Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Søndag:

13.00: Brentford – Blackburn Rovers (Eurosport 1)
13.00: Nottingham Forest – Ipswich Town (Eurosport Player)
13.00: Aston Villa – Brighton & Hove Albion

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Nottingham Forest – Ipswich Town (Hjemmeseier) 1.56
Norwich City – Queens Park Rangers (Hjemmeseier) 1.65
Totalodds: 2.57

 


 

Brentford – Blackburn Rovers
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner:  To ikke navngitte spillere skal ha gått glipp av trening hos Rovers denne uken, mens Corry Evans er definitivt ute. Maxime Colin og Ryan Woods er usikre hos vertene, mens Rico Henry er ute.

Det er lenge siden Brentford innså at årets sesong kom til å ende med en plassering midt mellom play-off og nedrykk. Derfor har de ikke fått muligheten til å bare plutselig skru av bryteren slik andre lag har, men istedenfor har de fokusert på å bygge opp sitt gode spill slik at de kan stå best mulig rustet foran den kommende sesongen. Det er også en av grunnene til at de fortsatt leverer knallgode prestasjoner og resultater, som da de spilte uavgjort 1-1 borte mot opprykksjagende Fulham. Brentford vil helt sikkert avslutte sesongen med stil, og det kan du på mange måter si at de allerede har gjort. Av de åtte siste kampene har de bare tapt én gang, mens fem av disse har endt med seier. Hjemme på Griffin Park har de 11-5-6, og samtlige av deres fire siste på eget gress har endt med seier. Forrige sesong avsluttet de sesongen med en fantastisk 5-1 seier borte mot Huddersfield Town, til tross for at de ikke hadde noe å spille for i det oppgjøret.

Brentfords siste kamper:
Fulham – Brentford 1-1 (Yennaris)
Brentford – QPR 3-1 (Barbet, Jota x2)
Barnsley – Brentford 1-1 (Jozefzoon)
Brentford – Derby 4-0 (Vibe x2, Jota x2)
Cardiff – Brentford 2-1 (Canos)

Blackburn Rovers tok en svært viktig 1-0 seier hjemme mot Aston Villa forrige helg. Lancashire-klubben dominerte oppgjøret fra første spark på ballen, og det var tydelig at de var mer motiverte for oppgaven enn gjestene fra Birmingham. Effektive foran mål var de derimot ikke, men scoringen til Danny Graham i andre omgang viste seg å være nok til å sikre tre poeng. Det betyr at de nå ligger på nedrykksplass med like mange poeng som Nottingham Forest over streken, samt to poeng opp til Birmingham City. Forest har ett plussmål bedre målforskjell, men ettersom skogvokterne har scoret flere mål, har de egentlig to mål å gå på i forhold til Rovers. Tony Mowbray & Co er ubeseiret på de fire siste kampene, og på bortebane har de 3-7-12 denne sesongen. De har altså bare vunnet tre bortekamper denne sesongen, hvor én av de var mot Nottingham Forest for et par uker siden. Lancashire-klubben har ikke vært nede på nivå 3 i engelsk fotball siden 1980, men uten marginene på sin side på søndag, kan det fort bli nedrykk denne helgen.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Aston Villa 1-0 (Graham)
Wolves – Blackburn 0-0
Blackburn – Bristol City 1-1 (Gallagher)
Forest – Blackburn 0-1 (Hoban)
Blackburn – Barnsley 0-2

Vurdering: Brentford har vært sterke utover våren. De har et herlig angrepsspill som kan skape problemer for hvem som helst. Det minner litt om forrige sesong hvor de også avsluttet sterkt. Jeg tror ikke det blir hvilt spillere her, og jeg tror de vil være fokuserte til dette oppgjøret. Gjestene fra Ewood Park vil helt sikkert være på hugget fra start og ha innsatsen på topp, men selv med skikkelig innsats tror jeg ikke det blir seier for gjestene her. Brentford er sterke og i god form, men jeg ser for meg et jevnt oppgjør. Uavgjort blir mitt tips på Griffin Park.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Ipswich Town
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Danny Fox, Zach Clough og Jack Hobbs er usikre hos vertene. Gjestene må klare seg uten viktige Tom Lawrence.

Ansettelsen av Mark Warburton var et trekk fra Forest-ledelsen som jeg likte godt. Endelig hadde de fått på plass en skikkelig manager, i motsetning til tidligere hvor folk som Stuart Pearce og Dougie Freedman har blitt foretrukket. Dessverre for Forest har ikke Warburton fått den umiddelbare oppturen som man gjerne håper på ved en ny ansettelse. Forest har bare vunnet to av de åtte kampene hvor de har blitt ledet av Warburton. Begge seirene har dog vært på hjemmebane og kommet mot lag som kjemper om play-off. Totalt har Forest 11-4-7 denne sesongen på eget gress, men bare to av de fem siste på hjemmebane har endt med seier. Nå ligger Forest like over streken med like mange poeng som Blackburn Rovers under streken. De har ett plussmål bedre målforskjell enn Lancashire-klubben, mens det er to poeng opp til Birmingham City. I forrige hjemmekamp vant de 3-2 over Reading, mens det ble 0-2 tap mot Queens Park Rangers sist helg.

Forests siste kamper:
QPR – Forest 2-0
Forest – Reading 3-2 (Assombalonga x2, Carayol)
Cardiff – Forest 1-0
Forest – Blackburn 0-1
Forest – Huddersfield 2-0 (Lichaj, Ward)

Ipswich Town imponerte stort da de vant 3-1 over Newcastle United for noen uker siden, men siden den gang har de tatt foten av gasspedalen. 0-1 tap mot Rotherham United og 0-1 tap mot Sheffield Wednesday er status etter de to siste kampene. Det kan virke som om blåtrøyene er i ferd med å avslutte sesongen på en veldig passende måte. Det har nemlig vært en ganske kjedelig sesong for traktorguttene, og da passer det vel greit å avslutte med noen kjedelige tap. Nå ligger Ipswich på en 16. plass med 55 poeng. I teorien kan de klarte opp til 14. plass eller falle ned til 19. plass. Uansett har de ikke noe særlig å spille for. På bortebane har de 5-6-11 denne sesongen, men bare tre av de ni siste på fremmed gress har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Sheff Wed 0-1
Rotherham – Ipswich 1-0
Ipswich – Newcastle 3-1 (Sears, McGoldrick, Huws)
Burton – Ipswich 1-2 (Selvmål, Sears)
Fulham – Ipswich 3-1 (Berra)

Vurdering: Nottingham Forest med to sterke hjemmeseire på sine tre siste hjemmekamper. Her forventer jeg at de tar seg sammen og presterer såpass bra at et vanligvis svakt bortelag som Ipswich Town ikke får med seg poeng hjem. Noen stor seier tror jeg ikke det blir, men jeg tror vertene klarer vippe denne kampen til sin fordel, og dermed sikre fornyet kontrakt i Championship.

Tips: H (1.56 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Birmingham City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Aaron Wilbraham og Gary O´Neil er ute hos vertene. Det kan bli flere endringer ettersom Lee Johnson har hintet om at flere unggutter kan få muligheten. Gjestene mangler suspenderte Paul Robinson.

Da Bristol City mistet alt som var av selvtillit og form midtveis i sesongen, trodde jeg faktisk at det skulle ende med nedrykk. Heldigvis for rødtrøyene hadde de tatt overraskende mange poeng i løpet av høstsesongen, slik at de hadde en del å gå på før de havnet i bunnstriden. Når de første havnet i bunnen, gikk det ikke lenge før de fikk fart på sakene igjen. Forrige helg tok de en sterk 1-0 seier over Brighton & Hove Albion, og sikret seg dermed fornyet kontrakt i Championship. De er nå ubeseiret på sine fem siste kamper, og fire av disse kampene har endt med seier. Hjemme på Ashton Gate har de 11-4-7, og samtlige av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Brighton – Bristol City 0-1 (Brownhill)
Bristol City – Barnsley 3-2 (Flint, Abraham, Paterson)
Blackburn – Bristol City 1-1 (Abraham)
Bristol City – QPR 2-1 (Pack, Paterson)
Preston – Bristol City 5-0

Birmingham City fikk en hjelpende hånd fra motstanderen Huddersfield Town da de møttes forrige runde. Gjestene hadde sikret seg play-off, og valgte derfor å gjøre hele ti endringer på laget til deres kamp mot Birmingham. Ting så likevel ikke så bra ut for Birmingham i starten av kampen. De misset først på straffespark, før Che Adams ble utvist midtveis i første omgang. Til tross for én mann mindre klarte de likevel score to mål og sikre tre viktige poeng. Birmingham vant oppgjøret 2-0 og har dermed to poeng ned til nedrykk før siste serierunde. Det var blåtrøyenes første seier siden slutten av februar, og deres første hjemmeseier siden 4. februar. På bortebane har Birmingham 4-9-9 denne sesongen, og bare én av de ti siste på fremmed gress har endt med seier. Blåtrøyene kan holde seg oppe med tap, forutsatt at ikke både Nottingham Forest og Blackburn Rovers vinner sine kamper.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Huddersfield 2-0 (Grounds, Gardner)
Aston Villa – Birmingham 1-0
Birmingham – Burton 0-2
Rotherham – Birmingham 1-1 (Frei)
Birmingham – Derby 1-2 (Adams)

Vurdering: Bristol City er i fantastisk form og på hjemmebane har de imponert den siste tiden. Her møter de et Birmingham-lag som ikke imponerer for tiden, men som tok en sterk seier sist. Jeg er litt usikker på hva dette Bristol City-laget kommer til å levere nå som plassen er sikret, men likevel føler jeg på meg at de vil levere en profesjonell forestilling. Jeg tror vertene vinner over et Birmingham-lag som har mer å spille for. Jeg anbefaler likevel ingen å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: H (2.50 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Aston Villa-sjef Steve Bruce stilte med et sterkt lag borte mot nedrykkstruede Blackburn Rovers forrige helg, men på banen var det lite som minnet om sterkt av det Villa viste. Birmingham-klubben ble utspilt og utkriget av hjemmelaget, og det var ingenting å si på at Villa tapte kampen 0-1. Nå gjelder det å avslutte sesongen på en fin måte, slik at supporterne kan få en god følelse foran den kommende sesongen. Villa har nå bare én seier på de fem siste kampene, og ligger på en 12. plass med 61 poeng. Hjemme på Villa Park har de 12-7-3, og de har faktisk vunnet seks av sine syv siste på eget gress.

Villas siste kamper:
Blackburn – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Birmingham 1-0 (Agbonlahor)
Fulham – Aston Villa 3-1 (Grealish)
Aston Villa – Reading 1-3 (Chester)
Burton – Aston Villa 1-1 (Hogan)

Brighton & Hove Albion inviterte til fest forrige serierunde, men dessverre var det vel egentlig bare bortelaget som var påskrudd. Bristol City reiste til sørkysten med muligheten til å sikre fornyet kontrakt i Championship, og det klarte de takket være kampens eneste mål av Josh Brownhill. Brighton hadde blitt ligamester med seier, men får nå en ny mulighet i siste serierunde. De har allerede rykket opp, og troner øverst med 92 poeng. Ned til Newcastle United på andreplass skiller det ett poeng, men Newcastles målforskjell er klart bedre enn Brightons. Det betyr at dersom Brighton taper her, vil Newcastle klatre forbi med uavgjort. På bortebane har Brighton 11-5-6 denne sesongen, og i forrige bortekamp tapte de 0-2 mot Norwich City.

Brightons siste kamper:
Brighton – Bristol City 0-1
Norwich – Brighton 2-0
Brighton – Wigan 2-1 (Murray, March)
Wolves – Brighton 0-2 (Knockaert x2)
QPR – Brighton 1-2 (Murray, Pocognoli)

Vurdering: Aston Villa var et sørgelig syn mot Blackburn Rovers sist. Spørsmålet er om de klarer reise seg igjen til denne kampen. Brighton sikrer ligatittelen med seier her. Selv om de sviktet forrige runde, tror jeg det var det lille pushet de trengte. Derfor har jeg stor tro på at gjestene kan sikre seg tre poeng på Villa Park på søndag.

Tips: B (2.13 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Barnsley
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Jamaal Lascelles er skadet, mens Matt Ritchie er suspendert hos vertene. Gjestene mangler viktige Marc Roberts, mens Adam Armstrong ikke kan spille mot egen arbeidsgiver.

Det er ikke mange ukene siden noen trodde Newcastle United skulle klare rote seg ned i play-off, men Rafa Benitez & Co hentet seg fint inn og sikret opprykk. Foran helgens runde er spørsmålet om Newcastle kan vippe Brighton & Hove Albion ned fra tabelltopp. The Magpies ligger bare ett poeng bak Brighton, og har samtidig bedre målforskjell enn måkene. Det betyr at uavgjort kan være nok til å klatre forbi, så fremt Brighton taper sin kamp. Dersom Brighton vinner borte mot Aston Villa, betyr det lite hva Newcastle finner på. De sebrastripede klemte til med en sterk 2-0 seier mot Cardiff City sist, i et oppgjør hvor Christian Atsu vartet opp med et råfrekt frispark. Newcastle har dermed to strake seire foran helgens kamp. Hjemme på St James´ Park har Newcastle 14-3-5 denne sesongen, og bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Newcastle siste kamper:
Cardiff – Newcastle 0-2 (Atsu, Hayden)
Newcastle – Preston 4-1 (Ayoze x2, Ritchie, Atsu)
Ipswich – Newcastle 3-1 (Murphy)
Newcastle – Leeds 1-1 (Lascelles)
Sheff Wed – Newcastle 2-1 (Shelvey)

Alt pekte mot uavgjort i kampen mellom Barnsley og Burton Albion forrige runde, og ikke overraskende ble det også resultatet. Barnsley har vært et forholdsvis sørgelig skue hele våren, noe som står i sterk kontrast til den høstsesongen de leverte. I høst var nemlig The Tykes kanskje den største positive overraskelsen i Championship. Rødtrøyene mistet mange viktige spillere i januar, og det spørs om ikke neste sesong kan bli ganske tøff. Barnsley har nå fire strake uten seier, mens bare én av de ti siste har endt med tre poeng. På bortebane har Barnsley 9-2-11 denne sesongen.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Burton 1-1 (Moncour)
Bristol City – Barnsley 3-2 (Moncour, Mowatt)
Barnsley – Brentford 1-1 (Watkins)
Wigan – Barnsley 3-2 (Armstrong, Kent)
Blackburn – Barnsley 0-2 (Roberts, Watkins)

Vurdering: Hjemmeseier. Enkelt og greit. Newcastle har noe å spille for, mens et formsvakt og underpresterende Barnsley ikke har det. Vanskelig å gå for annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.23 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town- Cardiff City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler nok Phillip Billing, men det er uansett ventet at David Wagner vil hvile en del spillere. Peter Whittingham kan muligens få sin siste kamp for Cardiff ettersom hans kontrakt går ut etter sesongen.

Huddersfield Town-sjef David Wagner har vært den kanskje mest omtalte mannen i engelsk fotball den siste uken. Den dyktige tyskeren valgte å gjøre ti endringer på laget da Huddersfield måtte Birmingham City, rett og slett fordi han ville hvile spillere til play-off. Til tross for at Birmingham fikk en spiller utvist tidlig i kampen, tapte The Terriers likevel 0-2. Etter kampen har Wagner måttet tåle mye tyn for hans avgjørelse, samtidig som Football League har valgt å se nærmere på saken. Huddersfield ligger nå på en femteplass med 81 poeng. De har to poeng opp til Reading på tredjeplass, men ettersom tredjeplassen må møte Fulham i neste runde, spørs det om Wagner & Co vil være så giret på å klare det. Fulham har nemlig holdt lekestue med Huddersfield i begge deres møter denne sesongen. På hjemmebane har Huddersfield 15-2-5 denne sesongen.

Huddersfields siste kamper:
Birmingham – Huddersfield 2-0
Wolves – Huddersfield 0-1 (Brown)
Huddersfield – Fulham 1-4 (Löwe)
Derby – Huddersfield 1-1 (Quaner)
Huddersfield – Preston 3-2 (Kachunga, Payne, Quaner)

Cardiff City ser ut til å ha skrudd av bryteren for denne sesongen. Etter en imponerende midtdel av sesongen, har avslutningen vært svak. Med en gang plassen var noenlunde sikret, forsvant litt av gnisten. Forrige runde tapte de 0-2 hjemme mot Newcastle United, og bare én av de fire siste har endt med seier. Waliserne ligger midt på tabellen, og på bortebane har de 5-7-10 denne sesongen. Ingen av deres seks siste på bortebane har endt med seier. .

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Newcastle 0-2
Wigan – Cardiff 0-0
Cardiff – Forest 1-0 (Gunnarsson)
Sheff Wed – Cardiff 1-0
Cardiff – Brentford 2-1 (Morrison, Whittingham)

Vurdering: Ut fra tall og statistikk taler det meste for hjemmeseier her, men jeg er ikke så sikker. Huddersfield kan komme til å stille ganske svekket, og så lurer jeg på om de har tenkt tanken på at det kan være lurt å unngå tredjeplassen. Hadde Cardiff vært i bedre form ville jeg forsøkt et spill på bortelaget her, men slik situasjonen er nå, tror jeg uavgjort er det beste tipset.

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)

 


 

Sheffield Wednesday – Fulham
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Uglene til Carlos Carvalhal har prikket inn opprykksformen i nøyaktig riktig tidspunkt. Et øyeblikk så det ut som om uglene faktisk skulle havnet utenfor play-off, men etter forrige helgs 1-0 seier over Ipswich Town, har Wednesday nå seks seire på rad. Det faktum at det likevel bare skiller syv poeng ned til syvendeplass, sier litt om hvor viktig det var for uglene at de fant formen igjen. Wednesday har nå sikret play-off, og ligger nå på en fjerdeplass med 81 poeng. De har ett poeng opp til Reading på tredjeplass, og dersom de passerer Reading på tabellen på søndag, vil de møte Fulham i play-off igjen. Hjemme på Hillsborough har Fulham 15-2-5 denne sesongen, og samtlige tre siste på eget gress har endt med seier.

Wednesdays siste kamper:
Ipswich – Sheff Wed 0-1 (Lee)
Sheff Wed – Derby 2-1 (Fletcher, Hooper)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Pudil, Reach)
Sheff Wed – Cardiff 1-0 (Forestieri)
Sheff Wed – Newcastle 2-1 (Lees, Fletcher)

Fulham ligger nå på en sjetteplass på tabellen etter 1-1 hjemme mot Brentford sist. Teknisk sett har de fortsatt en mulighet til å havne utenfor play-off, men med tanke på deres fantastiske målforskjell, skal det et lite mirakel til for at de blir passert av Leeds United på tabellen. Hvittrøyene er i fantastisk form og skiller seg ut som den største favoritten i play-offen. De er i hvert fall det laget som de andre lagene helst vil unngå å møte i semifinalen. På deres fem siste kamper har det vunnet fire ganger og spilt uavgjort én gang. På bortebane har de 11-6-5, noe som gjør de til ligaens nest beste bortelag.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Brentford 1-1 (Cairney)
Huddersfield – Fulham 1-4 (Johansen x2, Cairney, Malone)
Fulham – Aston Villa 3-1 (Sessegnon, Aluko, Kebano)
Norwich – Fulham 1-3 (Johansen, Cairney, Ayite)
Fulham – Ipswich 3-1 (Johansen, Malone, Ayite)

