Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Huddersfield Town – Leeds United
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Både Phillip Billing og Izzy Brown er klar igjen hos vertene, mens gjestene mangler Charlie Taylor.

Huddersfield Town fikk besøk av serieleder Brighton & Hove Albion hjemme på John Smith´s Stadium på torsdag. Jeg hadde store forventninger til den kampen, og man kan trygt si at den levde opp til forventningene. The Terriers gikk ut i hundre og overkjørte Brighton & Hove Albion fra første spark på ballen. Yorkshire-klubben fant nettmaskene etter bare ti minutter spill, men Tomer Hemed slo tilbake for gjestene etter en sjelden feil av Aaron Mooy. Etter utligningen tok Huddersfield over igjen, og da Brighton-stopper Lewis Dunk ble utvist på stillingen 3-1 til Huddersfield midtveis i andre omgang, var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne. Huddersfield tok dermed sin tredje strake seier, og det har virkelig blitt sving over sakene på John Smith´s Stadium. David Wagners gutter spiller nøyaktig slik sjefen ønsker det, og jeg sliter med å se hvordan Huddersfield ikke skal klare play-off i vår. De har nå 52 poeng, og ligger to poeng bak dagens motstander. På hjemmebane har de 10-2-2 denne sesongen, og på de fem siste hjemmekampene har de 4-1-0.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Brighton 3-1 (Kachunga, Smith, Wells)
Rochdale – Huddersfield 0-4 (Hefele x2, Quaner, Brown)
Huddersfield – Ipswich 2-0 (Schindler, Brown)
Sheff Wed – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Port Vale 4-0 (Payne x2, Palmer, Bunn)

Jeg varslet scoringer da Blackburn Rovers og Leeds United møttes på Ewood Park på onsdag, og scoringer skulle det vise seg å bli. Dog var det kanskje litt tilfeldig, ettersom onsdagens kamp var alt annet enn underholdene. De store sjansene uteble, men mot slutten av kampen rant målene inn. Den store helten ble Pontus Jansson som scoret like før slutt, og dermed sikret tre poeng for Leeds United. Etter kampen feiret han foran fansen ved å mime at han signerte under på ny kontrakt, og dagen etterpå kom nyheten om at Jansson hadde blitt hentet permanent fra Torino. Leeds-fansen har med andre ord hatt mye å feire de siste dagene, og nå ligger de flott plassert på tabellen med 54 poeng. På bortebane har de 7-1-6 denne sesongen, og bare to av de åtte siste på fremmed gress har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Blackburn – Leeds 1-2 (Jansson, Dallas)
Sutton United – Leeds 1-0
Leeds – Forest 2-0 (Wood, Doukara)
Barnsley – Leeds 3-2 (Wood x2)
Leeds – Derby 1-0 (Wood)

Vurdering: Huddersfield Town imponerte stort i torsdagens kamp mot Brighton & Hove Albion, mens Leeds United ikke var like overbevisende i sin 2-1 seier mot Blackburn Rovers. Begge lagene fremstår som to av de mest solide lagene i ligaen, men i skrivende stund synes jeg Huddersfield har hakket høyere maksnivå. I et Yorkshire-derby som dette tror jeg det fort kan vise seg å være det som vipper denne kampen til vertenes fordel. Derfor har jeg størst tro på hjemmeseier på John Smith´s Stadium.

Tips: H (2.18 @ Nordicbet)


 

Brentford – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Rico Henry og Alan Judge mangler hos vertene, mens gjestene mangler suspenderte Lewis Dunk. Connor Goldson er ute resten av sesongen pga. hjertetrøbbel.

På selveste Deadline Day leverte Brentford nærmere sesongbeste da Aston Villa kom på besøk på Griffin Park. The Bees spilte den typen fotball som vi vet de kan spille, men som de sjeldent har fått til denne sesongen. Det kjappe tempoet, herlige intensiteten og raske kombinasjonene tok Aston Villa helt på sengen, og Brentford endte opp med å vinne hele 3-0. Ganske spesielt med tanke på at superspissen deres Scott Hogan ble solgt til nettopp Aston Villa for en rekordstor sum litt senere på kvelden. The Bees ligger nå midt på tabellen, og deres resultater i de kommende kampene kommer til å definere mye av sesongen. På søndag håper de å gjøre noe så sjeldent som å ta en dobbel over Brighton, ettersom de vant borte mot opprykksfavoritten tidligere i fjor høst. Hjemme på Griffin Park har Brentford 6-4-4 denne sesongen, og bare to av de ni siste hjemmekampene har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Aston Villa 3-0 (Vibe x2, Yennaris)
Chelsea – Brentford 4-0
Wigan – Brentford 2-1 (Jota)
Brentford – Newcastle 1-2 (Vibe)
Brentford – Eastleigh 5-1 (Field x2, Sawyers, Barbet, Vibe)

Det ble full krasj da Brighton & Hove Albion tok turen til Yorkshire for å møte Huddersfield Town på torsdag. Brighton ble ydmyket i det som var en helt fantastisk fotballkamp, og The Seagulls klarte knapt skape en eneste skikkelig sjanse mot et imponerende hjemmelag. En sjanse ble det likevel da Tomer Hemed utnyttet en feil fra Aaron Mooy, men det ble en fattig trøst. Brighton tapte kampen 1-3, og gikk dermed på sitt andre strake 1-3 tap på få dager. Forrige helg ble nemlig lille Lincoln City for sterke i FA Cupen, og den kampen tapte Brighton 1-3. The Seagulls ser fortsatt sterke ut helt i toppen, men trenger en god kamp på søndag for å riste av seg skuffelsen fra torsdag. På bortebane har Brighton 7-4-3, men det må nevnes at samtlige tre siste bortekamper har endt med tap, dersom man tar med cuptapet mot Lincoln City.

Brightons siste kamper:
Huddersfield – Brighton 3-1 (Hemed)
Lincoln – Brighton 3-1 (Towell)
Brighton – Cardiff 1-0 (Hemed)
Brighton – Sheff Wed 2-1 (Knockaert x2)
Preston – Brighton 2-0

Vurdering: Vanskelig å vurdere denne kampen. For noen dager siden ville Brighton vært klar favoritt her, men Brentfords imponerende seier og Brightons skuffende tap har snudd litt på ting. Jeg tror likevel Brentford vil få mye større problemer med å få til sitt spill i denne kampen, enn mot Aston Villa. Det gir meg troen på at gjestene vil få med seg noe, men fraværet av Lewis Dunk gjør meg usikker på om de klarer ta samtlige poeng. Jeg ender opp med et kryss i midten.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply