Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

18. plass:
Navn:
 Marcus Joseph Tavernier
Alder: 18 år (22.03.1999)
Posisjon: Ving
Klubb: Middlesbrough
Kamper/Mål i årets Championship: 4/1

Med tanke på hvor mye penger Middlesbrough har brukt på blant annet offensive spillere i sommer, har det vært gledelig å se at en unggutt som Marcus Tavernier har klart å presse seg frem i køen. I det som har vært en litt rufsete sesong så langt for Boro, har Tavernier vært et lite friskt pust. Han er broren til Rangers-spiller James Tavernier, og ankom klubben fra Newcastle United tilbake i 2013.

De siste sesongene har Tavernier spilt for aldersbestemte lag og reservelag hos Middlesbrough. I august debuterte han for førstelaget i ligacupen, og det var i samme turnering han senere scoret sitt første mål på seniornivå da Middlesbrough møtte AFC Bournemouth. I starten av november ble han matchvinner i lokaloppgjøret mot Sunderland, og i løpet av høsten har han etablert seg på Englands U19-landslag.

Med sin energiske spillestil, hurtighet og gode tekniske ferdigheter er han en spennende type å følge med på. Det blir morsomt å se hvor langt Tavernier kan nå.

About The Author

Leave a Reply