Skrevet av: Eirik Aase

 

Fulham – Reading
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner:  Michael Madl og Ragnar Sigurdsson mangler hos vertene. Gjestene håper at Paul McShane og Garath McCleary blir klar.

Etter en lang og interessant sesong har vi altså kommet til det som er selve rosinen i pølsa i Championship, nemlig play-off. Fulham har imponert stort med sin meget underholdene fotball, samtidig som de har scoret mål på bestilling både på Craven Cottage og på fremmed gress. Faktisk var det ingen lag i Championship som scoret mer mål enn det Fulham gjorde denne sesongen. Forsvarsspillet har derimot vært tidvis vaklende, og det førte til at hvittrøyene lenge lå utenfor play-off. Mot slutten av sesongen fungerte de bakre rekker bedre, samtidig som angrepsspillet fortsatt var imponerende. Det førte til at Fulham til slutt klatret opp på sjetteplass og sikret seg play-off.

I forkant av de to semifinalene er det Fulham som har blitt trukket frem som en liten favoritt til å rykke opp til Premier League. Dette skyldes både deres flotte form, men også den herlige måten de spiller fotball på. De har en egen evne til å male hvilket som helst lag i senk med sin hurtige og ballbesittende fotball. Hjemme på Craven Cottage har de 10-8-5, og det er litt skuffende for et lag med opprykksambisjoner. Dog har bare én av deres ti siste på eget gress endt med tap. Da disse to lagene møttes i desember på Craven Cottage, vant Fulham hele 5-0 over Reading. I det oppgjøret fikk Reading en spiller utvist på stillingen 2-0.

Fulhams siste kamper:
Sheff Wed – Fulham 1-2 (Kebano x2)
Fulham – Brentford 1-1 (Cairney)
Huddersfield – Fulham 1-4 (Johansen x2, Cairney, Malone)
Fulham – Aston Villa 3-1 (Sessegnon, Aluko, Kebano)
Norwich – Fulham 1-3 (Johansen, Cairney, Ayite)

At Reading har stukket av med en av play-off plassene i Championship, er for meg det mest overraskende som har skjedd denne sesongen. Reading så ikke særlig sterke ut på papiret før sesongen, og jeg var veldig skeptisk til Jaap Stam som skulle komme inn og oppnå suksess med ballbesittende fotball. Det har han derimot fått til på fantastisk vis, og til slutt ble det en tredjeplass for The Royals med bare åtte poeng opp til direkte opprykk. Spillet har ikke vært særlig underholdene synes jeg, men effektivitet har vært nøkkelordet for Reading denne sesongen. De har ikke vært i nærheten av å skape like mange sjanser per kamp som de andre lagene i toppen, men likevel har de altså scoret nok mål til å ende på tredjeplass.

Man kan trygt si at Reading har hatt litt flyt, noe deres målforskjell på 68-64 sier litt om. Flaks er det derimot ikke, men heller det faktum at spillerne har en enorm tro på det Jaap Stam forsøker å få til på Madejski Stadium. Man kommer fryktelig langt med innsats og disiplin, og det har Reading vært et bra eksempel på denne sesongen. De avsluttet sesongen med å vinne syv av sine ni siste kamper, men på bortebane har de bare vunnet tre av sine ni siste kamper. Til tross for at Reading havnet på tredjeplass, har de fått en slags underdog-rolle i forkant av play-offen. Det tror jeg kommer til å passe Jaap Stam & Co bra.

Readings siste kamper:
Burton – Reading 2-4 (Mendes, Obita, Kermorgant, Grabban)
Reading – Wigan 1-0 (Kermorgant)
Forest – Reading 3-2 (Kermorgant x2)
Reading – Rotherham 2-1 (Grabban, Swift)
Aston Villa – Reading 1-3 (Mendes x2, Grabban)

Vurdering: Fulham med en fantastisk 5-0 seier over Reading i desember, og den kommer nok til å gi vertene selvtillit foran denne kampen. Fulham avsluttet sesongen med stil, mens Reading også har klart seg bra i det siste. Fulham er favoritter her i mine øyne, men dette oppgjøret ser jeg på som mye jevnere enn det oddsen tilsier. Man må heller ikke glemme at Reading vant over Fulham på Madejski Stadium tidligere i vår. Jeg tror vertene vinner her, men oddsen på uavgjort frister mye mer enn hva som blir tilbudt på hjemmeseier. Derfor markerer jeg for et kryss i midten.

Tips: U (4.05 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply