Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

10. plass:

Navn: Ronaldo Vieira
Alder: 19 år (20.07.1998)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 11/0

Det er vanskelig å ikke bli imponert av hvor mange spennende unge spillere Leeds United tryller frem fra sitt fantastiske akademi. Forrige sesong var det Ronaldo Vieira som presenterte seg for oss som følger Championship. Han har ikke bare et av de kuleste navnene i engelsk fotball, han er også en meget god fotballspiller.

Den unge Leeds United-spilleren ble født i Guinea-Bissau, men vokste opp i Portugal. Han endte etter hvert opp i akademiet til storklubben Benfica, men i 2011 reiste han sammen med familien til England i et forsøk på å bli fotballproff på balløya. De første årene vekslet han mellom mer eller mindre ukjente småklubber, før han gikk til i2i Football Academy i York. Høsten 2015 prøvespilte han for Leeds United, og der imponerte han nok til å få en avtale.

Etter knapt ett år hos Leeds akademi hadde han imponert såpass at han ble tilbudt en profesjonell kontrakt, samtidig som han fikk sin debut på førstelaget. Da Garry Monk kom til klubben fikk han enda mer tillit på førstelaget. Ronaldo Vieira viste seg som en viktig brikke på førstelaget gjennom sesongoppkjøringen, og tok deretter med seg den gode formen inn i den nye sesongen. Totalt fikk han 34 kamper i Championship forrige sesong.

Med sine fysiske forutsetninger gjør han livet surt for alle motspillere, samtidig som han har en imponerende arbeidsinnsats og fremragende taklinger. Han gjør en fantastisk ryddejobb på midtbanen, men man må ikke glemme hvor trygg han er med ballen i føttene. Forrige sesong plasserte jeg Ronaldo Vieira på en tredjeplass, men dette året faller han en del på listen. Jeg føler ikke han har tatt de stegene som jeg hadde forventet, men samtidig er det viktig å huske at han fortsatt er veldig ung. Det er liten tvil om at han kan nå langt.

 

About The Author

Leave a Reply