United, men i ligaen er de i bra form. Hjemme på Madejski Stadium har de virket uslåelige den siste tiden, og her møter de et svakt QPR-lag. Gjestene har to strake seire i ligaen, men jeg er ikke overbevist. Her føler jeg meg trygg på at vertene tar tre poeng.

Tips: H (1.78 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply