Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1996 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship, samt ha spilt Championship-fotball denne sesongen. Det vil si at lånespillere som for eksempel Diogo Jota og Kieran Dowell ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån kommer fra en annen klubb i Championship.

 

8. plass:

Navn: Dael Jonathan Fry
Alder: 20 år (30.08.1997)
Posisjon: Midtstopper
Klubb: Middlesbrough
Kamper/Mål i årets Championship: 11/0

Da Dael Fry var syv år gammel ble han oppdaget av speidere fra Middlesbrough. På det tidspunktet spilte han for sitt lokale lag Cleveland Juniors, men turen gikk raskt til Boro etter det. Siden den gang har Fry gått gradene gjennom klubbens akademi, hvor han har spilt i alle årsklasser. Etter hvert gikk turen videre til det engelske landslaget, hvor han har spilt med tre løver på brystet for U17, U18, U19, U20 og U21-landslagene.

I 2014 var han med på å bli europamester med Englands U17-landslag, og i sommer ble han verdensmester for England U20. Debuten for Boro kom allerede i 2015 da han var 17 år gammel. Han ble da banens beste i en kamp mot Preston North End, og senere den sesongen var han med på å rykke opp til Premier League.

På øverste nivå fikk han ikke muligheten, men gikk heller på lån til Rotherham United i Championship. Det var nærmest en umulig oppgave for Fry med tanke på hvor svake Rotherham var forrige sesong. Denne sesongen har han etablert seg som en viktig førstelagsspiller i Boros forsvarsrekke. Han har startet halvparten av kampene, og har markert seg med sin tøffe spillestil og duellstyrke. Boro har ikke overbevist denne høsten, men jeg er sikker på at Fry kommer til å ta store steg i tiden som kommer.

 

About The Author

Leave a Reply