Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

9. plass:

Navn: Joe Worrall
Alder: 20 år (10.01.1997)
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Nottingham Forest
Kamper/Mål i årets Championship: 20/1

Det er en haug med spennende unge spillere i Nottingham Forest. De fleste av de finner vi lenger fremme på banen, men i mine øyne er det største Forest-talentet en midtstopper. Joe Worrall fikk sitt gjennombrudd på førstelaget forrige sesong. Han fikk 21 kamper på førstelaget i Championship for rødtrøyene, og imponerte mange med sin duellstyrke og gode ballbehandling.

Worrall leser spillet bra og holder aldri igjen i duellene. Av og til blir han kanskje litt for varm i trøya med ballen i føttene, men jeg liker virkelig det jeg ser når Worrall er på banen. Den unge Forest-spilleren kom til klubben i 2011, og har siden den gang gått gradene i klubbens akademi.

På landslagsnivå representerer han England. Han har flere kamper for både U20 og U21-landslaget, og var i sommer med på å vinne den prestisjetunge Toulon-turneringen. Under den triumfen hadde han æren av å være kaptein. Jeg er sikker på at Worrall er en spiller som kan nå langt i engelsk fotball.

 

About The Author

Leave a Reply