Vurdering: Ikke enkelt å si hvordan dette skal gå. Hvem kommer til å hvile spillere? Hvor mange i så fall? Dette her blir fullstendig bingo. Styr unna er mitt beste tips! I mangel på bedre alternativer setter jeg et kryss i midten.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Reading
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Burton Albion har sikret ny kontrakt i Championship. Med alt annet som skjer i Championship for tiden, føler jeg at denne bragden nærmest har blitt forbigått. At den lille sjarmerende klubben skulle holde seg oppe denne sesongen, hadde jeg rett og slett ikke trodd. Likevel har de klart det på imponerende vis, uten å måtte gå bort fra sin egen spillestil. Forrige runde spilte de uavgjort 1-1 borte mot Barnsley, og i den foregående kampen vant de 2-1 over Leeds United. Hjemme på eget gress har de 9-4-9 denne sesongen, men bare én av de fire siste på eget gress har endt med seier.

Burtons siste kamper:
Barnsley – Burton 1-1 (Varney)
Burton – Leeds 2-1 (Sordell, Kightly)
Birmingham – Burton 0-2 (Dyer, Akins)
Burton – Ipswich 1-2 (Akins)
Burton – Aston Villa 1-1 (Dyer)

Reading er klar for play-off. Forrige helg tok de en kontrollert 1-0 seier hjemme mot Wigan Athletic, og sendte dermed sin motstander ned til League One. Yann Kermorgant scoret nok en gang for The Royals, og han blir viktig inn mot play-off. Derfor kan det kanskje tenkes at han blir hvilt i denne kampen. Reading ligger nå på tredjeplass på tabellen, og dersom det står seg etter søndagens kamper, vil de møte Fulham i play-off. Sheffield Wednesday og Huddersfield Town følger ett poeng bak Reading på tabellen, og derfor er det helt åpent om hvem som kommer til å møte hvem i kampen om en finaleplass. Reading har vunnet seks av sine syv siste kamper, og på bortebane har de 9-2-11 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – Wigan 1-0 (Kermorgant)
Forest – Reading 3-2 (Kermorgant x2)
Reading – Rotherham 2-1 (Grabban, Swift)
Aston Villa – Reading 1-3 (Mendes x2, Grabban)
Norwich – Reading 7-1 (Kermorgant)

Vurdering: Burton har endelig sikret plassen og kan spille med senkede skuldre her. De møter et Reading-lag som nok gjerne vil gå inn i play-off med en god følelse. Vanskelig å vite hva slags lag Jaap Stam vil stille med her, men jeg tror likevel de kommer til å ta hjem seieren.

Tips: B (3.10 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Queens Park Rangers
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Steven Naismith er suspendert, mens Grant Hall er usikker hos gjestene.

Norwich City ligger på en åttendeplass med 67 poeng foran helgens runde. Det er den høyeste plasseringen de kan få denne sesongen, men de kan risikere å falle ned til tiendeplass. Uansett kan man konkludere med at de har lite å spille for her. Forrige helg rotet de bort en 3-0 ledelse på Elland Road mot Leeds United, og kampen endte til slutt 3-3. Det var likevel nok til å ødelegge opprykksdrømmen for Leeds. Til helgen kommer nok John Ruddy til å få muligheten i mål, ettersom det har blitt bekreftet at han forlater klubben etter sommeren. Hjemme på Carrow Road har Norwich 14-4-4 denne sesongen, og bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Norwichs siste kamper:
Leeds – Norwich 3-3 (Oliveira x2, Naismith)
Norwich – Brighton 2-0 (Selvmål x2)
Preston – Norwich 1-3 (Dorrans, Murphy, Maddison)
Norwich – Fulham 1-3 (Jerome)
Norwich – Reading 7-1 (Pritchard x2, Hoolahan x2, Oliveira, Martin, Jerome)

Mange Queens Park Rangers-supportere var engstelige på dette tidspunktet sist uke, men takket være en sterk 2-0 seier hjemme mot bunnrival Nottingham Forest er de nå trygge fra alt som har med nedrykk å gjøre. QPR ligger nå på en 18. plass med 53 poeng, og har fem poeng ned til feil side av streken. På bortebane har de 6-4-12 denne sesongen, men den siste tiden har de vært svake på fremmed gress. Bare ett poeng har det blitt på de seks siste kampene på fremmende jaktmarker.

QPRs siste kamper:
QPR – Forest 2-0 (Lynch, Washington)
Brentford – QPR 3-1 (Lynch)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Sylla)
Bristol City – QPR 2-1 (Sylla)
QPR – Brighton 1-2 (Smith)

Vurdering: Ingen har noe særlig å spille for. Norwich er solide på hjemmebane og vil gi publikummet sitt en god avslutning på sesongen. QPR har vært et sørgelig skue en stund, og jeg tror de avslutter sesongen med en nedtur. Dette blir hjemmeseier.

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Derby County
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Darren Bent, Will Hughes og Marcus Olsson er usikre hos gjestene, mens Danny Ward kan bli klar hos vertene.

Rotherham United har sett brukbare ut denne våren, til tross for at resultatene har vært elendige. Det høres kanskje litt merkelig ut, men det skyldes rett og slett lav kvalitet på de spillerne de har til rådighet. Ofte er de motiverte og spiller bra, men det ender som regel med null poeng. Nå når de derimot møter lag som heller ikke har noe å spille for, ser det ut som om de faktisk klarer stå løpet ut. På de to siste kampene har de slått Ipswich Town hjemme, mens de klarte et sterkt poeng borte mot Preston North End. Tabelljumboen ønsker nok å forlate Championship med hevet hode. Hjemme på New York Stadium har de tatt 20 av 22 poeng. Det ble nemlig bare to poeng for The Millers på fremmed gress denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Preston – Rotherham 1-1 (Smallwood)
Rotherham – Ipswich 1-0 (Adeyemi)
Reading – Rotherham 2-1 (Adeyemi)
Rotherham – Birmingham 1-1 (Ward)
Wigan – Rotherham 3-2 (Ward, Forde)

Derby County tok en kontrollert og sterk 3-1 seier hjemme mot Wolverhampton Wanderers forrige helg. Det var en viktig seier ettersom de tre siste kampene hadde endt uten poeng, og det ikke ville vært bra å avslutte sesongen med en rekke med kamper på rad uten seier. The Rams ser frem til neste sesong hvor de først skal få kjørt seg med en sommer med Gary Rowett på treningsfeltet. Derby ligger nå på en niendeplass, og kan enten klatre opp én plass, eller falle ned én plass i løpet av helgens sesongavslutning. På bortebane har de bare vunnet én av sine åtte siste kamper, mens seks av de har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Derby – Wolves 3-1 (Bryson, Johnson, Nugent)
Sheff Wed – Derby 2-1 (Bent)
Derby – Huddersfield 1-1 (Butterfield)
Brentford – Derby 4-0
Birmingham – Derby 1-2 (Ince, Selvmål)

Vurdering: Rotherham med to gode kamper på rad, mens de her skal møte et tøft Derby County-lag. Vanskelig å si hvordan lagene kommer til å angripe denne kampen. Jeg tror det kan bli ganske jevnt, og ettersom Derby har blitt gjort til for store favoritter her, synes jeg ikke borteseier frister. Jeg prøver uavgjort til god odds.

Tips: U (3.75 @ Nordicbet)


 


Wigan Athletic – Leeds United

Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Jake Buxton, Shaun Macdonald, Will Grigg og mange flere mangler hos vertene. Hos gjestene er Pontus Jansson og Liam Bridcutt ute.

0-1 tap borte mot Reading forrige helg betydde at The Latics nok en gang måtte ta turen ned til League One. De rykket opp fra nivå 3 i fjor, og jeg hadde trodd at de ville bite godt i fra seg denne sesongen. Dessverre for Wigan ble det ikke slik, og nå har det altså blitt nedrykk. Det har vært flere managerskifter gjennom sesongen, og jeg savner en klar plan fra ledelsen. Bare to av de ni siste kampene har endt med seier, mens de på hjemmebane har 5-7-10 denne sesongen. Wigan havner på 23. plass uansett, og har derfor absolutt ingenting å spille for her.

Wigans siste kamper:
Reading – Wigan 1-0
Wigan – Cardiff 0-0
Brighton – Wigan 2-1 (Powell)
Wigan – Barnsley 3-2 (Powell x3)
Wigan – Rotherham 3-2 (Obertan, Gilbey, Powell)

For noen uker siden lå Leeds United så bra plassert på tabellen, at til og med lokalmedia nærmest hadde innkassert en play-off plass. Det virket utenkelig at de skulle klare falle utenfor play-off, men det har de altså klart. Forrige helg lå de under 0-3 hjemme mot Norwich City, men hentet det inn igjen på imponerende vis. Dessverre for Leeds ble det bare ett poeng fra den kampen, noe som betyr at de på mange måter er sjanseløse med tanke på sjetteplassen. Leeds ligger tre poeng bak Fulham som innehar den siste play-off plassen, men ettersom Fulham har 13 plussmål bedre målforskjell, er lite Leeds kan gjøre. På bortebane har de 8-4-10 denne sesongen, men ingen av de fem siste på fremmed gress har endt med seier. På de syv siste kampene totalt har det bare blitt én seier, og enkelte journalister spekulerer i om manager Garry Monks kanskje ikke har en fremtid i klubben.

Leeds siste kamper:
Leeds – Norwich 3-3 (Hernandez, Wood, Bartley)
Burton – Leeds 2-1 (Bartley)
Leeds – Wolves 0-1
Newcastle – Leeds 1-1 (Wood)
Leeds – Preston 3-0 (Roofe, Pablo, Doukara)

Vurdering: Wigan Athletic er nede og har ingenting å spille for. Leeds United vil nok avslutte med stil, og har på én måte noe å spille for. Jeg har stor tro på at gjestene tar tre poeng her.

Tips: B (2.36 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For en jo-jo Wolverhampton Wanderers har vært denne våren. Med Paul Lambert på plass og permanent overgang for Helder Costa, var det lyse tider for Wolves-fansen. På banen kom resultatene slik de skulle, og på et tidspunkt lanserte jeg Wolves som en potensiell opprykkskandidat til neste sesong. Deretter kom den vonde nedturen som nesten dro ulvene helt ned i bunnstriden, men dessverre for Lambert & Co stoppet den gode formen opp. De siste rundene har ulvene vært et sørgelig syn, noe som delvis også skyldes at Costa har vært ute. Ulvene ligger nå på en 15. plass med 55 poeng. Hjemme på Molineux har de 7-4-11, og det er faktisk tredje dårligst i hele Championship.

Wolves siste kamper:
Derby – Wolves 3-1 (Marshall)
Wolves – Huddersfield 0-1
Wolves – Blackburn 0-0
Leeds – Wolves 0-1 (Dicko)
Wolves – Brighton 0-2

Preston North End var ferdig med sesongen for noen uker siden. Slik har det i hvert fall sett ut den stund nå. Forrige runde klarte de bare uavgjort hjemme mot det elendige bortelaget Rotherham United. I de foregående kampene slapp de inn minst tre mål hver gang. På de fem siste kampene har de bare tatt ett poeng. Dette har ført The Lilywhites ned til en 11. plass på tabellen. På bortebane har de 5-8-9 denne sesongen, og de har ikke vunnet noen av sine ti siste på fremmed gress.

Prestons siste kamper:
Preston – Rotherham 1-1 (May)
Newcastle – Preston 4-1 (Hugill)
Preston – Norwich 1-3 (Spurr)
Huddersfield – Preston 3-2 (McGeady, Hugill)
Leeds – Preston 3-0

Vurdering: Det er lite med denne kampen som minner om fyrverkeri på papiret. Kanskje får vi oss likevel en overraskelse? Sannsynligvis gjør vi ikke det, og det vil ikke overraske meg om dette ebber ut med et kjedelig uavgjortresultat.

Tips: U (3.45 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply