Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Lørdag:

16.00: Derby County – Birmingham City (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Aston Villa – Nottingham Forest (Viasport 3/Viaplay)

Rundens oddskupong:
- Oddsen er hentet fra Nordicbet
Queens Park Rangers – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.72
Wolverhampton Wanderers – Barnsley (Hjemmeseier) 1.43
Totalodds: 2.46


 

Derby County – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matej Vydra og Curtis Davies er usikre hos vertene. Jota, Che Adams og Jason Lowe er usikre hos gjestene.

The Rams fikk seg en gigantisk opptur da Hull City ble slått 5-0 hjemme på Pride Park for noen uker siden. Man trodde kanskje da at Derby skulle skyte fart etter den seieren, men slik har det ikke gått. Forrige uke tapte de 2-3 mot Barnsley i ligacupen, før de forrige helg tapte hele 1-4 borte mot Bristol City. 3-1-3 er status etter syv kamper for Derby, hvor to av de tre siste i ligaen har endt med tap. Hjemme på Pride Park har de 2-0-1 denne sesongen. De har slått Hull City og Preston North End på hjemmebane, mens Wolverhampton Wanderers har blitt for sterke.

Derbys siste kamper:
Bristol City – Derby 4-1 (Vydra)
Barnsley – Derby 3-2 (Russell, Bennett)
Derby – Hull 5-0 (Vydra x2, Johnson x2, Davies)
Sheff Utd – Derby 3-1 (Bryson)
Grimsby – Derby 0-1 (Vydra)

Etter åtte serierunder var det over for Harry Redknapp som Birmingham City-sjef. Ringreven brukte sommeren til å handle spillere, klage over manglende signeringer, og deretter fokusere på hvor uheldige Birmingham hadde vært i de første kampene. Med tanke på alle signeringene hadde ledelsen i klubben forståelig nok forventet mer enn fire poeng etter åtte runder. Derfor var det ikke så overraskende at Redknapp ble nødt til å forlate St Andrews. Birmingham har bare vunnet én kamp denne sesongen, og den seieren kom tilbake i andre serierunde. På bortebane har Birmingham tapt samtlige fire kamper denne sesongen. Det gjør de til ligaens svakeste bortelag i Championship så langt denne sesongen. Nå skal Lee Carsley lede klubben på midlertidig basis, og da får vi se hvordan det går.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Preston 1-3 (Colin)
Leeds – Birmingham 2-0
Norwich – Birmingham 1-0
Birmingham – Reading 0-2
Birmingham – Bournemouth 1-2 (Kieftenbeld)

Vurdering: Derby med en blytung smell sist. I forrige hjemmekamp var de dog meget sterke. Her møter de et Birmingham-lag som har byttet manager siden sist. Jeg tror gjestene kan komme til å slå tilbake her etter en dårlig start, og jeg syntes Lee Carlsey gjorde en bra jobb med Brentford sist han fikk muligheten der. Jeg synes oddsen på Derby er litt for lav til å være fristende, og prøver derfor et spill på uavgjort her.

Tips: U (3.55 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sammy Ameobi nærmer seg retur for Bolton, mens Sergi Canos og Lasse Vibe er begge usikre hos gjestene.

Bolton Wanderers tok turen til Suffolk for å møte Ipswich Town forrige helg. Det ble ingen god opplevelse for Phil Parkinson og hans gutter. The Trotters tapte 0-2 mot Ipswich, og gikk dermed på sitt femte strake tap i ligaen. De har ikke scoret et eneste mål på de fire siste kampene. Den gode nyheten er at overgangsforbudet visstnok er borte, men på banen er det lite som fungerer. Akkurat nå fremstår Bolton som den klareste dumpekandidaten. Bolton ligger nå på jumboplass med to poeng etter åtte serierunder. De har med andre ord ikke vunnet en eneste ligakamp denne sesongen. Hjemme på Macron Stadium har de tapt samtlige fire kamper.

Boltons siste kamper:
Ipswich – Bolton 2-0
Bolton – Sheff Utd 0-1
Bolton – Boro 0-3
Hull – Bolton 4-0
Bolton – Sheff Wed 3-2 (Armstrong, Karacan, Dervite)

I likhet med Bolton Wanderers har heller ikke Brentford vunnet en ligakamp denne sesongen. Det er dog enda mer overraskende enn Boltons situasjon, ettersom Brentford er et lag som mange har spådd en tilværelse på øvre halvdel av tabellen. The Bees har prestert bra når det gjelder sjanser skapt kombinert med antall sjanser mot, men resultatene har vært skuffende. Forrige helg spilte de uavgjort hjemme mot Reading, mens det på tirsdag ble tap hjemme mot Norwich City. På fremmed gress har Brentford 0-1-3 denne sesongen, mens det bare har blitt scoret ett mål på disse bortekampene.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Norwich 1-3 (Clarke)
Brentford – Reading 1-1 (Clarke)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Yennaris)
Aston Villa – Brentford 0-0
Brentford – Wolves 0-0

Vurdering: Bolton har vært skuffende i starten. De har verken prestert bra eller plukket særlig med poeng. Gjestene fra London har egentlig sett gode ut denne sesongen, men er alt for dårlig der det gjelder. Nemlig foran eget og motstanderens mål. Spørsmålet er når tid det vil snu for Brentford? Det er vanskelig å vurdere denne kampen, men magefølelsen min sier borteseier her. Kan være lurt å avvente lagoppstillinger her.

Tips: B (2.08 @ Nordicbet)


 

Fulham – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Cairney, Rafa Soares og Lucas Piazon er ute hos vertene. Rudy Gestede mangler hos gjestene, mens Martin Braithwaite ser ikke ut til å bli klar.

Hva er galt med Fulham? Det vil seg ikke helt for Slavisa Jokanovic & Co. Fulham var min største favoritt før sesongstart, og fortsatt har jeg stor tro på at vil komme seg helt opp til toppen utover i sesongen. Likevel må det sies at de har en jobb å gjøre for å komme dit. The Cottagers var på besøk hos Burton Albion forrige helg, men måtte se seg slått av The Brewers. Hvittrøyene har nå 2-4-2 så langt denne sesongen. Det gjør at de nå har ti poeng på de åtte første rundene. Meget viktige Tom Cairney ha vært ute i fem av de åtte første kampene, og det kan selvsagt være en av grunnene til den dårlige starten. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 1-2-1 denne sesongen. Det ene tapet kom mot Sheffield Wednesday, mens Hull City er laget som har blitt slått.

Fulhams siste kamper:
Burton – Fulham 2-1 (Norwood)
Fulham – Hull 2-1 (Ayite, Johansen)
Fulham – Cardiff 1-1 (Sessegnon)
Ipswich – Fulham 0-2 (Kebano, Fonte)
Fulham – Bristol Rovers 0-1

Middlesbrough har sett litt vaklende ut i starten, men de siste ukene har de hevet seg. Etter landslagspausen har de først valset over Bolton Wanderers, før de klarte uavgjort med ti mann på banen i nesten 90 minutter borte mot Aston Villa. Forrige helg vant rødtrøyene 3-2 hjemme mot Queens Park Rangers, mens det i midtuken ble avansement i cupen borte mot Aston Villa. Garry Monk ser ut til å ha fått mer kontroll på det som skjer på banen, og det lover bra for Boro-fansen. At Britt Assombalonga ser ut til å være påskrudd er selvsagt også positivt. Nå har Boro 14 poeng etter åtte serierunder, og bare én av de syv siste kampene i ligaen har endt med tap. På bortebane har de 1-1-2 denne sesongen.

Boros siste kamper:
Villa – Boro 0-2 (Bamford)
Boro – QPR 3-2 (Fletcher, Assombalonga, Baker)
Villa – Boro 0-0
Bolton – Boro 0-3 (Assombalonga x2, Johnson)
Boro – Preston 0-0

Vurdering: Det aller meste taler for uavgjort mellom disse to opprykksrivalene. Fulham med hjemmefordel, mens Boro har sett sterkest ut. Da synes jeg uavgjort er det beste tipset.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må muligens klare seg uten Pierre-Michel Lasogga som skal bli far i disse dager. Adam Webster og Flynn Downes er ute hos gjestene.

Etter en fantastisk sesongstart fikk Leeds United seg en skikkelig trøkk forrige helg. De tapte riktignok bare 0-1 borte mot Millwall, men dersom man ser nærmere på kampen var det lite Leeds-fansen kunne vært fornøyd med. Leeds var rett og slett fryktelig tamme, noe som viste igjen i sjansestatistikken. Bare én avslutning hadde hvittrøyene på The Den, og passende nok gikk den ikke på mål. At Leeds kunne få det tøft på The Den var ingen overraskelse, men at de skulle slite så kraftig var nok overraskende for de fleste. I midtuken fikk de seg derimot en opptur da de tok turen til Turf Moor for å møte Burnley i ligacupen. Med Chris Wood og Charlie Taylor på banen i Burnley-drakter, må det ha smakt ekstra godt for Leeds-fansen å se laget sitt ta seg videre til fjerde runde etter straffesparkkonkuranse. Leeds troner fortsatt øverst på tabellen med sine 17 poeng, mens de på hjemmebane har 2-2-0 denne sesongen. På disse fire hjemmekampene har de ikke sluppet inn et eneste mål.

Leeds siste kamper:
Burnley – Leeds 2-2 (Pablo, Sacko)
Millwall – Leeds 1-0
Leeds – Birmingham 2-0 (Saiz, Dallas)
Leeds – Burton 5-0 (Lasogga x2, Roofe, Pablo, Phillips)
Forest – Leeds 0-2 (Roofe, Alioski)

Ipswich Town startet sesongen med fire strake seire, til tross for at prestasjonene i disse fire kampene ikke var helt overbevisende. Av den grunn var det ikke mange som ble overrasket da Ipswich endte opp med å tape de to påfølgende kampene mot Fulham og Queens Park Rangers. Forrige helg kom bunnlaget Bolton Wanderers på besøk, og da fikk blåtrøyene slått tilbake. Ipswich vant oppgjøret 2-0, og det første målet i den kampen var det utrolig nok Cole Skuse som scoret. Det var hans første mål på over to år. På bortebane har Ipswich sterke 2-0-1, hvor det ene tapet kom i forrige bortekamp mot Queens Park Rangers.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Bolton 2-0 (Skuse, McGoldrick)
QPR – Ipswich 2-1 (Celina)
Ipswich – Fulham 0-2
Crystal Palace – Ipswich 2-1 (Celina)
Ipswich – Brentford 2-0 (Garner, Waghorn)

Vurdering: Leeds med en skikkelig svak kamp forrige helg, men ellers har de imponert stort i starten. Her møter de et Ipswich-lag som har fått en god start og som aldri er enkle å møte. Jeg har dog ikke blitt særlig imponert av årets Ipswich-lag til tross for de gode resultatene, og tror ikke de får med seg poeng fra Elland Road. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (1.70 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene er uten viktige Nelson Oliveira. Eros Pisano ser ut til å være ute, mens Gary O`Neil er skadet hos gjestene.

Etter 0-0 hjemme mot Burton Albion var jeg veldig i tvil om hvilken retning dette prosjektet til Daniel Farke var på vei, men den sist uken har gitt Norwich-fansen etterlengtede oppturer. Forrige helg vant gultrøyene 1-0 borte mot Sheffield United, og det er et resultat man lett kan bli imponert av. Etter kampen var Sheffield United-sjef Chris Wilder lite imponert over Farkes og hans Norwichs oppførsel både før og under kamp. I midtuken fortsatte oppturen i ligacupen da Brentford ble slått på Griffin Park. Mario Vrancic har ikke sett ut som noen bra signering så langt, men på tirsdag scoret han to mål i 3-1 seieren over Brentford. Hjemme på Carrow Road har Norwich 2-1-1 denne sesongen. Deres ene tap kom i første hjemmekamp for sesongen da Sunderland var på besøk. Norwich ligger 12. plass på tabellen med elleve poeng.

Norwichs siste kamper:
Brentford – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Murphy)
Sheff Utd – Norwich 0-1 (Wildschut)
Norwich – Burton 0-0
Norwich – Birmingham 1-0 (Oliveira)
Millwall – Norwich 4-0

Det er på tide å ta av seg hatten. At Lee Johnson og hans Bristol City skulle stå med 13 poeng og bare ett tap etter åtte serierunder hadde jeg ikke trodd. Rødtrøyene til Johnson har vært riktig så imponerende, og i midtuken toppet de det hele med å slå ut Stoke City av ligacupen. Forrige helg ble Derby County slått hele 4-1 på Ashton Gate, mens de i den foregående kampen fikk med seg poeng hjem fra Molineux. Man kan derfor ikke si at kampprogrammet har vært enkelt heller. Jeg er veldig imponert, og meget spent på hvor lenge de kan holde vedlike denne gode formen. På bortebane har rødtrøyene 1-2-1 denne sesongen. De har slått Reading, mens det har blitt tap mot Birmingham City. Med seier på lørdag kan Bristol City klatre opp på play-off plass.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Stoke 2-0 (Taylor, Diedhiou)
Bristol City – Derby County 4-1 (Woodrow, Reid, Paterson, Diedhiou)
Wolves – Bristol City 3-3 (Flint, Reid, Diedhiou)
Reading – Bristol City 0-1 (Flint)
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Paterson)

Vurdering: Norwich City har ikke overbevist i starten, men er utvilsomt et meget bra lag. Her møter de et av lagene som har overbevist meg mest i starten. Vertene er riktignok favoritter, men oddsen på gjestene er såpass høy at jeg synes borteseier her er det mest aktuelle tipset. Sette penger på dette oppgjøret er dog risikosport.

Tips: B (3.80 @ Nordicbet)

 


 

Preston North End – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Paul Gallagher og Ben Pearson er ute hos vertene. Lee Gregory er suspendert hos gjestene.

Jeg ble meget skuffet av Preston North End da de ikke maktet vinne hjemme mot Barnsley for tre runder siden. Det var en solid skrape i lakken på en ellers fantastisk sesongstart for Preston North End. Siden den kampen har de løftet seg betraktelig, noe man har fått se i 3-0 seieren mot Cardiff City og 3-1 seieren mot Birmingham City. Etter at de hadde slått Birmingham på St Andrews forrige helg, valgte blåtrøyene å sparke Harry Redknapp. Preston har nå 15 poeng og ligger på en fjerdeplass på tabellen. Målforskjellen er imponerende 9-3, og de har bare tapt én kamp. Selv om de ikke har scoret mange mål, har de flere spillere som vet hvor nettmaskene er. Jeg er sikker på at de bare vil bli bedre fremover på banen etter hvert. Hjemme på Deepdale har Preston sterke 3-1-0 og 6-1 i målforskjell. Dette Preston-laget har vært sesongens store positive overraskelse så langt.

Prestons siste kamper:
Birmingham – Preston 1-3 (Johnson, Hugill, Barkhuizen)
Preston – Cardiff 3-0 (Maguire, Harrop, Browne)
Preston – Barnsley 1-1 (Maguire)
Boro – Preston 0-0
Preston – Reading 1-0 (Hugill)

Millwall har i likhet med Preston sett sterke ut i starten av sesongen, men i motsetning til Preston har Millwall slitt med å få til noen gode resultater. Gang på gang presterte de bedre enn sin motstander i starten av sesongen, men ingen av de fire første kampene endte med seier. På de fire siste kampene har det derimot blitt bedring. Bare én av disse har endt med tap, og to av de har endt med seier. Forrige helg imponerte de stort da de vant 1-0 mot serieleder Leeds United. I det oppgjøret kom Leeds seg bare til én avslutning, og den gikk utenfor mål. På bortebane har Millwall 0-2-2 denne sesongen. Kan årets første borteseier komme på Deepdale?

Millwalls siste kamper:
Millwall – Leeds 1-0 (O´Brien)
QPR – Millwall 2-2 (Wallace, McLaughlin)
Wolves – Millwall 1-0
Millwall – Norwich 4-0 (Gregory, Saville, Wallace, Hutchinson)
Reading – Millwall 3-1 (Ferguson)

Vurdering: Preston imponerer stort, og på hjemmebane har de vært ekstra sterke. Her møter de et bra Millwall-lag som har gjort mye bra i starten av sesongen. Jeg advarer mot å undervurdere dette Millwall-laget, men jeg sliter med å anbefale noe annet enn spill på hjemmelaget her.

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nedum Onuoha, James Perch og Grant Hall er ute hos vertene. Gjestene uten nye skader å melde om. .

Queens Park Rangers leverer fortsatt brukbare prestasjoner, og må sies å ha prestert mye bedre enn hva de fleste hadde trodd før sesongstart. Forrige helg tok London-klubben turen til Riverside Stadium for å møte Middlesbrough, og der klarte de nesten ta med seg poeng sørover. QPR ledet både 1-0 og 2-1, men endte til slutt opp å tape 2-3 mot en av de store opprykksfavorittene. Nå ligger Ian Holloway & Co på en 11. plass med elleve poeng. Hjemme på Loftus Road har de meget gode 3-1-0 denne sesongen. Bare Millwall har kommet unna med poeng fra den stadion i høst, og det skjedde i forrige hjemmekamp for QPR.

QPRs siste kamper:
Boro – QPR 3-2 (Wheeler, Mackie)
QPR – Millwall 2-2 (Smith, Luongo)
QPR – Ipswich 2-1 (Mackie, Freeman)
Cardiff – QPR 2-1 (Smith)
QPR – Brentford 1-4 (Furlong)

Som forventet ble Burton Albion hakkemat for et sterkt Manchester United-lag på onsdag. De røde djevlene gjorde som de ville med Burton, og vant til slutt 4-1. Nigel Clough valgte å gjøre en del endringer på laget til ligacup-kampen for å hvile enkelte spillere, og derfor vil det nok gjøres en del endringer til helgens runde. Burton imponerte stort forrige helg ved å slå Fulham hjemme på Pirelli Stadium. I den foregående kampen spilte de uavgjort borte mot Norwich City. Selv om det er mye som ser svakt ut med dette Burton-laget, er det i hvert fall ingen tvil om at man ikke skal undervurdere gultrøyene. Nå ligger de på en 19. plass med åtte poeng. På bortebane har de elendige 0-1-3 og hele 1-11 i målforskjell.

Burtons siste kamper:
Man Utd – Burton 4-1 (Dyer)
Burton – Fulham 2-1 (Akins, Warnock)
Norwich – Burton 0-0
Leeds – Burton 5-0
Burton – Sheff Wed 1-1 (Mason)

Vurdering: QPR med en sterk start på sesongen. Hjemme på Loftus Road har de vært meget gode i høst. Her møter de et Burton-lag som har imponert i de to siste serierunde, men som hadde en tøff kamp i ligacupen for noen dager siden. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (1.74 @ Nordicbet)


 

Reading – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Modou Barrow er usikker hos vertene. Gjestene har ingen nye skader eller suspensjoner å melde om.

Jaap Stam og hans Reading-lag har slitt med å få ting til å fungere i starten av årets sesong. Det solide Reading-laget som hadde flyt gjennom forrige sesong, har opplevd alt annet enn flyt i starten av årets sesong. Riktignok synes jeg å merke en liten fremgang rent spillemessig, men de mangler det lille ekstra. De er ikke skremmende nok fremover på banen, samtidig som de ikke klarer stenge igjen bakover. I midtuken tapte de hjemme mot Swansea i ligacupen, mens det ble uavgjort borte mot Brentford i ligaen forrige helg. Reading har én kamp mindre spilt enn mange av de andre lagene, men ligger nå nede på en 18. plass med åtte poeng. Hjemme på Madejski Stadium har de 1-1-1 denne sesongen. Den ene seieren kom mot Aston Villa.

Readings siste kamper:
Reading – Swansea 0-2
Brentford – Reading 1-1 (Kelly)
Reading – Bristol City 0-1
Birmingham – Reading 0-2 (Bödvarsson, Evans)
Reading – Millwall 3-1 (Smith, Evans, Bacuna)

Det er litt opp og ned med Hull City. Forrige helg møtte de et annet lag som har slitt med overgangen til Championship da Sunderland kom på besøk. Det oppgjøret endte 1-1 etter at David Meyler på heldig vis fikk satt inn et utligningsmål for tigrene. I den foregående kampen tapte de mot Fulham på bortebane, mens de for tre runder siden ble valset over av Derby County. Det ser ikke lystig ut for Hull-fansen, og nå ligger de nede på en 17. plass med åtte poeng. Manager Leonid Slutsky har begynt å snakke om sin frustrasjon over hvor mange av Hull-spillerne som ikke var i klubben under sesongoppkjøringen. Det var for øvrig noe jeg uttrykte bekymring for i sommer. På bortebane har Hull fæle 0-1-3 denne sesongen. Det ene poenget har kommet borte mot Aston Villa.

Hulls siste kamper:
Hull – Sunderland 1-1 (Meyler)
Fulham – Hull 2-1 (Bowen)
Derby – Hull 5-0
Hull – Bolton 4-0 (Diomande, Grosicki, Bowen x2)
Doncaster – Hull 2-0

Vurdering: Helt åpent oppgjør. Ingen av lagene har imponert i starten. Dette her stinker uavgjort. Skal vi si 1-1?

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Aiden McGeady er fortsatt usikker hos vertene. Gjestene har ingen nye skader eller suspensjoner å melde om.

Livet i Championship har vært alt annet enn idyllisk for Sunderland-fansen. The Black Cats var nok godt forberedt på at spill på det nest øverste nivået aldri kom til å bli enkelt, men at de skulle få så store problemer hadde nok ikke mange trodd. Etter åtte serierunder ligger Simon Grayson & Co på en 21. plass på tabellen med seks poeng. De kan havne ned på nedrykksplass denne helgen dersom resultatene går feil vei. Forrige helt spilte de uavgjort mot Hull City, mens det ble tap mot Everton i ligacupen på onsdag. Sunderland har nå seks kamper på rad uten seier. Hjemme på Stadium of Light har de 0-1-3 denne sesongen. Det gjør de til ligaens nest svakeste hjemmelag.

Sunderlands siste kamper:
Everton – Sunderland 3-0
Hull – Sunderland 1-1 (Vaughan)
Sunderland – Forest 0-1
Sunderland – Sheff Utd 1-2 (Rodwell)
Barnsley – Sunderland 3-0

Cardiff City har møtt på litt problemer de siste kampene. Etter en utrolig start på sesongen med fem seiere på rad, har det stoppet litt opp. På de tre siste ligakampene har det ikke blitt en eneste seier, men det må legges til at de bare har tapt én av disse tre kampene. Forrige helg måtte de ha hjelp av et utligningsmål på overtid for å unngå nederlag mot Sheffield Wednesday. I den foregående kampen ble de grundig slått av Preston North End. Waliserne ligger nå på en tredjeplass med like mange poeng som serieleder Leeds United. På bortebane har Cardiff 2-1-1 denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Bamba)
Preston – Cardiff 3-0
Fulham – Cardiff 1-1 (Ward)
Cardiff – QPR 2-1 (Hoilett, Bamba)
Cardiff – Burton 1-2 (Pilkington)

Vurdering: Sunderland er i trøbbel og formen er elendig. De er ikke så mye struktur å finne når de er på banen, mens det gjøres en del feil både bakover og fremover på banen. Her møter de et godt organisert Cardiff-lag som har mange matchvinnere på banen og et solid forsvar. Jeg tror gjestene tar med seg tre poeng til Wales her.

Tips: B (2.60 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Leo Bonatini og Ruben Vinagre er usikre, mens Helder Costa er svært nær comeback for vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om, men Adam Davies er klar for å spille sin kamp nummer hundre på rad for Barnsley.

Diogo Jota. Wow. For en spiller. Det er vanskelig å ikke bli begeistret når man ser Wolves juvel leke seg med ballen for tiden. Nå har han scoret fire mål på de tre siste ligakampene, og det må sies at han gjøre mye mer enn å bare score disse målene. Det er nesten som at man får vann i munnen av å tenke på at Helder Costa snart skal returnere og spille sammen med Jota fremover på banen. Ulvene fikk slått tilbake med seier mot Nottingham Forest forrige helg, etter et skuffende poengtap hjemme mot Bristol City. Nå ligger ulvene på andreplass med like mange poeng som serieleder Leeds United. Wolves har bare tapt én kamp, og det var mot Cardiff City. I midtuken avanserte de til neste runde i ligacupen etter å ha slått Bristol Rovers. I neste runde møter de Manchester City på bortebane. Hjemme på Molineux har ulvene 2-1-1 denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Wolves – Bristol Rovers 1-0 (Enobakhare)
Forest – Wolves 1-2 (Jota x2)
Wolves – Bristol City 3-3 (Jota, Bonatini, Batth)
Wolves – Millwall 1-0 (Jota)
Brentford – Wolves 0-0

Ønsker man å se video av hvordan man ikke skal forsvare seg, kan man gjerne se oppgjøret mellom Barnsley og Aston Villa i opptak. Noe av det Barnsley-spillerne fant på bakover på banen i det oppgjøret burde det nesten vært aldersgrense på. Gigantiske feil og mye annet rot var en en gjennomgangsmelodi. Barnsley tapte hele 0-3 hjemme mot et Aston Villa-lag som ikke har overbevist i starten. The Tykes ligger nå like over nedrykksplass, til tross for at jeg har følelsen av at de har hatt en del flyt i de første rundene. I midtuken tapte de 0-1 på Wembley i ligacupen mot Tottenham Hotspur, mens de på bortebane denne sesongen har 0-1-2.

Barnsleys siste kamper:
Tottenham – Barnsley 1-0
Barnsley – Villa 0-3
Barnsley – Derby 3-2 (Jackson, Hammill, Bradshaw)
Preston – Barnsley 1-1 (Potts)
Barnsley – Sunderland 3-0 (Ugbo, Barnes, Moncour)

Vurdering: Jeg klarer ikke komme unna hjemmeseier her. Wolves er sterke og har imponert meg. Barnsley har variert i prestasjonene, men forrige helg skuffet de stort. Jeg tror gjestene skal slite stort med å stoppe Diogo Jota og hans lagkamerater.  

Spill: H (1.42 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Nottingham Forest
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Henri Lansbury er usikker hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Før kampen mot Barnsley forrige helg var det liten tvil om at Aston Villa måtte få til et bra resultat, hvis ikke ville Steve Bruce få kjenne godt på presset. Bruce har på ingen måter overbevist som Villa-sjef, og tidvis har Villa spilt fotball det siste halvåret som har gjort meg sikker på at han ikke kommer til å sitte lenge i sjefsstolen på Villa Park. Innimellom varter de likevel opp med herlige prestasjoner, som for eksempel da de utnyttet flere grove feil hos Barnsley-forsvaret forrige helg. Villa vant 3-0 på Oakwell og har dermed skrapt sammen ti poeng på de åtte første kampene. Det er ikke godkjent, men det kunne fort ha sett verre ut. I midtuken tapte Villa hjemme mot Middlesbrough, mens de på hjemmebane har 1-3-0 denne sesongen. Deres eneste hjemmeseier har kommet mot Norwich City.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Boro 0-2
Barnsley – Aston Villa 0-3 (Davis, Adomah x2)
Aston Villa – Boro 0-0
Aston Villa – Brentford 0-0
Bristol City – Aston Villa 1-1 (Onomah)

Nottingham Forest tok turen til Stamford Bridge i midtuken. Det ble ikke overraskende veldig tøft, spesielt med tanke på at manager Mark Warburton valgte å hvile noen av sine nøkkelspillere. Forest tapte 1-5 mot den regjerende Premier League-mesteren. Det var skogvokternes andre strake tap ettersom det ble nederlag hjemme mot Wolverhampton Wanderers forrige helg. Forest ligger nå på en 10. plass med tolv poeng. De har tapt tre av sine fire siste ligakamper. På bortebane har de brukbare 2-0-2, hvor Brentford og Sunderland er lagene som har blitt slått.

Forests siste kamper:
Chelsea – Forest
Forest – Wolves 1-2 (Carayol)
Sunderland – Forest 0-1 (Murphy)
Sheff Wed – Forest 3-1 (Osborn)
Forest – Leeds 0-2

Vurdering: Aston Villa mer sterk seier sist, men måten de scoret de første målene skyldtes først og fremst elendig forsvarsspill av Barnsley. I midtuken skuffet man mot Middlesbrough, og nå får de tøff kamp av et Forest-lag som har en del å by på fremover på banen. Jeg tror dette kan bli et meget underholdene oppgjør hvor begge lag har god mulighet til å stikke av med tre poeng. Dette kan med andre ord vippe begge veier, men siden oddsen på bortelaget er mye høyere enn på vertene, velger jeg å prøve en frekk borteseier. 

Spill: B (5.15 @ Nordicbet)

 

About The Author

Leave a Reply