Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Sheffield Wednesday – Wolverhampton Wanderers (Viasport 2/Viaplay)

Lørdag:

16.00: Sunderland – Fulham (Viasport +/Viaplay)
18.30: Cardiff City – Hull City (Viasport +/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Cardiff City – Hull City (Hjemmeseier) 1.76
Bolton Wanderers – Burton Albion (Hjemmeseier) 2.05
Totalodds: 3.60


 

FREDAG:

Sheffield Wednesday – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hovedtrener Carlos Carvalhal er suspendert hos vertene, mens Tom Lees er ute med skade. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Sheffield Wednesday tok turen til Norfolk for å møte Norwich City forrige helg. Det var kampen som ingen hadde råd til å tape, men hvor Sheffield Wednesday endte opp uten poeng. Det tapet må ha gjort ekstra vondt for en hardt presset Carlos Carvalhal, og nå sitter jeg med en sterk følelse av at han umulig kan ha lang tid igjen som Owls-sjef dersom ting ikke bedrer seg så raskt som mulig. Wednesday har nå fem kamper på rad uten seier. De har bare vunnet tre av sine 14 siste kamper, og bare seks av sine 22 siste kamper. Nå ligger de på en 15. plass med 27 poeng, og har nå ti poeng opp til play-off. Det er rett og slett ikke bra nok. Hjemme på Hillsborough har de 4-5-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot byrival Sheffield United. Carlos Carvalhal må nok en gang sone karantene etter dårlig oppførsel ved sidelinjen i kampen mot Hull City. Kanskje må han se sin siste kamp som Owls-sjef fra tribuneplass?

Sheff Weds siste kamper:
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Rhodes)
Sheff Wed – Hull City 2-2 (Hooper x2)
Reading – Sheff Wed 0-0
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Nuhiu, Hooper)
Sheff Wed – Bristol City 0-0

Wolverhampton Wanderers hadde ingen stor dag på jobben da bunnlaget Sunderland kom på besøk forrige helg. De slet litt med å få ting til å klaffe fremover på banen, men samtidig hadde de full kontroll bakover på banen. Wolves styrte alt som skjedde i kampen og fyrte avgårde en haug med skudd, men det var ikke mange som skapte store problemer for Robbin Ruitter i Sunderland-buret. Gjestene hadde derimot bare én avslutning i hele kampen, og det sier litt om deres kampplan. Kampen endte til slutt 0-0, og det så ut til å være nøyaktig det Sunderland kom for å få. Ulvene troner fortsatt øverst på tabellen med fire poeng ned til neste lag. Ned til tredjeplass skiller det åtte poeng. Før uavgjortkampen mot Sunderland hadde ulvene seks seiere på rad i ligaen. På bortebane har de 7-1-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag.

Wolves siste kamper:
Wolves – Sunderland 0-0
Birmingham – Wolves 0-1 (Bonatini)
Wolves – Bolton 5-1 (Boly, Bonatini, Cavaleiro x2, Jota)
Wolves – Leeds 4-1 (Cavaleiro, Jota, Costa, Douglas)
Reading – Wolves 0-2 (Doherty, Cavaleiro)

Vurdering: Sheffield Wednesday har vært skuffende denne høsten. Nå spørs det om ikke Carlos Carvalhals jobb henger i en tynn snor. Da passer det dårlig at ligaens beste lag kommer på besøk. Uglene er absolutt gode nok til å skape problemer for Wolves, men slik ulvene spiller nå, er det vanskelig å markere for noe annet enn borteseier.

Tips: B (2.12 @ Nordicbet)


LØRDAG:

Sunderland – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lee Cattermole er suspendert, mens Bryan Oviedo, Paddy McNair, Didier NDong og Billy Jones er skadet hos vertene. Gjestene mangler Neeskens Kebano og Floyd Ayite.

Sunderland tok med seg bussen til Molineux forrige helg. Den parkerte de foran mål, og til slutt viste det seg å være en god avgjørelse. En buss var det som skulle til for å stoppe formsterke ulver, noe som førte til at Sunderland klarte få med seg ett poeng hjem fra sesongens vanskeligste bortekamp. Ser man bak 0-0 resultatet er statistikkene ingen lystig lesning for Sunderland-fansen. The Black Cats hadde nemlig bare én(!) avslutning i kampen mot Wolves gjennom hele kampen. Chris Coleman & Co ligger fortsatt på nedrykksplass med sine 15 poeng. Det er ett poeng opp til trygg plass, og derfor kan Sunderland klatre opp fra nedrykksplass denne helgen dersom resultatene går deres vei. Hjemme på Stadium of Light har ikke Sunderland vunnet siden desember i fjor da Watford ble slått i Premier League. I Championship har de 0-4-6 denne sesongen på eget gress. Kan den første hjemmeseieren i 2017 komme på lørdag?

Sunderlands siste kamper:
Wolves – Sunderland 0-0
Sunderland – Reading 1-3 (Grabban)
Burton – Sunderland 0-2 (Honeyman, Vaughan)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Grabban)
Sunderland – Millwall 2-2 (Matthews, Grabban)

Det så ut som om det løsnet litt for Fulham da de først vant 5-4 borte mot Sheffield United, før de etterpå vant 1-0 hjemme mot Millwall. Dessverre for The Cottagers fikk de seg en smell da byrival Brentford ble for sterke i den påfølgende kampen. Forrige helg vant Fulham 1-0 hjemme mot Birmingham City, og fikk på den måten en rask opptur etter tapet mot Brentford. Seieren mot Birmingham City var dog ikke blant de mest imponerende, og jeg ble litt overrasket over hvor mange ganger blåtrøyene slapp til i den kampen. Nå har Fulham tre seiere på de fire siste kampene. Selv om de ikke har imponert stort spillemessig, er det likevel en enorm opptur for Fulham-fansen å endelig vinne fotballkamper igjen. Hvittrøyene ligger nå på en 12. plass med 29 poeng, og har åtte poeng opp til play-off. De er nødt til å fortsette den gode formen dersom de skal ha mulighet til å blande seg inn i opprykkskampen igjen. På bortebane har Fulham 4-2-4 denne sesongen, men tre av de fire siste på fremmed gress har endt med tap.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Birmingham 1-0 (Ojo)
Brentford – Fulham 3-1 (Kebano)
Fulham – Millwall 1-0 (Norwood)
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Sessegnon x3, Ojo x2)
Fulham – Derby 1-1 (Norwood)

Vurdering: Sunderland har sett litt bedre ut etter Chris Coleman kom til klubben, men fortsatt er jeg meget skeptisk til den ansettelsen. Jeg er usikker på hva han kan få til med dette Sunderland-laget, og på lørdag tror jeg de skal få det tøft. Det kan fort bli en morsom og fartsfylt kamp som jeg tror gjestene klarer vippe til sin favør. Derfor markerer jeg for borteseier.

Tips: B (2.45 @ Nordicbet)

 


 

Birmingham City – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Che Adams, Maxim Colin og Marc Roberts ventes å være ute hos vertene. Gjestene mangler Joel Lynch og James Perch, mens Jamie Mackie er suspendert.

Birmingham City-sjef Steve Cotterill og noen av hans spillere måtte stå skolerett da de forlot Craven Cottage forrige helg. Birmingham-fansen var misfornøyde med hva laget deres hadde levert den siste tiden, men Cotterill selv var egentlig forholdsvis positiv. Han mente utrolig nok at Birmingham hadde fortjent noe mot Wolverhampton Wanderers for to runder siden, og han mente det samme mot Fulham forrige helg. Mot Fulham kunne jeg derimot være litt enig med Cotterill, ettersom Birmingham faktisk skapte noen gode sjanser. Nå har blåtrøyene bare én seier på de ni siste kampene. Steve Cotterill ser fortsatt ikke ut til å være i nærheten av å ha funnet bruksanvisningen til dette Birmingham-laget. Blåtrøyene ligger på nedrykksplass med bare dårligere målforskjell enn laget som ligger like over streken. Hjemme på St Andrews har de 4-2-4 denne sesongen, hvor én av de fire siste har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Fulham – Birmingham 1-0
Birmingham – Wolves 0-1
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Boga)
Boro – Birmingham 2-0
Birmingham – Forest 1-0 (Adams)

Queens Park Rangers-fansen fikk seg en utrolig opptur da QPR kom tilbake mot Brentford for tre runder siden, til tross for at de lå under 0-2 hele tre minutter på overtid. Etter det har det derimot vært lite å juble for. Først ble det 0-1 tap borte mot Preston North End, etter at Jamie Mackie ble utvist i første omgang. Forrige runde ble det en ny nedtur da Leeds United var på besøk på Loftus Road. I det som egentlig var en forholdsvis jevn kamp, var det Leeds United som var mest effektive foran mål. Leeds banket ballen i mål tre ganger, mens  QPR bare scoret ett mål. Et mål som for øvrig går inn på listen som sesongens kanskje største keepertabbe i Championship. Nå ligger London-klubben på en 19. plass med 22 poeng. De har bare seks poeng til nedrykk, og bør passe seg nå. På de seks siste kampene har de bare tatt ett poeng, og på bortebane har de svake 0-4-6.

QPRs siste kamper:
QPR – Leeds 1-3 (Wzsolek)
Preston – QPR 1-0
QPR – Brentford 2-2 (Smith, Freeman)
Derby – QPR 2-0
QPR – Aston Villa 1-2 (Mackie)

Vurdering: Birmingham City imponerer ikke for tiden, men det pleier likevel være jevnt når de er i aksjon. Her møter de et Queens Park Rangers-lag som er i elendig form. Dette blir nok jevnt, men magefølelsen taler til vertenes fordel. Derfor prøver jeg en markering for hjemmeseier.

Tips: H (2.45 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Darren Pratley er usikker hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Bolton Wanderers fikk seg en rask opptur etter å ha blitt nærmest latterliggjort av Wolverhampton Wanderers for noen uker siden. Phil Parkinson & Co vant nemlig den påfølgende kampen 3-1 hjemme mot Barnsley, i et oppgjør hvor Mark Little og Gary Madine var i storform. Forrige helg skulle de bygge videre på den seieren, men måtte til slutt se seg slått av Nottingham Forest. Bolton tapte 2-3 på City Ground, selv om de var fullt på høyde med skogvokterne. Faktisk skapte de mer enn nok sjanser til å ta minst ett poeng. Nå ligger Bolton fjerde sist på tabellen med sine 16 poeng. Ned til jumboplass skiller det bare to poeng. Hjemme på Macron Stadium har Bolton 3-2-5 denne sesongen, men på sine fem siste hjemmekamper har de sterke 3-2-0.

Boltons siste kamper:
Forest – Bolton 3-2 (Buckley, Selvmål)
Bolton – Barnsley 3-1 (Madine x2, Little)
Wolves – Bolton 5-1 (Buckley)
Bolton – Reading 2-2 (Pratley, Burke)
Preston – Bolton 0-0

Burton Albions fall nedover på tabellen fortsetter. Nå har de kommer til et punkt hvor de ikke kan falle lenger ned. De ligger nemlig på jumboplass med sine 14 poeng. Ikke bare lukter det nedrykk på Pirelli Stadium for øyeblikket. Det stinker! Forrige helg tapte de 1-2 hjemme mot Preston North End, og nok en gang var forsvarsspillet alt for dårlig. De skaper samtidig lite fremover på banen. Slik de har fremstått denne høsten, klarer jeg ikke se hvordan de skal unngå nedrykk. Nå har de bare én seier på de ti siste kampene, og flest baklengsmål i hele ligaen. På bortebane har de 1-4-5, hvor seieren var av det meget heldige slaget borte mot Millwall.

Burtons siste kamper:
Burton – Preston 1-2 (Akins)
Derby – Burton 1-0
Burton – Sunderland 0-2
Brentford – Burton 1-1 (Turner)
Burton – Sheff Utd 1-3 (Palmer)

Vurdering: Bolton litt uheldige sist, men har vist en del bra i det siste (bortsett fra mot Wolves). De fem siste hjemmekampene har gitt elleve poeng, og de ser nå ut som et helt annet lag enn tidligere i høst. Her tror jeg de har det som skal til for å sende et svakt Burton Albion-lag hjem fra Macron Stadium uten poeng i bagasjen. Hjemmeseier.

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

Brentford – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Danskene Lasse Vibe og Henrik Dalsgaard er usikre hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Ryan Hedges.

Fra opptur til nedtur. Fra nedtur til opptur. Dersom man er Brentford-supporterer har man i hvert fall ikke noen kjedelig hverdag. Etter en fæl start på sesongen fikk Brentford etter hvert ting til å klaffe. De klatret oppover på tabellen i imponerende tempo, samtidig som prestasjonene på banen var imponerende. I løpet av de siste ukene har de gått fra å gi bort en 2-0 ledelse på overtid mot QPR, til å slå Fulham i den neste kampen. Forrige helg tapte de 2-3 borte mot Hull City, og jeg må si at The Bees skuffet meg i det oppgjøret. Nå ligger Brentford på en 13. plass med 27 poeng, og derfor er de nødt til å vinne kamper igjen regelmessig dersom de skal blande seg inn i kampen om play-off. Sergi Canos er nå på gang, og Alan Judge sparker fotball igjen for reservene. Det er derfor mye å glede seg til for Brentford-fansen i tiden fremover. Hjemme på Griffin Park har Brentford 3-6-1 denne sesongen. Ingen av de ni siste hjemmekampene har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Hull – Brentford 3-2 (Selvmål, Egan)
Brentford – Fulham 3-1 (Canos, Watkins, Sawyers)
QPR – Brentford 2-2 (Vibe x2)
Brentford – Burton 1-1 (Jozefzoon)
Cardiff – Brentford 2-0

For andre gang på sine tre siste kamper måtte Barnsley forlate banen med tre baklengsmål i sekken. The Tykes tapte 0-3 mot Derby County forrige helg, og nå er rødtrøyene oppe i fem strake tap i ligaen. Denne fæle formen har før Paul Heckingbottom & Co ned på en 20. plass med 20 poeng. Det er bare fire poeng ned til nedrykk, og Barnsley-fansen er nok redde for at de skal blande seg inn nede i nedrykksgjørma i tiden som kommer. For å unngå det må det gjøres noe med den fæle formen. På bortebane har The Tykes 2-3-5 denne sesongen, hvor begge de to siste har endt med tap. 13-18 er rødtrøyenes målforskjell på bortebane, noe som viser at det ofte blir underholdene kamper når Barnsley kommer på besøk. Kanskje blir det underholdene på Griffin Park også? Forrige sesong vant Barnsley 2-0 på Griffin Park, mens det ble uavgjort 1-1 da de møttes på Oakwell.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Derby 0-3
Bolton – Barnsley 3-1 (Bradshaw)
Reading – Barnsley 3-0
Barnsley – Leeds 0-2
Barnsley – Cardiff 0-1

Vurdering: Brentford i fin form, men noen av de siste prestasjonene har vært merkelige. De kommer til å kjøre på mot et Barnsley-lag som sjeldent legger seg særlig bakpå. Derfor håper jeg på et åpent og underholdene oppgjør. Barnsleys dårlige form den siste tiden gjør meg tryggere på at vertene tar tre poeng her. Derfor går jeg for hjemmeseier.

Tips: H (1.61 @ Nordicbet)

 


 

Bristol City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Callum O`Dowda, Eros Pisano, Jens Hegeler og Gary O`Neil mangler hos vertene. Danny Fox og Chris Cohen er sannsynligvis ute hos gjestene.

Wow. Bare wow. Det Bristol City har vist i høst er helt utrolig. I fjor vår krevde store deler av Bristol City-fansen at hovedtrener Lee Johnson måtte fjerne fra jobben, noe mange – inkludert meg selv – var enig i. Nå har han snudd opp-ned på hele situasjonen. Fra å ære utskjelt, blir Lee Johnson nå hyllet. Forrige helg ledet han The Robins til en 2-1 seier borte mot Sheffield United, etter at Aden Flint ble matchvinner med sin sene scoring. Seieren førte Bristol City opp på 40 poeng, noe som gjør at de nå ligger på en tredjeplass. Det er fire poeng opp til direkte opprykk og åtte poeng opp til serieleder Wolverhampton Wanderers. Hjemme på Ashton Gate har Bristol City 5-3-2 denne sesongen. Bristol City har nå vunnet de tre siste kampene mot sterk motstand. Kommer en fjerde strake seier på lørdag?

Bristol Citys siste kamper:
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Paterson, Flint)
Bristol City – Boro 2-1 (Bryan, Paterson)
Hull – Bristol City 2-3 (Flint, Reid, Brownhill)
Bristol City – Preston 1-2 (Woodrow)
Sheff Wed – Bristol City 0-0

Nottingham Forest var alt annet enn solide da Bolton Wanderers var på besøk forrige helg. Likevel satt de igjen med alle poengene ettersom de scoret hele tre mål mot sine gjester fra Nord-Vest England. Barrie McCkay, Joe Worrall og Ben Brereton scoret målene for rødtrøyene, og dermed fikk Forest seg en opptur etter det vonde 2-4 tapet mot Ipswich Town i den foregående kampen. Forest er fortsatt et av de mest underholdene lagene i Championship denne sesongen, men bakover på banen er det en del å ta tak i. Nå ligger East Midlands-klubben på en 11. plass med 30 poeng. Det er absolutt mulig å klatre opp til play-off, men da er de nødt til å plukke poeng regelmessig i tiden fremover. På bortebane har de 3-0-7, og hele fem av de seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Forests siste kamper:
Forest – Bolton 3-2 (McKay, Worrall, Brereton)
Ipswich – Forest 4-2 (Walker, Dowell)
Forest – Cardiff 0-2
Forest – Norwich 1-0 (Murphy)
Birmingham – Forest 1-0

Vurdering: Bristol City er i fantastisk form. De er velorganiserte bakover på banen, og har flere strenger å spille på fremover på banen. Jeg er sikker på at de finner hull i Nottingham Forest-forsvaret, men samtidig kan det fort bli vanskelig å forsvare seg mot et offensivt Forest-lag. Av den grunn kan det fort bli en del scoringer her, men jeg føler meg trygg på at vertene uansett scorer flest.

Tips: H (1.83 @ Nordicbet)


 

Derby County – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Tom Lawrence. Hos gjestene er John Terry og Jonathan Kodjia ute, mens Mile Jedinak og Gabby Agbonlahor nærmer seg.

Det lukter svidd av Derby County. Ser man bort fra arbeidsuhellet hjemme mot Ipswich Town i en midtukekamp for noen uker siden, har de vært i suveren form. Hvittrøyene har vunnet fire av sine fem siste kamper, og har nå klatret helt opp til fjerdeplass på tabellen med sine 38 poeng. Endelig ser Derby ut som et Gary Rowett-lag, noe som de blant annet har fått litt kritikk for. Flere har snakket om hvordan Derby hele tiden vinner uten å imponere, men Rowett ler av denne kritikken. De som har fulgt Rowett under hans tid i Burton Albion og Birmingham City forstår nok godt hvorfor Rowett ikke bryr seg om den typen uttalelser. Nå har Derby seks poeng opp til direkte opprykk, og på hjemmebane har de 6-1-3 denne sesongen. To av de fire siste hjemmekampene har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Barnsley – Derby 0-3 (Vydra, Weimann, Lawrence)
Derby – Burton 1-0 (Russell)
Derby – Ipswich 0-1
Boro – Derby 0-3 (Vydra x3)
Derby – QPR 2-0 (Vydra, Lawrence)

Aston Villa hadde fire kamper på rad uten tap før Millwall kom på besøk på Villa Park forrige helg. Den rekken ble forlenget med en kamp da det endte 0-0 mellom Aston Villa og Millwall. Steve Bruce & Co overbeviste ikke mot løvene fra London, og kunne fort blitt stående igjen uten poeng etter lørdagens kamp. To uavgjorte kamper på rad for Villa nå, mens bare én av de ni siste kampene har endt med tap. Med sine 37 poeng innehar de en play-off plass, mens det er syv poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har Villa 4-3-3 denne sesongen. På de åtte siste bortekampene har de bare tapt én gang.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Millwall 0-0
Leeds – Aston Villa 1-1 (Lansbury)
Aston Villa – Ipswich 2-0 (Adomah x2)
Aston Villa – Sunderland 2-1 (Adomah, Onomah)
QPR – Aston Villa 1-2 (Adomah x2)

Vurdering: Interessant kamp mellom to lag som ofte får høre at de ikke presterer særlig bra på banen, men som likevel plukker med seg en del poeng. Det er vanskelig for meg å se hvordan dette ikke skal bli et jevnt oppgjør. Det finnes gode argumenter for alle utfall her, men jeg sliter med å finne en vinner. Derfor markerer jeg for uavgjort og anbefaler ingen å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Foran Ipswich Towns tøffe bortekamp mot Middlesbrough brukte jeg litt spalteplass på å hylle det Mick McCarthy hadde fått til med traktorgutta denne høsten. Jeg var til og med så optimistisk på Ipswichs vegne at jeg markerte for at de skulle få med seg poeng hjem fra Riverside Stadium. Slik skulle det ikke gå, og noen Ipswich-supportere mente at det var min feil på grunn av jinxing. Jeg tar den på min kappe. Tapet førte Ipswich ned på en niendeplass med sine 32 poeng. Det er bare fem poeng opp til play-off. Bare to av de syv siste kampene i ligaen har endt med tap for blåtrøyene, mens de på hjemmebane har 6-1-3 denne sesongen. På disse ti hjemmekampene har de scoret 20 mål og sluppet inn 12.

Ipswichs siste kamper:
Boro – Ipswich 2-0
Ipswich – Forest 4-2 (Waghorn, Iorfa, Celina, Connolly)
Derby – Ipswich 0-1 (Connolly)
Aston Villa – Ipswich 2-0
Ipswich – Sheff Wed 2-2 (Waghorn, Garner)

Det meste så positivt ut da Reading ledet 2-0 hjemme mot Cardiff City mot slutten av mandagens TV-kamp, samtidig som Cardiff-sjef Neil Warnock ble sendt på tribunen. Skuffende nok for Reading-fansen skulle ikke ledelsen holde helt inn. Waliserne kom tilbake og klarte 2-2 på overtid. Dermed ble det ingen tredje strake seier for Jaap Stam & Co. De har nå fem kamper på rad uten tap, og bare en av de åtte siste i ligaen har endt med tap. Denne gode formen har ført The Royals opp på en 14. plass med 27 poeng. De har nå ti poeng opp til play-off, og elleve poeng ned til nedrykk. Dersom de skal blande seg inn i kampen om play-off, er de nødt til å fortsette den fine formen. På bortebane har de 4-2-4 denne sesongen, og bare to av de åtte siste på fremmed gress har endt med tap.

Readings siste kamper:
Reading – Cardiff 2-2 (Selvmål, Barrow)
Sunderland – Reading 1-3 (Edwards, Barrow x2)
Reading – Barnsley 3-0 (Van den Berg, Bödvarsson, Edwards)
Reading – Sheff Wed 0-0
Bolton – Reading 2-2 (Moore, Bacuna)

Vurdering: Dette er ingen enkel kamp å vurdere. Gjestene fra Reading har vært friske den siste tiden, mens Ipswich Town har klart seg greit gjennom hele høsten. Her klarer jeg ikke finne en vinner. Jeg anbefaler å styre unna spill her, men dersom jeg måtte valgt, ville jeg gått for uavgjort.

Tips: U (3.35@ Nordicbet)


 

Leeds United – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Caleb Ekuban mangler hos vertene, mens Pablo Hernandez ventes å være klar. James Husband og Steven Naismith er ute hos gjestene, mens Alexander Tettey er endelig klar igjen.

“The Roofe is on fire”. Eller, på Loftus Road var Kemar Roofe i hvert fall i fyr og flammer. Den tidligere Oxford United-spilleren banket inn tre scoringer i det som til slutt ble en imponerende 3-1 seier for Leeds United. Sammen med Samuel Saiz og Ezgjan Alioski ga han QPR-forsvaret tidvis store problemer, samtidig som forsvaret fungerte bra bakover. Det gjelder dog ikke målvakt Felix Wiedwald som leverte en forferdelig tabbe helt på tampen. Seieren gjør at Leeds nå har tatt syv poeng på sine tre siste kamper. Ser man bort fra 1-4 tapet borte mot Wolverhampton Wanderers, har det faktisk sett bra ut for The Peacocks i det siste. Den håpløse formen som man fikk se rundt månedsskiftet oktober/november, ser nå ut til å være glemt. Leeds har nå klatret opp på en syvendeplass med 33 poeng, og nå skiller det fire poeng opp til play-off. Hjemme på Elland Road har de 4-3-3 denne sesongen. På de fem siste hjemmekampene har Leeds bare vunnet én gang. Den seieren kom mot Middlesbrough.

Leeds siste kamper:
QPR – Leeds 1-3 (Roofe x3)
Leeds – Aston Villa 1-1 (Jansson)
Barnsley – Leeds 0-2 (Alioski, Saiz)
Wolves – Leeds 4-1 (Alioski)
Leeds – Boro 2-1 (Alioski, Hernandez)

Norwich City startet sesongen tung, men hevet seg flere hakk utover høsten. Ved et tidspunkt fremstod The Canaries som en tøff utfordrer i opprykkskampen, men deretter møtte de veggen. Fra slutten av oktober og frem til starten av desember gikk gultrøyene syv kamper på rad uten å vinne. Denne fæle formen førte Norwich langt ned på tabellen, men forrige helg kom endelig en etterlengtet seier. Den seieren kom da Sheffield Wednesday var på besøk på Carrow Road. Tre ganger fant Norwich nettmaskene mot uglene fra Sheffield, og nå blir det spennende å se om Norwich kan bygge videre på den sterke seieren. Nå ligger Norfolk-klubben på en 16. plass med 27 poeng. Med hele ti poeng opp til play-off, sier det seg selv at Norwich er nødt til å klemme til med god form i tiden fremover dersom de skal ha muligheten til å blande seg inn i kampen om opprykk. På bortebane har Norwich 4-1-5 denne sesongen. Samtlige tre siste på fremmed gress har endt med tap.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Sheff Wed 3-1 (Maddison, Klose, Oliveira)
Cardiff – Norwich 3-1 (Stiepermann)
Norwich – Preston 1-1 (Maddison)
Forest – Norwich 1-0
Norwich – Barnsley 1-1 (Murphy)

Vurdering: Dette er ikke enkelt. Leeds United med noen positive resultater i det siste, mens Norwich City har vært i elendig form over lengre tid. Norwich City vant sist, og derfor er det vanskelig å si hva man kan forvente fra de denne helgen. I mine øyne kan dette vippe alle veier. At det blir jevnt og gjerne målfattig vil ikke overraske meg. At Leeds har sett bedre ut i de siste kampene, samtidig som de spiller på hjemmebane her, gjør at jeg velger å gi vertene et tynt tips.

Tips: H (2.24 @ Nordicbet)


 

Millwall – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Byron Webster er fortsatt ute hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Er Millwall på gang igjen? De startet sesongen bra med gode prestasjoner, selv om resultatene ikke alltid holdt samme standard. Utover høsten falt derimot kvaliteten på prestasjonene, samtidig som resultatene fortsatte å være svake. Dette førte løvene farlig nær bunnstriden. De siste ukene har de derimot hevet seg litt. Først vant de 3-1 hjemme mot opprykksjagende Sheffield United, før de imponerte borte mot Aston Villa forrige runde. Kampen mot Villa endte uavgjort 0-0, men kunne like så gjerne endt med Millwall-seier. Nå ligger Millwall på en 17. plass med 23 poeng. De har syv poeng ned til nedrykk. Hjemme på The Den har de 5-2-3 denne sesongen, og fem av deres åtte siste på eget gress har endt med seier.

Millwalls siste kamper:
Aston Villa – Millwall 0-0
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Gregory, Romeo, Cooper)
Fulham – Millwall 1-0
Millwall – Hull 0-0
Sunderland – Millwall 2-2 (Saville x2)

Middlesbrough har vært langt nede de siste ukene. Før hjemmekampen mot Ipswich Town forrige helg, hadde de tapt tre av sine fire siste kamper. De røk borte mot Leeds United og Bristol City, mens Derby County ble for sterke hjemme på Riverside Stadium. Alt annet enn enkle kamper, men likevel kamper hvor Boro-fansen forventer at rødtrøyene skal få med seg poeng eller vinne. Heldigvis for Garry Monk & Co fikk Boro kjempet til seg en seier mot Ipswich sist. De vant 2-0 i det oppgjøret, og det gjør at de nå ligger på en åttendeplass med 32 poeng. Opp til play-off er det fem poeng, og den avstanden er ikke skremmende stor. Dog hadde nok Boro-fansen forventet å være enda lengre oppe på tabellen på denne tiden av året. På bortebane har Boro 3-3-4 denne sesongen, hvor begge de to siste på fremmed gress har endt med tap.

Boros siste kamper:
Boro – Ipswich 2-0 (Bamford, Braithwaite)
Bristol City – Boro 2-1 (Selvmål)
Boro – Derby 0-3
Boro – Birmingham 2-0 (Assombalonga x2)
Leeds – Boro 2-1 (Assombalonga)

Vurdering: Middlesbrough har ikke imponert meg i det siste. De sliter mot de beste lagene, men klarer som regel gjøre jobben mot de svakere. Likevel tror jeg de skal få store problemer på The Den. Millwall er ikke enkle å bryne seg på. Boro-spillerne kommer til å kjenne det på kroppen, og jeg tror vertene har det som skal til for å vippe et jevnt oppgjør til sin fordel. Jeg prøver et lite tips på hjemmelaget. 

Spill: H (2.80 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Josh Earl, Tommy Spurr, Greg Cunningham og Sean Maguire er ute hos vertene. Hos gjestene er John Fleck suspendert.

Fem kamper på rad uten tap. Tre av de fire siste har endt med seier. Manager Alex Neil har all grunn til å være fornøyd i disse dager. De startet sesongen på fantastisk vis og så lenge ut som om de kunne bli sesongens store positive overraskelser, men så møtte de veggen midt på høsten. En fæl rekke med skader i viktige posisjoner ødela alt for The Lilywhites, men nå er det på gang igjen. Forrige helg vant de 2-1 borte mot Burton Albion, mens Queens Park Rangers ble slått 1-0 hjemme på Deepdale i forrige hjemmekamp. Totalt har de 4-4-2 på eget gress denne sesongen. Foran helgens runde innehar de en 10. plass med 32 poeng, og nå har de fem poeng opp til play-off.

Prestons siste kamper:
Burton – Preston 1-2 (Clarke, Horgan)
Preston – QPR 1-0 (Hugill)
Norwich – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Bristol City – Preston 1-2 (Gallagher, Robinson)
Preston – Bolton 0-0

Hvor skal dette ende for Sheffield United? Etter en utrolig høst har det nå stoppet litt opp for The Blades. For noen runder siden mistet de Paul Coutts etter et benbrudd i kampen mot Burton Albion, og etterpå har ikke Sheffield United vært seg selv. De har tapt tre av de fire siste, mens én av kampene har endt uavgjort hjemme mot Birmingham City. Formen er fæl med andre ord. De siste resultatene har ført The Blades ned til en sjetteplass med sine 37 poeng. Allerede nå har de fått en luke på syv poeng opp til direkte opprykk. Det sier litt om hvor god du må være for å henge med helt i toppen. På bortebane har Chris Wilder & Co 5-0-5 denne sesongen. De er ett av bare tre lag som ikke har spilt uavgjort på fremmed gress enda denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Bristol City 1-2 (Clarke)
Millwall – Sheff Utd 3-1 (Brooks)
Sheff Utd – Birmingham 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Fulham 4-5 (Clarke x3, Carruthers)
Burton – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Clarke)

Vurdering: Preston North End i fin form, mens gjestene har slitt de siste ukene. Ingen lett kamp for noen av lagene dette, men magefølelsen min er til vertenes favør her. Jeg tror de har den nødvendige selvtilliten og kvalitetene til å dra i land seieren her. Jeg går derfor for hjemmeseier, men anbefaler ingen å sette penger på dette oppgjøret. 

Spill: H (2.39 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Hull City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Danny Ward og Sean Morrison mangler hos vertene. Jarrod Bowen, Markus Henriksen, Kevin Stewart og Michael Hector ventes å være ute hos gjestene.

Cardiff City viste mye bra i kampen borte mot Reading forrige helg, men fikk lenge dårlig betalt. Mot slutten av kampen virket det som om The Bluebirds skulle reise hjem uten poeng i bagasjen, og da kokte det over for Neil Warnock. Cardiff City-sjefen ble sendt på tribunen, men det virket som om det var nøyaktig det Cardiff trengte. Waliserne kjempet hardt på slutten og sikret seg poeng på overtid da Lee Tomlin fant nettmaskene med et skudd som gikk inn via treverket. Cardiff økte dermed forspranget ned til tredjeplass med ett poeng, og er nå oppe i fire poeng foran Bristol City. Opp til tabelltopp skiller det også fire poeng før runden sparkes i gang. Cardiff har nå fem kamper på rad uten tap, og samtlige fire kamper før Reading-kampen endte med seier. Hjemme på Cardiff City Stadium har de imponerende 7-3-0 denne sesongen, og på sine ti hjemmekamper har de bare sluppet inn fem mål.

Cardiffs siste kamper:
Reading – Cardiff 2-2 (Bennett, Tomlin)
Cardiff – Norwich 3-1 (Ralls, Hoilett, Bogle)
Forest – Cardiff 0-2 (Ward, Hoilett)
Barnsley – Cardiff 0-1 (Patterson)
Cardiff – Brentford 2-0 (Ralls, Ward)

Det ble en drømmestart for Nigel Adkins som Hull City-sjef. Den sympatiske manageren fikk en tøff oppgave da Brentford kom på besøk på KCOM Stadium, men på imponerende vis klemte Hull til med en sterk 3-2 seier. Spesielt i andre omgang av det oppgjøret så Hull meget bra ut, og dersom de klarer prestere på det nivået i tiden fremover, kan det fort bli litt morsommere for Hull-fansen. Seieren var Hulls første siden 21. oktober, og siden den gang hadde de spilt syv ligakamper uten å vinne. Nå ligger Hull på en 18. plass med 22 poeng. Play-off virker urealistisk, men dersom de får en enorm opptur nå under Adkins ledelse, skal man aldri si aldri. Da må de i så fall gjøre noe med borteformen. Så langt denne sesongen har de svake 1-5-4, hvor den ene seieren kom mot Barnsley.

Hulls siste kamper:
Hull – Brentford 3-2 (Grosicki, Larsson, Irvine)
Sheff Wed – Hull 2-2 (Campbell, Dawson)
Hull – Bristol City 2-3 (Campbell, Bowen)
Millwall – Hull 0-0
Hull – Ipswich 2-2 (Dicko, Bowen)

Vurdering: Hull med seier i Nigel Adkins første kamp, men dette blir en helt annen kamp. Brentford er gode, men defensivt sliter de en del. Cardiff City er derimot nærmest umulig å bryte gjennom på Cardiff City Stadium. Samtidig virker ikke Hull som et lag som klarer holde nullen borte mot Cardiff. Derfor har jeg vansker med å se noe annet utfall enn hjemmeseier her. Jeg tror Cardiff kjemper seg til tre poeng, men er samtidig spent på hva slags Hull-lag vi får se her. 

Spill: H (1.76 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply