Skrevet av: Eirik Aase

 

Reading – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Paul McShane er suspendert hos vertene, mens Jordan Obita er usikker. Gjestene mangler Ragnar Sigurdsson og Michael Madl.

Reading kom til Craven Cottage som klare underdogs foran møtet med Fulham på lørdag. Til tross for det, klarte de likevel få med seg et meget bra resultat hjem til Berkshire. Jordan Obitas herlige 1-0 scoring skapte en enorm stemning i borteseksjonen, før Tom Cairney utlignet for Fulham ti minutter senere. Mot slutten av kampen ble Paul McShane utvist for The Royals, men med ti mann på banen klarte de stå imot tøff motstand fra Fulham. Kampen endte til slutt uavgjort 1-1, og det betyr at Reading har et godt utgangspunkt foran tirsdagens kamp.

Bortemålsregelen gjelder ikke i play-off, men Reading håper nok at de skal sikre seg avansement uten hjelp av ekstra omganger. Med tanke på deres meget gode hjemmestatistikk denne sesongen bør de ha god mulighet til å klare det. Bare Brighton & Hove Albion var bedre enn Reading på hjemmebane denne sesongen. Reading hadde 16-5-2 på eget gress, og ingen av deres ti siste hjemmekamper har endt med nederlag. Da de møtte Fulham tidligere denne sesongen vant Reading 1-0.

Readings siste kamper:
Fulham – Reading 1-1 (Obita)
Burton – Reading 2-4 (Mendes, Obita, Kermorgant, Grabban)
Reading – Wigan 1-0 (Kermorgant)
Forest – Reading 3-2 (Kermorgant x2)
Reading – Rotherham 2-1 (Grabban, Swift)

Da Fulham møtte Reading på Madejski Stadium tidligere denne sesongen ble oppgjøret utsatt på grunn av tåke. Når kampen deretter ble spilt var det Reading som var sterkest og dro i land tre viktige poeng. Med tanke på Readings hjemmestatistikk er det derfor forståelig om Fulham-fansen er bekymret foran tirsdagens semifinale. Det som derimot taler for Fulham foran denne kampen, er London-klubbens gode bortestatistikk. Bare Newcastle United var bedre på fremmed gress enn Fulham, og hvittrøyene hadde totalt 12-6-5 på bortebane denne sesongen. Bare én av de åtte siste på bortebane har endt med tap.

På lørdag ble det et skuffende uavgjortresultat for et Fulham-lag som var store favoritter før kampen. Jeg var litt overrasket over hvor mye de slet med å spille seg gjennom Reading-forsvaret, spesielt siden Fulhams angrepsstil egentlig burde passe bra mot The Royals. Det var sjeldent man fikk se Fulham komme seg rundt på sidene for og deretter legge inn fra dødlinjen. Dette har de vært veldig gode på denne sesongen, og når de først klarte det mot Reading, ble det nesten scoring. Det blir interessant å se om de kan prøve mer på det i denne kampen, eller om de nok en gang skal forsøke å tre seg gjennom en meget solid forsvarsmur.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Reading 1-1 (Cairney)
Sheff Wed – Fulham 1-2 (Kebano x2)
Fulham – Brentford 1-1 (Cairney)
Huddersfield – Fulham 1-4 (Johansen x2, Cairney, Malone)
Fulham – Aston Villa 3-1 (Sessegnon, Aluko, Kebano)

Vurdering: Reading slet med å skape noe mot Fulham, og jeg tror de skal slite med det samme på tirsdag også. Jeg tror derimot de kan levere en ny god kamp, samtidig som Fulham skal få slite med å finne veien gjennom Reading-forsvaret. Jeg blir ikke overrasket om vi får et ganske likt kampbilde som på lørdag, bare at man vil få se mer fra Reading fremover på banen. Dette lukter det uavgjort og ekstraomganger av.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply