Skrevet av: Eirik Aase

 

Ipswich Town – Norwich City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Tommy Smith og Tom Adeyemi er usikre hos vertene. Gjestene har Josh Murphy klar igjen etter at han brakk en tå.

I vår var jeg så heldig å få oppleve Old Farm på nært hold da Norwich City fikk besøk av Ipswich Town. Det var liten tvil om at dette oppgjøret er blant de mest intense derbyene i engelsk fotball. Stemningen både på pubene, under tribunen og på tribunen var helt fantastisk. På søndag får vi endelig se dette herlige derbyet igjen på TV-skjermen, mens noen er så heldig å få se den fra tribunen. Ipswich Town kommer inn til dette oppgjøret med en nedadgående kurve rent formmessig. De startet helt fantastisk og var med helt i toppen, men etter hvert har de tatt foten helt av gasspedalen. På de syv siste kampene har det blitt fem tap. Forrige helg gikk de på et 0-1 tap borte mot Sheffield United, mens de i forrige hjemmekamp tapte 1-3 mot Bristol City. Totalt har de 4-0-2 på sine hjemmekamper denne sesongen, men blant disse hjemmeseierne finner vi lag som Brentford, Birmingham City, Bolton Wanderers og Sunderland. Fellesnevneren for alle disse? De sliter i bunnen. Heldigvis for Ipswich betyr form som regel lite i slike oppgjør. Disse kampene har en tendens til å leve sitt helt eget liv.

Ipswichs siste kamper:
Sheff Utd – Ipswich 1-0
Ipswich – Bristol City 1-3 (Waghorn)
Ipswich – Sunderland 5-2 (McGoldrick, Waghorn, Spence, Ward, Celina)
Leeds – Ipswich 3-2 (McGoldrick, Garner)
Ipswich – Bolton 2-0 (Skuse, McGoldrick)

Norwich City har hatt et solid overtak på sine rivaler fra Suffolk de siste årene. På de åtte siste kampene innbyrdes har ikke Ipswich Town vunnet en eneste gang. Fem kamper har endt med Norwich-seier, mens tre har endt uavgjort. Tre av de fire siste innbyrdes har endt uavgjort 1-1, mens man må tilbake til 2009 for å finne forrige gang Ipswich vant over sine rivaler. Norwich har hatt en mye bedre inngang til søndagens derby enn Ipswich. Gultrøyene er ubeseiret på sine syv siste kamper, og har knapt sluppet inn mål på disse kampene. De ser ut som et meget bra lag nå som Daniel Farke har fått orden på ting, og har samtidig den nødvendige kreativiteten fremover på banen med blant andre James Maddison. Forrige helg så de ut til å tape hjemme mot Hull City, men Nelson Oliveira sikret ett poeng med sin scoring seks minutter på overtid. På bortebane har de 3-1-2 denne sesongen. Samtlige tre siste på fremmed gress har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Hull 1-1 (Oliveira)
Reading – Norwich 1-2 (Maddison, Jerome)
Boro – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Bristol City 0-0
Brentford – Norwich 1-3 (Vrancic x2, Murphy)

Vurdering: Old Farm er et av de herligste oppgjørene i engelsk fotball. Her er det liten tvil om hvilket lag jeg synes ser best ut basert på form og prestasjoner, og det er Norwich City. Likevel er det slik at disse oppgjørene lever sitt helt eget liv. Det er derfor vanskelig å si hvordan det vil utarte seg. Begge managerne er opptatt av å ha orden i egne rekker. Det kan derfor fort bli en tøff og intens kamp med forholdsvis få sjanser. Jeg frykter at det blir slik, men håper jeg tar feil. Jeg ser derfor ikke bort fra at dette kan ende med ett poeng til hvert av lagene, så fremt Norwich ikke klarer vippe det til sin fordel. Jeg ender opp med å markere for uavgjort. Skal vi si 1-1? 

Spill: U (3.40 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply