Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tom Lawrence ligger an til å få sin første kamp fra start for vertene, mens gjestene mangler Fraizer Campbell og Abel Hernandez. Markus Henriksen ser ut til å bli klar for gjestene.

Derby County tok turen til Bramall Lane i siste kamp før landslagspausen, men det ble ingen god opplevelse. Gary Rowett & Co gikk på et tungt 1-3 tap mot det nyopprykkede laget. Det er fortsatt en del rusk i maskineriet til hvittrøyene, men i oppgjøret mot Sheffield-klubben kan man ikke si at The Rams hadde marginene på sin side. De skapte faktisk en del, men var ikke effektive foran mål. Derby ligger nå midt på tabellen med 2-1-2, og i skrivende stund er det vanskelig å si noe om hvor sterke/svake Derby er akkurat nå. Jeg forventer fortsatt at de skal være med i kampen om play-off senere i sesongen, men jeg er spent på å se hvordan de vil takle tapene av flere nøkkelspillere. Senest på Deadline Day mistet de Craig Bryson og Jacob Butterfield. Hjemme på Pride Park har de vunnet mot Preston North End og tapt mot Wolverhampton Wanderers denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Sheff Utd – Derby 3-1 (Bryson)
Grimsby – Derby 0-1 (Vydra)
Bolton – Derby 1-2 (Nugent x2)
Derby – Preston 1-0 (Vydra)
Derby – Wolves 0-2

Hull City har like mange poeng som Derby County etter fem serierunder, men deres sesongstart har vært preget av litt mer action enn det Derby-fansen har fått oppleve. I begge de to kampene de har vunnet i høst har de scoret fire mål, og begge disse kampene har vært på hjemmebane. Abel Hernandez imponerte tidlig med tre mål hjemme mot Burton Albion, men ble deretter skadd og er ute i lang tid. Uten han klarte likevel Hull banke inn fire nye mål da Bolton Wanderers var på besøk i forrige serierunde. Blant målscorerne var Adama Diomande, og han hadde en skikkelig bra kamp mot The Trotters. Dersom Leonid Slutskys mannskap skal være med i toppen av tabellen, er de nødt til å gjøre noe med sine prestasjoner på bortebane. Så langt denne sesongen har de spilt uavgjort mot Aston Villa og tapt mot Queens Park Rangers på fremmed gress.

Hulls siste kamper:
Hull – Bolton 4-0 (Diomande, Grosicki, Bowen x2)
Doncaster – Hull 2-0
QPR – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Wolves 2-3 (Dawson, Meyler)
Hull – Burton 4-1 (Hernandez x3, Grosicki)

Vurdering: Ingen overbevisende start av noen av disse to lagene. Jeg holder Derby County som sterkest i skrivende stund, men er usikker på hvor gode de faktisk er akkurat nå. Hull har vist mye bra så langt fremover på banen, men har litt å jobbe med defensivt. Jeg tror vertene vinner dette knepent, men ville ikke satt penger på det.

Tips: H (1.98 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply