Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamp: 

Tirsdag:

20.45: Brighton & Hove Albion – Newcastle United (Eurosport Norge)

 


 

Brighton & Hove Albion – Newcastle United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Gaeten Bong, Liam Rosenior og Connor Goldson er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten toppscorer Dwight Gayle.

The Seagulls viste styrke på lørdag da de valset over Reading hjemme på sørkysten. Gjestene fra Berkshire hadde riktignok mye ball, slik som de alltid har, men endte alt for ofte opp med å gi bort ballen til aggressive Brighton-spillere. The Seagulls vant hele 3-0 over et opprykksjagende Reading-lag, og klatret dermed opp på tabelltopp takket være Newcastle Uniteds poengtap hjemme mot Bristol City. Brighton ligger nå på tabelltopp med sine 71 poeng, og ned til tredjeplassen som ikke gir opprykk skiller det seks poeng. Brighton har med andre ord ikke råd til mange feilskjær fremover. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton fantastiske 13-3-1 denne sesongen, og på deres 17 kamper på eget gress har de bare sluppet inn ni(!) mål.

Brightons siste kamper:
Brighton – Reading 3-0 (Murphy, Baldock, Knockaert)
Barnsley – Brighton 0-2 (Baldock x2)
Brighton – Ipswich 1-1 (Hemed)
Brighton – Burton 4-1 (Hemed x2, Baldock, Murray)
Brentford – Brighton 3-3 (Hemed, Duffy, March)

Bristol City hadde ikke vunnet en bortekamp i Championship siden september, og burde derfor på mange måter være en grei match for Newcastle United på lørdag. Slik skulle det likevel ikke gå for The Magpies, ettersom Bristol City sjokkerte de aller fleste ved å gå opp i en tidlig 2-0 ledelse på St James´Park. Newcastle viste dog styrke ved å hente inn ledelsen, men maktet ikke finne seiersmålet. Newcastle måtte dermed se tabelltoppen ryke til tirsdagens motstander, men kan klatre til topps igjen med seier på sørkysten. På bortebane har Newcastle 11-2-3 denne sesongen, og de tre siste bortekampene har gitt syv poeng. Med tanke på at Huddersfield Town følger bare fem poeng bak, blir det ekstra viktig for Newcastle å få med seg et bra resultat fra tirsdagens kamp. Newcastle skal nemlig spille mot Huddersfield allerede på lørdag.

Newcastle siste kamper:
Bristol City – Newcastle 2-2 (Clark, Shelvey)
Newcastle – Villa 2-0 (Selvmål, Gouffran)
Norwich – Newcastle 2-2 (Perez, Lascelles)
Wolves – Newcastle 0-1 (Mitrovic)
Newcastle – Derby 1-0 (Ritchie)

Vurdering: Brighton & Hove Albion er fantastiske på hjemmebane, men står her ovenfor sin tøffeste utfordring hittil denne sesongen. Basert på de siste kampene fremstår Brighton som hakket sterkere synes jeg, og derfor har jeg større tro på hjemmeseier enn borteseier her. Dog er det så vanskelig å skille disse to lagene at uavgjort sannsynligvis er det beste tipset.

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hope Akpan, Corry Evans og Gordon Greer er ute hos vertene. Richard Keogh og Jason Shackell er usikre hos gjestene.

Tony Mowbray kunne ta med seg mye positivt fra sin første kamp som Blackburn Rovers-sjef sist fredag. Laget hans spilte en fantastisk kamp mot et formsterkt Burton Albion-lag, men klarte bare ta med seg ett poeng hjem til Lancashire. Det ene poenget kunne fort ha blitt null poeng da Lasse Vigen Christensen hadde et skudd som gikk i begge stolpene på overtid. Rovers-fansen hadde mye å være fornøyd med etter kampslutt ettersom spillerne viste en vilje og innsats som man sjeldent har sett tidligere i sesongen. Det var vel knapt en eneste andreball som ikke ble vunnet av en spiller i blått og hvitt. Nå ligger Lancashire-klubben på en 23. plass med tre poeng opp til trygg plass. Hjemme på Ewood Park har de 5-5-6 og bare to av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Burton – Blackburn 1-1 (Selvmål)
Blackburn – Man Utd 1-2 (Graham)
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Selvmål)
Rotherham – Blackburn 1-1 (Selvmål)
Blackburn – QPR 1-0 (Gallagher)

Var det opprykkshåpet som definitivt ble knust på lørdag da Derby County tapte 0-1 mot et formsvakt Aston Villa? Jeg tror dessverre det, men dog må det sies at det langt fra ville være den største overraskelsen i Championship de siste sesongene dersom de likevel skulle klare blande seg inn i play-off kampen før sesongslutt. Nå innehar de en 11. plass med 48 poeng, og opp til play-off skiller det ti poeng. Med seier her vil det bare være syv poeng, og da høres det ikke så umulig ut likevel. Skal The Rams henge med i opprykkskampen må de gjøre noe med formen. Foran kveldens kamp har Derby fem kamper på rad uten seier, og på bortebane har de bare vunnet én av sine seks siste kamper.

Derbys siste kamper:
Aston Villa – Derby 1-0
Derby – Burton 0-0
Derby – Cardiff 3-4 (Bent x2, De Sart)
Derby – Bristol City 3-3 (Bent x2, Ince)
Leicester – Derby 3-1 (Camara)

Vurdering: Interessant kamp i kveld. Vertene med en opptur i sist kamp med Tony Mowbray på plass, mens gjestene har vist dårlig form i det siste. Dette kan vippe alle veier, og jeg sliter med å finne en vinner her. Jeg går for uavgjort, som kanskje er det feigeste valget.

Tips: (3.10 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Leandro Bacuna er suspendert, mens Scott Hogan er skadet hos vertene. Gjestene mangler toppscorer Tammy Abraham, mens Milan Djuric er usikker.

Etter ni ligakamper på rad uten seier, løsnet det endelig for Aston Villa på lørdag. Steve Bruce & Co tok sin første seier siden Boxing Day da de vant 1-0 mot Derby County for et par dager siden. James Chester satte inn det som ble kampens eneste scoring, og man kan nok trygt si at Steve Bruce har sovet betraktelig bedre de siste dagene. Seieren førte Villa et behagelig stykke unna alt som har med nedrykk å gjøre, og med tre nye poeng i kveldens kamp, vil nok ingen tenke på det forferdelige N-ordet lenger. Hjemme på Villa Park har de 7-7-2, men det må legges til at begge de to tapene har kommet i løpet av de tre siste hjemmekampene.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Derby 1-0 (Chester)
Newcastle – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Barnsley 1-3 (Kodjia)
Aston Villa – Ipswich 0-1
Forest – Aston Villa 2-1 (Kodjia)

Bristol City sliter også en del med formen, men holdt på å sjokkere hele fotball England på lørdag da de tok turen til Newcastle. The Robins har ikke vunnet en bortekamp siden midten av september, men tok likevel ledelsen tidlig i kampen mot opprykksfavoritten. Ikke lenge etter ble ledelsen doblet etter en håpløs tabbe i Newcastle-forsvaret, men akkurat som mot Derby County for noen uker siden, skulle ikke ledelsen hold denne gangen heller. Newcastle kom tilbake og sikret seg ett poeng mot Bristol City, men det er nok ett poeng som Lee Johnson egentlig bør være meget fornøyd med. Nå har City bare én seier på de fjorten siste ligakampene, og derfor har de havnet dypt inn i bunnstriden. De ligger nå like over streken med to poeng til nedrykk. På bortebane har de 2-4-11 denne sesongen.

Bristol Citys siste kamper:
Newcastle – Bristol City 2-2 (Wilbraham, Cotterill)
Bristol City – Fulham 0-2
Leeds – Bristol City 2-1 (Djuric)
Derby – Bristol City 3-3 (Abraham x2, Taylor)
Bristol City – Rotherham 1-0 (Djuric)

Vurdering: Bristol City har sjokkert borte mot Derby County og Newcastle United, men rotet bort komfortable ledelser begge steder. Jeg tror ikke de sjokkerer igjen, og tror Villa har fått tilbake mye av selvtilliten etter lørdagens seier. Her tror jeg det blir hjemmeseier.

Tips: H (1.98 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply