Skrevet av: Eirik Aase

 

Huddersfield Town – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner:  Danny Ward er suspendert hos vertene, mens Elias Kachunga skal være klar igjen. Hos gjestene er Gary Hooper usikker.

Det har haglet rundt David Wagner de siste ukene etter at han valgte å hvile ti spillere i bortekampen mot Birmingham City i nest siste serierunde. Den kampen tapte de 0-2 til tross for at de nesten hele kampen var én mann mer på banen. I siste serierunde var det et sterkere Huddersfield-lag som startet kampen, men det hjalp lite. The Terriers tapte 0-3 hjemme mot Cardiff City, og går dermed inn i play-off uten det som man på godt norsk kaller for “momentum”. Bare én av de fem siste har endt med seier, og The Terriers endte med negativ målforskjell.

Den dårlige sesongavslutningen har dermed lagt en liten skygge over det som har vært en fantastisk sesong av Wagner & Co. Huddersfield har sett godt trente ut, og ofte har de avgjort mot slutten av kampene. De presser høyt og aggressivt, og er flinke til å holde ballen i laget. Jeg fryder meg når jeg ser Huddersfield i aksjon, ettersom de spiller en fotball som er lett å like. Selv om de i mange kamper har dominert mot motstanderen, vinner de som regel likevel bare med knappest mulig margin. Bare en håndfull av deres 25 seire har vært med mer enn ett mål. Hjemme på John Smiths Stadium har de 15-2-6 denne sesongen, men begge deres to siste kamper på eget gress har endt med stortap.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Cardiff 0-3
Birmingham – Huddersfield 2-0
Wolves – Huddersfield 0-1 (Brown)
Huddersfield – Fulham 1-4 (Löwe)
Derby – Huddersfield 1-1 (Quaner)

Sheffield Wednesday var på Wembley i fjor. De fikk oppleve hvor forferdelig play-off kan være, samtidig som de har klart å slå tilbake igjen på første forsøk. Det er nok av eksempler på lag som kollapser etter å ha tapt en play-off finale. Nå er uglene tilbake i play-off, og der skal de møte Yorkshire-rival Huddersfield Town. Med en angrepsrekke bestående av spillere som Jordan Rhodes, Sam Winnall, Fernando Forestieri, Gary Hooper og Steven Fletcher bør det ikke være vanskelig å finne nettmaskene. Likevel har de ikke alltid sett like imponerende ut fremover på banen. Etter årsskiftet var prestasjonene såpass svake en periode at jeg fryktet at uglene faktisk skulle rote bort play-off utover våren. Heldigvis for uglene avsluttet de sesongen på fantastisk vis med seks seire på de syv siste. Dermed ble det til slutt en fjerdeplass på tabellen.

Uglene har vunnet begge kampene mot The Terriers denne sesongen. I høst ble det 1-0 til uglene på John Smith´s Stadium etter scoring av Fernando Forestieri, før de i januar vant 2-0 hjemme på Hillsborough. På bortebane har Wednesday 9-7-7 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens fjerde beste bortelag. Samtlige av uglenes tre siste bortekamper har endt med seier.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Fulham 1-2 (Winnall)
Ipswich – Sheff Wed 0-1 (Lee)
Sheff Wed – Derby 2-1 (Fletcher, Hooper)
QPR – Sheff Wed 1-2 (Pudil, Reach)
Sheff Wed – Cardiff 1-0 (Forestieri)

Vurdering: Huddersfield går inn i play-offen med svak form, mens uglene har hatt sin beste form for sesongen i sesonginnspurten. Det store spørsmålet er om det kommer til å få en innvirkning i søndagens lokaloppgjør. Disse kampene lever sitt helt eget liv, og er derfor vanskelig å vurdere på forhånd. Jeg tror det blir en jevn batalje, og med tanke på lagenes form og innbyrdes møter, ender jeg opp med å markere for borteseier her.

Tips: B (3.05 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply