Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Derby County – Queens Park Rangers (Eurosport Norge)

Lørdag:

18.30: Reading – Leeds United (Eurosport Player)

 

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brighton & Hove Albion – Blackburn Rovers (Hjemmeseier) 1.59
Newcastle United – Wigan Athletic (Hjemmeseier) 1.35

Totalodds: 2.15

 


 

FREDAG:

Derby County – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Jason Shackell er ute med skade hos vertene, mens Massimo Luongo sannsynligvis er ute hos gjestene etter å ha spilt landskamp for Australia.

Gary Rowett så ut til å lede sitt Derby County til en svært viktig 2-1 seier over sin erkerival Nottingham Forest i forrige serierunde, men på overtid måtte han se sitt nye lag slippe inn et surt utligningsmål. Kampen endte dermed 2-2, noe som betyr at The Rams har ni poeng opp til play-off, men åtte kamper igjen å spille. Det er en oppgave som jeg tror blir alt for tøff, men manager Rowett virker derimot bestemt på at det skal være mulig å få til. Hvittrøyene har nå bare én seier på de ti siste kampene, og man kan jo tenke seg hvor høyt Derby hadde vært på tabellen dersom de ikke hadde møtt på denne fæle formsvikten. Hjemme på Pride Park har Derby 8-7-4 denne sesongen, og de har ikke tapt mer enn én av sine ti siste på eget gress. Rowett har nok store planer om å la Pride Park fortsatt være et fort.

Derbys siste kamper:
Forest – Derby 2-2 (Vydra, Nugent)
Brighton – Derby 3-0
Derby – Preston 1-1 (Vydra)
Derby – Barnsley 2-1 (Ince, Nugent)
Blackburn – Derby 1-0

QPR har løftet seg flere hakk utover våren, og nesten hver eneste runde har jeg måttet bite i meg ordene jeg sa da Ian Holloway ble ansatt som ny QPR-sjef. Jeg hadde virkelig ikke troen på den ansettelsen, men foreløpig ser det ut som om jeg bommet fullstendig med den vurderingen. QPR har nå fantastiske 5-1-1 på sine syv siste ligakamper, og forrige runde valset de over Rotherham United på hjemmebane. Hele 5-1 vant London-klubben over The Millers, og i den kampen var det også fem forskjellige målscorere. Nå ligger QPR på en 15. plass med 50 poeng, og det er lenge siden nedrykk var et tema. På bortebane har QPR 6-4-8 denne sesongen, og bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Rotherham 5-1 (Smith, Sylla, Freeman, N`Gbakoto, Onuoha)
Leeds – QPR 0-0
QPR – Barnsley 2-1 (Sylla, Selvmål)
QPR – Cardiff 2-1 (N´Gbakoto, Selvmål)
Preston – QPR 2-1 (LuaLua)

Vurdering: Derby holdt på å slå erkerivalen i Gary Rowetts debut som Derby-sjef sist runde, mens QPR fikk det enkelt mot bunnlaget Rotherham. Dette kan fort bli en jevn og tøff kamp, men det er to ting som gir meg troen på hjemmeseier her. For det første er det Gary Rowetts første hjemmekamp som Derby-sjef. For det andre har Derby imponerende kontroll på hjemmebane, mens QPR har trøblet litt på fremmed gress i det siste.

Tips: H (1.91 @ Nordicbet)


 LØRDAG

Barnsley – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Gethin Jones og Callum Elder ser ut til å være ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Lørdagens runde sparkes i gang med et herlig Yorkshire-derby på vakre Oakwell. Barnsley har hatt en vond nedadgående kurve utover vårsesongen, og det er kanskje ikke så rart med tanke på spillerne de mistet i januar. Nå har det i den siste tiden versert en del rykter om manager Paul Heckingbottoms fremtid også, ettersom han skal være høyaktuell for den ledige jobben som Norwich City-sjef. Forrige runde tapte Barnsley mot nettopp Norwich City, og nå har The Tykes seks kamper på rad uten seier. Bare én av de ti siste har endt med seier, og de har dermed gått fra å kjempe om play-off, til å nå ligge på en 11. plass med 51 poeng. Hjemme på Oakwell har de 6-7-6, og ingen av de fem siste på eget gress har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Norwich – Barnsley 2-0
Barnsley – Ipswich 1-1 (Watkins)
QPR – Barnsley 2-1 (Bradshaw)
Derby – Barnsley 2-1 (James)
Barnsley – Huddersfield 1-1 (Watkins)

Uglene til Carlos Carvalhal sliter. Forrige runde gikk de på et surt 0-2 tap hjemme mot play-off rival Reading, mens de i de to foregående kampene ikke klarte skrape sammen mer enn ett poeng totalt  mot Aston Villa og Burton Albion. Bare én av de seks siste kampene har endt med seier, og nå står blåtrøyene i fare for å rote bort det som så ut til å være en sikker play-off plass. Foran helgens kamp ligger de på den siste play-off plassen med 62 poeng, men det skiller nå bare ett poeng ned til Fulham på syvendeplass. At Fulham har mye bedre målforskjell gjør ikke saken bedre akkurat. På bortebane har det blitt to strake tap, men kanskje de kan snu den vonde trenden når de tar den korte turen for å spille lokaloppgjør mot Barnsley på Oakwell.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Reading 0-2
Villa – Sheff Wed 2-0
Sheff Wed – Burton 1-1 (Wallace)
Sheff Wed – Norwich 5-1 (Rhodes x2, Forestieri, Fox, Wallace)
Leeds – Sheff Wed 1-0

Vurdering: Barnsley har sett svake ut i hele vår, mens Sheffield Wednesday har fått seg en skikkelig knekk nå nylig. Begge lagene har nå fått nødvendig hvile, og til denne kampen tror jeg gjestene både vil ha mest å spille om, men også være mest motivert. Derfor går jeg for borteseier i dette lokaloppgjøret mellom to lag i svak form.

Tips: B (2.27 @ Nordicbet)


 


Aston Villa – Norwich City

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader, mens gjestene må klare seg uten en skadet Wes Hoolahan og en suspendert Mitchell Dijks.

Det svinger av Aston Villa. Etter en fryktelig tøff tid utover våren hvor de fleste resultatene gikk alt annet enn deres vei, har det endelig løsnet for Steve Bruce & Co. De tok en sterk seier mot play-off jagende Sheffield Wednesday for to runder siden, mens det i forrige runde ble tre nye poeng borte mot Wigan Athletic. Ikke bare vinner de kamper, men de ser også pottetette ut bakover på banen. På de seks siste kampene har de holdt nullen fem ganger. Alle disse fem kampene har endt med seier. Jeg mener fortsatt at Villa kommer til å være en av de største favorittene til å rykke opp neste sesong, men denne sesongen ser kjørt ut. Villa ligger nå på en 11. plass med 51 poeng, og har elleve poeng opp til play-off. Hjemme på Villa Park har de bare tapt to ganger denne sesongen, og samtlige tre siste hjemmekamper har endt med seier.

Villas siste kamper:
Wigan – Aston Villa 0-2 (Hogan, Chester)
Aston Villa – Sheff Wed 2-0 (Kodjia x2)
Huddersfield – Aston Villa 1-0
Rotherham – Aston Villa 0-2 (Kodjia, Selvmål)
Aston Villa – Bristol City 2-0 (Kodjia, Hourihane)

Landslagspausen er over, men fortsatt har ikke Norwich City funnet seg en ny manager etter at Alex Neil ble sparket. Med tanke på hvor lenge det har gått siden han ble sparket uten at en erstatter har kommet på plass, kan man jo undre seg over hvorfor Neil faktisk ble sparket dagen før en kamp, og ikke etterpå. Norwich har nå spilt to kamper uten Neil, og det har endt med fire poeng. I forrige runde ble Barnsley slått 2-0 hjemme på Carrow Road, og nettopp Barnsley-sjef Paul Heckingbottom blir nevnt i forbindelse med Norwich-jobben. The Canaries ligger nå på en åttendeplass med 57 poeng, og har fem poeng opp til play-off. Den luken er fullt mulig å tette. På bortebane har Norwich svake 4-5-10 denne sesongen.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Barnsley 2-0 (Jacob Murphy, Selvmål)
Norwich – Blackburn 2-2 (Jerome x2)
Bristol City – Norwich 1-1 (Wildschut)
Sheff Wed – Norwich 5-1 (Jerome)
Norwich – Ipswich 1-1 (Jacob Murphy)

Vurdering: Norwich med bare én seier på de ti siste bortekampene, og jeg er ikke sikker på hvordan formen deres er akkurat nå. Her møter de et Aston Villa-lag som virkelig er i flytsonen, og jeg har stor tro på at vertene kan ta samtlige poeng her.

Tips: H (2.34 @ Nordicbet)


 

Brentford – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter skuffende tap mot Huddersfield Town og Wolverhampton Wanderers på hjemmebane, var det mange Brentford-supportere som fryktet et tredje strake tap da The Bees tok turen til Pirelli Stadium for å møte et Burton Albion som hadde gjort det bra den siste tiden. Enda verre så det ut for Brentford da de havnet under 1-3 mot gultrøyene, men en enorm snuoperasjon førte til at The Bees til slutt vant 5-3. Tidligere denne uken fikk Brentford-fansen en ny opptur da Alan Judge skrev under på ny kontrakt med klubben. Det lukter litt svidd av det angrepet som Brentford kan stille neste sesong. Nå ligger de på en 14. plass med 50 poeng, og på hjemmebane har de 7-5-6, men bare to av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Burton – Brentford 3-5 (Canos x2, Vibe x2, Jota)
Brentford – Wolves 1-2 (Colin)
Brentford – Huddersfield 0-1
Forest – Brentford 2-3 (Vibe x2, Jota)
Ipswich – Brentford 1-1 (Yennaris)

De aller fleste som benket seg ned i sofaen for å se kampen mellom Bristol City og Huddersfield Town i forrige serierunde, hadde nok forventet å se et City-lag kom på en ny smell. Slik var det i hvert fall for min del, men det skulle vise seg at jeg tok grundig feil. Rødtrøyene valset over Huddersfield Town og vant 4-0, og nå håper Lee Johnson at det overraskende resultatet skal gi det nedrykkstruede laget den oppturen de trenger for å komme seg unna bunnstriden. Ettersom de vant 1-0 borte mot Wigan Athletic den foregående kampen, har de nå to strake seire. Totalt er de nå oppe i fire strake uten tap, og det gjør at de nå ligger over streken på en 19. plass med 41 poeng. Det er bare ett poeng mer enn Blackburn Rovers under streken. På bortebane har de 3-4-12 denne sesongen, og bare én av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Huddersfield 4-0 (Tomlin, Abraham, Flint, Cotterill)
Wigan – Bristol City 0-1 (Flint)
Bristol City – Norwich 1-1 (Wright)
Bristol City – Burton Albion 0-0
Aston Villa – Bristol City 2-0

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere denne kampen. Brentford med to skuffende tap på rad på hjemmebane, men de slo hardt tilbake i forrige serierunde. Her møter de et Bristol City som har vunnet to kamper på rad, og som dermed endelig kan spille med litt selvtillit igjen. Den dårlige borteformen til The Robins gir meg likevel bekymring, og er det som til slutt får meg til å gå for hjemmeseier her.

Tips: H (2.26 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Brighton får tilbake Bruno, Gaetan Bong og Sebastian Pocognoli, mens Vegard Forren kan få sin debut. Gjestene mangler Danny Graham som er skadet.

Brighton & Hove Albion tok landslagspause med dårlig samvittighet etter at de gikk på et surt 0-2 tap borte mot Leeds United i forrige serierunde. Med seier i den kampen kunne Brighton hatt en luke på ni poeng ned til tredjeplassen på tabellen, men nå er luken bare på seks poeng, samtidig som Huddersfield Town på tredjeplass har én kamp mindre spilt. Det var Brightons andre tap på sine tre siste bortekamper, men på hjemmebane pleier ting fungere bedre. Bare to ganger har de gått av sin egen hjemmebane uten poeng, og i løpet av årets hjemmekamper er det bare Newcastle United som har vunnet på sørkysten. 14-3-2 er tallene så langt denne sesongen på eget gress, og bare elleve ganger har David Stockdale plukket ut baller fra egne nettmasker på Falmer Stadium denne sesongen. For å unngå at lagene bak begynner å øyne et håp om direkte opprykk, er Brighton nødt til å vinne kamper som denne.

Brightons siste kamper:
Leeds – Brighton 2-0
Brighton – Derby 3-0 (Knockaert, Baldock, Murray)
Rotherham – Brighton 0-2 (Knockaert, March)
Forest – Brighton 3-0
Brighton – Newcastle 1-2 (Murray)

For tredje gang på rad spilt Blackburn Rovers uavgjort 2-2, og i forrige serierunde kom Preston North Ends utligning flere minutter på overtid. Det er to poeng tapt som kan svi enormt i mai, men enda verre er det faktum at Rovers to runder tidligere rotet bort to poeng mot et Norwich City-lag som bare hadde ti mann på banen. Disse poengtapene overskygger litt av den flotte starten Tony Mowbray har fått som Rovers-sjef. Den karismatiske manageren har nå ledet Lancashire-klubben i syv kamper, og ingen av disse syv kampene har endt med tap. Dog har hele fem av kampene endt uavgjort, men disse poengene har fått spillerne til å tro på seg selv. Leiesoldat Lucas Joao har også levert varene i det siste, og står nå med tre mål på sine tre siste kamper. Til tross for syv kamper på rad uten tap, ligger Blackburn fortsatt på nedrykksplass. De har 40 poeng, men over streken er det hele tre lag som alle har 41 poeng. På bortebane har Mowbray & Co elendige 2-6-10, og ingen av de ni siste på bortebane har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Preston 2-2 (Bennett, Conway)
Fulham – Blackburn 2-2 (Joao, Conway)
Norwich – Blackburn 2-2 (Joao x2)
Blackburn – Cardiff 1-1 (Williams)
Blackburn – Wigan 1-0 (Emnes)

Vurdering: Det er litt skummelt å markere for hjemmeseier mot et Rovers-lag som har syv kamper på rad uten tap. Likevel blir hjemmeseier klare mitt tips her, selv om det er en bitteliten uavgjortfare hengende over dette oppgjøret.

Tips: H (1.59@ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Izzy Brown, Kasey Palmer og Jon Gorenc Stankovic er ute hos vertene. Gjestene melder ikke om noen nye skader, men har flere spillere har som spilt landskamper den siste uken.

0-4 tap mot Bristol City. Det er ikke ofte jeg blir overrasket over ting som skjer i Championship, som tross alt fremstår som en av de mest uforutsigbare ligaene. Likevel ble jeg rett og slett sjokkert av det jeg fikk se da Huddersfield Town tapte 0-4 borte mot nedrykkstruede Bristol City. Med seier i den kampen kunne The Terriers virkelig ha lagt press på Brighton & Hove Albion på direkte opprykksplass, men istedenfor har de fortsatt en luke på seks poeng til direkte opprykk med én kamp mindre spilt. Huddersfield har nå bare vunnet to av sine fem siste kamper, og må forbedre formen dersom de skal henge med i kampen om direkte opprykk. Hjemme på John Smith´s Stadium har de 13-2-3 denne sesongen, og bare én av de ni siste hjemmekampene har endt med tap.

Huddersfields siste kamper:
Bristol City – Huddersfield 4-0
Brentford – Huddersfield 0-1 (van la Parra)
Huddersfield – Villa 1-0 (Smith)
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Mooy)
Man City – Huddersfield 5-1 (Bunn)

Burton Albion har fremstått som et solid lag i fin form den siste tiden, men i forrige serierunde møtte de veggen. The Brewers ledet 3-1 over Brentford og var på vei mot tre uhyre viktige poeng, men så raknet det fullstendig. Gultrøyene slapp inn fire nye mål og tapte til slutt 3-5 på eget gress. Tapet gjør at de nå bare har ett poeng ned til nedrykk, og med kamper mot lag som Aston Villa, Huddersfield Town og Newcastle United i de tre neste rundene. På bortebane har gultrøyene svake 2-8-9 denne sesongen, men samtlige tre siste bortekamper har endt uavgjort.

Burtons siste kamper:
Burton – Brentford 3-5 (Sordell x2, Woodrow)
Burton – Forest 1-0 (Woodrow)
Sheff Wed – Burton 1-1 (Irvine)
Bristol City – Burton 0-0
Burton – Blackburn 1-1 (Sordell)

Vurdering: Burton Albion med tre uavgjorte på rad på fremmed gress, mens Huddersfield Town skuffet stort forrige runde. Til tross for det, klarer jeg ikke finne noe annet utfall enn hjemmeseier her. Dette tar vertene.

Tips: H (1.57 @ Nordicbet)

 


 

Ipswich Town – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er mest sannsynlig Tom Lawrence og David McGoldrick klare etter å ha vært usikre, mens gjestene fortsatt mangler Michael Morrison.

Etter utrolige seks uavgjorte kamper på rad, måtte det til slutt si stopp for Ipswich Town. De tapte 1-3 borte mot Cardiff City i forrige serierunde, og måtte dermed forlate banen uten poeng for første gang siden januar. Hele åtte kamper på rad uten tap hadde Ipswich før møtet med Cardiff, og det er også grunnen til at Mick McCarthy fortsatt har jobben som Ipswich-sjef. Nå snakkes det ikke så mye om hans fremtid lenger, og det skal McCarthy ha ros for. Blåtrøyene ligger nå på en 17. plass med 45 poeng, og på hjemmebane har de 6-9-4, og ingen av de fem siste på hjemmebane har endt med seier. Det skiller nå bare fem poeng ned til nedrykk, men likevel klarer jeg ikke se for meg at Ipswich skal rykke ned i vår.

Ipswichs siste kamper:
Cardiff – Ipswich 3-1 (Chambers)
Barnsley – Ipswich 1-1 (Lawrence)
Ipswich – Wolves 0-0
Ipswich – Brentford 1-1 (Huws)
Norwich – Ipswich 1-1 (Knudsen)

Birmingham City har også 45 poeng, men ligger på plassen under Ipswich Town på tabellen grunnet dårligere målforskjell. Med tap i denne kampen har jeg mer tro på at Birmingham kan blande seg inn i bunnstriden, enn når det kommer til Ipswich. Rett og slett fordi Birmingham har fremstått som et av ligaens klart svakeste lag i 2017, og fordi det bare er Rotherham United som har tatt færre poeng enn Birmingham siden Gary Rowett ble sparket i desember. Gianfranco Zola har ikke klart å få dette Birmingham-laget til å fungere, selv om poeng mot både Cardiff City og Newcastle United i de to siste kampene må sies å være godkjent. På bortebane har Birmingham 4-7-7 denne sesongen, men bare én av de ni siste på fremmed gress har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Newcastle 0-0
Cardiff – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Wigan 0-1
Birmingham – Leeds 1-3 (Gardner)
Wolves – Birmingham 1-2 (Davis, Kieftenbeld)

Vurdering: Ipswich tapte for første gang på lenge i forrige runde, mens Birmingham har vist noen brukbare tendenser i de siste kampene. Jeg kan se for meg at dette blir et jevnt oppgjør, men jeg ser på Ipswich som hakket sterkere enn Birmingham akkurat nå. Jeg tror gjestene skal få slite mot Ipswichs spillestil, og derfor tror jeg på en knepen hjemmeseier.

Tips: H (2.38 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ciaran Clark er ute hos vertene, men Isaac Hayden er endelig tilbake fra skade. Andy Kellett er ute hos gjestene, mens Will Grigg er meget usikker.

Det lugger litt for Newcastle United for tiden, men det ser likevel ikke ut til å gjøre noe med tanke på direkte opprykk. Situasjonen kunne dog vært en helt annen dersom de ikke hadde tatt de to viktige seirene mot Brighton & Hove Albion og Huddersfield Town for noen uker siden. Newcastle har nå tre kamper på rad uten seier, og blant de kampene finner man 1-3 tap hjemme mot Fulham. I forrige serierunde spilte de uavgjort 0-0 borte mot et svakt Birmingham City-lag, men fortsatt troner de øverst på tabellen med syv poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. På hjemmebane har de 11-2-5 denne sesongen, og før tapet mot Fulham hadde de seks kamper på rad uten tap på eget gress.

Newcastle siste kamper:
Birmingham – Newcastle 0-0
Newcastle – Fulham 1-3 (Murphy)
Reading – Newcastle 0-0
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Gayle, Murphy, Ritchie)
Brighton – Newcastle 1-2 (Diame, Perez)

Etter 0-2 tapet mot Aston Villa forrige serierunde, har jeg nå begynt å gi opp troen på at Wigan Athletic skal klare holde seg denne våren. Jeg har lenge trodd at de skulle klare det, ettersom troppen er mer enn god nok til å holde seg, men de skuffer gang på gang. Foran helgens runde har de syv poeng opp til trygg plass, og det er ikke noe som tyder på at de skal klare tette den luken. Warren Joyce er fjernet som manager, og laget skal ledes av Graham Barrow ut sesongen. Bare én av de syv siste kampene har endt med seier, og på disse syv kampene har de bare scoret to(!) mål. På bortebane har Wigan 5-4-10 denne sesongen, og forrige bortekamp endte med seier.

Wigans siste kamper:
Wigan – Aston Villa 0-2
Wigan – Bristol City 0-1
Birmingham – Wigan 0-1 (Burn)
Blackburn – Wigan 1-0
Wigan – Forest 0-0

Vurdering: Newcastle United med noen skuffende kamper i det siste, men her tror jeg de hever seg. De møter et Wigan-lag som ser relativt kjørte ut i bunnen. Det er vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.35 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene melder om noen nye skader, men har fått tilbake mange viktige brikker siden sist.

Simon Grayson trodde nok lenge at han måtte få se sine gutter gå poengløse av banen i lokaloppgjøret mot Blackburn Rovers i forrige serierunde, men flere minutter på overtid sikret Aidan McGeady poengdeling på Ewood Park. Preston er dermed oppe i tre kamper på rad uten nederlag, og fortsatt har man et håp om å klare snike seg til en play-off plass. Foran helgens runde ligger de på en niendeplass med 57 poeng, og opp til play-off skiller det fem poeng. Hjemme på Deepdale vant de hele 3-0 mot Reading i forrige hjemmekamp, og totalt har de 10-4-5 på eget gress denne sesongen. Samtlige fire siste på eget gress har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Blackburn – Preston 2-2 (Barkhuizen, McGeady)
Preston – Reading 3-0 (Barkhuizen x2, Horgan)
Derby – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Fulham – Preston 3-1 (Barkhuizen)
Preston – QPR 2-1 (McGeady, Hugill)

Mark Warburton fikk en tøff oppgave i sin første kamp som Nottingham Forest-sjef, men han må nok ha vært ganske fornøyd med utfallet. Til tross for at kampen endte uavgjort, må det ha føltes som en seier da Dani Pinillos fikset utligning på overtid mot erkerival Derby County. Det blir nå interessant å se om Warburton kan sette sitt preg på dette Forest-laget på slutten av sesongen, og om de klarer holde seg unna bunnstriden. Foran helgens runde ligger de bare ett poeng fra Blackburn Rovers som er under streken, og det skal ikke mange dårlige kamper til før skogvokterne plutselig vil befinne seg under streken selv. På bortebane har Forest 2-4-13, og på de ni siste bortekampene har de bare tatt to poeng.

Forests siste kamper:
Forest- Derby 2-2 (Clough, Pinillos)
Burton – Forest 1-0
Forest – Brentford 2-3 (Brereton, Clough)
Forest – Brighton 3-0 (Clough x2, Osborn)
Wigan – Forest 0-0

Vurdering: Preston er solide og vanskelige å spille mot. På hjemmebane har de vært fantastiske den siste tiden, og jeg tror de tar sin femte strake hjemmeseier når Nottingham Forest kommer på besøk. Jeg hadde likevel ikke satt penger på denne kampen, ettersom det fortsatt er vanskelig å si hvor gode Forest er akkurat nå, med tanke på at de har ny manager. .

Tips: H (1.90@ Nordicbet)


 

Rotherham United – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene melder ikke om noen nye skader, mens gjestene sannsynligvis må klare seg uten Scott Parker.

Dette blir nok dessverre helgen hvor Rotherham United rykker ned til League One. Det skal ganske mye til for at The Millers ikke tar turen ned, ettersom de selv med seier over Fulham, vil være avhengig av at klubbene like over streken på tabellen ikke vinner sine kamper. Uansett har det ganske lite å si, ettersom alle i Rotherham er fullt klar over at de kommer til å rykke ned. I forrige serierunde spilte de som om de hadde rykket ned, da de tapte 1-5 borte mot Queens Park Rangers. Nå har The Millers syv strake tap, og de har ikke vunnet noen av sine tolv siste kamper. På bortebane har de bare tatt ett poeng på tjue kamper, mens de på hjemmebane har 4-4-10 denne sesongen. På de fem siste hjemmekampene har de bare tatt ett poeng.

Rotherhams siste kamper:
QPR – Rotherham 5-1 (Newell)
Wolves – Rotherham 1-0
Rotherham – Brighton 0-2
Rotherham – Aston Villa 0-2
Brentford – Rotherham 4-2 (Adeyemi, Belaid)

Fulham imponerte stort da de vant 3-1 borte mot Newcastle United på St James´s Park. Etter den triumfen var det mange som trodde at de skulle klare klatre opp på play-off innen kort tid, men The Cottagers har skuffet i de to påfølgende kampene. De har spilt uavgjort mot Blackburn Rovers og tapt mot Wolverhampton Wanderers. Begge kampene mot lag som kjemper i bunnen, og begge kampene på hjemmebane. Fulham har vært heldige med at lagene foran på tabellen også har avgitt poeng, men samtidig må det være bittert å tenke på hvor de kunne vært dersom de hadde vunnet de to siste kampene. Foran helgens runde har Fulham ett poeng opp til play-off plass. På bortebane har de 8-6-4 denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Wolves 1-3 (Odoi)
Fulham – Blackburn 2-2 (Cyriak, Aluko)
Newcastle – Fulham 1-3 (Cairney, Sessegnon x2)
Fulham – Leeds 1-1 (Cairney)
Fulham – Preston 3-1 (Kebano, Martin, Aluko)

Vurdering: Rotherham er ferdig. Forrige kamp var de et begredelig syn, og på lørdag blir nok nedrykket bekreftet. Her tror jeg de får det tøft mot et Fulham-lag som bør vinne dersom de skal ha mulighet til å klare play-off. Jeg går for borteseier til fryktelig lav odds.

Tips: B (1.40 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertenes målvakt Carl Ikeme er meget usikker til dette oppgjøret, mens gjestenes formsterke spiss Kenneth Zohore er tvilsom.

Tre strake seire har løftet Paul Lamberts ulveflokk opp fra gjørma, og til det som for øyeblikket ser ut til å være en mye mer behagelig plass over streken. Ulvene sitter nå på en 16. plass med 45 poeng, og har nå fem poeng ned til nedrykk. Jeg har vel egentlig aldri følt at Wolves var et lag som kunne rykke ned denne sesongen, men nå er jeg i hvert fall ikke i tvil. Lambert & Co kommer til å holde seg, selv om avstanden til bunnen ikke er alt for stor. Jeg tror ulvene blir sterke i Championship neste sesong, og mye av det arbeidet som blir lagt ned nå, kommer de til å høste frukter av i høst. Hjemme på Molineux har skuffet stort denne sesongen. 5-3-9 er status på deres hjemmekamper så langt, og det er noe Lambert må ta tak i.

Wolves siste kamper:
Fulham – Wolves 1-3 (Cavaleiro, Weimann, Edwards)
Brentford – Wolves 1-2 (Costa, Doherty)
Wolves – Rotherham 1-0 (Weimann)
Ipswich – Wolves 0-0
Reading – Wolves 2-1 (Marshall)

Cardiff City har hatt en oppadgående kurve helt siden Neil Warnock kom til klubben. Hadde sesongen startet da Warnock ble ansatt, hadde Cardiff bare vært fire poeng unna play-off nå. Det sier litt om hvor gode de har vært under Warnocks ledelse, og foran lørdagens kamp har waliserne bare ett tap på de åtte siste kampene. De ligger plassert midt på tabellen, og der kommer de også til å havne. Cardiff vant 3-1 hjemme mot Ipswich Town i forrige runde, men på bortebane har de 5-5-8 denne sesongen. I deres forrige bortekamp tok de ett poeng mot Blackburn Rovers.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Ipswich 3-1 (Zohore x2, Bennett)
Cardiff – Birmingham 1-1 (Ralls)
Blackburn – Cardiff 1-1 (Zohore)
QPR – Cardiff 2-1 (Bamba)
Cardiff – Fulham 2-2 (Zohore x2)

Vurdering: Wolves har fått gang på sakene igjen, men møter her et sterkt Cardiff-lag. Ulvene sliter litt på eget gress, mens Cardiff er klart best på hjemmebane. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør hvor begge lagene blir stående igjen med ett poeng hver.

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)


 

Reading – Leeds United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Vertene har en skadefri tropp, mens gjestene mangler Luke Ayling som er suspendert. Chris Wood fikk seg en smell når han spilte landskamp, men skal være klar til kamp.

Etter et skuffende 0-3 tap borte mot Preston North End, var det liten tvil om at Reading trengte en opptur da de møtte play-off rival Sheffield Wednesday forrige runde. Mange trodde nok at The Royals skulle få det tøft på Hillsborough, men Jaap Stam ledet sine spillere til en meget viktig seier. Reading er dermed oppe på en femteplass med 67 poeng, og har nå seks poeng ned til Fulham som ligger utenfor play-off. Det er mye som tyder på at Reading kommer til å spille play-off i mai, men de har fortsatt en jobb å gjøre. Med seier på lørdag vil det derimot se enda lysere ut. Hjemme på Madejski Stadium har Reading fantastiske 12-5-2 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine seks siste på eget gress.

Readings siste kamper:
Sheff Wed – Reading 0-2 (Kermorgant, Popa)
Preston – Reading 3-0
Reading – Newcastle 0-0
Reading – Wolves 2-1 (Kermorgant, McShane)
Brighton – Reading 3-0

Leeds United klemte til med det som kanskje var sesongens sterkeste seier da de vant 2-0 over Brighton & Hove Albion i forrige serierunde. Chris Wood troner fortsatt øverst på toppscorerlisten i Championship etter at han scoret begge målene mot opprykksfavoritten fra sørkysten. Leeds ligger nå på en fjerdeplass med 69 poeng, og har åtte poeng opp til direkte opprykk. Ser man motsatt vei på tabellen, kan man se at The Peacocks har åtte poeng ned til Fulham som ligger utenfor play-off. Det meste tyder med andre ord på at Leeds kommer til å spille play-off i mai, og kanskje kommer de til å møte nettopp Reading dersom det skulle skje. Leeds har ikke tapt noen av sine syv siste kamper, og på bortebane har de 8-3-7 denne sesongen. Bare to av de syv siste bortekampene har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Leeds – Brighton 2-0 (Wood x2)
Leeds – QPR 0-0
Fulham – Leeds 1-1 (Selvmål)
Birmingham – Leeds 1-3 (Wood x2, Pedraza)
Leeds – Sheff Wed 1-0 (Wood)

Vurdering: Dette her er bingo. Leeds har vist seg frem som et stabilt godt lag over tid, men det samme kan sies om hjemmelaget. For meg er dette en helt åpen kamp, men Readings fantastiske hjemmestatistikk gjør at jeg vipper til fordel for vertene her. Knepen hjemmeseier.

Tips: H (2.55 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply