Skrevet av: Eirik Aase

 

Brighton & Hove Albion – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Chuba Akpom kan være tilbake igjen for vertene, mens Shane Duffy, Gaetan bong og Sebastian Pocognoli er ute. Gjestene mangler både Jason Shackell og Nick Blackman.

Etter det fryktelig sure tapet borte mot Nottingham Forest forrige helg, var det befriende for The Seagulls-fansen å se laget sitt slå tilbake på en grei måte borte mot tabelljumbo Rotherham United på tirsdag. Brightons spill var på ingen måter veldig imponerende i den kampen, men det er strengt tatt det siste som betyr noe akkurat nå. Med seieren fikk Brighton knappet inn luken opp til Newcastle United på tabelltopp, og nå skiller det tre poeng mellom de to lagene. Ned til tredjeplass er det nå seks poeng, men Brighton har én kamp mer spilt enn Huddersfield Town på plassen bak. Til fredagens kamp kan Vegard Forren få sin debut etter å ha blitt hentet til klubben på tirsdag, men ifølge manager Chris Hughton er det lite sannsynlig grunnet mangel på kamptrening. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton 13-3-2 denne sesongen, noe som gjør de til det beste hjemmelaget i ligaen.

Brightons siste kamper:
Rotherham – Brighton 0-2 (Knockaert, March)
Forest – Brighton 3-0
Brighton – Newcastle 1-2 (Murray)
Brighton – Reading 3-0 (Murphy, Baldock, Knockaert)
Barnsley – Brighton 0-2 (Baldock x2)

Nigel Pearson på Pride Park ble det aldri noen stor suksess i høst, men oppturen kort tid etter at Steve McClaren gjorde sitt comeback for klubben fikk Derby County-fansen til å tro på opprykk til Premier League igjen. Dessverre ser det ut som om dårlig form den siste tiden har ødelagt det meste av det håpet som hadde bygget seg opp, og på tirsdag klarte de ikke vinne mot tabellnabo Preston North End på hjemmebane. The Rams ligger dermed på en 10. plass med 52 poeng, og har nå ti poeng opp til play-off. Med bare ti kamper igjen å spille begynner det å bli vanskelig å se for seg hvordan de skal klare tette den luken. Nå har Derby bare én seier på de åtte siste kampene, mens de på bortebane har tapt fem av sine seks siste kamper.

Derbys siste kamper:
Derby – Preston 1-1 (Vydra)
Derby – Barnsley 2-1 (Ince, Nugent)
Blackburn – Derby 1-0
Aston Villa – Derby 1-0
Derby – Burton 0-0

Vurdering: Brighton slo tilbake med seier på tirsdag etter to strake tap. Her møter de et formsvakt Derby County-lag som for øyeblikket ser ut til å slite med å blande seg inn i kampen om play-off. Det er ikke tilfeldig at Brighton er ligaens beste hjemmelag, og jeg tror de sikrer seg tre nye poeng på fredagskvelden.

Tips: H (1.78 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply