Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Fulham
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 1 & Viaplay

Skader og Suspensjoner: Marcus Olsson er usikker hos vertene, men Matej Vydra ventes å bli klar. Matt Targett, Sheyi Ojo og Floyd Ayite har alle vært ute, men kan bli klar igjen for gjestene til denne kampen.

Gjennom hele våren var det mange som fryktet at Derby County skulle oppleve en ny kollaps. Det har nærmest blitt en tradisjon at The Rams snubler på en eller annen måte, og formen i vår tydet lenge på at det skulle skje igjen. Fra februar til april vant hvittrøyene bare to kamper, men likevel klarte de til slutt sikre seg den siste play-off plassen. Det sier litt om hvor bra det så ut for noen måneder siden. Man skal nemlig ikke lenger tilbake enn begynnelsen av februar for å finne en dato hvor Derby lå på direkte opprykksplass. Den svake formen utover våren gjør at Derby nå kommer til play-off som underdog. Det er en rolle som jeg tror vil passe dem bra. Manager Gary Rowett er aldri redd for å la motstander føle at de er i kontrollen.

På de tre siste serierundene tok Derby syv av ni mulige poeng. Det var en god avslutning som absolutt vil gi en god følelse inn i play-offen. Hjemme på Pride Park har The Rams 12-5-6 denne sesongen. Tre av de fire siste hjemmekampene har endt med overbevisende seiere mot henholdsvis Barnsley, Bolton Wanderers og Cardiff City. Dog har én av disse fire kampene endt med tap mot play-off rival Middlesbrough. Derby møtte Fulham på Pride Park tilbake i mars. Den gangen endte det med 2-1 seier til Fulham. Det ble en jevn kamp hvor Fulham scoret to tidlige mål, mens Fulham ble jagende bakfra resten av kampen og ordnet seg et reduseringsmål. Et likt resultat fredag kveld vil være blytungt med tanke på avansement. 

Forventet lag (3-4-3):
Carson; Davies, Keogh, Forsyth; Olsson, Johnson, Huddlestone, Wisdom; Vydra, Lawrence; Jerome. 

Derbys siste kamper:
Derby – Barnsley 4-1 (Jerome, Vydra, Lawrence, Nugent)
Aston Villa – Derby 1-1 (Jerome)
Derby – Cardiff 3-1 (Jerome x2, Vydra)
Derby – Boro 1-2 (Nugent)
Burton – Derby 3-1 (Nugent)

Fulham har vært Championships beste lag siden jul. Ikke bare har de underholdt mest med sin offensive og herlige fotball, men de har også plukket klart flest poeng i denne perioden. Dersom tabellen hadde startet ved julaften, ville Fulham vært helt øverst med en luke på elleve poeng ned til Wolverhampton Wanderers på andreplass. Den vanvittige formen holdt Fulham som en liten favoritt til å kapre den andre opprykksplassen, men en skrell i siste serierunde ødela alt for London-klubben. Ettersom Cardiff City avga poeng hjemme mot Reading, hadde Fulham rykket opp med seier borte mot Birmingham City i siste serierunde. Dessverre for Fulham endte de opp med å tape 1-3 på St Andrews. Nå skal de derfor prøve seg i play-off igjen, og der har de dårlige minner fra i fjor. Den gangen ble det nemlig exit i semifinalen mot Reading etter å ha tapt 1-2 sammenlagt. 

Før tapet mot Birmingham hadde Fulham sinnssyke 23 kamper på rad uten tap i Championship. Det skal litt til for å gå så lenge i Championship uten å tape en kamp. På bortebane har de 12-5-6 totalt denne sesongen, og hele 39 scorede mål på 23 bortekamper. Før tapet mot Birmingham hadde de fantastiske 8-3-0 på sine elleve siste bortekamper. Det ble som nevnt til og med seier borte mot fredagens motstander da de møttes på Pride Park tilbake i mars. Da lagene møttes på Craven Cottage i høst endte det uavgjort 1-1. Det blir nok fort en ny jevn affære her. 

Forventet lag (4-3-3):
Bettinelli; Fredericks, Ream, Odoi, Targett; Johansen, Cairney, McDonald; Piazon, Mitrovic, Sessegnon.

Fulhams siste kamper:
Birmingham – Fulham 3-1 (Cairney)
Fulham – Sunderland 2-1 (Mitrovic, Piazon)

Millwall – Fulham 0-3 (Sessegnon, Mitrovic, McDonald)
Fulham – Brentford 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Reading 1-0 (Johansen)

Vurdering: Derby County med en sterk avslutning på sesongen, selv om formen ellers i år har vært skuffende. Her møter de et Fulham-lag som har vært i suveren form helt siden jul, men som gikk på en skikkelig smell i siste serierunde. Dette her er ikke enkelt å vurdere. Derby vant nylig mot et sterkt lag som Cardiff City, men har også tapt nylig mot et annet topplag da Middlesbrough var på besøk. Fulham med 23 på rad uten tap før tapet i siste serierunde. Dette her er ikke enkelt å vurdere. Det eneste jeg føler meg trygg på er at det blir en jevn kamp. Derfor velger jeg å markere for uavgjort. Skal vi si 1-1?

Tips: U (3.25 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply