Skrevet av: Eirik Aase

 

Norwich City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

Norwich City varierer fortsatt som en jojo i prestasjonene, og på mandag fikk vi et nytt eksempel på det. Etter å ha tapt 1-3 hjemme mot et Fulham-lag som lenge spilte med én mann mindre på banen, slo The Canaries tilbake og vant 3-1 borte mot et meget solid Preston North End-lag. Går man lenger tilbake kunne man se Norwich ble knust av Huddersfield Town, bare for å vinne 7-1 over Reading i neste kamp. Egentlig har det uansett lite å si, ettersom Norwich er ferdigspilt for sesongen og ledes mest sannsynlig ikke av den samme mannen som skal lede klubben neste sesong. Hjemme på Carrow Road har Norwich 13-4-4, men det ble som nevnt tap i forrige hjemmekamp.

Norwichs siste kamper:
Preston – Norwich 1-3 (Dorrans, Murphy, Maddison)
Norwich – Fulham 1-3 (Jerome)
Norwich – Reading 7-1 (Pritchard x2, Hoolahan x2, Oliveira, Martin, Jerome)
Huddersfield – Norwich 3-0
Aston Villa – Norwich 2-0

Det kunne blitt boller, brus og burritos på fredag, men feiringen er allerede unnagjort. Brighton & Hove Albion vant 2-1 over Wigan Athletic på mandag, og sikret seg dermed opprykk til Premier League senere på kvelden da Huddersfield Town avga poeng i sin kamp. Feiringen etter at opprykket var sikret var av det fantastiske slaget. Til og med allsang av “Sweet Caroline” fikk man tid til. Sky hadde nok et håp om at opprykket skulle sikres i denne kampen når de satte opp dette oppgjøret som TV-kamp, men det er likevel litt spenning å hente her. Brighton blir nemlig seriemester i Championship dersom de vinner denne kampen. The Seagulls har nå fem strake seire, og på bortebane har de 11-5-5. Det gjør de til ligaens nest beste bortelag.

Brightons siste kamper:
Brighton – Wigan 2-1 (Murray, March)
Wolves – Brighton 0-2 (Knockaert x2)
QPR – Brighton 1-2 (Murray, Pocognoli)
Brighton – Birmingham 3-1 (Murray, Hemed, Huenemeier)
Brighton – Blackburn 1-0 (Murray)

Vurdering: Jeg tror nok Chris Hughton ønsker å sikre ligatittelen på nettopp Carrow Road, men her tror jeg faktisk vertene vinner. Brighton har feiret opprykk og jeg nekter å tro at de kommer til å levere hundre prosent her. Norwich har et enormt maksnivå, og dessverre også et fælt bunnivå. Dersom de leverer en brukbar kamp her, tror jeg de tar tre poeng. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (2.28 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply