Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Newcastle United – Aston Villa
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner:  Isaac Hayden, Vurnon Anita og Rolando Aarons er ute hos vertene. Backene Neil Taylor og James Bree er begge usikre hos gjestene.

Newcastle United imponerte da de tok tre poeng borte mot Wolverhampton Wanderers forrige helg, mens det var litt blandede drops da de tok turen til Norfolk på tirsdag. De scoret to ganger, men klarte likevel ikke få med seg mer enn ett poeng hjem fra Carrow Road. Kampen mot Norwich City endte 2-2, og huskes nok best for Karl Darlows helt utrolige keepertabbe. Ettersom Brighton & Hove Albion vant på lørdag mot Barnsley, ligger Newcastle nå på en andreplass. De har to poeng opp til The Seagulls, og vil dermed ta over tabelltoppen med seier her. Newcastle har nå seks kamper på rad uten tap i ligaen, og på hjemmebane har de 10-1-4 denne sesongen. På de fire siste hjemmekampene har de tatt ti av tolv mulige poeng.

Newcastle siste kamper:
Norwich – Newcastle 2-2 (Perez, Lascelles)
Wolves – Newcastle 0-1 (Mitrovic)
Newcastle – Derby 1-0 (Ritchie)
Newcastle – QPR 2-2 (Ritchie, Shelvey)
Oxford United – Newcastle 3-0

Kan Aston Villa rykke ned? For min del har ikke tanken streifet meg en eneste gang denne sesongen, men etter 1-3 tapet mot Barnsley forrige tirsdag er det nesten som om man begynner å lure. Aston Villa-fansen måtte gå skuffede hjem fra nok en dårlig Villa-kamp, og nå har de spilt åtte kamper på rad i ligaen uten å vinne. Man må faktisk tilbake til Boxing Day for å finne forrige gang Steve Bruce & Co vant en kamp. De har nå falt helt ned til en 17. plass med sine 36 poeng, og har nå seks poeng ned til nedrykk. Med 22 poeng opp til play-off, er det i hvert fall ingen tvil om at Villa ikke kommer til å rykke opp i vår. Nå gjelder det å avslutte sesongen på en fin måte, slik at man får på plass optimismen igjen foran den kommende sesongen. På bortebane har Villa 2-5-9 denne sesongen, og samtlige fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Barnsley 1-3 (Kodjia)
Aston Villa – Ipswich 0-1
Forest – Aston Villa 2-1 (Kodjia)
Brentford – Aston Villa 3-0
Aston Villa – Preston 2-2 (Adomah x2)

Vurdering: Newcastle ser sterke ut for tiden og får muligens Dwight Gayle tilbake fra start her. Nå møter de et Aston Villa-lag som er helt ute av form. Det er vanskelig å gå for noe annet utfall enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.62 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply