Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Newcastle United – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble en vond exit fra FA Cupen på lørdag da Newcastle United besøkte Oxford United i universitetsbyen. Det ble gjort store endringer på laget, men likevel burde nok Newcastle tatt seg videre til neste runde. Nå får Newcastle istedenfor bare fokusere seg om ligafotball ut sesongen, og det er kanskje like så greit. Newcastle innehar nå en andreplass med to poeng opp til serieleder Brighton & Hove Albion. Begge de to siste ligakampene har endt med seier, og Newcastle ser sterke ut nå som Jonjo Shelvey er tilbake. Hjemme på St James´ Park har de 9-0-4 denne sesongen, og det er kanskje litt skuffende med tanke på hva man hadde forventet før sesongstart. På de tre siste hjemmekampene har Newcastle scoret ti mål.

Newcastle siste kamper:
Oxford United – Newcastle 3-0
Newcastle – Rotherham 4-0 (Ritchie x2, Murphy, Perez)
Newcastle – Birmingham 3-1 (Ritchie x2, Gouffran)
Brentford – Newcastle 1-2 (Gayle, Murphy)
Birmingham – Newcastle 1-1 (Murphy)

Etter oppløftende takter med tre strake seire i Championship, og deretter et brukbart poeng mot Fulham hjemme på Loftus Road, fikk QPR-fansen oppleve et fryktelig tungt nederlag hjemme mot Burton Albion på lørdag. Det nyopprykkede laget scoret to ganger etter passivt forsvarsspill fra QPR, og da hjalp det lite at Connor Washington smalt inn et mål fra kort hold. QPR må opp flere hakk fremover, og nå har de hentet fyrtårnet Matt Smith for å tilføre det lille ekstra til angrepsspillet. Det er en signering som mange ikke har troen på, men det har jeg. Jeg tror han vil passe fint inn i QPRs fotball, men jeg tror likevel det kan bli tøft for QPR utover våren. Nå har de en luke på åtte poeng til nedrykk, mens de på bortebane har 5-2-6 denne sesongen. Begge de to siste bortekampene har endt med seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Burton 1-2 (Washington)
QPR – Fulham 1-1 (Manning)
Reading – QPR 0-1 (Mackie)
QPR – Blackburn 2-1 (Bidwell)
QPR – Ipswich 2-1 (Sylla, Wszolek)

Vurdering: Newcastle er i rute igjen, til tross for et tungt tap i cupen på lørdag. Her møter de et QPR-lag som kjemper bra, men som mangler litt på kvaliteten. Dette ender med hjemmeseier.

Tips: H (1.39 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det svinger i cupen av Blackburn Rovers. Først vant de 2-1 borte mot Queens Park Rangers, før det ble seier hjemme mot tidligere Rovers-sjef Gary Bowyers Blackpool. Lancashire-klubben er dermed med i femte runde av FA Cupen hvor de skal møte Manchester United hjemme på Ewood Park. Cupen er et hyggelig avbrekk fra en ellers fæl hverdag for Rovers-fansen. Bare én av de ni siste ligakampene har endt med seier, og jeg kan ærlig talt ikke forstå hvordan Owen Coyle fortsatt kan være Rovers-sjef. Den tidligere Premier League-mesteren ligger nest siste på tabellen med sine 25 poeng, og begynner snart å få en tøff luke opp til lagene over streken. Hjemme på Ewood Park har de 4-5-5 denne sesongen, og bare én av de fem siste på eget gress har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Blackpool 2-0 (Gallagher, Bennett)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Graham)
Ipswich – Blackburn 3-2 (Graham, Akpan)
QPR – Blackburn 1-2 (Feeney, Selvmål)
Blackburn – Newcastle 1-0 (Mulgrew)

Leeds United-sjef Garry Monk valgte å gjøre ti endringer på laget som skulle spille borte mot Sutton United i FA Cupen på lørdag. Kunstgresset var kanskje én av grunnene til alle de endringene, men likevel hadde de et lag som på papiret skulle være godt nok til å ta seg videre i cupen. Dessverre for Leeds-fansen var ikke spillerne påskrudd i det hele tatt, og hvittrøyene skapte knapt en eneste sjanse mot Conference-laget. Nå skal de fokusere på ligaen utover våren, og det er strengt tatt det som betyr noe for Leeds nå. Monk & Co kunne juble for tre poeng i forrige ligakamp da Soulaymane Doukara vartet opp med en utrolig kanon i en fin 2-0 seier over Nottingham Forest. Leeds har nå bare tapt én av sine åtte siste ligakamper, og på bortebane har de 6-1-6 denne sesongen. Bare to av de syv siste bortekampene i ligaen har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Sutton United – Leeds 1-0
Leeds – Forest 2-0 (Wood, Doukara)
Barnsley – Leeds 3-2 (Wood x2)
Leeds – Derby 1-0 (Wood)
Cambridge – Leeds 1-2 (Dallas, Mowatt)

Vurdering: Leeds United er i fin form i ligaen og spiller som et stabilt topplag. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som sliter i bunnen av tabellen og som knapt vet hvordan det føles å ta tre poeng. Jeg tror Leeds gode kontringsfotball vil sørge for at gjestene tar tre poeng mot et vaklende hjemmelag.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Lasse Vigen Christensen og Luke Murphy har blitt hentet inn for Burton Albion i januar, og mot Queens Park Rangers på lørdag fikk vi se litt av grunnen til hvorfor de kan være nøkkelen for å unngå nedrykk. Begge fikk bidra med gode involveringer i angrepsspillet for The Brewers, hvor blant annet Luke Murphy hadde en utrolig scoring. Gultrøyene vant 2-1 og fikk dermed karret seg over streken igjen i bunnen av tabellen. Jeg tror det blir en tøff vår for Burton, men fortsetter de å finne frem lignende prestasjoner som den de hadde på lørdag, skal man ikke se bort fra at Burton kan overraske alle med å holde seg i Championship. The Brewers har nå tre poeng ned til nedrykk, mens de på hjemmebane har de 5-2-6 denne sesongen. Samtlige av deres fire siste hjemmekamper har endt med tap.

Burtons siste kamper:
QPR – Burton 1-2 (Dyer, Murphy)
Cardiff – Burton 1-0
Burton – Wigan 0-2
Watford – Burton 2-0
Burton – Preston 0-1

Premier League-laget Hull City kom på besøk på Craven Cottage, og bookmakerne var ikke i tvil om at det var Championship-laget Fulham som var favoritt. Det var på ingen måter en feil vurdering, ettersom Fulham til slutt valset over Hull i en imponerende 4-1 seier. Stefan Johansen fant nettmaskene i den seieren, og nå gjelder det å få opp dampen igjen i ligaen. Etter poengdeling mot Queens Park Rangers og tap mot Reading, har Fulham nå seks poeng opp til play-off. De har bare tapt to av sine ni siste kamper og er i imponerende form, spesielt dersom man ser nærmere på prestasjonene. På bortebane har Fulham 5-5-3 denne sesongen, og bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Hull 4-1 (Martin, Johansen, Sessegnon, Aluko)
Reading – Fulham 1-0
QPR – Fulham 1-1 (Martin)
Fulham – Barnsley 2-0 (Martin, Malone)
Cardiff – Fulham 1-2 (Johansen, Sessegnon)

Vurdering: Burton imponerte stort på lørdag, men bortsett fra den kampen har det vært tynn suppe i det siste. Alle resultatene har ikke gått veien for Fulham i det siste, men prestasjonene har jevnt over vært meget gode. Fulham seiler frem som en outsider i toppen, og jeg føler meg trygg på at de kan skape en haug med sjanser på Pirelli Stadium. Derfor går jeg for borteseier.

Tips: B (1.94 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply