Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Brighton & Hove Albion – Sheffield Wednesday (Dplay)

Lørdag:
13.30:
 Queens Park Rangers – Fulham (Eurosport Norge)

16.00: Newcastle United – Rotherham United (DPlay)

18.30: Barnsley – Leeds United (Eurosport Norge)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Newcastle United – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.27
Huddersfield Town – Ipswich Town (Hjemmeseier) 1.70

Totalodds: 2.15

 

 


 

Brighton & Hove Albion – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Lewis Dunk og Dale Stephens er tilbake hos vertene, men Gaetan Bong mangler enda. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Etter 18 Championship-kamper på rad uten tap kom til slutt nederlaget for Brighton & Hove Albion forrige helg. The Seagulls tok turen til Lancashire for å møte Preston North End, men endte opp med å tape kampen 0-2. For å gjøre det ekstra surt presterte Tomer Hemed å misse et straffespark på slutten av kampen. At tapet skulle komme på Deepdale var kanskje ikke så overraskende. Ikke bare er det en tøff bane å spille på, men Brighton manglet viktige spillere som Lewis Dunk og Dale Stephens, samtidig som de måtte bruke tredjevalget på venstreback. The Seagulls er nå på andreplass på tabellen med ett poeng opp til Newcastle United. Hjemme på Falmer Stadium har de fantastiske 9-2-1 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine ni siste hjemmekamper.

Brightons siste kamper:
Preston – Brighton 2-0
Brighton – MK Dons 2-0 (Kayal, Hemed)
Fulham – Brighton 1-2 (Dunk, Hemed)
Brighton – Cardiff *Utsatt
Brighton – QPR 3-0 (Murray, Knockaert, Baldock)

Sheffield Wednesday kommer til sørkysten med gode minner i bakhodet på fredag. Det var nettopp på denne stadion de sikret seg avansement til finalen i play-offen i fjor vår, og derfor vil nok fredagens kamp være spesiell for en del som er tilknyttet klubben. Sheffield Wednesday tok en sterk 2-0 seier hjemme mot Huddersfield Town forrige helg, i en kamp som på en annen dag fort kunne ha vippet den andre veien. Uglene slo dermed fint tilbake etter tre kamper på rad uten seier, og ligger nå på en sjetteplass på tabellen med fem poeng ned til Derby County utenfor play-off. På bortebane har uglene 4-5-4, og bare to av de syv siste bortekampene har endt med seier.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Huddersfield 2-0 (Wallace, Forestieri)
Boro – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Wolves 0-0
Preston – Sheff Wed 1-1 (Reach)
Newcastle – Sheff Wed 0-1 (Loovens)

Vurdering: Brighton & Hove Albion tapte til slutt forrige helg, og nå skal de forsøke å slå tilbake på første forsøk. Det klarte de ikke i tilsvarende situasjon forrige sesong, men jeg tror de er sterkere denne gangen. Vertene får tilbake viktige brikker til denne kampen, men det må nevnes at de møter et sterkt Sheffield Wednesday-lag. Gjestene kan fort finne på litt trøbbel her, men jeg holder vertene som favoritter. Et syltynt tips sendes i retning hjemmelaget.

Tips: H (1.93 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Fulham
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Jack Robinson og Steven Caulker mangler hos vertene. Gjestene mangler Floyd Ayite og Neeskens Kebano som er opptatt med landslagsspill.

Er det noe på gang, eller er det bare et blaff? Det er spørsmålet mange stiller seg rundt Queens Park Rangers i disse dager. Ian Holloway fikk en forferdelig start som QPR-sjef med blant annet seks strake tap i ligaen, men etter 1-0 seieren over Reading forrige runde kunne de bokføre sin tredje strake trepoenger. Seieren mot Reading var for øvrig den første jeg har blitt imponert av under Holloway, ettersom de andre seirene har etter min mening var preget av en del flaks og flyt. Nå er jeg spent på om de kan bygge videre på Reading-seieren, og om Holloways innsats og tøffe spillestil kan høste frukter langt utover våren. QPR ligger nå på en 17. plass med 32 poeng, og på hjemmebane har de 4-3-6. Det gjør de til ligaens nest svakeste hjemmelag.

QPRs siste kamper:
Reading – QPR 0-1 (Mackie)
QPR – Blackburn 2-1 (Bidwell)
QPR – Ipswich 2-1 (Sylla, Wszolek)
Wolves – QPR 1-2 (Wszolek, Sylla)
Brighton – QPR 3-0

Det er ikke mange lag i Championship som imponerer meg mer enn det Fulham gjør i disse dager. De spiller en herlig form for fotball hvor de har mye ball i laget, men samtidig klarer være direkte i spillestilen. En fin motsetning til hva blant annet Jaap Stam holder med på Madejski Stadium på Reading. Hele Fulham-laget er med i angrepsspillet, og det gjør at de scorer en del mål. I den siste tiden har de sett mer solide ut bakover også, og det er det som gir meg troen på at The Cottagers kan finne på noe i opprykkskampen denne våren. Dette gjelder så fremt de klarer beholde sine beste spillere i januarvinduet. Chris Martin var tilbake igjen mot Barnsley i forrige runde etter streik, og han var utvilsomt banens gigant i 2-0 seieren. Fulham ligger nå på en åttendeplass med 39 poeng, og har i skrivende stund seks poeng opp til play-off. På bortebane har de 5-4-2, og det er bare tre lag i Championship som har vært bedre på fremmed gress denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Barnsley 2-0 (Martin, Malone)
Cardiff – Fulham 1-2 (Johansen, Sessegnon)
Fulham – Brighton 1-2 (Piazon)
Reading – Fulham *Utsatt
Ipswich – Fulham 0-2 (Martin, Sigurdsson)

Vurdering: Queens Park Rangers med tre strake seire, men bare én av de har fått meg til å bli imponert. Derfor er jeg fortsatt litt usikker på hva jeg kan forvente av dette QPR-laget, mens Fulham virkelig har imponert meg. Jeg tror Fulhams herlige angrepsspill kan gi QPR store problemer på Loftus Road, og har derfor god tro på at dette London-derbyet kan ende med borteseier.

Tips: B (1.97 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Steve Bruce fikk orden på Aston Villa-laget på relativt kort tid etter at han tok over for Roberto Di Matteo, men nå ser det ut til å ha stoppet litt opp for Villa. De har gradvis sett svakere ut for hver kamp som har gått, og flere ganger har Jonathan Kodjia måttet dukke opp som redningsmann. Nå er Kodjia i Afrika, og det kan bli tungt for Villa. Klubben som hadde målsetning om å rykke opp denne sesongen ligger nå helt nede på en 13. plass på tabellen med 35 poeng, og har i skrivende stund ti poeng opp til play-off. Begge de to siste ligakampene har endt med tap og uten scoring. Hjemme på Villa Park har de fortsatt ikke tapt denne sesongen, og der står de med 6-6-0 etter tolv hjemmekamper.

Villas siste kamper:
Wolves – Villa 1-0
Tottenham – Aston Villa 2-0
Cardiff – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Leeds 1-1 (Kodjia)
Aston Villa – Burton 2-1 (Bacuna, McCormack)

Preston North End ble det første laget på 18 kamper som klarte å ta alle tre poengene mot Brighton & Hove Albion. Gjestene fra sørkysten var riktignok svekket, men man skal likevel ikke ta bort æren fra Preston etter denne imponerende seieren. Nysigneringen Daryl Horgan var i en egen klasse for Preston North End, og jeg er sikker på at vi kommer til å få se mye moro fra Damien Duff-kopien i månedene som kommer. The Lilywhites har nå syv poeng på sine tre siste kamper, og er nå oppe på en niendeplass på tabellen. Kaster man en fantastisk kamp mot Arsenal i FA Cupen inn i miksen, er det tydelig at Simon Grayson & Co er i form. På bortebane har Preston 5-3-4 denne sesongen, og bare én av de åtte siste bortekampene har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Brighton 2-0 (Robinson, Huntington)
Preston – Arsenal 1-2 (Robinson)
Burton – Preston 0-1 (Clarke)
Preston – Sheff Wed 1-1 (Selvmål)
Preston – Leeds 1-4 (Vermijl)

Vurdering: Aston Villa har ikke tapt på hjemmebane denne sesongen, men jeg tror nederlaget fort kan komme her. De ser ut til å mangle litt selvtillit, samtidig som Preston er i flott form. Villa har blitt gjort til klare favoritter av bookmakerne, men i mine øyne er dette et helt jevnt oppgjør. Derfor går jeg for borteseier til god odds.

Tips: B (3.80 @ Nordicbet)


 

 

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

2-3 tap har blitt den nye spesialiteten til Blackburn Rovers. For fjerde gang for sesongen opplevde Lancashire-klubben å tape 2-3 i en ligakamp da Ipswich Town ble for sterke på Portman Road forrige helg. Tidligere Rovers-spiller Tom Lawrence stod for to av Ipswichs scoringer, bare for å gjøre det ekstra surt for Rovers-fansen. Blackburn Rovers kom dermed raskt ned på jorden igjen etter to strake seire, der én av seirene kom i FA Cupen mot Queens Park Rangers. Owen Coyle & Co ligger fortsatt under streken med sine 24 poeng, og har nå ett poeng opp til trygg plass. Hjemme på Ewood Park har de 4-4-5, men bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Ipswich – Blackburn 3-2 (Graham, Akpan)
QPR – Blackburn 1-2 (Feeney, Selvmål)
Blackburn – Newcastle 1-0 (Mulgrew)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Graham)
Barnsley – Blackburn 2-0

Hva får man dersom man kaster bort en dyktig manager som har fått et lag til å overprestere ved hjelp av å utnytte spillernes spisskompetanser og styrker, og erstatter manageren med en fin type som forsøker å spille en annen type fotball som spillerne ikke behersker like bra? Jo, da får man dårlige resultater. Gianfranco Zola sliter fortsatt med å få til noe som Birmingham-sjef, og forrige helg ble det uavgjort 0-0 hjemme mot et fryktelig svakt Nottingham Forest-lag. Birmingham har nå 0-2-3 på sine fem kamper i ligaen under Zolas ledelse, og jeg tror resten av våren kan bli fryktelig tøff for blåtrøyene. I FA Cupen har de målt krefter med Newcastle United, men hovedprioriteten nå må være å snu den vonde trenden i ligaen. Birmingham innehar nå en 12. plass med 36 poeng, og på bortebane har de 3-5-4 denne sesongen, og bare én av de ni siste bortekampene har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Newcastle – Birmingham
Birmingham – Forest 0-0
Birmingham – Newcastle 1-1 (Jutkiewcz)
Birmingham – Brentford 1-3 (Jutkiewicz)
Barnsley – Birmingham 2-2 (Jutkiewicz, Maghoma)

Vurdering: To lag i svak form møtes på Ewood Park. Hjemmelaget imponerer meg på ingen måter for tiden, selv om de har skrapt med seg et par greie resultater. Gjestene har som forventet blitt svakere siden Gary Rowett ble sparket, og kan få det tungt fremover. Jeg ser på vertene som favoritter her, men ville styrt fint unna spill.

Tips: H (2.38 @ Nordicbet)


 

Cardiff City  – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Anthony Pilkington ble redningsmannen som Cardiff City trengte da de skulle prøve seg i Severnside-derbyet mot Bristol City forrige helg. Det så mørkt ut for Cardiff da Tammy Abraham sendte The Robins i ledelsen mot slutten av kampen, men etter at Kadeem Harris hadde utlignet for waliserne, klemte Pilkington til med en fantastisk kanon. Cardiff fikk dermed bokført sin andre strake seier i ligaen, og har nå bare ett tap på de syv siste kampene i ligaen. Cardiff er nå oppe på en 18. plass med 30 poeng, og har seks poeng ned til nedrykk. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 5-2-6 denne sesongen, men bare to av de åtte siste på eget gress har endt med tap.

Cardiffs siste kamper:
Bristol City – Cardiff 2-3 (Pilkington x2, Harris)
Cardiff – Fulham 1-2 (Pilkington)
Cardiff – Aston Villa 1-0 (Ralls)
Brighton – Cardiff *Utsatt
Brentford – Cardiff 2-2 (Whittingham, Zohore)

Før kampen mot Wigan Athletic forrige runde skrev jeg at Burton Albion vil være helt avhengig av at de var sterke hjemme på Pirelli Stadium dersom de skal ha mulighet til å overleve i Championship, men slik ser det ikke ut nå. Bunnrival Wigan Athletic vant 2-0 over The Brewers, og dermed har Burton nå tapt fire strake hjemmekamper. Panikken begynner å bre seg over supporterne, og enkelte mener til og med at manager Nigel Clough må ta litt av skylden. Etter en god start på sesongen er det lett å glemme at man faktisk har overprestert til de grader, og dermed blir fallet på tabellen mer dramatisk enn det egentlig er. Burton har nå tapt seks av sine syv siste kamper, og jeg har i hele høst skrevet om at Burton sannsynligvis ville kollapse etter hvert. Gultrøyene har nå ett poeng ned til nedrykk, og på bortebane har de svake 1-5-7.

Burtons siste kamper:
Burton – Wigan 0-2
Watford – Burton 2-0
Burton – Preston 0-1
Rotherham – Burton 1-2 (Irvine, O`Grady)
Aston Villa – Burton 2-1 (Ward)

Vurdering: Cardiff er ikke kjemepegode, men de for som regel jobben gjort. Med Anthony Pilkington i form kan de true alle, og jeg tror han kan bli nøkkelen denne helgen også. Burton Albion ser svake ut for tiden, og jeg blir overrasket om de får med seg noe fra denne kampen. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.82 @ Nordicbet)


 

Derby County – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Max Lowe er ute hos vertene, mens Dave Nugent er usikker. Gjestene mangler muligens kaptein Paul McShane.

Derby County kom nærmest til dekket bort på Elland Road forrige runde. Leeds United manglet flere viktige spillere, som blant andre Pontus Jansson og Charlie Taylor. Det var faktisk så mange fravær at Luke Ayling måtte inn på stopperplass for Leeds, men likevel klarte ikke Derby få med seg noe hjem. De klarte knapt true Leeds-forsvaret gjennom 90 minutter, og det var absolutt ingenting å si på at Leeds tok samtlige tre poeng. Det eneste man kunne diskutert etter kampen var om Derby var heldige som ikke tapte med flere mål. The Rams har dermed to strake ligatap, og det er vondt å svelge etter den fantastiske formen i desember. Steve McClaren har med andre ord en jobb å gjøre med å snu formpilen så raskt som mulig, for akkurat nå ligger Derby på en syvendeplass med fem poeng opp til play-off. Hjemme på Pride Park har Derby 6-4-3, og på de åtte siste hjemmekampene har de fantastiske 6-2-0. Det mest imponerende med disse åtte hjemmekampene er at de ikke har sluppet inn ett eneste mål.

Derbys siste kamper:
Leeds – Derby 1-0
WBA – Derby 1-2 (Bent, Ince)
Norwich – Derby 3-0
Derby – Wigan 0-0
Derby – Birmingham 1-0 (Bent)

Det var ikke bare Derby County som skuffet forrige runde, for det gjorde definitivt Reading også. De fikk besøk av et Queens Park Rangers-lag som hadde vunnet sine to siste ligakamper, men som likevel ikke viste noe særlig bra med tanke på prestasjoner på banen. Reading hadde derimot fem strake hjemmeseire på samvittigheten, samtidig som de gjennom hele høstsesongen hadde vist at de mestret å spille mot de svakere lagene i ligaen. Slik gikk det dog ikke på torsdag forrige uke da Queens Park Rangers vant fullt fortjent 1-0 over et tamt Reading-lag. The Royals klarte knapt sette QPR-forsvaret på prøve, med et par unntak. Nå må Jaap Stam i tenkeboksen igjen foran det som blir en tøff bortekamp mot Derby, for det vil være veldig viktig for The Royals å ikke miste foten fra gasspedalen akkurat nå. Reading innehar en fjerdeplass på tabellen med 46 poeng, og har seks poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. På bortebane har Reading 6-1-5 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – QPR 0-1 (Mackie)
Man Utd – Reading 4-0
Bristol City – Reading 2-3 (Kermorgant x2, Kelly)
Reading – Fulham *Utsatt
Reading – Norwich 3-1 (McCleary, Kermorgant, Harriott)

Vurdering: Derby skuffet stort i de to siste ligakampene, men på hjemmebane har de vært bunnsolide de siste månedene. Fremover på banen har de mye å jobbe med, men slik Reading spiller tror jeg de vil få nok sjanser til å finne nettmaskene her. Det tror jeg derimot kan bli vanskeligere for gjestene, og derfor går jeg for hjemmeseier til The Rams.

Tips: H (1.84 @ Nordicbet)

 


 

Huddersfield Town – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jack Payne er suspendert, mens Aaron Mooy er usikker hos vertene. Gjestene mangler Adam Webster som er ute for resten av sesongen.

Huddersfield Town måtte reise den korte veien hjem fra Hillsborough uten poeng forrige serierunde. Yorkshire-rival Sheffield Wednesday ble stående igjen som vinnere etter en 2-0 seier, hvor blant annet Jack Payne ble utvist for The Terriers. Kampen var av det jevne slaget, og Huddersfield var kanskje hakket bedre fra starten av, men tilfeldigheter avgjøre ofte slike kamper. Det gjorde den definitivt i dette oppgjøret hvor blant annet Ross Wallace scoret sitt første for sesongen med en utrolig kanon. Huddersfield tapte dermed sin første kamp siden 28. november, og må nå prøver å slå tilbake igjen på første forsøk. The Terriers innehar nå en femteplass med 46 poeng, og på hjemmebane har de 8-2-2 denne sesongen.

Huddersfields siste kamper:
Sheff Wed – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Port Vale 4-0 (Payne x2, Palmer, Bunn)
Wigan – Huddersfield 0-1 (Wells)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Wells)
Huddersfield – Forest 2-1 (Selvmål, Palmer)

At Ipswich Town skulle ryke ut av FA Cupen i tredje runde var ingen overraskelse. At det skulle skje mot lille Lincoln City var heller ingen overraskelse. Slik går det nemlig med Mick McCarthy som manager, ettersom han nærmest er vaksinert mot å avansere fra tredje runde av FA Cupen. Tapet mot Lincoln var kanskje forventet av mange – inkludert meg – men likevel har det økt presset på McCarthy. Mange roper nå på hans avgang, og McCarthy selv virket nærmest litt resignert i intervjuene etter kampen. Forrige helg tok Ipswich en sterk seier mot Blackburn Rovers, og på tabellen ligger de trygt plassert på en 14. plass med 34 poeng. Det blir verken opp- eller nedrykk på Ipswich denne sesongen, og er det noe Ipswich-fansen er lei av, så er det nettopp det å være en middelhavsfarer. På bortebane har Ipswich 3-2-7, mens tre av de fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Lincoln – Ipswich 1-0
Ipswich – Blackburn 3-2 (Lawrence x2, Berra)
Ipswich – Lincoln 2-2 (Lawrence x2)
QPR – Ipswich 2-1 (Lawrence)
Ipswich – Bristol City 2-1 (Pitman, Bru)

Vurdering: Ipswich har ikke imponert på lang tid, men er gode nok til å vinne kamper innimellom. Her møter de et sterkt Huddersfield Town-lag, og dersom ikke Tom Lawrence klarer trylle frem noe magi, sliter jeg kraftig med å se hvordan gjestene skal reise hjem fra John Smith´s Stadium med poeng.

Tips: H (1.70 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er  Chancel Mbemba, Christian Atsu og Mo Diame opptatt med landslagsspill. Danny Ward, Kirk Broadfoot og Dexter Blackstock mangler sannsynligvis hos gjestene.

Jonjo Shelvey var tilbake på laget for Newcastle United på onsdag, etter at han hadde sittet på tribunen i fem kamper grunnet rasistiske bemerkninger under en kamp mot Wolverhampton Wanderers. I midtukekampen mot Birmingham City på onsdag fikk man se nettopp hvorfor dette Newcastle-laget er såpass avhengig av sin midtbanestrateg. Shelvey trakk i alle de riktige trådene, og det virket som om lagkameratene kunne spille med en helt annen ro enn tidligere. Newcastle vant kampen 3-1, og avanserte dermed til neste runde i FA Cupen. I ligaen vant Newcastle 2-1 sist, men mistet blant annet Dwight Gayle med skade i det oppgjøret. Newcastle klatret opp på tabelltopp med seieren over Brentford, ettersom Brighton tapte sin kamp. De har i skrivende stund ett poeng ned til Brighton på tabellen. Hjemme på St James´Park har Newcastle litt skuffende 8-0-4 denne sesongen.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Birmingham 3-1 (Ritchie x2, Gouffran)
Brentford – Newcastle 1-2 (Gayle, Murphy)
Birmingham – Newcastle 1-1 (Murphy)
Blackburn – Newcastle 1-0
Newcastle – Forest 3-1 (Gayle x2, Ritchie)

Paul Warne fikk en litt spesiell opplevelse forrige helg. Rotherham United-sjefen hadde nettopp fått managerjobben på permanent basis foran møtet med Norwich City, og kunne etter hvert feire tre viktige poeng mot gultrøyene. Kampen var ikke bare spesiell siden det var Warnes første som permanent sjef, men også fordi Norwich er hans favorittlag. Rotherham tok dermed viktige poeng i kampen om å overleve, og selv om det ser håpløst ut i bunnen, kan man ikke helt avskrive The Millers. De har nå 16 poeng, og det skiller ni poeng opp til trygg plass. På bortebane har Rotherham elendige 0-1-12 denne sesongen. De har bare tatt ett(!!!) poeng på fremmed gress så langt denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Norwich 2-1 (Yates, Adeyemi)
Rotherham – Oxford 2-3 (Adeyemi, Ward)
Leeds – Rotherham 3-0
Rotherham – Burton 1-2 (Adeyemi)
Rotherham – Wigan 3-2 (Belaid, Ward, Selvmål)

Vurdering: Hjemmeseier. Enkelt og greit. Alt annet vil være det mest overraskende resultatet i Championship på lang tid.

Tips: H (1.27@ Nordicbet)


 

Norwich City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matt Jarvis er skadet, mens Nelson Oliveira er suspendert hos vertene. Romain Saiss er opptatt med landslagsspill hos gjestene.

Alex Neil, Alex Neil, Alex Neil. Hva skal skje med deg de neste ukene? Den unge manageren har i lengre tid sett ut som om han har vært “Dead man walking” på Carrow Road, men på en eller annen måte har han klart å klamre seg fast til jobben. Noen mener det skyldes at sparking av Neil vil være for dyrt for klubben, men akkurat det tviler jeg litt på. Jeg er sikker på at ledelsen i Norwich vil tenke at en sparking vil være verdt det som det koster, dersom det er nødvendig. Forrige helg tapte Norwich mot tabelljumbo Rotherham United, og i det oppgjøret ble Nelson Oliveira tidlig utvist grunnet et slag mot Kirk Broadfoot. Norwich må dermed klare seg uten sin mest målfarlige spiller i de neste kampene. Norwich har nå åtte poeng opp til play-off, og den luken bør ikke bli mye større dersom de skal klare henge med utover våren. Hjemme på Carrow Road har Norwich 8-1-3 denne sesongen, og i midtuken ble det cup-exit mot Southampton.

Norwichs siste kamper:
Southampton – Norwich 1-0
Rotherham – Norwich 2-1 (Jerome)
Norwich – Southampton 2-2 (Whittaker, Naismith)
Norwich – Derby 3-0 (Oliveira x3)
Brentford – Norwich 0-0

I lengre tid har Wolverhampton Wanderers vært et aldri så lite fyrverkeri fremover på banen grunnet sine mange dyktige individualister i den offensive lagdelen. Dette har heller ikke Paul Lambert lagt skjul på i sine intervjuer, hvor han blant annet har stilt spørsmålstegn vedrørende om Wolves kan fokusere på forsvarsspill over angrepsspill med de spillerne han har til rådighet. I de siste kampene har derimot Wolves sett solide ut. De har nå holdt nullen i tre strake kamper, og i kampen mot Aston Villa forrige runde fikk de ikke et eneste skudd på mål mot seg. Wolves vant oppgjøret 1-0, og fortsetter de denne trenden fremover, vil det bli usedvanlig interessant å følge Wolves utover våren. Ulvene har nå 32 poeng og ligger på en 16. plass på tabellen, mens de på bortebane har 4-5-4 denne sesongen. Bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Wolves siste kamper:
Wolves – Villa 1-0 (Mason)
Stoke – Wolves 0-2 (Costa, Doherty)
Sheff Wed – Wolves 0-0
Wolves – QPR 1-2 (Edwards)
Wolves – Bristol City 3-2 (Edwards, Costa, Cavaleiro)

Vurdering: Norwich City ser ut til å være noe tappet for selvtillit. Formen er svak, og det brenner under føttene til Alex Neil. Hjemme på Carrow Road klarer Norwich seg noenlunde greit, men her møter de et Wolves-lag som har imponert meg de siste ukene. Jeg tror gjestene har en god mulighet til å få med seg noe fra dette oppgjøret, og spiller derfor borteseier til god odds.

Tips: B (3.50 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Bristol City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bekmørkt. Det er den beste beskrivelsen av Nottingham Forest akkurat nå. Oppkjøpet av klubben som fansen hadde ventet på i flere måneder, gikk til slutt i vasken på overtid. Da alle trodde at oppkjøpet skulle bli bekreftet, kom heller meldingen om at det hele hadde gått i vasken. Ifølge Fawaz Al-Hasawi var grunnen at han handlet for klubbens beste, men det kan vi vel være enige om at umulig kan være riktig. Forrige helg leverte Forest en tam kamp mot et tamt Birmingham-lag, og ikke overraskende endte det 0-0. Forest har dermed åtte kamper på rad uten seier, og seks av disse har endt med tap. Rødtrøyene mister nå Henri Lansbury til Aston Villa, og ting ser rett og slett blytungt ut. Vikarierende sjef Gary Brazil har ansvaret for øyeblikket, og kanskje er det han som tar jobben permanent. Forest ligger nå på en 20. plass med tre poeng ned til nedrykk. Hjemme på City Ground har de 5-3-4 denne sesongen, men bare én av de seks siste hjemmekampene har endt med seier.

Forests siste kamper:
Birmingham – Forest 0-0
Wigan – Forest 1-0
Forest – Barnsley 0-1
Newcastle – Forest 3-1 (Dumitru)
Huddersfield – Forest 2-1 (Pereira)

Varselslampene blinker kraftig på Ashton Gate akkurat nå, og blant fansen diskuteres det kraftig. Er virkelig Lee Johnson den riktige til å lede rødtrøyene videre? Mange mener nei, men likevel ser det ikke ut som om klubben kommer til å foreta seg noe. Det synes jeg er riktig på en måte, ettersom de nylig ga han en ny kontrakt. Ved å sparke han nå vil de på mange måter innrømme at de selv gjorde en gigantisk tabbe, samtidig som de må ha visst at de kunne komme en slik dårlig periode da Johnson ble tilbudt ny kontrakt. Bristol City har nå syv strake tap i ligaen, og det gjør at de har tangert en fæl klubbrekord. De har falt ned til en 19. plass med 27 poeng. De har tre poeng ned til nedrykk, og på bortebane har de 2-2-9. Ingen av de åtte siste bortekampene har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Cardiff 2-3 (Abraham, Bryan)
Bristol City – Fleetwood 0-0
Bristol City – Reading 2-3 (Abraham x2)
Ipswich – Bristol City 2-1 (Abraham)
Wolves – Bristol City 3-2 (Abraham, Flint)

Vurdering: Dette her er helt bingo. To lag i elendig form møtes til en åpen og interessant kamp. Jeg har ikke sjans til å gå for enten hjemme- eller borteseier, og ender opp med et kryss i midten i mangel på bedre alternativer. Bruk ikke pengene dine på denne kampen, men kjøp heller litt ekstra digg til lørdagskvelden.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Da Wigan Athletic la ut lagoppstillingen i forkant av deres kamp mot Burton Albion forrige runde, var det mange som måtte gni seg i øynene. På laget var det nemlig et navn som skilte seg ut, og det var Callum Connolly. Hvem i alle dager var denne Callum Connolly som ingen hadde hørt om før? Han hadde ikke spilt for reservelaget, og i hvert fall ikke på førstelaget. Ti minutter senere kom nyheten fra Wigan om at Connolly var en ung spiller fra Everton som klubben hadde hentet på lån. Fra sin posisjon på høyrebacken var ikke Connolly bare medvirkende til at The Latics holdt nullen i bunnkampen, men samtidig klemte han til med to scoringer i sin debut. Wigan vant oppgjøret 2-0, og tok dermed tre viktig poeng. Nå er det bare tre poeng opp til trygg plass for Wigan, og det har nok gitt manager Warren Joyce bedre søvn de siste dagene. Wigan er likevel fortsatt ligaens svakeste hjemmelag med 2-3-7 på hjemmebane, mens samtlige av deres seks siste hjemmekamper har endt med tap.

Wigans siste kamper:
Burton – Wigan 0-2 (Connolly x2)
Wigan – Forest 1-0 (Grigg)
Wigan – Huddersfield 0-1
Derby – Wigan 0-0
Rotherham – Wigan 3-2 (Wildschut, Gomez)

Dean Smith har lite å være fornøyd med for tiden, selv om han glimtvis får laget til å klemme til med viktige seire som i hvert fall holder Brentford på en trygg plass midt på tabellen. The Bees fikk besøk av Newcastle United forrige helg, og selv om de presterte forholdsvis bra i det oppgjøret, tapte de til slutt 1-2. Scott Hogan ble henvist til benken hele kampen på grunn av alt overgangssnakket, noe som ga Lasse Vibe muligheten på topp. Dansken scoret én gang, men burde hatt minst ett mål til. Brentford ligger nå på en 15. plass med 33 poeng, og jeg er sikker på at det hele kommer til å ende i en kjedelig plass midt på tabellen. På bortebane har Brentford 4-2-7 denne sesongen, men to av de tre siste på fremmed gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Newcastle 1-2 (Vibe)
Brentford – Eastleigh 5-1 (Field x2, Sawyers, Barbet, Vibe)
Birmingham – Brentford 1-3 (Hogan, Selvmål, Yennaris)
Brentford – Norwich 0-0
Brentford – Cardiff 2-2 (Kaikai)

Vurdering: Vanskelig å vurdere denne kampen. Wigan er svake og har skuffet stort på hjemmebane i det siste, men tidvis har de vist gode tendenser de siste ukene. Her møter de et Brentford-lag som ikke imponerer, men som likevel gir de aller fleste tøff motstand. Jeg tror på et jevnt oppgjør som kan vippe begge veier, men magefølelsen vipper mest i fordel gjestene.

Tips: B (2.75 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Leeds United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Marc Roberts blir sannsynligvis klar for vertene, mens Charlie Taylor og Pontus Jansson er ute hos gjestene.

Salg! Salg! Det føles nesten ut som om Barnsley er en butikk når man leser om den herlige Yorkshire-klubben i media for tiden. Først ble Sam Winnall solgt til Sheffield Wednesday, mens Connor Hourihane blir linket til flere klubber. Akkurat de to spillerne var ikke så overraskende med tanke på at de hadde/har kontrakt som går ut til sommeren, men ryktene rundt James Bree, Angus MacDonald og Marc Roberts er mer overraskende. Dersom de skulle miste Marc Roberts ville jeg begynt å frykte for Barnsleys vårsesong. Midtstopperen har vært Barnsleys mest undervurderte spiller denne sesongen, og bør være en mann de holder fast på fremover. The Tykes tapte 0-2 mot et sterkt Fulham-lag sist helg, mens de i midtuken gikk på en smell mot Blackpool i FA Cupen. I ligaen har de 38 poeng og ligger på en 10. plass, mens de på hjemmebane har 5-4-4 denne sesongen. De har tatt syv poeng på sine tre siste hjemmekamper.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Blackpool 1-2 (MacDonald)
Fulham – Barnsley 2-0
Blackpool – Barnsley 0-0
Forest – Barnsley 0-1 (Hourihane)
Barnsley – Birmingham 2-2 (Winnall, Bradshaw)

Nå svinger det av Leeds United. Under Garry Monks ledelse har de gradvis blitt bedre for hver kamp de spiller, men det var først i forrige runde jeg virkelig ble satt ut av hvor imponerende dette Leeds-laget fremstår akkurat nå. Grunnen til det var Yorkshire-klubbens mange fravær. I forsvarsrekken manglet Pontus Jansson, Charlie Taylor og Liam Cooper, noe som betydde at Luke Ayling måtte trå til som midtstopper. Til tross for dette klarte Leeds kjøre over Derby County i store deler av kampen, og da må det legges til at The Rams har vært i flott form den siste tiden. Leeds vant oppgjøret 1-0 og er dermed oppe i seks kamper på rad uten tap. På de ni siste kampene har Leeds United fantastiske 7-1-1, og det har ført hvittrøyene opp på en tredjeplass på tabellen med 48 poeng. På bortebane har Yorkshire-klubben 6-1-5, og fire av de seks siste på fremmed gress i ligaen har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Leeds – Derby 1-0 (Wood)
Cambridge – Leeds 1-2 (Dallas, Mowatt)
Leeds – Rotherham 3-0 (Wood x2, Bartley)
Aston Villa – Leeds 1-1 (Jansson)
Preston – Leeds 1-4 (Roof, Sacko, Hernandez, Doukara)

Vurdering: Barnsley er ikke noe dårlig lag, men her møter de tøff motstand. The Tykes måtte i aksjon i midtuken, har mistet Sam Winnall, mens flere spillere har overgangsrykter gjemt bak i hodet. Jeg ser derfor på et formsterkt Leeds-lag som favoritt i dette oppgjøret, så fremt de klarer stoppe Barnsleys farlige overganger. Dette kan fort bli et artig oppgjør med flere scoringer, ettersom begge lagene har fokuset mye av sitt angrepsspill på å straffe motstanderne når de mister ballen. Jeg forsøker en borteseier her.

Tips: B (2.16 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply