Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Birmingham City – Cardiff City (Viasport 3/Viaplay)

Lørdag:

16.00: Leeds United – Reading (Viasport 3/Viaplay)
18.30: Wolverhampton Wanderers – Aston Villa (Viasport 3/Viaplay)

Søndag:

13.15: Derby County – Nottingham Forest (Viasport 3/Viaplay

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Leeds United – Reading (Hjemmeseier) 1.98
Bristol City – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.37
Totalodds: 2.71


 FREDAG

Birmingham City – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene kan få tilbake Jota, Che Adams og Jason Lowe. Carl Jenkinson er fortsatt ute. Hos gjestene er Bruno Manga og Neil Etheridge usikre.

Det må være mulig å sette spørsmålstegn ved timingen til Birmingham City da de presenterte Steve Cotterill som ny manager. Det ble gjort like før Birminghams kamp mot Hull City, til tross for at Cotterill ikke skulle overta som sjef før etter den kampen. Om det ødela litt for midlertidig sjef Lee Carsley er umulig å si, men det virket litt spesielt. Birminghams kamp mot Hull City ble et eneste langt mareritt. Blåtrøyene tapte hele 1-6, og selv det ene trøstemålet de fikk var av det stygge slaget. Nå ligger Birmingham på nedrykksplass med sine åtte poeng. Steve Cotterill er på plass for å redde klubben opp fra den håpløse situasjonen, og det bør han klare med det mannskapet han har til rådighet. Bare én av Birminghams ni siste ligakamper har endt med seier, og på hjemmebane har de 2-1-2 denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Hull – Birmingham 6-1 (Gallagher)
Birmingham – Sheff Wed 1-0 (Vassel)
Derby – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Preston 1-3 (Colin)
Leeds – Birmingham 2-0

Cardiff City fremstår som en av de tøffeste opprykkskandidatene denne sesongen, og det gjør de ved hjelp av tøft fysisk og direkte spill. De har et par trollmenn på banen som Junior Hoilett og Nathaniel Mendez-Laing, men det er første og fremst deres fysiske spillestil som skaper problemer for de andre lagene. Forrige runde spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Derby County, og det er ført og fremst disse tapte poengene på hjemmebane som jeg tror waliserne vil ha størst problemer med i kampen om opprykk. The Bluebirds har nå bare tapt én av sine elleve kamper denne sesongen. På bortebane har de 3-1-1, med 6-6 i målforskjell.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Derby 0-0
Cardiff – Leeds 3-1 (Zohore x2, Hoilett)
Sunderland – Cardiff 1-2 (Bryson, Ralls)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Bamba)
Preston – Cardiff 3-0

Vurdering: Birmingham med ny manager, men det er mye som ikke stemmer på banen. Her møter de et tøft Cardiff-lag som er fryktelig vanskelige å spille mot. Dette blir nok jevnt og intenst, men jeg har en følelse for at gjestene vil klare vippe dette oppgjøret til sin fordel.

Tips: B (2.28 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bailey Wright og Matty Taylor er usikre hos vertene. Samtidig mangler de Eros Pisano, Gary O`Neil og Milan Djuric. Gjestene må nok klare seg uten John Brayford, mens Ben Turner kan være klar.

Bristol City ser meget bra ut. Selv i en tøff bortekamp mot Ipswich Town i forrige serierunde klarte de leverer en imponerende forestilling, og det var ingenting å si på at de til slutt vant 3-1 på Portman Road. Bobby Reid er fullstendig suveren i sin offensive rolle, mens Famara Diedhiou ser ut som den perfekte erstatteren for Jonathan Kodjia. Legger man i tillegg til kreativiteten til Jamie Paterson så har man en herlig miks. Rødtrøyene har ikke tapt en eneste av sine ni siste kamper, og ligger nå på fjerdeplass med fire poeng opp til tabelltopp. Lee Johnsons mannskap er en klar outsider i opprykkskampen, til tross for at jeg hadde stor tro på at de ville være i bunnstriden denne sesongen. På hjemmebane har de 3-2-0 denne sesongen, hvor de blant annet valset over Derby County for noen uker siden.

Bristol Citys siste kamper:
Ipswich – Bristol City 1-3 (Brownhill, Diedhiou, Reid)
Bristol City – Bolton 2-0 (Diedhiou, Flint)
Norwich – Bristol City 0-0
Bristol City – Stoke 2-0 (Taylor, Diedhiou)
Bristol City – Derby County 4-1 (Woodrow, Reid, Paterson, Diedhiou)

To 0-4 tap på rad. Det var det Burton Albion avsluttet med like før landslagspausen. For å gjøre det enda verre kom begge tapene på eget gress. I forrige bortekamp klarte de ett poeng borte mot Queens Park Rangers, men i det oppgjøret parkerte de bussen fra kampen ble sparket i gang. Akkurat nå presterer Burton Albion så dårlig som det jeg hadde forventet før sesongstart. Kvalitetsmessig er de underlegne alle andre lag i Championship, men solid defensiv organisering og herlig innsats har kompensert for manglende kvaliteter. Når det ikke gjør det lenger, ser det fort mørkt ut for The Brewers. Nå ligger de på en 21. plass med ni poeng. De har ett poeng ned til nedrykk, og på bortebane har de 0-2-3 og 1-11 i målforskjell.

Burtons siste kamper:
Burton – Wolves 0-4
Burton – Aston Villa 0-4
QPR – Burton 0-0
Man Utd – Burton 4-1 (Dyer)
Burton – Fulham 2-1 (Akins, Warnock)

Vurdering: Bristol City er i suveren form og spiller flott fotball. Her møter de et Burton Albion-lag som har sett håpløse ut i det siste. Det er umulig å gå for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.37 @ Nordicbet)


 LØRDAG

Barnsley  – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jeg gir snart opp Barnsley. Ikke fordi de ikke er bra. Ikke fordi de er dårlige, men fordi jeg ikke klarer bli klok på de. De svinger fra å se ut som et av Championships beste lag den ene kampen, mens de den neste kampen kan se ut som en klar dumpekandidat. Av den grunn er jeg meget usikker på hvordan denne sesongen kommer til å utarte seg for The Tykes. Dersom Paul Heckingbottom klarer gjøre dette laget stabilt og bra, kan de fort skyte fart oppover tabellen. Dersom de fortsatt å være like ustabile, kan dette ende med alt mellom ingenmannsland og nedrykk. Forrige runde imponerte de stort da Millwall ble slått på The Den, mens de i den foregående runden bare klarte uavgjort hjemme mot Queens Park Rangers. Nå ligger rødtrøyene på en 18. plass med elleve poeng. Hjemme på Oakwell har de 2-1-2, passende nok.

Barnsleys siste kamper:
Millwall – Barnsley 1-3 (Bradshaw x2, Thiam)
Barnsley – QPR 1-1 (Barnes)
Wolves – Barnsley 2-1 (Jackson)
Tottenham – Barnsley 1-0
Barnsley – Villa 0-3

For noen runder siden skrev jeg om at Middlesbrough begynte å se ut som den opprykksfavoritten som vi alle trodde de skulle være. Dette skrev jeg vel etter deres uavgjort-kamp borte mot Fulham. Siden den gang har de levert to meget skuffende kamper på eget gress mot Norwich City og Brentford. Først ble det tap mot Norwich, før et meget svekket Brentford-lag var nære ved å stjele med seg alle poengene med hjem til London i forrige runde. Legger man til 3-2 seieren over QPR og uavgjort-kampen mot Preston North End, er det liten tvil om at Garry Monk har en jobb å gjøre når det gjelder Boros prestasjoner på eget gress. Nå ligger rødtrøyene på en 11. plass med 16 poeng. Bare to av de åtte siste kampene har endt med seier, og på bortebane har de 1-2-2 denne sesongen. Deres eneste seier på bortebane i ligaen kom mot håpløse Bolton Wanderers.

Boros siste kamper:
Boro – Brentford 2-2 (Braithwaite, Fabio)
Boro – Norwich 0-1
Fulham – Boro 1-1 (Christie)
Villa – Boro 0-2 (Bamford)
Boro – QPR 3-2 (Fletcher, Assombalonga, Baker)

Vurdering: Barnsley er meget ustabile, mens Middlesbrough har vaklet litt i det siste. Av den grunn er det fryktelig vanskelig å vurdere dette oppgjøret. Jeg holder Boro som favoritter her, men jeg synes oddsen på bortelaget er alt for lav. I mine øyne er dette et åpent oppgjør med tanke på Barnsleys ustabile prestasjoner, og da synes jeg over fire ganger pengene på hjemmeseier er det mest interessante.

Tips: H (4.30 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Bekmørkt. Det finnes ingen andre ord som beskriver Bolton Wanderers bedre. Etter elleve serierunder ligger de på jumboplass på tabellen med bare to(!) poeng. Samtlige av deres åtte siste ligakamper har endt med tap. De ser helt elendige ut, og allerede nå er det vanskelig å se for seg at de skal klare unngå et nedrykk til våren. Forrige runde tapte de 0-1 borte mot Aston Villa, og nå har de syv ligakamper på rad uten å score mål. Hjemme på Macron Stadium har de 0-0-5 og 3-12 i målforskjell. Det eneste Championship-laget de har slått denne sesongen var faktisk lørdagens motstander Sheffield Wednesday. Det skjedde i ligacupen. Det er vel det eneste som gir Bolton håp om å klare vinne på lørdag.

Boltons siste kamper:
Aston Villa – Bolton 1-0
Bristol City – Bolton 2-0
Bolton – Brentford 0-3
Ipswich – Bolton 2-0
Bolton – Sheff Utd 0-1

Etter et av de verste tapene på lang tid hjemme mot Sheffield United for tre runder siden, fortsatte nedturen i den påfølgende kampen da Birmingham City ble for sterke på St Andrews. Carlos Carvalhals jobb ble diskutert heftig i sosiale medier, men Owls-sjefen satte en stopper for alle diskusjoner da han ledet klubben til en usedvanlig imponerende 3-0 seier hjemme mot Leeds United forrige runde. Det har gitt portugiseren litt nødvendig arbeidsro i landslagspausen, men et tap i lørdagens kamp vil igjen skape trykk rundt Carvalhal. Nå ligger Wednesday på en 12. plass med seksten poeng. Til tross for all uroen har de bare tapt to av sine ti siste kamper. På bortebane har de svake 1-2-2 denne sesongen. Deres eneste borteseier kom mot sterke Fulham.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 3-0 (Hooper x2, Lee)
Birmingham – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Joao, Hooper)
Cardiff – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Hooper, Wallace)

Vurdering: Bolton er håpløse, men har faktisk slått Sheffield Wednesday tidligere i høst. Gjestene så fryktelig svake ut mot Sheffield United, mens de gikk på et surt tap mot Birmingham City like etterpå. Heldigvis fikk de seg en skikkelig opptur forrige runde, og jeg tror selvtilliten fra det oppgjøret vil hjelpe de til en ny seier på Macron Stadium på lørdag. Jeg går for borteseier, men advarer likevel mot å tro at dette blir enkelt for uglene.

Tips: B (1.93 @ Nordicbet)


 

Brentford – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det begynner så smått å løsne for Brentford. Til tross for mange spillersalg og enda flere skader på nøkkelspillere, holder de likevel koken. Sesongens første seier kom for tre runder siden da Bolton Wanderers ble slått på Macron Stadium, og etter det har de spilt uavgjort mot Derby County og Middlesbrough. Brentfords prestasjoner denne sesongen har vært uendelig mye bedre enn det resultatene har vist så langt, og jeg tror The Bees vil klatre raskt opp på tabellen utover vinteren. Nå ligger de på en 19. plass med ni poeng, men bare én av syv siste ligakamper har endt med tap. Bare svake forsvarsfeil har ført til at Brentford ikke har vunnet mer enn én av disse syv kampene. Hjemme på Griffin Park har de 0-4-1. Samtlige fire siste på hjemmebane har endt uavgjort.

Brentfords siste kamper:
Boro – Brentford 2-2 (Barbet, Watkins)
Brentford – Derby 1-1 (Watkins)
Bolton – Brentford 0-2 (Barbet, Yennaris, Watkins)
Brentford – Norwich 1-3 (Clarke)
Brentford – Reading 1-1 (Clarke)

Millwall har i likhet med Brentford leverte mye bra denne høsten, selv om de ofte ikke har fått betalt for sitt gode spill. De er et mareritt å spille mot grunnet sine tøffe fysiske spillestil, men samtidig skaper de mange sjanser. Ofte sitter jeg med følelsen av at alt Millwall trenger er en skikkelig god spiss på topp. Løvene tapte skuffende 1-3 hjemme mot Barnsley forrige runde, og klarte dermed ikke bygge videre på den sterke 2-1 seieren mot Reading noen dager i forveien. Millwall hadde fire på rad uten tap før Barnsley-kampen, og nå ligger de på en 14. plass med 13 poeng. På bortebane har Millwall fortsatt ikke vunnet denne sesongen. De har 0-3-2 på sine kamper på fremmed gress.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Barnsley 1-3 (Gregory)
Millwall – Reading 2-1 (Saville x2)
Preston – Millwall 0-0
Millwall – Leeds 1-0 (O´Brien)
QPR – Millwall 2-2 (Wallace, McLaughlin)

Vurdering: Brentford med en del fravær, mens Millwall alltid er vanskelig å spille mot. Det er mye som taler for uavgjort her, men samtidig tror jeg Millwall skal få slite med Brentfords offensive muskler. Jeg hadde aldri våget å røre denne kampen oddsmessig, men dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt hjemmeseier.

Tips: H (1.99 @ Nordicbet)

 


 

Fulham – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Stefan Johansen var i en egen klasse da Fulham tok tre svært viktige poeng i byderbyet mot Queens Park Rangers like før landslagspausen. QPR-målvakt Alex Smithies var nær ved å sikre utligning på overtid for QPR, men Fulham holdt unna. Dermed kunne The Cottagers juble for å ha vunnet to ligakamper på rad for første gang denne sesongen. Det sier litt om hvor mye Fulham har underprestert denne sesongen, ettersom jeg var sikker på at de skulle være med i toppen fra start av. Nå blir det interessant å se om de klarer fortsette den gode trenden, slik at de snart vil være med helt øverst på tabellen. Foran lørdagens kamp har de 17 poeng, noe som gjør at de ligger syv poeng bak Cardiff City på tabelltopp. Hjemme på Craven Cottage har Fulham svake 1-3-1 denne sesongen. De har bare slått Hull City, mens tapet har kommet mot Sheffield Wednesday.

Fulhams siste kamper:
QPR – Fulham 1-2 (Johansen, Selvmål)
Forest – Fulham 1-3 (Johansen, Kamara, Kebano)
Fulham – Boro 1-1 (Kamara)
Burton – Fulham 2-1 (Norwood)
Fulham – Hull 2-1 (Ayite, Johansen)

Preston North End er et av lagene som har imponert meg aller mest denne høsten, men tidlig uttrykket jeg usikkerhet rundt hvordan Preston kom til å prestere på hjemmebane mot antatt svakere lag. Forrige runde fikk vi se hvor vanskelig det kunne være. Preston maktet ikke slå et formsvakt Sunderland-lag, og fikk seg dermed en liten nedtur før landslagspausen. Nå har Preston åtte kamper på rad uten tap, og er absolutt i fantastisk form. De har skrapt sammen 20 poeng og ligger bare fire poeng bak tabelltopp. Gjennom bunnsolid forsvarsspill og raskt og underholdene angrepsspill, har de blitt en fornøyelse å se på. Jeg hadde kanskje forventet litt mer fremover på banen, men det tror jeg vil komme etter hvert. På bortebane har de 2-2-1 denne sesongen, hvor begge de to siste på fremmed gress har endt med seier. Denne typen kamp som de får på lørdag er nøyaktig det som passer best. Der vil de få et kampbilde hvor de kan forsvare seg, for og deretter utnytte overgangene.

Prestons siste kamper:
Preston – Sunderland 2-2 (Harrop, Hugill)
Hull – Preston 1-2 (Barkhuizen, Robinson)
Preston – Millwall 0-0
Birmingham – Preston 1-3 (Johnson, Hugill, Barkhuizen)
Preston – Cardiff 3-0 (Maguire, Harrop, Browne)

Vurdering: Fulham med to seiere på rad, men her får de tøff motstand. Preston North End har imponert med sitt forsvarsspill og farlige overganger. Jeg tror gjestene vil kunne gi Fulham tøff kamp her, og ser for meg at Prestons spillestil vil kunne passe perfekt mot Fulhams nærmest naive angrepsspill. Jeg tar en sjanse og prøver meg på borteseier på Craven Cottage.

Tips: B (3.90 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

For en måned siden virket ting til å gå på skinner for Leeds United. De scoret på bestilling og forsvaret seg bra. Poengene ble plukket på mest overbevisende vis, og The Peacocks så fort ut som en klar opprykkskandidat. En måned senere har ting endret seg. Leeds har tapt tre av sine fire siste kamper, mot henholdsvis Millwall, Cardiff City og Sheffield Wednesday. Langt fra enkel motstand for å si det mildt, men samtidig urovekkende. I siste runde før landslagspausen ble de valset over av Sheffield Wednesday, samtidig som Pontus Jansson måtte forlate banen med skade. Heldigvis var ikke skaden hans like alvorlig som slik det kunne se ut som. Nå har Leeds falt ned til en femteplass med sine 20 poeng. De har fire poeng opp til tabelltopp. Dersom de bare klarer sette en stopper for den dårlige formen, vil de kunne være meget fornøyde med sesongen så langt. Hjemme på Elland Road har de 3-2-0 og 10-2 i målforskjell.

Leeds siste kamper:
Sheff Wed – Leeds 3-0
Cardiff – Leeds 3-1 (Roofe)
Leeds – Ipswich 3-2 (Phillips, Lasogga, Selvmål)
Burnley – Leeds 2-2 (Pablo, Sacko)
Millwall – Leeds 1-0

Hva er galt med Reading? Det har vært samtaleemnet både i sosiale medier og i diverse podcaster i landslagspausen. The Royals var bare en straffesparkkonkurranse unna opprykk til Premier League i vår, men har i høst minner mer om en dumpekandidat enn et lag som skal kjempe i toppen. Etter 1-2 tap hjemme mot Norwich City forrige runde, har de nå bare ni poeng på sine elleve første kamper. Det gjør at de bare ligger ett poeng over nedrykk. For min del har ikke den svake starten vært så overraskende. Reading hadde enorm flyt forrige sesong, og når de samtidig har manglet svært viktige Yann Kermorgant i høst, har det ikke overraskende blitt vanskelig. Nå har Reading fem på rad uten seier. På bortebane har de 1-1-3 denne sesongen. Jaap Stam ble ingen populær mann på Elland Road forrige sesong, og vil nok få høre det når kampen sparkes i gang.

Readings siste kamper:
Reading – Norwich 1-2 (Moore)
Millwall – Reading 2-1 (Edwards)
Reading – Hull 1-1 (Bödvarsson)
Reading – Swansea 0-2
Brentford – Reading 1-1 (Kelly)

Vurdering: Leeds i svak form, men har møtt tøff motstand. Har ellers vist mye bra i starten av årets sesong. Her møter de et Reading-lag som sliter skikkelig. De er riktignok vanskelige å spille mot, men de har ikke marginene på sin side. Jeg tror ikke gjestene vil ha marginene på sin side på lørdag heller, og derfor går jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.98 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Daniel Farke må føle seg som kongen av East Anglia akkurat nå. Etter en mildt sagt rufsete start på sesongen, har han nå endelig fått ting til å fungere. I starten av sesongen så de tidvis ut som et lilleputt-lag når det kom til forsvarsspill, samtidig som ting ikke helt fungerte fremover på banen. Nå har formpilen snudd, og de har nå seks kamper på rad uten tap i ligaen. På dise seks kampene har de bare sluppet inn ett mål, og det skjedde i forrige runde da Reading ble slått 2-1. Ekstra gledelig med Norwichs suksess i det siste er det faktum at James Maddison endelig har fått vise seg frem på dette nivået. Alle som fikk se han i League One eller i skotsk Premier League vet hvor god han kan være, og det er ikke mange som klarer sette inn like frispark som det han gjorde mot Reading sist. Nå ligger Norwich på en niendeplass med sine 18 poeng. På hjemmebane har de 2-2-1, hvor tapet kom i sesongens første hjemmekamp mot Sunderland.

Norwichs siste kamper:
Reading – Norwich 1-2 (Maddison, Jerome)
Boro – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Bristol City 0-0
Brentford – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Murphy)
Sheff Utd – Norwich 0-1 (Wildschut)

Etter en blytung periode med fem kamper på rad uten seier, samt bare én seier på de åtte siste kampene, fikk Hull City seg endelig en opptur like før landslagspausen. Birmingham City ble slått hele 6-1 hjemme på KCOM Stadium, og i den seieren fikk man servert seks forskjellige målscorere. Deriblant Markus Henriksen. Leonid Slutsky brukte landslagspausen på å gå på tivoli, og det er vanskelig å ikke like Hulls karismatiske manager. Tigrene ligger nå på en 17. plass med sine tolv poeng. På fremmed gress har de slitt en del i høst. På sine fem bortekamper har de bare tatt to poeng. De har ikke vunnet enda på sine turer i høst, og det spørs om den første seieren kommer borte mot et sterkt Norwich-lag. Det skal for øvrig legges til at Hull har hatt ganske tøff motstand i sine bortekamper denne sesongen.

Hulls siste kamper:
Hull – Birmingham 6-1 (Campbell, Meyler, Bowen, Grosicki, Henriksen, Larsson)
Hull – Preston 1-2 (Bowen)
Reading – Hull 1-1 (Campbell)
Hull – Sunderland 1-1 (Meyler)
Fulham – Hull 2-1 (Bowen)

Vurdering: Norwich er i kjempeform. De forsvarer seg bra som et lag, og har samtidig nok kreativitet fremover til å vinne kamper. Her møter de et Hull-lag som er litt ustabile i prestasjonene. Forrige runde imponerte de stort, men borte har de ikke vunnet enda. Dette kan fort bli et jevnt og målfattig oppgjør, men med tanke på formen til vertene, ender jeg opp med å markere for hjemmeseier her.

Tips: H (1.96 @ Nordicbet)


 

Sheffield United – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Sheffield United fløy høyt etter derbyseieren borte mot Sheffield Wednesday for tre uker siden. Noen dager etterpå slo de opprykksfavoritt Wolverhampton Wanderers på hjemmebane, men i det oppgjøret fikk ulvene et tidlig rødt kort. I forrige serierunde havnet The Blades ned på jorden igjen da Nottingham Forest ble for sterke på City Ground. Chris Wilders mannskap ligger dermed på en tredjeplass med 21 poeng, og kan være meget godt fornøyd med sesongstarten så langt. The Blades har vunnet seks av sine åtte siste kamper, til tross for at stjernespiss Billy Sharp tidvis har vært ute med skade. Hjemme på Bramall Lane har de sterke 4-0-1- denne sesongen. Deres eneste hjemmetap kom mot Norwich City.

Sheff Utds siste kamper:
Forest – Sheff Utd 2-1 (Lundstram)
Sheff Utd – Wolves 2-0 (Clarke x2)
Sheff Wed – Sheff Utd 2-4 (Clarke x2, Fleck, Duffy)
Sheff Utd – Norwich 0-1
Bolton – Sheff Utd 0-1 (Carter-Vickers)

Ipswich Town fikk en fantastisk start på sesongen med fire seiere på rad, men deretter har det stoppet opp. Basert på de første kampene var det ikke så overraskende at det skulle lugge litt for traktorguttene, ettersom absolutt alle statistikker tilsa at Ipswich hadde vært meget heldige i de første kampene. På de seks påfølgende kampene har det blitt fire tap, mens svake Sunderland og Bolton Wanderers har blitt slått. I forrige serierunde vant Bristol City på Portman Road, og akkurat nå sitter jeg med følelsen av at det går mot et ny sesong midt på tabellen for blåtrøyene. De ligger nå på en åttendeplass med 18 poeng, samtidig som de har én kamp færre spilt enn de andre lagene rundt seg. Sesongstarten har med andre ord vært mer enn god nok, men spørsmålet er om de kan følge opp den gode starten. På bortebane har de 2-0-2, hvor begge de to siste på fremmed gress har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Bristol City 1-3 (Waghorn)
Ipswich – Sunderland 5-2 (McGoldrick, Waghorn, Spence, Ward, Celina)
Leeds – Ipswich 3-2 (McGoldrick, Garner)
Ipswich – Bolton 2-0 (Skuse, McGoldrick)
QPR – Ipswich 2-1 (Celina)

Vurdering: To lag som ikke er enkle å spille mot. De er tøffe i duellspillet, aggressive og har et stort fokus på defensiv organisering. Av den grunn kan dette bli et jevnt, intenst og lite underholdene oppgjør. Uavgjortfaren er stor, men her tror jeg vertene drar i land tre poeng. Oddsen er dog lite interessant.

Tips: H (1.73 @ Nordicbet)


 

Sunderland – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Da Sunderland tok turen til Lancashire for å møte Preston North End forrige serierunde, fryktet jeg det kunne være Simon Graysons siste kamp som Sunderland-sjef. At det skulle være mot hans tidligere arbeidsgiver krydret bare den tanken. Heldigvis for Grayson leverte Sunderland en god prestasjon mot et sterkt Preston-lag, og sikret seg til slutt ett poeng. The Black Cats fikk dermed med seg ett poeng hjemover, men nå er de nødt til å vinne kamper. Sunderland har nå ni kamper på rad uten seier i ligaen. De ligger nest sist på tabellen med sine syv poeng, og har sluppet inn hele 21 mål denne sesongen. Hele seks av de åtte siste kampene har endt med tap. Hjemme på Stadium of Light har de 0-1-4 denne sesongen. Samtlige fire siste på eget gress har endt med tap. På lørdag bør det bli tre poeng, hvis ikke vil nok Grayson snart måtte begynne med pakkingen av sine saker på kontoret.

Sunderlands siste kamper:
Preston – Sunderland 2-2 (Honeyman, McGeady)
Ipswich – Sunderland 5-2 (Jones, McGeady)
Sunderland – Cardiff 1-2 (Gooch)
Everton – Sunderland 3-0
Hull – Sunderland 1-1 (Vaughan)

Queens Park Rangers inviterte til en skikkelig fest da byrival Fulham kom på besøk i forrige serierunde. Under flomlyset fikk vi servert en fantastisk kamp, men dessverre for Ian Holloway & Co gikk det ikke veien. QPR tapte 1-2, til tross for at både Luke Freeman og målvakt(!) Alex Smithies hadde store sjanser til å sikre uavgjort på overtid. Nå har QPR fem på rad uten seier, og jeg må innrømme at jeg har ventet på dette. QPR har imponert meg i høst, men de dårlige periodene til Holloway slår aldri feil. Det som er skummelt med disse periodene, er at de kan vare fryktelig lenge. Av den grunn blir det ekstra viktig for QPR å få en slutt på denne rekken med kamper på rad uten seier. London-klubben er nå nede på en 16. plass med sine 13 poeng. På bortebane har de 0-2-3 denne sesongen.

QPRs siste kamper:
QPR – Fulham 1-2 (Washington)
Barnsley – QPR 1-1 (Freeman)
QPR – Burton 0-0
Boro – QPR 3-2 (Wheeler, Mackie)
QPR – Millwall 2-2 (Smith, Luongo)

Vurdering: Sunderland har skuffet stort høst. De ser fryktelig svake ut. QPR har imponert meg, og har sett bedre ut i det siste enn hva resultatene tilsier. Her tror jeg gjestene vil kunne gi Sunderland tøff kamp. Om de vinner er jeg usikker på, men at de kan ta med seg ett poeng fra Stadium of Light har jeg stor tro på. Derfor markerer jeg uavgjort her. 

Spill: U (3.45 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

En rask titt på Wolverhampton Wanderers lagoppstilling mot Burton Albion forrige serierunde var nok. Jeg logget raskt inn og satte noen kronasjer på at ulvene kom til å valse over ølbryggerne. At et Championship-lag skulle mønstre en angrepsrekke bestående av Diogo Jota, Helder Costa og Ivan Cavaleiro er galt nok i seg selv. At man i tillegg har Rúben Neves liggende bak for å strø pasninger. Hjelp…. Så fremt man ikke er supporter av Wolves motstander, er det vanskelig å ikke bli begeistret av det ulvene driver med for tiden. De spiller en herlig type fotball, samtidig som de har enkeltspillere som kan gjøre de mest fantastiske ting. Selv vingbacken Rúben Vinagre ble seende ut som et teknisk vidunder da han danset seg gjennom Burton-forsvaret forrige runde. Wolves vant 4-0 over Burton, og ligger nå bare ett poeng bak tabelltopp. Med Helder Costa tilbake fra skade ser Wolves enda sterkere ut, og det sier mye om hvor god han faktisk er. Hjemme på Molineux har Wolves 3-1-1 denne sesongen. Likevel har de slitt litt med å overbevise foran sine egne supportere. Kanskje kommer sesongens beste hjemmekamp på lørdag?

Wolves siste kamper:
Burton – Wolves 0-4 (Jota, Saiss, Vinagre, Bonatini)
Sheff Utd – Wolves 2-0
Wolves – Barnsley 2-1 (N`Diaye, Enobakhare)
Wolves – Bristol Rovers 1-0 (Enobakhare)
Forest – Wolves 1-2 (Jota x2)

Aston Villa er et lag jeg har gitt mye tyn det siste halvåret, men som i mine øyne har fortjent den kritikken. Foran forrige serierunde valgte jeg å være mer positiv i omtalen, og det har jeg all grunn til å fortsette med. Villa vant 1-0 hjemme mot Bolton Wanderers, og er nå oppe i åtte kamper på rad uten tap. Samtlige fire siste har endt med seier, til tross for at dommer Jeremy Simpson gjorde det meste han kunne for å ødelegge for Villa forrige kamp. Dette uttalte også Villa-eier Tony Xia, noe som førte til at Xia fikk en bot fra FA. Med Albert Adomah i suveren form, samtidig som man har Jonathan Kodjia tilbake igjen, har Villa blitt et mye vanskeligere lag å forsvare seg mot. På bortebane har de 2-1-2 denne sesongen. Begge de to siste bortekampene har endt med seier, mot henholdsvis Barnsley og Burton Albion. De får tøffere motstand på lørdag.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Bolton 1-0 (Kodjia)
Burton – Aston Villa 0-4 (Adomah x2, Snodgrass, Davis)
Aston Villa – Forest 2-1 (Adomah, Hourihane)
Aston Villa – Boro 0-2
Barnsley – Aston Villa 0-3 (Davis, Adomah x2)

Vurdering: Wolves ser skumle ut. De presterer bra, samtidig som de har et meget sterkt mannskap. Nå som Helder Costa er tilbake igjen, tror jeg de vil bli enda bedre fremover. Her møter de et Aston Villa-lag som seiler i sterk medvind. Ikke alle prestasjonene har vært like imponerende i det siste, men åtte kamper på rad uten tap oser det styrke av. På lørdag tror jeg Villa skal få slite. De er mer enn gode nok til å gi vertene tøff motstand, men jeg tror ulvenes offensive kvaliteter blir utslagsgivende her. Derfor markerer jeg for hjemmeseier. 

Spill: H (2.10 @ Nordicbet)


 SØNDAG 

Derby County – Nottingham Forest
Kampstart: 14.15
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Kommer i egen artikkel på lørdag….

Derbys siste kamper:
Cardiff – Derby 0-0
Brentford – Derby 1-1 (Ledley)
Derby – Birmingham 1-1 (Winnall)
Bristol City – Derby 4-1 (Vydra)
Barnsley – Derby 3-2 (Russell, Bennett)

Kommer i egen artikkel på lørdag…

Forests siste kamper:
Forest – Sheff Utd 2-1 (Cummings, Dowell)
Forest – Fulham 1-3 (Murphy)
Villa – Forest 2-1 (Murphy)
Chelsea – Forest 5-1 (Darikwa)
Forest – Wolves 1-2 (Carayol)

Vurdering: Kommer..

Spill: ? (??? @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply