Skrevet av: Eirik Aase

 

Brighton & Hove Albion – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Lewis Dunk og Dale Stephens er tilbake hos vertene, men Gaetan Bong mangler enda. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Etter 18 Championship-kamper på rad uten tap kom til slutt nederlaget for Brighton & Hove Albion forrige helg. The Seagulls tok turen til Lancashire for å møte Preston North End, men endte opp med å tape kampen 0-2. For å gjøre det ekstra surt presterte Tomer Hemed å misse et straffespark på slutten av kampen. At tapet skulle komme på Deepdale var kanskje ikke så overraskende. Ikke bare er det en tøff bane å spille på, men Brighton manglet viktige spillere som Lewis Dunk og Dale Stephens, samtidig som de måtte bruke tredjevalget på venstreback. The Seagulls er nå på andreplass på tabellen med ett poeng opp til Newcastle United. Hjemme på Falmer Stadium har de fantastiske 9-2-1 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine ni siste hjemmekamper.

Brightons siste kamper:
Preston – Brighton 2-0
Brighton – MK Dons 2-0 (Kayal, Hemed)
Fulham – Brighton 1-2 (Dunk, Hemed)
Brighton – Cardiff *Utsatt
Brighton – QPR 3-0 (Murray, Knockaert, Baldock)

Sheffield Wednesday kommer til sørkysten med gode minner i bakhodet på fredag. Det var nettopp på denne stadion de sikret seg avansement til finalen i play-offen i fjor vår, og derfor vil nok fredagens kamp være spesiell for en del som er tilknyttet klubben. Sheffield Wednesday tok en sterk 2-0 seier hjemme mot Huddersfield Town forrige helg, i en kamp som på en annen dag fort kunne ha vippet den andre veien. Uglene slo dermed fint tilbake etter tre kamper på rad uten seier, og ligger nå på en sjetteplass på tabellen med fem poeng ned til Derby County utenfor play-off. På bortebane har uglene 4-5-4, og bare to av de syv siste bortekampene har endt med seier.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Huddersfield 2-0 (Wallace, Forestieri)
Boro – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Wolves 0-0
Preston – Sheff Wed 1-1 (Reach)
Newcastle – Sheff Wed 0-1 (Loovens)

Vurdering: Brighton & Hove Albion tapte til slutt forrige helg, og nå skal de forsøke å slå tilbake på første forsøk. Det klarte de ikke i tilsvarende situasjon forrige sesong, men jeg tror de er sterkere denne gangen. Vertene får tilbake viktige brikker til denne kampen, men det må nevnes at de møter et sterkt Sheffield Wednesday-lag. Gjestene kan fort finne på litt trøbbel her, men jeg holder vertene som favoritter. Et syltynt tips sendes i retning hjemmelaget.

Tips: H (1.93 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply