Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Lørdag:

16.00: Newcastle United – Derby County (DPlay)

18.30: Nottingham Forest – Aston Villa (DPlay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Birmingham City – Fulham (Borteseier) 2.04
Burton Albion – Wolverhampton Wanderers (Borteseier) 2.24

Totalodds: 4.57

 

Info om søndagskampene mellom Huddersfield Town – Leeds United og Brentford – Brighton & Hove Albion kommer i egen artikkel senere denne helgen.

 

Wigan Athletic – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene. Spissene Omar Bogle og Jordan Rhodes kan debutere for hvert sitt lag. Sam Hutchinson er tilbake fra suspensjon hos gjestene.

Hele åtte spillere ble hentet inn til DW Stadium i løpet av Deadline Day, og man kan nok tenkes seg at fax-maskinen på stadion har måttet skifte toner et par ganger denne uken. Lagets kanskje beste spillere, Yanic Wildschut, ga beskjed om at han ville forlate klubben like før overgangsvinduet stengte, og Wigan bestemte seg for å ikke stå veien. Wildschut ble solgt til Norwich City, men inn som erstatter kom en spiller som jeg har gledet meg lenge til å se i Championship. Omar Bogle har bøttet inn mål i League Two for Grimsby Town, og nå blir det interessant å se hva han kan få til på nest øverste nivå i engelsk fotball. Wigan har nå hatt spillefri i to uker på grunn av FA Cup og en midtukekamp som ble flyttet til neste uke. I ligaen har de to strake seire, mot henholdsvis Burton Albion og Brentford. Dette har ført Wigan opp på en 22. plass, og nå har de tre poeng opp til trygg plass. Hjemme på DW Stadium har de 3-3-7, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag.

Wigans siste kamper:
Wigan – Brentford 2-1 (Morsy, Selvmål)
Burton – Wigan 0-2 (Connolly x2)
Wigan – Forest 1-0 (Grigg)
Wigan – Huddersfield 0-1
Derby – Wigan 0-0

Viktige Sam Hutchinson var ute med suspensjon i tirsdagens kamp mot Bristol City, og det samme var Steven Fletcher. Likevel klarte Sheffield Wednesday tidvis levere bra fotball mot det formsvake City-laget, men til slutt ble de bare stående igjen med ett poeng. Ross Wallace og Fernando Forestieri kom begge på scoringslisten igjen, men vertene scoret også to mål. Wednesday hentet tidligere i januar inn Sam Winnall fra Barnsley, men likevel fant de plass til enda en spiss på Deadline Day. Den spissen var ingen ringere enn Jordan Rhodes, som har kommet til klubben for rundt £10m. Superspissen kan fort være det som uglene opp til Premier League i vår, og det blir interessant å følge han i den blå drakten. På bortebane har uglene 4-6-5 denne sesongen, og bare én av de fem siste bortekampene har endt med seier. Wednesday ligger nå på en syvendeplass, og bare svakere målforskjell enn Derby County gjør at de ligger utenfor play-off.

Wednesdays siste kamper:
Bristol City – Sheff Wed 2-2 (Wallace, Forestieri)
Brighton – Sheff Wed 2-1 (Selvmål)
Sheff Wed – Huddersfield 2-0 (Wallace, Forestieri)
Boro – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Wolves 0-0

Vurdering: Wigan Athletic med to strake seire, men motstanden har ikke vært den beste. Her får de virkelig testet seg, og jeg tror et sterkt og heltent Sheffield Wednesday-lag blir for sterke i dette oppgjøret. Jeg går for borteseier.

Tips: B (?? @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Både Dwight Gayle og Jack Colback kan være tilbake hos vertene. Gjestene mangler Will Hughes som er skadet.

Med Jonjo Shelvey i slag hadde nok de fleste trodd at Newcastle United skulle klare ta tre poeng hjemme mot Queens Park Rangers på onsdag, men slik skulle det ikke gå. Shelvey sendte riktignok Newcastle i ledelsen like etter avspark, men til slutt måtte han se sitt lag gå av banen med bare ett poeng i lommen etter et sent utligningsmål av QPR. Newcastle har dermed hatt en tung uke på fotballbanen med 0-3 tap mot Oxford United i FA Cupen forrige helg. Det sene målet til QPR sørget også for at Newcastle ikke klarte ta tilbake tabelltoppen fra Brighton & Hove Albion, og nå begynner faktisk lagene bak på tabellen å puste i nakken. Hjemme på St James´ Park har Newcastle 9-1-4, men bare tre av de seks siste hjemmekampene i ligaen har endt med seier.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – QPR 2-2 (Ritchie, Shelvey)
Oxford United – Newcastle 3-0
Newcastle – Rotherham 4-0 (Ritchie x2, Murphy, Perez)
Newcastle – Birmingham 3-1 (Ritchie x2, Gouffran)
Brentford – Newcastle 1-2 (Gayle, Murphy)

Derby County hadde nylig en fantastisk periode med gode resultater etter at Steve McClaren tok over som Derby-sjef, men i starten av januar lugget det litt. Det ble da tap borte mot Leeds United og Norwich City, men nå ser det ut til at de er på gang igjen. Reading ble slått for noen uker siden, før Ipswich Town ble knust på Portman Road tidligere denne uken. Legger man til at Derby lenge så ut til å slå ut Premier League-mester Leicester City fra FA Cupen forrige helg, er det tydelig at dette er et sterkt Derby-lag. The Rams fremstår som en tøff utfordrer i kampen om play-off, og det blir interessant å se de i aksjon mot et såpass bra lag som Newcastle United på lørdag. Derby har nå tretten poeng opp til Newcastle United på direkte opprykksplass, mens de på bortebane har 6-3-5 denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Ipswich – Derby 0-3 (Bent, Ince, Bryson)
Derby – Leicester 2-2 (Bent, Bryson)
Derby – Reading 3-2 (Bent, Ince, Hughes)
Leeds – Derby 1-0
WBA – Derby 1-2 (Bent, Ince)

Vurdering: Newcastle med to skuffende resultater på rad. Her møter de et Derby-lag som imponerte stort tidligere i uken. Jeg tror Newcastle hever seg til denne kampen når de møter tøffere motstand, men blir ikke overrasket om Derby får med seg noe fra dette oppgjøret. Jeg markerer for hjemmeseier, men anbefaler å holde seg unna spill her.

Tips: H (1.80 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Alex Mowatt er suspendert hos vertene, mens John Welsh, Alex Baptiste og Callum Woods er ute hos gjestene.

Alex Mowatt for en halv million pund er i mine øyne en av de mest spennende signeringene i januarvinduet. Derfor kan du trygt si at jeg var skuffet over hans debut i Barnsley-drakten tidligere denne uken. Den tidligere Leeds-spilleren rakk ikke å fullføre en omgang en gang, før han ble sendt i garderoben etter en fæl takling. The Tykes tapte oppgjøret 1-3 mot Wolverhampton Wanderers, og må opp et par hakk til lørdagens kamp dersom de skal sikre seg tre poeng. Forrige helg vant de 1-0 over Rotherham United, og dersom de skal henge med i play-off kampen trenger de seire i kampen som denne. Barnsley innehar nå en åttendeplass med to poeng opp til play-off. Hjemme på Oakwell har de 6-4-5, og bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med tap.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Wolves 1-3 (Hammill)
Rotherham – Barnsley 0-1 (Armstrong)
Barnsley – Leeds 3-2 (Hourihane, Bradshaw, Kent)
Barnsley – Blackpool 1-2 (MacDonald)
Fulham – Barnsley 2-0

Preston North End hadde fem kamper på rad uten tap i Championship før de tok turen til Wales for å møte Cardiff City på tirsdag. Der skulle dessverre den rekken ryke for Simon Grayson & Co, ettersom waliserne ble for sterke. Preston tapte oppgjøret 0-2, og slapp blant annet inn et fælt mål da Kenneth Zohore fikk løpe fra hele forsvarsrekken fra egen halvdel. The Lilywhites må opp et par hakk til denne kampen, men på bortebane har de klart seg ganske bra de siste månedene. Bare to av de ti siste bortekampene har endt med tap, og det må sies å være mer enn godkjent for et lag som Preston. De ligger nå på en 11. plass med fem poeng opp til play-off. I likhet med hjemmelaget er også Preston nødt til å vinne slike kamper som denne om de skal kunne sikre seg play-off.

Prestons siste kamper:
Cardiff – Preston 2-0
Preston – Ipswich 1-1 (Hugill)
Aston Villa – Preston 2-2 (Hugill x2)
Preston – Brighton 2-0 (Robinson, Huntington)
Preston – Arsenal 1-2 (Robinson)

Vurdering: Denne kampen er vrien å spå. Barnsley skuffet tidligere i uken, men det gjorde Preston også. Gjestene taper sjeldent på fremmed gress, mens vertene har vært gode på hjemmebane i det siste. Jeg klarer ikke finne en vinner her, og går derfor for uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Ti kamper og ingen seier. Det er status hos Birmingham City siden Gary Rowett ble sparket og erstattet av Gianfranco Zola. Avgjørelsen om å sparke Rowett var håpløs da det skjedde, og den fremstår som tåpeligere for hver dag som går. Like etter at Gianfranco Zola ble ansatt som ny Birmingham-sjef, tvitret jeg at jeg ikke trodde at han kom til å bli sittende ut sesongen på St Andrews. Etter knapt halvannen måned ser det faktisk ut som om jeg kan få rett i det. Birmingham har nå falt ned til en 12. plass med 37 poeng, og det skiller nå bare fire poeng ned til 19. plass på tabellen. På tirsdag tapte de 0-1 hjemme mot Reading, og nå har de 0-1-3 på sine fire siste hjemmekamper i ligaen. Det blir spennende å se hvor lenge det går før den første seieren kommer under Zolas ledelse.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Reading 0-1
Norwich – Birmingham 2-0
Blackburn – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Newcastle – Birmingham 3-1 (Cotterill)
Birmingham – Forest 0-0

Forrige helg storspilte Fulham hjemme mot Premier League-laget Hull City, i en kamp som de til slutt vant hele 4-1. Stefan Johansen scoret det ene av målene i det oppgjøret, og nordmannen fulgte opp med en ny scoring da Burton Albion stod på motsatt side av banen på onsdag. Fulham vant 2-0 over The Brewers, og fikk vist frem den typen fotball som jeg vet at de er kapable til å spille. Den typen fotball har de ikke helt fått til å fungere mot Reading og Queens Park Rangers de siste ukene, men kanskje det løsner nå? De tre poengene på onsdag førte Fulham opp på en 9. plass med 43 poeng, og nå skiller det tre poeng opp til play-off. Jeg føler meg sikker på at Fulham kommer til å være med i kampen om play-off helt inn til siste serierunde, og derfor har jeg store forventninger til Fulham nesten hver kamp de spiller. På bortebane har hvittrøyene 6-5-3, og det er bare to lag i Championship som har vært bedre på fremmed gress denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Burton – Fulham 0-2 (Johansen, Malone)
Fulham – Hull 4-1 (Martin, Johansen, Sessegnon, Aluko)
Reading – Fulham 1-0
QPR – Fulham 1-1 (Martin)
Fulham – Barnsley 2-0 (Martin, Malone)

Vurdering: Birmingham vinner aldri under Gianfranco Zola, selv om de har vært nære ved et par anledninger. Her møter de et imponerende Fulham-lag som spiller med stor selvtillit. Jeg tror Fulham tar sin tredje seier på en uke, mens Birmingham nok en gang må forlate banen uten poeng.

Tips: B (2.04 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Jack Robinson uteblir hos gjestene.

Blackburn Rovers hadde en tøff hjemmekamp mot Leeds United på onsdag, og det ble en jevnspilt og intens affære. De store sjansene uteble, men mot slutten av kampen begynte det å skje litt av hvert foran mål. Først scoret Stuart Dallas for Leeds, før Elliott Bennett scoret sitt andre mål på få dager da han satte inn utligningsmålet etterpå. Helt på tampen skjedde dog det som har skjedd alt for ofte med Blackburn Rovers denne sesongen, nemlig baklengsmål like før slutt. Det virker nesten som om Lancashire-klubben skrur av bryteren når kampen går mot slutten, og det kan skyldes flere grunner. Nå har Rovers bare én seier på de ti siste kampene, og det har ført til at de nå ligger på nedrykksplass med tre poeng opp til trygg plass. På Deadline Day mistet de viktige Ben Marshall, mens det ikke kom inn spillere i de posisjonene de virkelig trenger forsterkninger i (Med unntak av Efe Ambrose som i skrivende stund ikke har blitt bekreftet enda). Owen Coyle får likevel fortsette som Rovers-sjef, og det er helt feil i mine øyne. Dersom Rovers ikke henter inn en ny manager snart, er jeg redd at det vil være for sent med tanke på å holde seg. Hjemme på Ewood Park har Rovers 4-5-6 denne sesongen, og bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Leeds 1-2 (Bennett)
Blackburn – Blackpool 2-0 (Gallagher, Bennett)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Graham)
Ipswich – Blackburn 3-2 (Graham, Akpan)
QPR – Blackburn 1-2 (Feeney, Selvmål)

Queens Park Rangers har fått en del kritikk av meg denne sesongen, og ofte med god grunn. En av de tingene jeg har vært mest kritisk til, har vært ansettelsen av Ian Holloway. I disse dager ser det dog ut som om jeg må spise mine ord vedrørende Ian Holloway, ettersom han har ledet QPR til et par meget gode prestasjoner i det siste. Seier borte mot Reading, uavgjort hjemme mot Fulham og uavgjort borte mot Newcastle United er mer enn bra nok etter min mening. Det skuffende hjemmetapet mot Burton Albion forrige helg gjør meg likevel usikker, og jeg tror fortsatt at QPR kan få det tøft utover våren. På onsdag klarte de 2-2 borte mot Newcastle, og derfor er de nok fulle av selvtillit foran denne kampen. Nå ligger de på en 18. plass med 34 poeng, og med seier i denne kampen vil man kunne ta et enormt langt steg unna nedrykk. På bortebane har QPR 5-3-6 denne sesongen. På de tre siste bortekampene har de 2-1-0 i Championship.

QPRs siste kamper:
Newcastle – QPR 2-2 (Washington, Selvmål)
QPR – Burton 1-2 (Washington)
QPR – Fulham 1-1 (Manning)
Reading – QPR 0-1 (Mackie)
QPR – Blackburn 2-1 (Bidwell)

Vurdering: Blackburn Rovers vant mot Queens Park Rangers i FA Cupen i januar, men dette blir en litt annerledes kamp. Vertene sliter kraftig for tiden, og ser for øyeblikket ut som en klar dumpekandidat. Her møter de et QPR-lag som har vist flere gode prestasjoner i det siste, og da spesielt på bortebane. Jeg tror gjestene får med seg poeng herfra. Jeg nøyer meg med å sette et kryss i midten, men blir ikke overrasket om QPR tar samtlige poeng.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Tom Adeyemi er usikker hos gjestene. Rotherham må samtidig klare seg uten Lee Frecklington på grunn av skade.

Etter en forferdelig rekke med åtte tap på rad i ligaen, klarte endelig Bristol City sikre seg poeng da de spilte mot Sheffield Wednesday tidligere denne uken. Rødtrøyene slapp inn to ganger på eget gress, men scoringer av Lee Tomlin og Tammy Abraham sørget for at det endte uavgjort 2-2. Situasjonen er fortsatt tøff for manager Lee Johnson og hans Robins, og foran helgens serierunde innehar de en 20. plass med 28 poeng. Teknisk sett kan de faktisk havne under nedrykksstreken dersom mye går imot de denne runden, men det skal en del til for at det kommer til å skje. Hjemme på Ashton Gate har City 6-2-6 denne sesongen, men på de fem siste hjemmekampene har de bare tatt ett poeng.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Sheff Wed 2-2 (Abraham, Tomlin)
Burnley – Bristol City 2-0
Forest – Bristol City 1-0
Bristol City – Cardiff 2-3 (Abraham, Bryan)
Bristol City – Fleetwood 0-0

Tabelljumbo Rotherham United fikk en fin opptur med Paul Warne som midlertidig sjef, men etter at han ble ansatt som manager på permanent basis har formpilen pekt nedover. Tidligere denne uken reiste de på besøk til City Ground for å møte Nottingham Forest, og der ble de sendt hjem igjen uten poeng. Rotherham tapte kampen 0-2, og har nå tre strake tap i ligaen. Ikke bare har de tapt, men de har heller ikke klarte å score mål i disse kampene. The Millers har nå 16 poeng, og ligger fortapt helt på bunnen av tabellen. Det er nå tolv poeng opp til trygg plass, og den luken kommer de aldri til å tette. Mangelen på kloke signeringer i januarvinduet gjør situasjonen enda mer håpløs, og på bortebane har de 0-1-14 denne sesongen. Bare ett poeng har de tatt på sine 15 kamper på fremmed gress.

Rotherhams siste kamper:
Forest – Rotherham 2-0
Rotherham – Barnsley 0-1
Newcastle – Rotherham 4-0
Rotherham – Norwich 2-1 (Yates, Adeyemi)
Rotherham – Oxford 2-3 (Adeyemi, Ward)

Vurdering: Bristol City husker knapt hvordan det føles å vinne en ligakamp, men den følelsen tror jeg de får oppleve på lørdag. De møter her et Rotherham-lag som er fortapte på bunnen og helt håpløse på bortebane. Jeg markerer for hjemmeseier, men oddsen er ikke i nærheten av å være interessant.

Tips: H (1.59 @ Nordicbet)

 


 

Burton Albion – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Seieren borte mot Queens Park Rangers forrige helg ga meg en liten tro på at Burton Albion faktisk har det som skal til for å kunne overleve i denne ligaen, men The Brewers ble trykket kraftig ned på jorden igjen noen dager senere. Fulham var på besøk på Pirelli Stadium på onsdag, og i den kampen var det liten tvil om hvor poengene skulle ende opp. Stefan Johansen scoret for Fulham, mens Burton aldri fant nettmaskene. The Brewers klarte dermed ikke å rykke fra bunnlagene, og har fortsatt bare tre poeng ned til nedrykk. De har også én kamp mer spilt enn flere lag i bunnen, noe som gjør hele situasjonen enda tøffere. Hjemme på Pirelli Stadium har Burton 5-2-7 denne sesongen, og samtlige av deres fem siste på eget gress har endt med tap.

Burtons siste kamper:
Burton – Fulham 0-2
QPR – Burton 1-2 (Dyer, Murphy)
Cardiff – Burton 1-0
Burton – Wigan 0-2
Watford – Burton 2-0

David Edwards var den store helten da Wolverhampton Wanderers på tirsdag sikret seg sin andre sterke seier i løpet av et par dager. Barnsley ble slått 3-1 på Oakwell, og faktisk kunne de scoret enda flere mål i den kampen. The Tykes hadde lite å stille opp mot i møte med et Wolves-lag som nok en gang tok en tidlig ledelse. Nå har Wolves vunnet borte mot Liverpool og Barnsley i løpet av den siste uken, og nå skal de forsøke å gjøre unna en herlig trippel ved å vinne borte mot Burton Albion. Totalt har Wolves 5-5-5 på fremmed gress denne sesongen, og bare én av de fire siste bortekampene har endt med tap. I ligaen ligger de nå på en 16. plass med 35 poeng, og veien opp til play-off virker er langt unna. Faktisk vil de nesten få lørdagens motstander pustende i nakken med tap i dette oppgjøret. Uansett er det spennende tider i vente for et bra Wolves-lag.

Wolves siste kamper:
Barnsley – Wolves 1-3 (Edwards x2, Hause)
Liverpool – Wolves 1-2 (Weimann, Stearman)
Norwich – Wolves 3-1 (Costa)
Wolves – Villa 1-0 (Mason)
Stoke – Wolves 0-2 (Costa, Doherty)

Vurdering: Burton har vært håpløse på hjemmebane den siste tiden, og her møter de et Wolves-lag som spiller med enorm selvtillit. Dette tror jeg kan bli både målrikt og underholdene, og jeg føler meg trygg på at det er gjestene som kommer til å score flest mål.

Tips: B (2.24 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lee Peltier, Anthony Pilkington og Rickie Lambert er usikre hos vertene, mens gjestene mangler Graham Dorrans, Matt Jarvis og Louis Thompson.

Cardiff City gikk på to knepne tap mot topplagene Brighton & Hove Albion og Reading i de to foregående kampene, men på tirsdag viste de styrke da de fikk besøk av det solide laget Preston North End hjemme på Cardiff City Stadium. Cardiff vant den kampen 2-0, og de fremmøtte fikk blant annet oppleve et utrolig solomål av Kenneth Zohore. Han valset gjennom Preston-forsvaret som om de ikke en gang var der, og jeg håper vi får se flere slike mål i tiden som kommer. Cardiff ligger nå på en 15. plass med 36 poeng, og ser ut til å måtte fokusere på en kjedelig plassering midt på tabellen denne sesongen. Hjemme i Wales har de 7-2-6 denne sesongen, og samtlige av deres tre siste hjemmekamper har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Preston 2-0 (Whittingham, Zohore)
Reading – Cardiff 2-1 (Ralls)
Brighton – Cardiff 1-0
Cardiff – Burton 1-0 (Healey)
Bristol City – Cardiff 2-3 (Pilkington x2, Harris)

Norwich City kommer til lørdagens kamp med litt etterlengtet selvtillit etter to strake seire i ligaen. Birmingham City ble slått 2-0 forrige helg takket være scoringer av Timm Klose og Cameron Jerome, mens Wolverhampton Wanderers ble slått uken i forveien i en dramatisk kamp på Carrow Road. I tillegg til dette har de også fått litt etterlengtet hvile, ettersom de ikke spilte kamp nå i midtuken. Siden sist har de fått på plass den nederlandske backen Mitchell Dijks og Wigan-stjernen Yanic Wildschut. Begge kan komme til å få spille i denne kampen, sammen med viktige Nelson Oliveira som er tilbake fra suspensjon. Nå ligger Norwich på en 10. plass med 43 poeng, og på fremmed gress har de svake 3-3-8. På de syv siste bortekampene har de bare tatt ett(!) poeng.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Birmingham 2-0 (Klose, Jerome)
Norwich – Wolves 3-1 (Naismith, Howson, Brady)
Southampton – Norwich 1-0
Rotherham – Norwich 2-1 (Jerome)
Norwich – Southampton 2-2 (Whittaker, Naismith)

Vurdering: Cardiff har vært gode under Neil Warnock, og møter her et Norwich-lag som ikke fremstår som helt overbevisende til tross for to strake seire i ligaen. Bare ett poeng på de syv siste bortekampene er ingen tilfeldighet for Norwich, og jeg tror de skal slite kraftig i Wales. Jeg markerer for hjemmeseier, men advarer mot stor fare for uavgjort.

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene håper at Tom Lawrence skal riste av seg en smell han fikk i forrige kamp, mens Dominic Samuel ikke kan møte sin egen klubb. Gjestene mangler Joey van den Bergh.

0-3 hjemme mot Derby County er blytungt. Greit nok at Derby er et bra lag, men Ipswich Town skal ikke bli ydmyket på eget gress på den måten. Det lave tilskuertallet på Portman Road tirsdag kveld sier også det meste om tingenes tilstand i Suffolk, og det er lite optimisme å spore blant Ipswich-fansen. I intervjuer den siste uken har Mick McCarthy nærmest virket litt resignert, samtidig som har kommet med noen syrlige kommentarer. For meg virker det som om både Ipswich og McCarthy ville hatt godt av å gå hver sine veier snart. Blåtrøyene innehar nå en 17. plass med 35 poeng, og har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper. En av de kampene var mot lilleputten Lincoln City som ble for sterke i FA Cupen. På hjemmebane har Ipswich 6-5-4 denne sesongen.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Derby 0-3
Preston – Ipswich 1-1 (Lawrence)
Huddersfield – Ipswich 2-0
Lincoln – Ipswich 1-0
Ipswich – Blackburn 3-2 (Lawrence x2, Berra)

Reading vant 1-0 borte mot et håpløst Birmingham City-lag i midtuken, og sikret seg dermed sin tredje strake seier. Det må kunne sies å være et skikkelig hardt slag i magen min fra Reading, ettersom jeg etter kampen mot Queens Park Rangers i januar mente at de kom til å rakne. Til tross for at de nå har ni poengs luke ned til syvendeplassen som ikke gir play-off, føler jeg meg likevel ikke sikker på at The Royals tar play-off i vår, men signeringene på Deadline Day fikk meg likevel til å tenke litt. Jordon Mutch, Lewis Grabban og Reece Oxford er spillere som nesten samtlige lag i Championship kunne likt å ha i troppen sin, og de kommer nok til å komme med store bidrag for The Royals. Reading ligger nå på en tredjeplass med fire poeng opp til direkte opprykk, mens de på bortebane har 7-1-6 denne sesongen. Tre av de fire siste bortekampene har endt med seier.

Readings siste kamper:
Birmingham – Reading 0-1 (Swift)
Reading – Cardiff 2-1 (Swift, Kermorgant)
Reading – Fulham 1-0 (Beerens)
Derby – Reading 3-2 (Meite, Swift)
Reading – QPR 0-1 (Mackie)

Vurdering: Ipswich varierer veldig når det kommer til resultater, men stemningen rundt klubben er ikke spesielt positiv. Vanligvis er de likevel ganske brukbare på hjemmebane, men på tirsdag skuffet de stort. Jeg tror dette blir et veldig jevnt oppgjør, og den herlige flyten til Reading får meg til å tro på at gjestene tar samtlige poeng her.

Tips: B (2.60 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Er det faktisk noe spennende på gang allikevel hos Nottingham Forest? Klubbens eier Fawaz Al-Hasawi mener det, og sier at han nå skal ta tak i problemene (som han selv har laget) og forsøke å få Forest til å bli et solid og sterkt lag igjen. Signeringene av Ross McCormack og Zach Clough på Deadline Day kom som en overraskelse på meg, og er det man må kunne kalle meget solide forsterkninger. Personlig er jeg ingen McCormack-fan, men i Championship er han god dersom han blir brukt riktig. Clough er derimot en av mine største favoritter i engelsk fotball, og jeg hadde aldri trodd at han skulle gå til Forest med tanke på at han avslo tilbud fra Championship-klubber i fjor sommer. Det som mangler nå er en dyktig manager, men faktisk går det rykter om at Gary Rowett likevel kan være aktuell, til tross for at oppkjøpet av klubben gikk i vasken. Vi får nesten vente å se hva som skjer, men i mellomtiden er det Gary Brazil som leder laget. Han fikk se spillerne sikre en 2-0 seier hjemme mot tabelljumbo Rotherham United på tirsdag, i en kamp hvor Britt Assombalonga scoret to mål. Nå ligger rødtrøyene på en 19. plass med 33 poeng, og på hjemmebane har de 7-3-4 denne sesongen. Begge de to siste hjemmekampene har endt med seier og ingen baklengsmål.

Forests siste kamper:
Forest – Rotherham 2-0 (Assombalonga x2)
Leeds – Forest 2-0
Forest – Bristol City 1-0 (Osborn)
Birmingham – Forest 0-0
Wigan – Forest 1-0

De fleste trodde nok at Scott Hogan kom til å ende opp i West Ham United i løpet av vinterens overgangsvindu, men like før vinduet stengte dukket Aston Villa opp og sikret seg superspissen. De bladde opp en utrolig høy sum for den dyktige spilleren som har slitt kraftig med skader så langt i karrieren, og håper at han kan være mannen som skyter de opp til Premier League. Det vil nok i så fall skje neste år, ettersom Villa nå har hele ti poeng opp til play-off. På Deadline Day spilte de mot Hogans tidligere klubb, Brentford, og det ble en skikkelig nedtur. Villa var nest best i det meste som skjedde på Griffin Park, og tapte til slutt hele 0-3. Nå har Steve Bruce & Co fem kamper på rad uten seier, mens de på bortebane har 2-5-8 denne sesongen. Formen er med andre ord ikke bra, men det blir interessant å se deres dyktige spillere som Henri Lansbury, Connor Hourihane og Scott Hogan vise seg frem for sin nye arbeidsgiver i tiden fremover.

Villas siste kamper:
Brentford – Aston Villa 3-0
Aston Villa – Preston 2-2 (Adomah x2)
Wolves – Aston Villa 1-0
Tottenham – Aston Villa 2-0
Cardiff – Aston Villa 1-0

Vurdering: Forest med seire i begge sine to siste hjemmekamper, og ting ser litt lysere ut for klubben som sliter med en del rot utenfor banen i disse dager. Aston Villa er i dårlig form, og leverte en horribel kamp mot Brentford tidligere i uken. Det er vanskelig å vite hvordan det skal gå i denne kampen, og jeg sliter med å gå for hjemme eller borteseier. Jeg ender opp med å markere for uavgjort, og legger ved en anbefaling om å holde dere unna spill i dette oppgjøret.

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)

 

About The Author

Leave a Reply