Skrevet av: Eirik Aase

 

Bristol City – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter at målene har kommet på løpende bånd i de første kampene denne sesongen, stoppet det plutselig helt opp da Bristol City fikk besøk av Millwall forrige runde. Kampen mot Neil Harris løver endte uavgjort 0-0, men en flott prestasjon nå i midtuken gjorde opp for den litt skuffende kampen mot Millwall. Rødtrøyene til Lee Johnson klemte nemlig til med en flott 3-2 seier borte mot Premier League-klubben Watford, og sikret seg dermed en plass i ligacupens tredje runde. The Robins ligger nå på en 11. plass med 1-2-1 på de fire første kampene. Hjemme på Ashton Gate har de slått Barnsley og spilt uavgjort mot Millwall.

Bristol Citys siste kamper:
Watford – Bristol City 2-3 (Reid, Eliasson, Hinds)
Bristol City – Millwall 0-0
Brentford – Bristol City 2-2 (Brownhill, Reid)
Birmingham – Bristol City 2-1 (Reid)
Bristol City – Plymouth 5-0 (Hegeler, Baker, Smith, Hinds, Paterson)

Aston Villa fikk en fryktelig tøff start på sesongen. Uavgjort mot Hull City i sesongåpningen ble til tap mot henholdsvis Cardiff City og Reading i de to neste rundene. Med bare ett poeng etter tre runder lå Villa på nedrykksplass, og derfor hadde manager Steve Bruce allerede fått kjenne på presset før kampen mot Norwich City forrige helg. Med tap i det oppgjøret kunne det blitt virkelig hett for Villa-sjefen, men de endte opp med å vinne hele 4-2 mot The Canaries. Connor Hourihane ble den store helten da han scoret tre mål. I midtuken fortsatte oppturen for Villa med en imponerende 4-1 seier hjemme mot Wigan Athletic. Scott Hogan puttet to ganger i det oppgjøret, og det blir viktig for Villa å få han i gang nå. Villa har nå 1-1-1 på fire kamper, og på bortebane har de tapt mot Cardiff City og Reading.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Wigan 4-1 (Hogan x2, Adomah, Bjarnason)
Aston Villa – Norwich 4-2 (Hourihane, Green)
Reading – Aston Villa 2-1 (Hourihane)
Cardiff – Aston Villa 3-0
Colchester – Aston Villa 1-2 (Selvmål, Hogan)

Vurdering: Bristol City med en brukbar start på sesongen, selv om det lugger litt bakover på banen. Kampprogrammet til vertene har dog vært av det overkommelige slaget, og nå begynner det å bli tøffere. Her møter de et Villa-lag som har fått tilbake selvtilliten etter to store seire. Dette oppgjøret blir litt bingo, men basert på de to siste kampene tror jeg gjestene kan finne på noe her. De bør i hvert fall ha gode muligheter til å finne nettmaskene, og jeg velger å plassere et svakt tips til Aston Villa i dette oppgjøret.

Tips: B (3.05 @ Nordicbet)


 

Hull City – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

I sommer var Hull-fansen frustrerte og oppgitte. Flere nøkkelspillere forlot klubben, uten at det virket som om man hadde noen klar plan for å få hentet inn nye spillere. Dette holdt på en stund, og nå ser ikke Hull-laget særlig sterkt ut sammenlignet med det de hadde for noen måneder siden. For litt siden fortalte Hull-sjef Leonid Slutsky at butikken var stengt, og at de ikke skulle selge flere viktige spillere. Fansen var fornøyde, men så kom nyheten denne uken om at dyktige Sam Clucas hadde blitt solgt til Swansea. Legger man til skaden til Abel Hernandez og det elendige eierskapet, forstår man at det ikke kan være enkelt å være Hull-fan for tiden. I midtuken røk de 0-2 mot Doncaster Rovers i ligacupen, i et oppgjør hvor man rasket med seg det som kunne krype og gå av reserver og juniorer i klubben. I ligaen har de 1-1-2, etter at deres to siste kamper begge har endt med tap. I forrige serierunde tapte man 1-2 borte mot Queens Park Rangers. På eget gress har Hull vunnet mot Burton Albion og tapt mot Wolverhampton Wanderers.

Hulls siste kamper:
Doncaster – Hull 2-0
QPR – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Wolves 2-3 (Dawson, Meyler)
Hull – Burton 4-1 (Hernandez x3, Grosicki)
Aston Villa – Hull 1-1 (Bowen)

Bolton-sjef Phil Parkinson kan ikke være særlig fornøyd med måten The Trotters har åpnet på i Championship denne sesongen. Etter fire serierunder står hvittrøyene fortsatt uten seier. De har spilt uavgjort mot Millwall og Birmingham City på bortebane, men hjemme på Macron Stadium har de tapt mot Derby County og Leeds United. Noe av det viktigste for Bolton denne sesongen er å gjøre sin egen hjemmebane til et fort, men foreløpig ser de ikke ut til å være i stand til å klare det. I ligacupen fikk de seg derimot en opptur i midtuken da divisjonskollega Sheffield Wednesday ble slått på nettopp Macron Stadium. Nå blir det interessant å se hva de kan få til på fremmed gress. De har sett gode ut defensivt i sine bortekamper så langt, men fremover på banen skjer det fryktelig lite.

Boltons siste kamper:
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Armstrong, Karacan, Dervite)
Bolton – Derby 1-2 (Madine)
Birmingham – Bolton 0-0
Millwall – Bolton 1-1 (Morais)
Crewe – Bolton 1-2 (Osede, Armstrong)

Vurdering: Hull City sliter med skader og salg. Derfor har de et svekket lag til fredagens kamp mot Bolton Wanderers. Gjestene ser ikke sterke ut, men har klart seg greit defensivt på bortebane. Hull er favoritt her, men jeg tror de kan få problemer mot et bra defensivt organisert bortelag. Her lukter det uavgjort.

Tips: U (3.65 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply