Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Cardiff City – Newcastle United (Eurosport Norge)

Lørdag:

16.00: Blackburn Rovers – Aston Villa (Eurosport 1)
18.30: Brighton & Hove Albion – Bristol City (Eurosport Player)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Reading – Wigan Athletic (Hjemmeseier) 1.79
Brighton & Hove Albion – Bristol City (Hjemmeseier) 1.58
Totalodds: 2.83

 


 

FREDAG:

Cardiff City – Newcastle United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Vertene uten noen nye skader å melde om, mens gjestene må klare seg uten Matt Ritchie.

Fredag kveld møtes Cardiff City og Newcastle United til TV-sendt kamp. Hadde noen av lagene hatt noe å spille for, kunne det blitt en artig affære. Dessverre for alle nøytrale tilskuere blir det ikke slik. Cardiff havner midt på tabellen, mens Newcastle United rykket opp til Premier League på mandag. Vertene spilte uavgjort 0-0 borte mot Wigan på lørdag, og ligger nå på en 13. plass. De har bare vunnet tre av sine ti siste kamper, og har 11-4-7 på hjemmebane. Bare én av de ti siste hjemmekampene har endt med tap.

Cardiffs siste kamper:
Wigan – Cardiff 0-0
Cardiff – Forest 1-0 (Gunnarsson)
Sheff Wed – Cardiff 1-0
Cardiff – Brentford 2-1 (Morrison, Whittingham)
Barnsley – Cardiff 0-0

Etter en lang sesong hvor Newcastle United har levert jevnt over gode resultater, kom endelig bekreftelsen på opprykket på mandag. Newcastle trengte seier mot Preston North End, og det fikset de på flott vis. Hele 4-1 vant Rafa Benitez & Co over Lancashire-klubben, og dermed kunne opprykksjubelen slippes løs på St James´ Park. Det eneste Newcastle har å spille om nå, er kampen om ligatittelen. Brighton ligger fire poeng foran på tabellen, og derfor er det tvilsomt at Newcastle kan klare ta den. Det store spørsmålet er om de kommer til å ta foten fullstendig av gasspedalen nå som opprykket er spikret. The Magpies er ligaens beste bortelag denne sesongen med 13-4-5, men ingen av deres fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Preston 4-1 (Ayoze x2, Ritchie, Atsu)
Ipswich – Newcastle 3-1 (Murphy)
Newcastle – Leeds 1-1 (Lascelles)
Sheff Wed – Newcastle 2-1 (Shelvey)
Newcastle – Burton 1-0 (Ritchie)

Vurdering: Cardiff har vært gode på hjemmebane over lengre tid, selv om det har lugget litt totalt sett i det siste. Her møter de et Newcastle-lag som sannsynligvis har feiret mandagens opprykk de siste dagene. Dette blir nok jevnt, men jeg har en god følelse for at vertene har det som trengs for å ta seieren her. At oddsen på vertene er mye høyere enn hos gjestene, gjør det bare enda mer interessant å gå for hjemmeseier.

Tips: H (3.40 @ Nordicbet)


LØRDAG

Blackburn Rovers – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Lørdagens kanskje mest interessante kamp finner sted på Ewood Park. Blackburn Rovers har havnet i en meget ukomfortabel situasjon med to serierunder igjen. De ligger på nedrykksplass med 45 poeng. Opp til trygg plass skiller det to poeng, og derfor kan de risikere å rykke ned på lørdag dersom alt går feil vei for Lancashire-klubben. Rovers spilte uavgjort 0-0 mot Wolves forrige runde, og har dermed bare én seier på de ti siste kampene. Da hjelper det lite at de nå har tre kamper på rad uten seier, for akkurat nå er det bare seier som er godt nok. Hjemme på Ewood Park har vertene 7-8-7 denne sesongen. De har bare tapt én av sine åtte siste på eget gress, men det må legges til at ingen av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Wolves – Blackburn 0-0
Blackburn – Bristol City 1-1 (Gallagher)
Forest – Blackburn 0-1 (Hoban)
Blackburn – Barnsley 0-2
Reading – Blackburn 3-1 (Bennett)

Aston Villa fikk besøk av et Birmingham City-lag i poengnød forrige søndag. Birmingham ble ledet av Harry Redknapp, men likevel klarte Villa-manager Steve Bruce motivere laget sitt godt nok til at det ble seier. Det er ganske imponerende med tanke på at Villa ikke har like stort behov for poeng grunnet sin plass midt på tabellen. Dog skjer det noe spesielt med spillerne når de spiller slike herlige lokaloppgjør. Villa måtte for øvrig klare seg uten superspissen Jonathan Kodjia, men Gabriel Agbonlahor kom inn og scoret kampens eneste mål. Villa ligger nå på 12. plass og har 4-6-12 på bortebane. Det er en fæl bortestatistikk, men den har bedret seg kraftig i det siste. Spørsmålet er vel nesten om Villa-fansen faktisk vil vinne denne kampen. De vil i så fall hjelpe erkerival Birmingham City betraktelig.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Birmingham 1-0 (Agbonlahor)
Fulham – Aston Villa 3-1 (Grealish)
Aston Villa – Reading 1-3 (Chester)
Burton – Aston Villa 1-1 (Hogan)
Aston Villa – QPR 1-0 (Kodjia)

Vurdering: Blackburn Rovers sliter kraftig for tiden. De klarte knapt skape noe sist kamp, og her spiller de med kniven på strupen. Det tror jeg ikke kommer til å passe Rovers bra, samtidig som de flere ganger denne sesongen har hatt enorme problemer med spisstyper som Scott Hogan og Jonathan Kodjia. Det tror jeg kommer til å skje igjen denne helgen, og derfor blir jeg nødt til å markere for borteseier til meget god odds.

Tips: B (3.45 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene uten viktige Marc Roberts, mens Burton må klare seg uten målvakt Jon McLaughlin.

Barnsley er ferdigspilt for lenge siden, og det merkes på prestasjonene. Tidvis kan de vise frem glitrende fotball ettersom de spiller uten press, men samtidig slipper de motstanderne mye lettere til nå enn tidligere i år. Forrige runde ga de bort en 2-1 ledelse over Bristol City og tapte til slutt 2-3. For ikke lenge siden tapte de med samme sifrene mot et annet bunnlag i Wigan Athletic. Bare én av de ti siste kampene har endt med seier. Hjemme på Oakwell har de 6-10-6, og samtlige av deres fem siste på hjemmebane har endt uavgjort.

Barnsleys siste kamper:
Bristol City – Barnsley 3-2 (Moncour, Mowatt)
Barnsley – Brentford 1-1 (Watkins)
Wigan – Barnsley 3-2 (Armstrong, Kent)
Blackburn – Barnsley 0-2 (Roberts, Watkins)
Barnsley – Cardiff 0-0

Marvin Sordell og Michael Kightly kom begge til Burton Albion i januar, og begge må kunne sies å ha gjort en mer enn godkjent jobb for gultrøyene i vår. Forrige lørdag sikret de to scoringene da The Brewers vant 2-1 over Leeds United. Den seieren sikret på mange måter en ny kontrakt i Championship for gultrøyene, selv om det fortsatt er matematisk mulig for Blackburn Rovers å passere Nigel Clough & Co. Ett poeng her vil derimot bekrefte ny kontrakt i Championship for den sjarmerende klubben. Burton har bare tapt tre av sine ti siste kamper, og på bortebane har de 4-8-10 denne sesongen.

Burtons siste kamper:
Burton – Leeds 2-1 (Sordell, Kightly)
Birmingham – Burton 0-2 (Dyer, Akins)
Burton – Ipswich 1-2 (Akins)
Burton – Aston Villa 1-1 (Dyer)
Newcastle – Burton 1-0

Vurdering: Barnsley spiller bare uavgjort på hjemmebane for tiden, mens Burton Albion trenger bare ett poeng for å være sikker fra nedrykk. Denne kampen stinker det uavgjort av!

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler suspenderte Paul Robinson, mens gjestene ser ut til å gjøre en del endringer på laget nå som play-off er sikret.

Harry Redknapp kom inn som ny manager da Gianfranco Zola ga seg etter tapet mot Burton Albion. Birmingham-fansen håpte at Redknapp skulle motivere spillerne sine til seier i derbyet mot erkerival Aston Villa på søndag, men slik skulle det ikke gå. Villa vant oppgjøret 1-0, og dermed er Birmingham fortsatt i fare for å rykke ned. De har nå to poeng ned til Blackburn Rovers som ligger under streken. En trøst for blåtrøyene må være at Huddersfield Town sikret play-off på tirsdag, og dermed kan komme til å hvile noen spillere her. Birmingham har bare vunnet to kamper siden desember, og foran denne kampen har de ti kamper på rad uten seier. Hjemme på St Andrews har de 7-5-10 denne sesongen, og det har bare blitt ett poeng på de seks siste kampene på eget gress.

Birminghams siste kamper:
Aston Villa – Birmingham 1-0
Birmingham – Burton 0-2
Rotherham – Birmingham 1-1 (Frei)
Birmingham – Derby 1-2 (Adams)
Brighton – Birmingham 3-1 (Adams)

Huddersfield Town er klar for play-off. Etter en imponerende sesong som nesten endte med direkte opprykk, skal de nå rette fokuset mot noen intense play-off kamper. Play-off ble sikret da de slo Wolverhampton Wanderers i en utsatt kamp som ble spilt på tirsdag. Etter kampen kunne David Wagner fortelle at enkelte spillere ville bli hvilt i de to siste rundene, og dermed kan det bli et ganske annerledes Huddersfield-lag i denne kampen. The Terriers har 10-4-8 på bortebane, og bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Huddersfields siste kamper:
Wolves – Huddersfield 0-1 (Brown)
Huddersfield – Fulham 1-4 (Löwe)
Derby – Huddersfield 1-1 (Quaner)
Huddersfield – Preston 3-2 (Kachunga, Payne, Quaner)
Forest – Huddersfield 2-0

Vurdering: Huddersfield har sikret play-off og gjør nok noen endringer på laget her. Birmingham City jakter desperat på tre poeng. Harry Redknapp har nok sparket en del spillere i rumpa foran denne kampen, og jeg tror det vil funke. Derfor går jeg for hjemmeseier her.

Tips: H (2.55 @ Nordicbet)


 

Derby County – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Marcus Olsson er usikker hos vertene, mens Matt Doherty mangler hos gjestene.

Gary Rowett fikk en super start på sin karriere som Derby-sjef, men i de siste kampene har det blitt litt motgang. Først ble Derby knust av Brentford på Griffin Park, før de bare klarte uavgjort hjemme mot Huddersfield Town. Forrige helg ble det en ny nedtur da Sheffield Wednesday ble for sterke på Hillsborough. Nå gjelder det å avslutte sesongen på en god måte og dermed sikre optimisme og entusiasme før ferien. Derby ligger på en 10. plass med 63 poeng. Hjemme på Pride Park har de 10-8-4, og ingen av de seks siste på eget gress har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Sheff Wed – Derby 2-1 (Bent)
Derby – Huddersfield 1-1 (Butterfield)
Brentford – Derby 4-0
Birmingham – Derby 1-2 (Ince, Selvmål)
Derby – Fulham 4-2 (Nugent x3, Russell)

Det er lite “schwung” over Wolverhampton Wanderers i disse dager for å si det mildt. Supportere, ledere og spillere ser egentlig alle ut til å være klar for sommerferie. Dette, kombinert med Helder Costas skade, har ført til noen prestasjoner som har vært langt under pari. På tirsdag ble det 0-1 tap mot Huddersfield Town, og forrige helg skapte ulvene knapt noen ting foran Blackburn Rovers mål i en kjedelig 0-0 kamp. Wolves er sikre fra nedrykk, og på bortebane har de 8-6-8. Faktisk har de vunnet tre av de fire siste på fremmed gress, deriblant 1-0 mot Leeds United.

Wolves siste kamper:
Wolves – Huddersfield 0-1
Wolves – Blackburn 0-0
Leeds – Wolves 0-1 (Dicko)
Wolves – Brighton 0-2
Bristol City – Wolves 3-1 (Bodvarsson)

Vurdering: To lag som begge har blikket rettet mot neste sesong. Begge med noen svake prestasjoner i det siste. Dette er ikke enkelt å vurdere, men magefølelsen sier hjemmeseier. Jeg stoler på magen i dette tilfellet, men anbefaler ikke spille på dette oppgjøret.

Tips: H (1.94 @ Nordicbet)


 

Fulham – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Stefan Johansen ser ut til å bli klar for vertene, mens Chris Martin er suspendert. Gjestene mangler Alan McCormack.

Når Fulham skrur på bryteren og får de offensive samhandlingene til å fungere, er det ikke mye som er vakrere i Championship. Måten Slovan Jokanovic har fått hele laget til å være involvert i angrepsspillet, har i hvert fall smeltet mitt hjerte. De skaper så mange sjanser mot samtlige lag de spiller mot, at det ikke er rart at de har scoret tre mål eller flere i deres fire siste kamper. Forrige helg valset de over Huddersfield Town på bortebane, i en kamp hvor Stefan Johansen scoret to mål. Nordmannen har nå fire mål på de fire siste kampene, og ser ut til å avslutte sesongen med et smell. Fulham ligger nå på sjetteplass med 76 poeng, og grunnet deres fantastiske målforskjell vil det være nok med seier på lørdag for å sikre play-off. Hjemme på Craven Cottage har de 10-7-5, og bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Fulhams siste kamper:
Huddersfield – Fulham 1-4 (Johansen x2, Cairney, Malone)
Fulham – Aston Villa 3-1 (Sessegnon, Aluko, Kebano)
Norwich – Fulham 1-3 (Johansen, Cairney, Ayite)
Fulham – Ipswich 3-1 (Johansen, Malone, Ayite)
Derby – Fulham 4-2 (Ayite x2)

Jeg skrøt veldig av Fulhams angrepsspill innledningsvis, men jeg kan si det samme om Brentford. Forskjellen er at det er færre spillere som bidrar i den offensive delen hos Brentford, enn det er hos Fulham. Vakkert er det likevel å se på når The Bees skrur på turboen. Jota har vært akkurat så god som jeg hadde håpet på etter han returnerte fra låneopphold i Spania, og på lørdag scoret han to mål da Queens Park Rangers ble slått 3-1. Brentford ligger nå på en 9. plass med 63 poeng, og har bare tapt én av sine syv siste. På bortebane har de 7-4-11 denne sesongen.

Brentfords siste kamper:
Brentford – QPR 3-1 (Barbet, Jota x2)
Barnsley – Brentford 1-1 (Jozefzoon)
Brentford – Derby 4-0 (Vibe x2, Jota x2)
Cardiff – Brentford 2-1 (Canos)
Brentford – Leeds 2-0 (Sawyers, Vibe)

Vurdering: Fulham trenger tre poeng her for å sikre play-off. De møter et Brentford-lag som ikke har noe spesielt å spille for, men som likevel er vanskelige å bryne seg på. Dette kan fort bli veldig målrikt, ettersom det er to lag som har sine styrker fremover på banen. En målfest vil derfor ikke være overraskende, og da tror jeg vertene scorer flest. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.46 @ Nordicbet)

 


 

Ipswich Town – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene, men Fernando Forestieri er mest sannsynlig ikke klar til å starte for gjestene.

Fra høyt til lavt på kort tid. Slik er det nok å være Ipswich Town-supporter. Etter en fantastisk 3-1 seier hjemme mot Newcastle United, fulgte blåtrøyene opp med et skuffende 0-1 tap borte mot Rotherham United. Tapet betyr lite for tabellen, ettersom Ipswich verken er med i kampen om play-off eller mot nedrykk. Tapet betyr derimot litt med tanke på å skape optimisme og entusiasme foran neste sesong. Slike tap dreper nemlig litt av både optimismen og entusiasmen hos supporterne. Ipswich skal nå forsøke å slå tilbake etter det forsmedelige tapet, og på hjemmebane har de 8-10-4 denne sesongen. Ingen av de syv siste kampene på eget gress har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Rotherham – Ipswich 1-0
Ipswich – Newcastle 3-1 (Sears, McGoldrick, Huws)
Burton – Ipswich 1-2 (Selvmål, Sears)
Fulham – Ipswich 3-1 (Berra)
Ipswich – Wigan 3-0 (Sears x2, McGoldrick)

Sheffield Wednesday fikk tøff kamp mot Derby County hjemme på Hillsborough forrige helg, men klarte snu 0-1 til 2-1 og dermed sikre seg tre viktige poeng. Uglene tok dermed sin femte strake seier, og det må vel kunne sies at ingen av seirene har vært av det strålende slaget med tanke på prestasjonene. At de likevel vinner alle disse kampene, viser en styrke i troppen som er viktig å ha med seg dersom det blir play-off. Uglene ligger nå på en femteplass med 78 poeng. Ned til Leeds United på syvendeplass skiller det fem poeng, noe som betyr at Wednesday trenger to poeng på lørdag for å være sikre seg play-off. Dersom Leeds skulle tape sin kamp, vil Wednesday være sikret play-off uansett utfall her. På bortebane har uglene 8-7-7, og begge de to siste bortekampene har endt med seier.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Derby 2-1 (Fletcher, Hooper)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Pudil, Reach)
Sheff Wed – Cardiff 1-0 (Forestieri)
Sheff Wed – Newcastle 2-1 (Lees, Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 0-2 (Fletcher x2)

Vurdering: Ipswich med syv hjemmekamper på rad uten tap. Her møter de et Wednesday-lag som er i flytsonen. Jeg tror gjestene skal få kjørt seg litt mot et Ipswich-lag som skuffet sist helg. Det meste taler for uavgjort på Portman Road på lørdag.

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Cooper er suspendert, mens Liam Bridcutt er skadet hos vertene. Wes Hoolahan og Alexander Tettey mangler hos gjestene.

Hva er det som skjer, Leeds United? The Peacocks har over lengre tid sett ut som et lag som kom til å sikre seg play-off til våren, men nå ser det ut til at de kommer til å kollapse fullstendig på oppløpssiden. Fire tap, én uavgjort og én seier på de seks siste kampene lukter det ikke opprykk av. Denne dårlige formen har vippet Leeds ned fra play-off og ned til den bitre syvendeplassen. Hvittrøyene har 73 poeng, og dermed tre poeng opp til Fulham som ligger på sjetteplass på tabellen. Ettersom Fulhams målforskjell er mye bedre enn Leeds, vil alt håp om play-off være ute med tap på lørdag. Selv med seier i de to siste rundene er det langt fra sikkert at Leeds vil klare play-off, og derfor ser det ganske mørkt ut for Garry Monk & Co. På hjemmebane har de 14-3-5 denne sesongen, og bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Burton – Leeds 2-1 (Bartley)
Leeds – Wolves 0-1
Newcastle – Leeds 1-1 (Wood)
Leeds – Preston 3-0 (Roofe, Pablo, Doukara)
Brentford – Leeds 2-0

Det er ikke så enkelt å bli klok på Norwich City for tiden, og det har det strengt tatt ikke vært hele sesongen. Etter Alex Neil ble sparket fra klubben, har prestasjonene variert enda mer. De har gått fra å tapte 0-3 mot Huddersfield Town, til å knuse Reading 7-1 på Carrow Road. Etter den storseieren ble det 1-3 tap mot Fulham, men så har det bedret seg i de to siste kampene. Både Preston North End og Brighton & Hove Albion har blitt slått, og derfor er det lag med høy selvtillit som kommer på besøk til Elland Road på lørdag. Norwich har ikke noe å spille for, men vil nok være ivrige fra start her. På bortebane har de 5-5-12 denne sesongen, og de har bare vunnet én av sine syv siste på fremmed gress.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Brighton 2-0 (Selvmål x2)
Preston – Norwich 1-3 (Dorrans, Murphy, Maddison)
Norwich – Fulham 1-3 (Jerome)
Norwich – Reading 7-1 (Pritchard x2, Hoolahan x2, Oliveira, Martin, Jerome)
Huddersfield – Norwich 3-0

Vurdering: Leeds United må vinne, mens Norwich City ikke har noe å spille for annet enn en mer respektabel tabellplassering. På bortebane er Norwich svake, mens Leeds er solide på eget gress. Motivasjon og hjemmeform taler for hjemmeseier her. Derfor går jeg for det.

Tips: H (2.13 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Paul Gallagher, Tom Clarke, Greg Cunningham og Ben Pearson er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten Danny Ward.

Preston North End skulle være festbrems borte mot Newcastle United på mandag, men maktet ikke leve opp til den tøffe oppgaven. The Lilywhites tapte hele 1-4 mot Newcastle, noe som førte til at The Magpies rykket opp til Premier League. Til tross for stygge siffer, synes jeg likevel at Preston leverte en godkjent kamp på St James´ Park. De var uheldige i flere situasjoner, og fikk en spiller utvist og straffe i mot på stillingen 2-1. Prestons sesong er ferdigspilt, og alt handler om å få en god avslutning. Hjemme på Deepdale har de 11-5-6, og bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap. Totalt har Preston nå fire tap på rad, og det er en vond rekke som de må få satt en stopper for.

Prestons siste kamper:
Newcastle – Preston 4-1 (Hugill)
Preston – Norwich 1-3 (Spurr)
Huddersfield – Preston 3-2 (McGeady, Hugill)
Leeds – Preston 3-0
Preston – Bristol City 5-0 (Robinson x2, McGeady, Barkhuizen, Clarke)

Rotherham United hadde ikke vunnet en kamp siden 14. januar da de fikk besøk av Ipswich Town forrige helg. Mot Mick McCarthy & Co fikk de likevel satt en stopper for den vonde rekken med kamper på rad uten seier, etter at Tom Adeyemi scoret oppgjørets eneste mål. Den seieren har jeg ventet lenge på, ettersom Rotherham har prestert mer enn bra nok i mange kamper den siste tiden uten å ha fått betalt for det. The Millers har rykket ned for lenge siden, og har nesten 30 poeng opp til trygg plass. På bortebane har de elendige 0-1-21. Ja, du leste riktig. Rotherham har bare ett poeng på bortebane denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Ipswich 1-0 (Adeyemi)
Reading – Rotherham 2-1 (Adeyemi)
Rotherham – Birmingham 1-1 (Ward)
Wigan – Rotherham 3-2 (Ward, Forde)
Rotherham – Sheff Wed 0-2

Vurdering: Preston er favoritter, men oddsen her er håpløs. Preston mangler flere viktige spillere, har lite å spille for og har fire tap på rad. Rotherham har bare ett(!) poeng på bortebane denne sesongen, men har klart seg meget bra i deres siste bortekamper uten å ha fått betalt for det. Selvsagt er det størst sannsynlighet for at vertene vinner her, men oddsen på uavgjort frister likevel mest.

Tips: U (4.50 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jordan Cousins mangler hos vertene, mens gjesten muligens må klare seg uten Jack Hobbs.

Det er ikke mange ukene siden jeg mente at Queens Park Rangers var sikre fra alt som hadde med nedrykk å gjøre. Utrolig nok har de likevel klart å rote seg ned i bunnstriden igjen takket være elendig form den siste tiden. Forrige helg vant Brentford 3-1 over sin London-rival, og dermed er QPR oppe i seks tap på rad. De står dermed fortsatt med 50 poeng, og ned til nedrykk skiller det fem poeng. Med tap på lørdag, samt Blackburn Rovers-seier, kan den luken fort være på to poeng foran siste serierunde. Hjemme på Loftus Road har QPR 8-4-10 denne sesongen. De har tapt sine to siste på eget gress, men før det vant de fire på rad.

QPRs siste kamper:
Brentford – QPR 3-1 (Lynch)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Sylla)
Bristol City – QPR 2-1 (Sylla)
QPR – Brighton 1-2 (Smith)
Villa – QPR 1-0

Etter to skuffende 0-1 tap på rad mot henholdsvis Blackburn Rovers og Cardiff City, fikk Nottingham Forest sikret tre uvurderlige poeng hjemme mot Reading i forrige runde. De ledet 3-0 i den kampen, men slapp til Reading mot slutten. Nervene var forståelig nok på bristepunktet da Reading satte inn 2-3, men flere mål ble det ikke. Forest ligger nå på plassen like over streken med 48 poeng. Det skiller tre poeng ned til nedrykk, og de vil sikre fornyet Championship-kontrakt dersom de tar mer poeng enn Blackburn Rovers på lørdag. På bortebane har de 2-5-15 denne sesongen, og de har ikke vunnet noen av sine tolv siste på fremmed gress.

Forests siste kamper:
Forest – Reading 3-2 (Assombalonga x2, Carayol)
Cardiff – Forest 1-0
Forest – Blackburn 0-1
Forest – Huddersfield 2-0 (Lichaj, Ward)
Wolves – Forest 1-0

Vurdering: QPR i elendig form. Her trenger de ett poeng for å unngå nedrykk. Nottingham Forest sliter også, men tok en sterk seier sist. Deres dårlige borteform er ikke god å ha med seg, men jeg tror likevel de får med seg ett poeng fra denne kampen. Jeg tror nemlig dette oppgjøret ender uavgjort.

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)


 


Reading – Wigan Athletic

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene er uten Callum Harriott, mens gjestene mangler Jake Buxton.

Ett poeng er nok for Reading på lørdag. Alt de trenger for å sikre en play-off plass er ett poeng. En play-off plass som jeg aldri hadde trodd skulle være mulig å klare for Jaap Stam & Co. Faktisk hadde jeg mye mer tro på at de skulle rote seg ned i bunnstriden, enn at de skulle være med i kampen om opprykk. Derfor kan man ikke gjøre annet enn å være meget imponert av det The Royals har fått til. Forrige helg tapte de 2-3 mot Nottingham Forest, men fem av de seks foregående kampene hadde alle endt med seier. Selv med tap i denne kampen vil Reading være klar for play-off dersom Leeds United ikke vinner sin kamp. Hjemme på Madejski Stadium har de 15-5-2 denne sesongen, og de er ubeseiret på sine ni siste kamper på eget gress.

Readings siste kamper:
Forest – Reading 3-2 (Kermorgant x2)
Reading – Rotherham 2-1 (Grabban, Swift)
Aston Villa – Reading 1-3 (Mendes x2, Grabban)
Norwich – Reading 7-1 (Kermorgant)
Reading – Blackburn 3-1 (Kermorgant x2, McCleary)

På lørdag tror jeg dessverre Wigan Athletic må ta turen ned til League One. Etter 0-0 hjemme mot Cardiff City forrige helg, har de nå seks poeng opp til trygg plass. Det betyr at de både må vinne sin egen kamp på lørdag, samtidig som Blackburn Rovers ikke må vinne sin kamp og Nottingham Forest må tape sin kamp. Det blir nok litt for mye å be om for The Latics. Wigan har 5-4-13 på bortebane denne sesongen, men fem av de seks siste på fremmed gress har alle endt med tap.

Wigans siste kamper:
Wigan – Cardiff 0-0
Brighton – Wigan 2-1 (Powell)
Wigan – Barnsley 3-2 (Powell x3)
Wigan – Rotherham 3-2 (Obertan, Gilbey, Powell)
Ipswich – Wigan 3-0

Vurdering: Reading trenger ett poeng for å sikre play-off, mens Wigan Athletic må ha seier for å i det hele tatt ha mulighet til å håpe på å unngå nedrykk. Det tror jeg blir en for vanskelig oppgave for The Latics. Her tror jeg Reading utnytter Wigans desperate situasjon og kontrollerer inn tre poeng.

Tips: H (1.79 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Bristol City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Brighton & Hove Albion har feiret opprykk til Premier League en stund nå, men i de to siste rundene handler alt om å sikre seg ligatittelen foran nesa på Newcastle United. Brighton troner øverst på Championship-tabellen med sine 92 poeng, og har fire poeng ned til Newcastle. Det betyr at de vil kunne feire ligatittelen foran egne supportere på lørdag dersom de vinner mot Bristol City. Det betyr også at de allerede kan være ligamestre dersom Newcastle United taper sin kamp fredag kveld. The Seagulls tapte 0-2 borte mot Norwich City sist, men på hjemmebane er de sterke. 17-3-2 er status etter deres hjemmekamper denne sesongen, og samtlige fire siste på eget gress har endt med seier.

Brightons siste kamper:
Norwich – Brighton 2-0
Brighton – Wigan 2-1 (Murray, March)
Wolves – Brighton 0-2 (Knockaert x2)
QPR – Brighton 1-2 (Murray, Pocognoli)
Brighton – Birmingham 3-1 (Murray, Hemed, Huenemeier)

Bristol City snudde og vant hjemme mot Barnsley forrige helg, og de tre poengene ser ut til å være nok til å kunne juble for ny Championship-kontrakt. Etter seieren forrige runde har Bristol City 51 poeng, og det skiller dermed seks poeng ned til nedrykk. Ettersom målforskjellen er klart bedre enn Blackburn Rovers sin, vil det være utenkelig at rødtrøyene skal rykke ned i mai. Ett poeng på lørdag vil uansett være nok til å være trygge, og man skal ikke se bort fra at de er trygge fra nedrykk allerede før lørdagens kamp. På bortebane har The Robins 3-5-14 denne sesongen, og bare én av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Barnsley 3-2 (Flint, Abraham, Paterson)
Blackburn – Bristol City 1-1 (Abraham)
Bristol City – QPR 2-1 (Pack, Paterson)
Preston – Bristol City 5-0
Brentford – Bristol City 2-0

Vurdering: Brighton & Hove Albion kan sikre ligatittelen på lørdag, så fremt de ikke allerede har gjort det fredag kveld. Uansett har det liten betydning, ettersom jeg føler meg sikker på at hjemmelaget vinner denne kampen.

Tips: H (1.58 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply