Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

18.00: Wolverhampton Wanderers – Brighton & Hove Albion (Eurosport Norge)
20.45:
 Newcastle United – Leeds United (Eurosport Norge)

 

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Nottingham Forest – Blackburn Rovers (Hjemmeseier) 2.29

Totalodds: 2.29

Grunnet påskeferie kommer det dessverre ikke info om skader og suspensjoner.

 


 

TORSDAG:

Wigan Athletic – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

Wigan Athletic lå under 1-2 hjemme mot fortapte Rotherham United med en halvtime igjen å spille, men klarte til slutt snu kampen og vinne 3-2 i forrige serierunde. Med tap i det oppgjøret, ville det ikke vært noen tvil om at The Latics ville vært klar for spill i League One neste sesong. Med seieren har de derimot fortsatt et lite håp om å holde seg, men da skal mye klaffe. Foran torsdagens kamp har Wigan syv poeng opp til trygg plass. Derfor kan man trygt kalle dette for en aldri så liten cupfinale for The Latics. Hjemme på DW Stadium har Wigan 4-6-10 denne sesongen, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med seier. Den seieren kom som nevnt på lørdag mot Rotherham.

Wigans siste kamper:
Wigan – Rotherham 3-2 (Obertan, Gilbey, Powell)
Ipswich – Wigan 3-0
Newcastle – Wigan 2-1 (Jacobs)
Wigan – Aston Villa 0-2
Wigan – Bristol City 0-1

Barnsley har vært et skuffende skue denne våren. De startet sesongen fantastisk i høst, men i januar mistet de flere av sine viktigste spillere. Etter det har det ikke blitt like mange seire som før, og håpet om play-off forsvant forholdsvis tidlig. Forrige helg slo de derimot tilbake med seier borte mot nedrykkstruede Blackburn Rovers. Marley Watkins scoret blant annet et fantastisk mål som gikk i tverrliggeren tre ganger før den passerte streken. The Tykes ligger nå på en 13. plass med 56 poeng, og allerede nå kan rødtrøyene rette hele sitt fokus mot neste sesong. På bortebane har Barnsley 9-2-9 denne sesongen, og bare fire lag i Championship har tatt flere poeng på fremmed gress.

Barnsleys siste kamper:
Blackburn – Barnsley 0-2 (Roberts, Watkins)
Barnsley – Cardiff 0-0
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (MacDonald)
Norwich – Barnsley 2-0
Barnsley – Ipswich 1-1 (Watkins)

Vurdering: Wigan Athletic har vært fryktelig svake utover våren. Forrige helg holdt de på å tape mot tabelljumbo Rotherham United, og dersom de ikke vinner denne kampen, kan man nesten slå fast at The Latics kommer til å rykke ned. Alt presset ligger på vertene her, og det tror jeg ikke de kommer til å takle. Barnsley imponerte stort forrige helg, og jeg tror de fortsetter med det her. Jeg går for borteseier.

Tips: B (3.75 @ Nordicbet)


FREDAG

Brentford – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

The Bees har vært vårens største positive overraskelse i Championship. Deres angrepsspill fungerer som et praktfullt symfoniorkester, og spesielt Sergi Canos, Jota og Lasse Vibe trekker som regel i de riktige trådene. Bakover på banen er det derimot mye som må jobbes med, og det virker som om hovedtrener Dean Smith forsøker å gjøre noe med det. Forrige helg ble det 1-2 tap borte mot Cardiff City, men i de tre foregående kampene vant de både mot Leeds United, Bristol City og Burton. Brentford ligger nå på en 12. plass med 56 poeng, og på hjemmebane har de 9-5-6 denne sesongen. I deres to siste hjemmekamper har de imponert stort.

Brentfords siste kamper:
Cardiff – Brentford 2-1 (Canos)
Brentford – Leeds 2-0 (Sawyers, Vibe)
Brentford – Bristol City 2-0 (Canos, Vibe)
Burton – Brentford 3-5 (Canos x2, Vibe x2, Jota)
Brentford – Wolves 1-2 (Colin)

Gary Rowett ledet Derby County til en imponerende 2-1 seier borte mot som tidligere arbeidsgiver forrige helg. Med den seieren har Rowett nå vunnet flere kamper i løpet av sine fire kamper som Derby-sjef, enn det Birmingham City har vunnet siden Rowett ble sparket. Det sier litt om hvor håpløs den avgjørelsen var, men samtidig litt om hvor spennende Derby er med Rowett som sjef. 3-1-0 er status siden Rowett kom til klubben, og nå ligger Derby på en åttendeplass med 62 poeng. Opp til play-off skiller det syv poeng, men det er ikke umulig å tette den luken. Skal The Rams klare det, må de vinne kamper som denne. På bortebane har de 7-4-9 denne sesongen, men bare to av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Birmingham – Derby 1-2 (Ince, Selvmål)
Derby – Fulham 4-2 (Nugent x3, Russell)
Derby – QPR 1-0 (Vydra)
Forest – Derby 2-2 (Vydra, Nugent)
Brighton – Derby 3-0

Vurdering: Brentford varierer en del i prestasjonene, men angrepsspillet fungerer som regel alltid. Her møter de et Derby-lag som har imponert etter Gary Rowett kom til klubben. Det er ikke enkelt å vurdere denne kampen, men Brentfords prestasjoner i de to siste hjemmekampene gir meg troen på at de kan vippe denne kampen til deres favør. Jeg prøver et syltynt tips på hjemmelaget.

Tips: H (2.70 @ Nordicbet)


 


Bristol City – Queens Park Rangers

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Lee Johnson har vært i hardt vær helt siden han skrev under på en ny kontrakt med klubben like før jul. Bristol City-sjefen har slitt med å få The Robins til å fungere, og det har resultert i at de har blandet seg inn i bunnstriden. Lenge så jeg på rødtrøyene som den største favoritten til å rykke ned sammen med Wigan Athletic og Rotherham United, men seieren over Wolverhampton Wanderers forrige helg har endret mitt syn. Tammy Abraham scoret to mål i 3-1 seieren over ulvene, og den seieren var helt nødvendig ettersom de tapte 0-5 i den foregående kampen. Nå har rødtrøyene fire poeng ned til nedrykksplass, og på hjemmebane har de 9-4-7 denne sesongen. Bare én av de syv siste på eget gress har endt med tap.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Wolves 3-1 (Abraham x2, Paterson)
Preston – Bristol City 5-0
Brentford – Bristol City 2-0
Bristol City – Huddersfield 4-0 (Tomlin, Abraham, Flint, Cotterill)
Wigan – Bristol City 0-1 (Flint)

Queens Park Rangers har vært sterke utover våren under Ian Holloways ledelse, og det har resultert i at QPR-fansen har kunnet slappe av med hvilepuls idet sesongen har gått inn i den mest interessante fasen. QPR har nå 50 poeng og har ti poeng ned til nedrykksplass. Nedrykk virker utenkelig, selv om formen ikke har vært den beste den siste tiden. Etter 1-2 tap hjemme mot Brighton & Hove Albion forrige runde, har London-klubben nå tre strake tap. På bortebane har de 6-4-10, og på de fire siste på fremmed gress har de bare tatt ett poeng.

QPRs siste kamper:
QPR – Brighton 1-2 (Smith)
Villa – QPR 1-0
Derby – QPR 1-0
QPR – Rotherham 5-1 (Smith, Sylla, Freeman, N`Gbakoto, Onuoha)
Leeds – QPR 0-0

Vurdering: Bristol City med sterk seier sist. Her får de en gyllen mulighet til å ta et gigantisk steg unna nedrykk. Jeg tror de tar tre nye poeng mot et QPR-lag som har slitt litt de siste kampene.

Tips: H (1.87 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Huddersfield Town ser ut til å ha tatt foten av gasspedalen. Forrige helg tapte de 0-2 borte mot Nottingham Forest, og noen runder tidligere ble det tap mot både Burton Albion og Bristol City. Det betyr at The Terriers nå har tapt tre av sine fire siste kamper, og drømmen om direkte opprykk ser ut til å være knust. Uten seier i denne kampen vil nok mest sannsynlig Brighton & Hove Albion og Newcastle United sikre opprykk før påsken er over. Huddersfield må sikte seg inn på det som blir en intens play-off, og i skrivende stund innehar de tredjeplassen med sine 74 poeng. Hjemme på John Smith´s Stadium har de 14-2-4 denne sesongen, men to av tapene har kommet i løpet av deres fire siste kamper.

Huddersfields siste kamper:
Forest – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Norwich 3-0 (Kachunga, Wells, Mooy)
Huddersfield – Burton 0-1
Bristol City – Huddersfield 4-0
Brentford – Huddersfield 0-1 (van la Parra)

Preston North End var i syvende himmel da Bristol City ble knust 5-0 hjemme på Deepdale for to runder siden. Forrige helg fikk de derimot føttene trygt plantet på jorda igjen da Leeds United ble for sterke på Elland Road. The Lilywhites tapte 0-3 mot Leeds, og det spørs om ikke drømmen om play-off fikk seg et endelig knekk i det oppgjøret. Nå ligger Preston på en niendeplass med 61 poeng, og opp til play-off skiller det åtte poeng. Den luken er ikke umulig å tette, men da må de vinner vanskelige kamper som denne. På bortebane har Simon Grayson & Co 5-8-7 denne sesongen, men ingen av deres åtte siste på fremmed gress har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Leeds – Preston 3-0
Preston – Bristol City 5-0 (Robinson x2, McGeady, Barkhuizen, Clarke)
Preston – Forest 1-1 (McGeady)
Blackburn – Preston 2-2 (Barkhuizen, McGeady)
Preston – Reading 3-0 (Barkhuizen x2, Horgan)

Vurdering: Preston vinner ikke på bortebane lenger, mens Huddersfield har skuffet i det siste. Derfor er det litt vanskelig å vite hvordan det vil gå i denne kampen. Jeg ser for meg et kampbilde hvor vertene kommer til å styre showet, og så spørs det hvordan Preston klarer ta vare på sine overgangsmuligheter. Magefølelsen min sier hjemmeseier, men oddsen er ikke spesielt fristende.

Tips: H (1.83 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Norwich City hadde ikke imponert noe særlig etter at Alan Irvine tok over roret etter Alex Neil. Derfor hadde jeg ikke store forventninger til The Canaries da de fikk besøk av Reading forrige helg, men der skulle jeg bomme fullstendig. Norwich valset over Reading og ga seg ikke før de hadde scoret syv(!) mål. Norwich vant kampen 7-1 over opprykksjagende Reading, og nå blir det interessant å se om de klarer følge opp med en ny imponerende kamp når et annet sterkt lag kommer på besøk. Norwich ligger nå på en 10. plass med 60 poeng, og har ni poeng opp til play-off. Det er en luke jeg ikke tror de kommer til å tette. Hjemme på Carrow Road har Norwich 13-4-3, og de har ikke tapt noen av sine ni siste på eget gress.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Reading 7-1 (Pritchard x2, Hoolahan x2, Oliveira, Martin, Jerome)
Huddersfield – Norwich 3-0
Aston Villa – Norwich 2-0
Norwich – Barnsley 2-0 (Jacob Murphy, Selvmål)
Norwich – Blackburn 2-2 (Jerome x2)

Etter et skuffende 2-4 tap borte mot Derby County måtte Fulham slå sterkt tilbake da Ipswich Town kom på besøk forrige helg. Fulham vant 3-1 over Ipswich, og Stefan Johansen scoret ett av målene. Det betyr at Fulham nå ligger på en syvendeplass med 67 poeng, og har to poeng opp til play-off. Fulham er nå i en posisjon hvor de ikke har råd til mange flere feilskjær dersom de skal klare en play-off plass. Helst må de vinne tøffe kamper som denne, i tillegg til at lagene foran på tabellen må gå på smeller. På bortebane har Fulham 9-6-5, og bare to lag i Championshop er bedre på fremmed gress enn Fulham.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Ipswich 3-1 (Johansen, Malone, Ayite)
Derby – Fulham 4-2 (Ayite x2)
Rotherham – Fulham 0-1 (Aluko)
Fulham – Wolves 1-3 (Odoi)
Fulham – Blackburn 2-2 (Cyriak, Aluko)

Vurdering: Norwich med en utrolig seier sist runde, men klarer de holde oppe trykket denne runden? Jeg er ikke sikker på det. Fulham er et lag som ofte er involvert i målrike affærer, og det tror jeg fort det kan bli her. Jeg klarer ikke finne en vinner her, og ender derfor opp med et kryss i midten.

Tips: U (3.50 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

En av rundens mest interessante kamper finner sted på City Ground. Nottingham Forest har blandet seg inn i bunnstriden, men etter en fantastisk 2-0 seier hjemme mot Huddersfield Town forrige helg, har de nå fått en luke ned til nedrykksplass. Forest har nå 45 poeng, og ned til fredagens motstander som ligger på 22. plass skiller det nå fem poeng. Derfor vil man med seier i denne kampen nærmest sikre seg fornyet kontrakt i Championship. Mark Warburton vant sin første kamp som Forest-sjef forrige helg, og i de tre foregående kampene hadde Forest spilt uavgjort to ganger og tapt én gang under hans ledelse. På hjemmebane har Forest 10-4-6 denne sesongen, og bare to av de åtte siste på eget gress har endt med tap.

Forests siste kamper:
Forest – Huddersfield 2-0 (Lichaj, Ward)
Wolves – Forest 1-0
Preston – Forest 1-1 (Assombalonga)
Forest- Derby 2-2 (Clough, Pinillos)
Burton – Forest 1-0

Det brenner på dass for Blackburn Rovers. Etter en flott start som Rovers-sjef hvor Tony Mowbray ledet Lancashire-klubben til syv kamper på rad uten tap, har det nå stoppet fullstendig opp. Rovers har tapt de tre siste kampene, og spesielt 0-2 tapet hjemme mot Barnsley forrige runde gjorde vondt for både spillere og supportere. Ikke bare fordi tapet var surt, men kanskje like mye det faktum at de andre lagene i bunnen vant sine kamper. Det betyr at Lancashire-klubben nå har en luke på fire poeng opp til trygg plass, og nå må de vinne kamper så raskt som mulig for å ha muligheten til å overleve. På bortebane har Rovers elendige 2-6-12 denne sesongen, og man må tilbake til november for å finne forrige gang de vant en kamp på fremmed gress.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Barnsley 0-2
Reading – Blackburn 3-1 (Bennett)
Brighton – Blackburn 1-0
Blackburn – Preston 2-2 (Bennett, Conway)
Fulham – Blackburn 2-2 (Joao, Conway)

Vurdering: Nottingham Forest med en fantastisk seier sist, mens Blackburn Rovers har sett resignert ut i de siste kampene. Det aller meste peker i retning hjemmeseier her, og det er vanskelig å være uenig. Dette tror jeg vertene tar.

Tips: H (2.29 @ Nordicbet)

 


 

Rotherham United – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nå har Rotherham United levert over middels prestasjoner i fire av sine fem siste kamper, men likevel står de igjen uten ett eneste poeng siden starten av februar. På lørdag tapte de 2-3 borte mot Wigan Athletic, i en kamp de ledet 2-1. Det er ikke så rart at Rotherham rykker ned, når de ikke en gang klarer plukke poeng når de spiller bra. The Millers har nå tapt ti kamper på rad, mens de totalt har femten kamper på rad uten sier. De ligger fortapt på en jumboplass med 17 poeng, og har rykket ned for lenge siden. Hjemme på New York Stadium har de plukket 16 av 17 poeng denne sesongen. Det eneste interessante nå er å se om de klarer unngå 100 baklengsmål. Nå er de oppe i 93.

Rotherhams siste kamper:
Wigan – Rotherham 3-2 (Ward, Forde)
Rotherham – Sheff Wed 0-2
Rotherham – Fulham 0-1
QPR – Rotherham 5-1 (Newell)
Wolves – Rotherham 1-0

Avgjørelsen om å sparke Gary Rowett må være den dummeste jeg har opplevd i Championship så lenge jeg har fulgt denne ligaen. At Rowett etter bare fire kamper som Derby-sjef har flere seire, enn det Birmingham har siden Rowett ble sparket i desember, sier det meste om den avgjørelsen. Forrige helg ble det tap mot nettopp Rowetts Derby County, og nå har blåtrøyene syv kamper på rad uten seier. De ligger på en 18. plass med 46 poeng, og har seks poeng til nedrykk. De skal være veldig glad for at lagene under streken ikke plukker særlig poeng, for hvis ikke kunne det blitt en stressende avslutning for Gianfranco Zola & Co. På bortebane har Birmingham 4-8-8, og bare én av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Derby 1-2 (Adams)
Brighton – Birmingham 3-1 (Adams)
Ipswich – Birmingham 1-1 (Grounds)
Birmingham – Newcastle 0-0
Cardiff – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)

Vurdering: Rotherham har prestert mye bedre enn hva resultatene tilsier den siste tiden, mens Birmingham har skuffet over lang tid. Prestasjonene til Birmingham har heller ikke vært så verst, og derfor eg jeg usikker på denne kampen. Bookmakerne har gjort gjestene til klar favoritt her, men det er jeg ikke enig i. Jeg tror uavgjort er det mest sannsynlige utfallet.

Tips: U (3.55 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Tom Lees og Steven Fletcher sikret det som var en meget viktig seier for Sheffield Wednesday hjemme mot opprykksfavoritt Newcastle United på lørdag. Uglene ville falt utenfor play-off dersom det ikke hadde blitt seier i den kampen, og nå må de bygge videre på den seieren dersom de skal klare beholde sin plass blant de seks beste i Championship. Foran helgens runde innehar de den viktige sjetteplassen, mens Fulham kommer jagende bare to poeng bak. Bare tre av de ni siste til Wednesday har endt med seier, og det kan ikke sies å være opprykksform. Hjemme på Hillsborough har Yorkshire-klubben 13-2-5 denne sesongen, men bare to av de fem siste på eget gress har endt med seier.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Newcastle 2-1 (Lees, Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 0-2 (Fletcher x2)
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Winnall)
Sheff Wed – Reading 0-2
Villa – Sheff Wed 2-0

Cardiff City imponerte med en sterk 2-1 seier hjemme mot et bra Brentford-lag forrige helg. Dermed fikk de slått tilbake etter å bare ha tatt ett poeng i bortekampene mot Wolverhampton Wanderers og Barnsley. Waliserne ser nå frem til at sesongen skal være over, ettersom de ligger plantet på en kjedelig posisjon midt på tabellen. Bare to av de ti siste har endt med tap for Cardiff, og på hjemmebane har de gjort det bra. De har bare tapt én av de ni siste på eget gress, men på bortebane har de slitt mer. Ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Brentford 2-1 (Morrison, Whittingham)
Barnsley – Cardiff 0-0
Wolves – Cardiff 3-1 (Zohore)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Zohore x2, Bennett)
Cardiff – Birmingham 1-1 (Ralls)

Vurdering: Sheffield Wednesday med mest å spille for her. De møter et sterkt Cardiff-lag, som er klart bedre hjemme enn borte. Uglene har ikke vært helt overbevisende i det siste, men ser ut til å være på vei oppover igjen. Jeg gir vertene tipset her.

Tips: H (1.80 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 18.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Månedens manager-forbannelsen slo til igjen forrige helg. Paul Lambert mottok prisen etter en fantastisk mars måned, og de gode resultatene fortsatte inn i april også. Dog fikk den herlige rekken med fem seire på rad en skikkelig knekk like etter Lambert mottok prisen for månedens manager. Wolves tapte hele 1-3 mot nedrykkstruede Bristol City, men tapet har egentlig ikke så mye å si. Ulvene har nå 51 poeng, og de kommer ikke til å rykke ned. Hjemme på Molineux har de litt skuffende 7-3-9 denne sesongen, men samtlige tre siste på eget gress har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Bristol City – Wolves 3-1 (Bodvarsson)
Wolves – Forest 1-0 (Dicko)
Wolves – Cardiff 3-1 (Batth x2, Costa)
Fulham – Wolves 1-3 (Cavaleiro, Weimann, Edwards)
Brentford – Wolves 1-2 (Costa, Doherty)

Det skjer ofte noe med klubber som kjemper i toppen av tabellen når de endelig får øye på målseilet. Det er nesten som om de får et ekstra gir, og det er det som har skjedd med Brighton & Hove Albion nå. Forrige helg tok de sin tredje strake seier, og det skjedde på Loftus Road mot Queens Park Rangers. Sebastian Pocognoli(!) scoret i den seieren, og det er ofte nå på slutten at selv de mest utenkelige målscorerne dukker opp. Brighton har nå 86 poeng og troner øverst på tabellen. Det skiller tolv poeng ned til Huddersfield Town på tredjeplass, men The Terriers har én kamp mindre spilt enn Brighton. Det meste tyder på at Brighton får feire opprykk 2. påskedag dersom de vinner denne kampen, og derfor bør gjestene være motiverte her.

Brightons siste kamper:
QPR – Brighton 1-2 (Murray, Pocognoli)
Brighton – Birmingham 3-1 (Murray, Hemed, Huenemeier)
Brighton – Blackburn 1-0 (Murray)
Leeds – Brighton 2-0
Brighton – Derby 3-0 (Knockaert, Baldock, Murray)

Vurdering: Wolves har vært meget gode i det siste, men kollapset sist runde. Her møter de et Brighton-lag som kjenner lukten av Premier League. Jeg tror gjestene gjør det som må til for å vinne her, til tross for tøff motstand.

Tips: B (2.30 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det virker nesten som om Newcastle United spiller for halv maskin, men likevel tar de med seg de poengene som behøves for å finne veien tilbake til Premier League. Både Burton Albion og Wigan Athletic har blitt slått uten å være særlig overbevisende, mens det ble tap borte mot Sheffield Wednesday forrige runde. Bare to av de seks siste kampene har endt med seier for Newcastle, men til tross for svak form har de likevel ti poeng ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk. Jeg klarer ikke se for meg annet enn at Newcastle kommer til å feire opprykk til Premier League innen kort tid, og kanskje skjer det allerede i påsken. Hjemme på St James´ Park har Newcastle 13-2-5 denne sesongen, og det er kanskje litt skuffende med tanke på at de ikke tapte en eneste kamp forrige gang de var nede i Championship.

Newcastle siste kamper:
Sheff Wed – Newcastle 2-1 (Shelvey)
Newcastle – Burton 1-0 (Ritchie)
Newcastle – Wigan 2-1 (Gayle, Ritchie)
Birmingham – Newcastle 0-0
Newcastle – Fulham 1-3 (Murphy)

Leeds United imponerte stort og vant 3-0 hjemme mot Preston North End forrige serierunde. Det mest imponerende av alt var nok det faktum at Chris Wood ikke scoret noen av målene i storseieren over The Lilywhites. Enkelte Reading-spillere mente at Leeds var et “one man team” og refererte til Wood, men Leeds viser nå at det ikke stemmer. Seieren var viktig for å fortsatt kunne klamre seg fast til sin play-off plass, ettersom Fulham kommer jagende bak på sin syvendeplass. Leeds har nå 72 poeng og ligger på femteplass. Fulham som ligger utenfor play-off følger fem poeng bak. Det kan med andre ord bli ganske nervepirrende dersom Leeds går på et par feilskjær i slutten. På bortebane har Leeds 8-3-9 denne sesongen, og bare to av de ni siste på fremmed gress har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Leeds – Preston 3-0 (Roofe, Pablo, Doukara)
Brentford – Leeds 2-0
Reading – Leeds 1-0
Leeds – Brighton 2-0 (Wood x2)
Leeds – QPR 0-0

Vurdering: Det ser bare ut til å være et tidsspørsmål før Newcastle United kan feire opprykk til Premier League. Prestasjonene i det siste har ikke stått i stil med hva man forventer av et lag som ser ut til å rykke opp. Her møter de et heltent Leeds United-lag som alltid er best når de er klare underdogs. Vertene er forståelig nok favoritter her, men oddsen på gjestene er for høy synes jeg. Derfor prøver jeg meg på et langskudd på St James´ Park, og markerer for borteseier.

Tips: B (5.65 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

En fantastisk vårsesong ser ut til å gjøre susen for Burton Albion. Jeg har lenge vært sikker på at de kom til å kollapse og falle ned på nedrykksplass, men nå føler jeg meg trygg på at det ikke kommer til å skje. Ikke bare har de vist fantastisk innsats i hver kamp de spiller, men de har også spilt bra fotball. Gultrøyene spilte uavgjort hjemme mot Aston Villa sist helg, og er nå oppe i 45 poeng. Det betyr at de har fem poengs luke ned til Blackburn Rovers på nedrykksplass. Det er en luke jeg ikke tror Lancashire-klubben klarer tette. Med seier her vil dermed Burton ta et gigantisk steg nærmere fornyet kontrakt i Championship. Hjemme på Pirelli Stadium har Burton 8-4-8 denne sesongen, og bare én av de seks siste på eget gress har endt med tap.

Burtons siste kamper:
Burton – Aston Villa 1-1 (Dyer)
Newcastle – Burton 1-0
Huddersfield – Burton 0-1 (Irvine)
Burton – Brentford 3-5 (Sordell x2, Woodrow)
Burton – Forest 1-0 (Woodrow)

Ipswich Town tok en overbevisende seier hjemme mot Wigan Athletic i deres forrige hjemmekamp, men borte mot Fulham i forrige runde var det lite å rope hurra for. Ipswich tapte 1-3 mot London-klubben, og dermed står man fortsatt med bare én seier siden starten av februar. Av de ti siste kampene til Ipswich har syv endt uavgjort, to med tap og én med seier. Selv om det er bra å unngå tap, er det ikke uavgjortkamper Ipswich-fansen ønsker fra Mick McCarthy. Nå ligger de på en 17. plass med 49 poeng. En seier her vil så å si garantere ny kontrakt i Championship. På bortebane har Ipswich 4-6-10 denne sesongen, men de har ikke vunnet noen av sine fem siste bortekamper.

Ipswichs siste kamper:
Fulham – Ipswich 3-1 (Berra)
Ipswich – Wigan 3-0 (Sears x2, McGoldrick)
Ipswich – Birmingham 1-1 (Ward)
Cardiff – Ipswich 3-1 (Chambers)
Barnsley – Ipswich 1-1 (Lawrence)

Vurdering: Burton Albion har imponert utover våren, og ser fortsatt sterke ut. Her møter de et Ipswich-lag som ikke er enkle å slå, men som jeg tror skal få kjørt seg her. Jeg tror vertene tar tre poeng på Pirelli Stadium.

Tips: H (2.18 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Aston Villas gode form den siste tiden har gitt Villa-fansen troen tilbake. De har fått troen på at neste sesong kan bli en meget interessant sesong sett med Villa-øyne, og en av de som skaper mest optimisme, er superspissen Jonathan Kodjia. Den ivorianske landslagsspissen måtte forlate banen med skade i 1-1 kampen mot Burton Albion sist, men skal være klar igjen til helgens kamper. Villa ligger nå på en 11. plass med 58 poeng, og på hjemmebane har de 11-7-2. De fem siste hjemmekampene har alle endt med seier.

Villas siste kamper:
Burton – Aston Villa 1-1 (Hogan)
Aston Villa – QPR 1-0 (Kodjia)
Aston Villa – Norwich 2-0 (Kodjia x2)
Wigan – Aston Villa 0-2 (Hogan, Chester)
Aston Villa – Sheff Wed 2-0 (Kodjia x2)

Fullstendig kollaps. Det er vanskelig å finne andre ord som er mer passende for det som Reading fant på i Norfolk forrige helg. Jeg trodde The Royals kunne få med seg noe fra kampen mot Norwich City, men slik skulle det ikke gå. Reading ble valset over av et Norwich-lag som strengt tatt har lite å spille for. Norwich vant hele 7-1 over Jaap Stam & Co, og nå blir det spennende å se hvordan de responderer på det flaue tapet. Reading ligger nå på en fjerdeplass med 73 poeng, og har seks poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. De er med andre ord ikke sikret play-off enda, og det faktum at de har negativ målforskjell gjør det enda viktigere å sikre seg en god avstand til syvendeplassen. På bortebane har de 8-2-10, og fire av de fem siste kampene på fremmed gress har endt med tap.

Readings siste kamper:
Norwich – Reading 7-1 (Kermorgant)
Reading – Blackburn 3-1 (Kermorgant x2, McCleary)
Reading – Leeds United 1-0 (Kermorgant)
Sheff Wed – Reading 0-2 (Kermorgant, Popa)
Preston – Reading 3-0

Vurdering: Aston Villa ser meget sterke ut. På hjemmebane har de vært i en egen klasse de siste rundene, mens Reading sliter på fremmed gress for tiden. Muligens kan Reading slå hardt tilbake etter tapet sist, men her tror jeg de skal få det tøft. Jeg går for en ny hjemmeseier til Aston Villa.

Tips: H (1.79 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply