Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Derby County – Hull City (Viasport 3/Viaplay)

Lørdag:

16.00: Bolton Wanderers – Middlesbrough (Viasport 2/Viaplay)
18.30: Sheffield Wednesday – Nottingham Forest (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Preston North End – Barnsley (Hjemmeseier) 1.63
Leeds United – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.56
Totalodds: 2.54

Rundens langskudd:
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Norwich City – Birmingham City (Borteseier) 4.50
Queens Park Rangers – Ipswich Town (Uavgjort) 3.65
Totalodds: 16.43


 

FREDAG:

Derby County – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tom Lawrence ligger an til å få sin første kamp fra start for vertene, mens gjestene mangler Fraizer Campbell og Abel Hernandez. Markus Henriksen ser ut til å bli klar for gjestene.

Derby County tok turen til Bramall Lane i siste kamp før landslagspausen, men det ble ingen god opplevelse. Gary Rowett & Co gikk på et tungt 1-3 tap mot det nyopprykkede laget. Det er fortsatt en del rusk i maskineriet til hvittrøyene, men i oppgjøret mot Sheffield-klubben kan man ikke si at The Rams hadde marginene på sin side. De skapte faktisk en del, men var ikke effektive foran mål. Derby ligger nå midt på tabellen med 2-1-2, og i skrivende stund er det vanskelig å si noe om hvor sterke/svake Derby er akkurat nå. Jeg forventer fortsatt at de skal være med i kampen om play-off senere i sesongen, men jeg er spent på å se hvordan de vil takle tapene av flere nøkkelspillere. Senest på Deadline Day mistet de Craig Bryson og Jacob Butterfield. Hjemme på Pride Park har de vunnet mot Preston North End og tapt mot Wolverhampton Wanderers denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Sheff Utd – Derby 3-1 (Bryson)
Grimsby – Derby 0-1 (Vydra)
Bolton – Derby 1-2 (Nugent x2)
Derby – Preston 1-0 (Vydra)
Derby – Wolves 0-2

Hull City har like mange poeng som Derby County etter fem serierunder, men deres sesongstart har vært preget av litt mer action enn det Derby-fansen har fått oppleve. I begge de to kampene de har vunnet i høst har de scoret fire mål, og begge disse kampene har vært på hjemmebane. Abel Hernandez imponerte tidlig med tre mål hjemme mot Burton Albion, men ble deretter skadd og er ute i lang tid. Uten han klarte likevel Hull banke inn fire nye mål da Bolton Wanderers var på besøk i forrige serierunde. Blant målscorerne var Adama Diomande, og han hadde en skikkelig bra kamp mot The Trotters. Dersom Leonid Slutskys mannskap skal være med i toppen av tabellen, er de nødt til å gjøre noe med sine prestasjoner på bortebane. Så langt denne sesongen har de spilt uavgjort mot Aston Villa og tapt mot Queens Park Rangers på fremmed gress.

Hulls siste kamper:
Hull – Bolton 4-0 (Diomande, Grosicki, Bowen x2)
Doncaster – Hull 2-0
QPR – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Wolves 2-3 (Dawson, Meyler)
Hull – Burton 4-1 (Hernandez x3, Grosicki)

Vurdering: Ingen overbevisende start av noen av disse to lagene. Jeg holder Derby County som sterkest i skrivende stund, men er usikker på hvor gode de faktisk er akkurat nå. Hull har vist mye bra så langt fremover på banen, men har litt å jobbe med defensivt. Jeg tror vertene vinner dette knepent, men ville ikke satt penger på det.

Tips: H (1.98 @ Nordicbet)


 

LØRDAG:

Aston Villa – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jonathan Kodjia og Jack Grealish er ute hos vertene. Sergi Canos ser ut til å få sin første start for sesongen for gjestene.

For noen uker siden var Steve Bruce virkelig ute på en kjøretur. Han hadde fått en håpløs start på sesongen med sitt Aston Villa-lag, og foran oppgjøret mot Norwich City virket det som om han kunne vært nær en sparking dersom de ikke hadde vunnet. Heldigvis for Bruce vant Villa det oppgjøret 4-2, før de noen dager senere imponerte med en ny storseier i ligacupen. Forrige runde spilte Villa uavgjort 1-1 borte mot Bristol City, men selv med tre på rappen uten tap er det alt for tidlig å friskmelde dette Villa-laget. I sesongstarten har de vist alt for mange svake prestasjoner slik som i vår, og det gjør at fansen forståelig nok er bekymret. Foran lørdagens kamp ligger de på en 18. plass med fem poeng. De har bare vunnet én av sine fem første kamper, og det er selvsagt alt for dårlig. Før sesongstart var nemlig Villa bookmakernes favoritt til å lede Championship ved Deadline Day. Nå har man fått inn Robert Snodgrass, og kanskje kan han være det som setter fart på sesongen for dette ambisiøse Villa-laget. Hjemme på Villa Park har de 1-1-0 denne sesongen. De har slått Norwich City og spilt uavgjort mot Hull City.

Aston Villas siste kamper:
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Onomah)
Aston Villa – Wigan 4-1 (Hogan x2, Adomah, Bjarnason)
Aston Villa – Norwich 4-2 (Hourihane, Green)
Reading – Aston Villa 2-1 (Hourihane)
Cardiff – Aston Villa 3-0

Det har blitt spilt fem serierunder, men fortsatt har ikke Brentford vunnet en ligakamp denne sesongen. Det er smått utrolig med tanke på deres prestasjoner i de fem første rundene. Det er ingen lag i Championship som har hatt flere avslutninger så langt denne sesongen, samtidig som det knapt er noen som har sluppet til færre avslutninger enn The Bees. Denne kombinasjonen burde betydd at Brentford skulle vært i toppen av tabellen. Marginene har med andre ord ikke vært på Dean Smith & Co side denne sesongstarten. I siste runde før landslagspausen spilte de uavgjort 0-0 borte mot Brentford, mens de noen dager i forveien knuste QPR på bortebane i ligacupen. På bortebane har Brentford tapt begge sine kamper i høst. Først mot Sheffield United og deretter Ipswich Town. Forrige sesong spilte Brentford uavgjort borte mot Villa, mens de valset over dem hjemme på Griffin Park. Hadde det ikke vært for at Brentford solgte viktige spillere som Jota, Maxim Colin og Harlee Dean på Deadline Day, hadde jeg følt meg trygg på at de snart ville begynt å vinne fotballkamper igjen. Nå er jeg mer spent på hva som kommer til å skje.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Wolves 0-0
QPR – Brentford 1-4 (Egan, Maupay, Clarke, Selvmål)
Ipswich – Brentford 2-0
Brentford – Bristol City 2-2 (Watkins, Maupay)
Brentford – Nottingham Forest 3-4 (Maupay, Egan, Bjelland)

Vurdering: Steve Bruce har sannsynligvis mareritt enda etter at hans Aston Villa ble nedsablet på Griffin Park tidligere i år. Brentford  har vært både uheldige og udyktige i starten, mens Aston Villa ikke har sett imponerende ut. Vertene har blitt gjort til favoritter her av bookmakerne, men jeg tror gjestene vil gi tøff motstand her. Jeg ender opp med et kryss i midten.

Tips: U (3.60 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter fem serierunder ser det ikke pent ut for Bolton Wanderers. De har blitt plassert på bunnen i de fleste tabelltips, og håpet til Bolton-fansen var at de skulle ta med seg den gode formen fra League One inn i den nye sesongen. Det har de foreløpig ikke klart. Med 0-2-3 på de fem første kampene er de ett av bare to lag som ikke har vunnet enda. I forrige serierunde ble de valset over av Hull City, og spillemessig har de ikke vært imponerende. Hjemme på Macron Stadium har de tapt begge sine ligakamper denne sesongen. Først 2-3 hjemme mot Leeds United, før det ble 1-2 hjemme mot Derby County. De har dog fått en opptur da Sheffield Wednesday ble slått på eget gress i ligacupen. Bolton-sjef Phil Parkinson må få fart på sakene dersom dette skal bli en god sesong for hvittrøyene.

Boltons siste kamper:
Hull – Bolton 4-0
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Armstrong, Karacan, Dervite)
Bolton – Derby 1-2 (Madine)
Birmingham – Bolton 0-0
Millwall – Bolton 1-1 (Morais)

Jeg har ikke latt meg begeistre av Middlesbrough nå i sesongstarten. Etter fem serierunder ligger de likevel såpass høyt oppe som en niendeplass, og det må kunne sies å være greit med tanke på hvor mye bedre dette Boro-laget faktisk kan og bør være. Rødtrøyene tok landslagspause med en skuffende 0-0 kamp hjemme mot Preston North End, mens de i den foregående ligakampen tapte 1-2 borte mot Nottingham Forest. Det store problemet for Boro er at de skaper for lite fremover på banen, noe som må sies å være ganske skuffende med tanke på hvor mye penger de brukte på offensive spillere i sommer. Bakover fungerer ting derimot meget bra synes jeg. Det blir interessant å se om Garry Monk har klart å få gjort noe med angrepsspillet i landslagspausen, selv om jeg tror det vil ta enda lengre tid før ting vil fungere som det skal. På bortebane har Boro tapt begge sine kamper i høst. De har spilt mot Wolverhampton Wanderers og Nottingham Forest.

Boros siste kamper:
Boro – Preston 0-0
Boro – Scunthorpe 3-0 (Fabio, Baker, Fletcher)
Forest – Boro 2-1 (Gibson)
Boro – Burton 2-0 (Assombalonga x2)
Boro – Sheff Utd 1-0 (Gestede)

Vurdering: Bolton svake hjemme, mens Boro har vært svake borte. Gjestene slipper til lite, mens vertene skaper lite. Jeg tror vertene skal få store problemer med å finne nettmaskene her. Jeg tror gjestene stikker av med en knepen seier. Skal vi si 0-1?

Tips: B (1.97 @ Nordicbet)


 

Fulham – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lucas Piazon, Tom Cairney, Sheyi Ojo og Rui Fonte er ute hos vertene. I tillegg er Rafa Soares og Neeskens Kebano usikre. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Rundens mest interessante kamp finner sted på vakre Craven Cottage. Opprykksfavoritten Fulham har ikke hatt de resultatene man hadde trodd de skulle få i starten, men fikk seg endelig en opptur like før landslagspausen. De møtte da et ubeseiret Ipswich Town-lag på Portman Road, men vant likevel imponerende 2-0. Det var Fulhams første seier for sesongen, i tillegg til at de har røket ut i ligacupen. Basert på spill og sjanser hadde de muligens fortjent mer enn de seks poengene de har fått hittil, men nå er det slik at fotball handler om mye mer enn å skape sjanser. På Deadline Day sikret Fulham seg blant andre den talentfulle vingen Jordan Graham, og jeg gleder meg enormt til å se han i Fulham-drakten. Hjemme på Craven Cottage har Fulham spilt uavgjort mot Norwich City og tapt mot Sheffield Wednesday i høst.

Fulhams siste kamper:
Ipswich – Fulham 0-2 (Kebano, Fonte)
Fulham – Bristol Rovers 0-1
Fulham – Sheff Wed 0-1
Leeds – Fulham 0-0
Reading – Fulham 1-1 (Piazon)

Fem serierunder. Fem seire. Cardiff City kunne ta en vel fortjent landslagspause med full pott. De har vunnet samtlige ligakamper de har spilt denne sesongen, og deres målforskjell er det imponerende skue. Etter fem runder har de scoret ti mål og sluppet inn to. Allerede før sesongen meldte jeg at Cardiff kunne bli en tøff utfordrer i toppen, men at de skulle starte så bra hadde jeg aldri forestilt meg. Neil Warnock gjør en fantastisk jobb med dette Cardiff-laget, selv om det kanskje ikke er spesielt vakkert å se på. På Deadline Day fikk Warnock hentet Craig Bryson fra Derby County, og han kan vise seg å være en meget bra signering. På bortebane har Cardiff vunnet begge sine kamper denne sesongen. De har vunnet mot Wolverhampton Wanderers og Burton Albion.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – QPR 2-1 (Hoilett, Bamba)
Cardiff – Burton 1-2 (Pilkington)
Wolves – Cardiff 1-2 (Mendez-Laing, Ralls)
Cardiff – Sheff Utd 2-0 (Mendez-Laing, Morrison)
Cardiff – Aston Villa 3-0 (Mendez-Laing x2, Hoilett)

Vurdering: Fulham med en skuffende start, mens Cardiff har imponert stort. Gjestene kommer til å være fulle av selvtillit til dette oppgjøret, mens vertene er nødt til å bygge videre på den sterke seieren sist. Dette oppgjøret kan vippe alle veier, men de mange tunge forfallene hos vertene gjør at jeg har litt troen på at gjestene kan få med seg alle poengene her. Jeg prøver et tynt tips på gjestene.

Tips: B (3.30 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Eunan O`Kane er usikker hos vertene. Gjestene mangler Luke Murphy som er utilgjengelig, mens Luke Varney og Hope Akpan ser ut til å være ute.

Det svinger av Leeds United for tiden. Thomas Christiansen har fått en fantastisk start på sin jobb som Leeds-sjef. Etter fem serierunder ligger The Peacocks helt oppe på en tredjeplass med elleve poeng. Opp til direkte opprykk skiller det bare ett poeng. At de ligger helt der oppe er heller ingen tilfeldighet, ettersom de rett og slett har vært skikkelig gode i starten. I forrige serierunde vant de imponerende 2-0 borte mot Nottingham Forest, mens de i den foregående ligakampen vant 2-0 borte mot Sunderland. Deres dynamiske angrepsrekke fremstår som mye bedre enn fjorårets, hvor man svært ofte var avhengig av et øyeblikks magi fra Chris Wood. Nå er toppscoreren fra forrige sesong borte, men jeg tror ærlig talt ikke at Leeds blir kraftig svekket av det. På hjemmebane har de spilt uavgjort 0-0 mot både Preston North End og Fulham. Noe av det som er mest spennende med Leeds denne sesongen er det faktum at de ikke har en Massimo Cellino i bakgrunnen som kan ødelegge oppturen når tid som helst. Derfor har Leeds-fansen god grunn til å være optimistiske.

Leeds siste kamper:
Forest – Leeds 0-2 (Roofe, Alioski)
Leeds – Newport Co 5-1 (Roofe x3, Saiz, Vieira)
Sunderland – Leeds 0-2 (Dallas, Saiz)
Leeds – Fulham 0-0
Leeds – Preston 0-0

Dersom jeg måtte valgt ut ett lag i Championship som jeg føler meg sikker på kommer til å rykke ned, hadde jeg valgt Burton Albion. Jeg plasserte de på bunn i tabelltipset før sesongstarten, og ville ikke endret det tipset nå. Med Liam Boyce på topp og Jackson Irvine på midtbanen kunne de ha funnet på mye rart, men Boyce er ute nesten hele sesongen med skade, mens Irvine nå har blitt solgt til Hull City. Før landslagspausen spilte Burton uavgjort mot Sheffield Wednesday. Det er et sterkt resultat, men likevel ikke godt nok for gultrøyene. De bør nemlig vinne så mange hjemmekamper som mulig dersom de skal ha håp om å overleve. Nå ligger The Brewers på en 21. plass med fire poeng. På bortebane har de tapt mot Hull City og Middlesbrough.

Burtons siste kamper:
Burton – Sheff Wed 1-1 (Mason)
Cardiff – Burton 1-2 (Fox, Naylor)
Burton – Birmingham City 2-1 (Sordell, Dyer)
Middlesbrough – Burton 2-0
Hull – Burton 4-1 (Irvine)

Vurdering: Rundens sikreste hjemmeseier. Jeg klarer ikke se hvordan gjestene skal få med seg poeng her.

Tips: H (1.57 @ Nordicbet)

 


 

Norwich City – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nelson Oliveira og Wes Hoolahan er usikre hos vertene. Isaac Vassell og Carl Jenkinson er skadet hos gjestene.

Åtte baklengsmål på de to siste ligakampene. Det er hva Norwich City-sjef Daniel Farke sannsynligvis har blitt minnet på flere ganger under landslagspausen. Det som i sommer har sett ut som et meget spennende prosjekt i East Anglia, har nå møtt på et par gigantiske fartsdumper. Et svakt Aston Villa-lag vant 4-2 over Norwich, men tapet mot Millwall i forrige serierunde er selvsagt det som gjør vondest. For et opprykksjagende Norwich-lag er det nærmest utenkelig at man skal klare tape 0-4 borte mot Millwall. The Canaries har nå bare fire poeng og en fæl målforskjell. Det gjør at de har vært nede på nedrykksplass under landslagspausen. Hjemme på Carrow Road har de tapt mot Sunderland og vunnet mot Queens Park Rangers. Farke er nødt til å få til bedre prestasjoner og resultater med dette Norwich-laget nå, hvis ikke kan prosjektet få en tidlig slutt.

Norwichs siste kamper:
Millwall – Norwich 4-0
Norwich – Charlton 4-1 (Murphy x2, Watkins, Trybull)
Aston Villa – Norwich 4-2 (Murphy, Oliveira)
Norwich – QPR 2-0 (Reed, Oliveira)
Norwich – Sunderland 1-3 (Selvmål)

Harry Redknapp satt ikke i gyngestolen på Deadline Day. Birmingham City-sjefen så derimot ut som om han var på Ullared dagen etter lønningsdag. Birmingham signerte en haug med spillere, samtidig som de jaktet på enda flere. Mirror Football har blant annet meldt om at blåtrøyene var klare for å tilby Arsenal-spiller Jack Wilshere hele £90k i uken for å spille for Birmingham denne sesongen. Birminghams eiere har virkelig funnet frem pengene, men det betyr lite dersom ting ikke fungerer på banen. Redknapp kan i hvert fall ikke klage på kvaliteten på troppen, med tanke på alle spillerne han har fått på plass. Spesielt Jota fra Brentford var en signering det luktet svidd av. Birmingham tapte 0-2 hjemme mot Reading i forrige serierunde, og ligger nå like over Norwich på tabellen med like mange poeng. På bortebane har de tapt begge sine kamper denne sesongen. De har tapt mot Ipswich Town og Burton Albion.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Reading 0-2
Birmingham – Bournemouth 1-2 (Kieftenbeld)
Burton – Birmingham 2-1 (Maghoma)
Birmingham – Bolton 0-0
Birmingham – Bristol City 2-1 (Gardner, Maghoma)

Vurdering: Norwich med flau smell sist, men det er kanskje ikke så overraskende med alle endringene i klubben. De vil nok trenge tid for å fungere optimalt, og det samme gjelder gjestene. Jeg har ikke blitt imponert av noen av disse to lagene, og jeg sliter med å si hvordan dette vil gå. Vertene er favoritter i mine øyne, men her synes jeg oddsen på gjestene er overraskende høy med tanke på den dårlige starten til vertene. Det finnes nok av matchvinnere i Birmingham-troppen, og da synes jeg 4.5 i odds er mer interessant enn spill på hjemmelaget til under 2-tallet.

Tips: B (4.50 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Av alle lagene i årets Championship-sesong er Preston North End ett av lagene som har imponert meg mest i høst. De har bare tapt én av sine fem første ligakamper, og det til tross for tøft kampprogram. Det ene tapet kom mot Derby County på bortebane, mens de har imponert i andre tøffe oppgjør. Både mot Leeds United og Middlesbrough har de spilt 0-0 på bortebane, og det er ingen enkel sak. Det som har imponert meg mest er hvor solide de er bakover på banen. Fremover på banen vet vi at manager Alex Neil som regel vet hva som skal til, og derfor forventer jeg mer fra Preston i angrepsspillet i tiden som kommer. Dersom de får ting til å klaffe foran motstanderens mål, ser jeg ikke bort fra at Preston kan bli en tøff utfordrer i toppen. Hjemme på Deepdale har de spilt to kamper i høst. Der har de vunnet 1-0 mot Sheffield Wednesday og Reading.

Prestons siste kamper:
Boro – Preston 0-0
Preston – Reading 1-0 (Hugill)
Derby – Preston 1-0
Leeds – Preston 0-0
Accrington – Preston 3-2 (Hugill x2)

Barnsley er ett av lagene jeg har minst tro på denne sesongen, men det er likevel noe spennende med dette Tykes-laget. De har mistet nesten alle spillerne fra forrige sesong, men erstatterne er av det interessante og talentfulle slaget. De har valgt å gå for spennende kort, istedenfor gamle avdankede spillere. Dette har ført til noen meget varierende prestasjoner i starten, men i forrige serierunde fikk man se hvor gode de faktisk kan være. De valset nemlig over Sunderland og vant 3-0 like før landslagspausen. Barnsley har dermed vunnet to av sine tre siste kamper, og begge disse var på hjemmebane. På fremmed gress har de tapt mot Bristol City og Sheffield United.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Sunderland 3-0 (Ugbo, Barnes, Moncour)
Sheff Utd – Barnsley 1-0
Barnsley – Nottingham Forest 2-1 (Hedges, Pearson)
Barnsley – Ipswich 1-2 (Bradshaw)
Barnsley – Morecambe 4-3 (Bradshaw x2, Ugbo, Hedges)

Vurdering: Preston har vært sterke og solide i starten. De er vanskelige å spille seg gjennom, men må arbeide litt mer med angrepsspillet. Barnsley er som vanlig uforutsigbare, og derfor vanskelig å vurdere. Til denne kampen har jeg dog stor tro på at vertene har det som trengs for å sikre seg tre poeng.

Tips: H (1.69 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: James Perch, Joel Lynch, Grant Hall og Jordan Cousins er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Ian Holloway har lagt bak seg en sterk sesongstart med sitt Queens Park Rangers. I forrige serierunde holdt de nesten på å stjele med seg poeng fra et Cardiff City-lag som hadde vunnet samtlige kamper før møtet med QPR. Til slutt endte de likevel opp med å tape det oppgjøret 1-2. QPR har nå syv poeng og ligger på en tiendeplass på tabellen. De har tapt to av de tre siste ligakampene, og tre av de fire siste kampene dersom man tar med cupkampen mot Brentford. Spørsmålet er om det er starten på en motgangsbølge vi har sett. Personlig hadde jeg trodd at Holloway ville være en presset mann på dette tidspunktet, men foreløpig har han gjort mine spådommer til skamme. Hjemme på Loftus Road har QPR vunnet begge sine ligakamper i høst. 2-1 over Hull City og 2-0 over Reading.

QPRs siste kamper:
Cardiff – QPR 2-1 (Smith)
QPR – Brentford 1-4 (Furlong)
QPR – Hull 2-1 (Smith, Sylla)
Norwich – QPR 2-0
Sheff Wed – QPR 1-1 (Mackie)

Ipswich Town hadde vunnet samtlige kamper denne sesongen før Fulham kom på besøk i forrige serierunde. Fulham imponerte meg ikke stort i det oppgjøret, men gjorde likevel nok til å vinne på Portman Road. Ipswich gikk dermed på sitt første tap for sesongen, og basert på spill og sjanser i høst, kan man trygt si at det tapet måtte komme før eller siden. Ipswich er nemlig det laget som har sluppet til flest avslutninger av Championship-lagene denne sesongen, samtidig som det bare er ett lag som har kommet seg til flere avslutninger. Med en slik kombinasjon er det smått utrolig at blåtrøyene faktisk ligger på en opprykksplass etter fem serierunder. På bortebane har de vunnet begge sine kamper i høst. Først mot Barnsley på Oakwell, før Millwall ble slått på The Den.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Fulham 0-2
Crystal Palace – Ipswich 2-1 (Celina)
Ipswich – Brentford 2-0 (Garner, Waghorn)
Millwall – Ipswich 3-4 (Waghorn x2, Garner, Spence)
Barnsley – Ipswich 1-2 (Waghorn, McGoldrick)

Vurdering: QPR har vært sterke i starten, men har flere tap på de siste kampene nå. Her møter de et Ipswich-lag som har hatt marginene på sin side i fire av de fem første rundene. I mine øyne er dette et meget jevnt oppgjør hvor det er vanskelig å finne en vinner. Det stinker uavgjort av lørdagens kamp på Loftus Road, og derfor markerer jeg også for det.

Tips: U (3.60 @ Nordicbet)


 

Reading – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jordan Obita, John Swift og Callum Harriott er ute hos vertene. Milan Djuric og Gary O`Neil er ute hos gjestene.

Etter en tøff start på sesongen må det ha vært ubeskrivelig deilig for Jaap Stam å se sitt lag avslutte med seier før landslagspausen. The Royals reiste til St Andrews i forrige serierunde, og der tok de med seg tre poeng hjem til Berkshire. Enda bedre var det nok for Stam da han fikk se sin nye spissignering Jon Dadi Bödvarsson finne nettmaskene. Reading står dermed med 2-1-2 etter fem serierunde. De har syv poeng og er to poeng bak play-off. Deres start har vært helt grei synes jeg, verken mer eller mindre. Derfor kan man gjerne si at det er ganske passende at de ligger akkurat der de ligger. Hjemme på Madejski Stadium har de spilt uavgjort mot Fulham og vunnet mot Aston Villa. For noen uker siden vant de også på hjemmebane i ligacupen da Millwall var på besøk.

Readings siste kamper:
Birmingham – Reading 0-2 (Bödvarsson, Evans)
Reading – Millwall 3-1 (Smith, Evans, Bacuna)
Preston – Reading 1-0
Reading – Aston Villa 2-1 (Popa, Barrow)
Reading – Fulham 1-1 (Kelly)

Hovedtrener Lee Johnson var strålende fornøyd med overgangsvinduet for Bristol City. Det er kanskje ikke så rart med tanke på at de nå har fått på plass spillere som Nathan Baker, Famara Diedhiou og Cauley Woodrow. Det mest interessante rundt Deadline Day var likevel det faktum at Aden Flint ikke ble solgt. Stopperkjempen har ikke vært involvert i The Robins sesongstart grunnet interesse fra flere andre klubber, og jeg trodde ikke han kom til å spille flere kamper for rødtrøyene. Likevel har Johnson & Co klart å beholde sin dyktige stopper, men han vil faktisk få en tøff jobb med å sikre seg en plass i midtforsvaret igjen. Man kan gjerne si at det får være en del av straffen for å ha ønsket seg bort i sommer. I ligaen ligger City nå på en 13. plass med 1-3-1 på sine fem første kamper. De har vunnet mot Barnsley og tapt mot Birmingham City. I ligacupen har de slått ut Watford. På bortebane har rødtrøyene tapt mot Birmingham City og spilt uavgjort mot Brentford.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Paterson)
Watford – Bristol City 2-3 (Reid, Eliasson, Hinds)
Bristol City – Millwall 0-0
Brentford – Bristol City 2-2 (Brownhill, Reid)
Birmingham – Bristol City 2-1 (Reid)

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere denne kampen. Begge lagene med en helt grei start. Jeg har vært mer imponert av gjestenes start, men det skyldes nok først og fremst lavere forventninger. Dette her kan vippe alle veier, og jeg anbefaler ikke spill på dette oppgjøret. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt hjemmeseier.

Tips: H (2.45 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Viktige Aiden McGeady er usikker hos vertene. Hos gjestene er Caolan Lavery skadet, mens Leon Clarke er suspendert.

0-3 i sekken borte mot Barnsley. Det var det Sunderland fikk oppleve i siste serierunde før landslagspausen, og det resultatet sier mye om hvor tøft det blir for Sunderland i deres opprykkskamp. Championship er ingen enkel liga å komme ned til fra Premier League, og det har The Black Cats allerede fått merket. Etter fem serierunder ligger Sunderland nå bare ett poeng fra nedrykk etter å ha vunnet bare én kamp. I ligaen har de nå tre kamper på rad uten seier, hvor de to siste har endt med tap. I disse to tapene har de ikke scoret et mål. Simon Grayson fikk på plass tre nye spillere på Deadline Day, og det blir interessant å se om det kan løfte laget i kampene som kommer. Hjemme på Stadium of Light har Sunderland spilt uavgjort mot Derby County og tapt mot Leeds United.

Sunderlands siste kamper:
Barnsley – Sunderland 3-0
Carlisle – Sunderland 1-2 (Love, Gooch)
Sunderland – Leeds 0-2
Sheff Wed – Sunderland 1-1 (Honeyman)
Norwich – Sunderland 1-3 (Grabban x2, McGeady)

Chris Wilder har fått Sheffield United til å fremstå som et like samspilt lag i Championship, som det man fikk se i League One. Fortsatt er det litt vanskelig å få ting til å klaffe slik det skal fremover på banen i Championship, samtidig som de tidvis slipper til motstanderen for mye. Til tross for det har de en herlig selvtillit innad i laget som gjør at de likevel klarer trylle frem noen gode resultater. I forrige serierunde vant de 3-0 hjemme mot Derby County og sikret seg dermed sin tredje hjemmeseier av tre mulige. På bortebane har det dog blitt vanskeligere. Der har de gått tapende av banen i begge sine kamper denne høsten, samtidig som de ikke har maktet å score. Kanskje ikke så rart med tanke på at de har møtt de to sterke lagene Cardiff City og Middlesbrough på fremmed gress. Kanskje kan sesongens første bortepoeng komme mot Sunderland.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Derby 3-1 (Sharp x2, Selvmål)
Sheff Utd – Leicester 1-4 (Lavery)
Sheff Utd – Barnsley 1-0 (Sharp)
Cardiff – Sheff Utd 2-0
Middlesbrough – Sheff Utd 1-0

Vurdering: Skuffende start av Sunderland. Det ser ut som om Simon Grayson har litt av en jobb foran seg. Her møter det et Sheffield United som har imponert stort på hjemmebane i høst, men som har slitt på bortebane. Jeg er ikke imponert av Sunderland, men her tror jeg likevel de bør være god nok til å sikre seg tre poeng. Jeg går for hjemmeseier. 

Spill: H (2.21 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Willy Boly og Helder Costa er ute hos vertene. Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

En smal bane på Griffin Park gjorde det vanskelig for Wolverhampton Wanderers å få ting til å klaffe i forrige serierunde, men ett poeng med seg hjem fra kamp mot Brentford må være godkjent. Etter fem serierunder ligger ulvene på en fjerdeplass med ti poeng. Det er en meget bra start av Nuno Espirito Santo og hans gjeng. Wolves nye mannskap har tilpasset seg Championship på rekordtid, og nå blir det interessant å se om de kan bli enda bedre i tiden som kommer. Hjemme på Molineux har sesongens eneste tap kommet. Det skjedde i forrige hjemmekamp da serieleder Cardiff City var på besøk. Bortsett fra det har de slått opprykksrival Middlesbrough på eget gress.

Wolves siste kamper:
Brentford – Wolves 0-0
Southampton – Wolves 0-2 (Batth, Wilson)
Wolves – Cardiff 1-2 (Bonatini)
Hull – Wolves 2-3 (Neves, Jota, Dicko)
Derby – Wolves 0-2 (Cavaleiro, Douglas)

Millwall har imponert meg stort i sesongstarten, selv om de ikke har vært særlig heldige med kampene sine. Gang på gang har de tatt motstanderen på senga og levert gode kamper, men foran mål har de ikke vært effektive. Det førte til at løvene gikk uten seier på de fire første rundene, før det endelig løsnet i forrige serierunde. Da kom Norwich City på besøk, og det endte opp med storseier for Neil Harris & Co. Millwall klarte endelig være treffsikre foran mål. De ga seg ikke før de hadde plassert fire baller i nettmaskene bak Angus Gunn. Nå gjenstår det å se om Millwall kan bygge videre på sesongens første trepoenger. Det kommer nok til å bli vanskelig, ettersom bortekamp mot Wolves er noe av det tøffeste man kan ha akkurat nå. Millwall har tapt mot Nottingham Forest og spilt uavgjort mot Bristol City på fremmed gress denne sesongen.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Norwich 4-0 (Gregory, Saville, Wallace, Hutchinson)
Reading – Millwall 3-1 (Ferguson)
Bristol City – Millwall 0-0
Millwall – Ipswich 3-4 (Elliott, O´Brien, Wallace)
Millwall – Bolton 1-1 (Saville)

Vurdering: Wolves har imponert i starten. For øyeblikket ser de ut som en av de tøffeste utfordrerne i toppen. Millwall har vært uheldige i starten, og har etter min mening fortjent mer enn de har fått. Dette blir ingen enkel kamp for hjemmelaget, men likevel tror jeg de tar alle poengene.  

Spill: H (1.80 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Nottingham Forest
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Carlos Carvalhal må sitte på tribunen i de to kommende kampene for Sheffield Wednesday. Dette på grunn av hans oppførsel i ligacupkampen mot Bolton Wanderers. Det oppgjøret tapt uglene 2-3, før de i forrige serierunde spilte uavgjort borte mot et svakt Burton Albion-lag. Ting har ikke gått helt på skinner for Sheffield Wednesday, men en sterk borteseier mot Fulham har pyntet mye på den svake starten. Etter fem serierunder har Wednesday bare vunnet én kamp, og jeg sitter hele tiden med en følelse av at Carvalhal ikke lenger er i nærheten av å få det beste ut av sitt mannskap. I skrivende stund er det bare to poeng til nedrykk, mens det opp til direkte opprykk skiller seks poeng. Dersom de ikke får opp farten snart, kan det bli tungt å tette den luken. Hjemme på Hillsborough har de spilt uavgjort mot Queens Park Rangers og Sunderland.

Sheff Weds siste kamper:
Burton – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Rhodes x2)
Fulham – Sheff Wed 0-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Sunderland 1-1 (Jones)
Sheff Wed – QPR 1-1 (Winnall)

Nottingham Forest-fansen var høyt oppe etter å først ha slått Middlesbrough hjemme på City Ground i ligaen, før de noen dager senere slo Newcastle United ut av ligacupen på St James` Park. Oppturen fikk dog en brutal nedtur like før landslagspausen da rødtrøyene tapte 0-2 hjemme mot Leeds United. Med seier i det oppgjøret vill skogvokterne vært oppe på direkte opprykksplass, og da kunne Mark Warburton har vært strålende fornøyd med sesongstarten. Det er han nok fortsatt etter 3-0-2 på de fem første kampene, men det er ingen hemmelighet at rødtrøyene har vært en smule heldige i enkelte av deres seire. På bortebane har de vunnet mot Brentford og tapt mot Barnsley. Det er derfor vanskelig å vite hva man får fra dette Forest-laget.

Forests siste kamper:
Forest – Leeds 0-2
Newcastle – Forest 2-3 (Cummings x2, Walker)
Forest – Middlesbrough 2-1 (McKay, Murphy)
Barnsley – Forest 2-1 (Murphy)
Brentford – Forest 3-4 (Bouchalakis x2, Dowell, Murphy)

Vurdering: Hva slags dag kommer Forest til å ha? Det er spørsmålet. Vi vet hvordan Sheffield Wednesday presterer, men Forests prestasjoner svinger veldig. Her holder jeg vertene som favoritter, men oddsen på at gjestene får med seg poeng er fristende. I mine øyne er oddsen på hjemmeseier for lav til å vurderes, men uavgjort er ikke et utenkelig utfall her. Derfor prøver jeg et kryss i midten i denne TV-sendte kveldskampen. 

Spill: U (3.65 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply