Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Lørdag:
16.00: Queens Park Rangers – Sheffield United (Viasport 1)
18.30: Derby County – Leeds United (Viasport 1)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Derby County – Leeds United (Begge lag scorer til 1.76 i odds)


 

Queens Park Rangers – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Darnell Furlong er ute hos vertene, mens Paul Coutts ikke er klar enda hos gjestene.

Det var mange som tok sjansen på å sette penger på QPR-tap i første serierunde, og de som gjorde det fikk betalt. London-klubben tok turen nordover for å møte Preston North End, og der endte det med et 0-1 tap. Med tanke på at Preston slet med å vinne den typen kamper forrige sesong, må det ha vært ekstra skuffende for QPR å gå på et nederlag i serieåpningen. Dog kan de likevel ta noe positivt ut av oppgjøret på Deepdale. Man slapp nemlig ikke Preston til flere store sjanser, samtidig som QPR skapte sjanser selv som kunne sikret minst ett poeng. Nå blir situasjonen en annen når QPR returnerer til Loftus Road for første gang denne sesongen. Med 12-5-6 på hjemmebane forrige sesong, må man kunne konkludere med at de ikke var så verst på eget gress. Spørsmålet er om det vil fortsette nå som Steve McClaren har kommet til klubben. 

QPRs siste kamper:
Preston – QPR 1-0

Det har blitt en skikkelig mareritt-start på sesongen for Chris Wilder og hans Sheffield United. I første serierunde ledet de 1-0 hjemme mot Swansea City, men måtte til slutt se kampen bli snudd på hodet da hvittrøyene til slutt vant 2-1. Noen dager senere var The Blades i aksjon igjen, og da var det en tøff kamp mot Middlesbrough som stod på papiret. Der fikk de en leksjon i effektivt angrepsspill da Middlesbrough scoret tre ganger før man var midtveis i første omgang. Sheffield United skapte sjanser selv senere, men klarte aldri finne veien til nettmaskene. Derfor står Yorkshire-klubben med null poeng etter to kamper. På bortebane hadde de 8-4-11 forrige sesong, hvor bare to av de ni siste på fremmed gress endte med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Boro – Sheff Utd 3-0
Sheff Utd – Swansea 1-2 (Baldock)

Vurdering: Det er ikke enkelt å vite hva man kan forvente fra QPR, mens Sheffield United både har vært uheldige, udyktige og hatt et tøft kampprogram. Jeg er fortsatt skeptisk til dette QPR-laget, men sitter med følelsen av at Sheffield United vil reise seg igjen etter den tunge starten. Derfor tror jeg gjestene får med seg poeng her, men QPR er ikke enkle å møte på Loftus Road. Av den grunn ender jeg opp med uavgjort her.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)

 


 

Aston Villa – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Keinan Davis og Scott Hogan er skadet, mens Ritchie De Laet er suspendert hos vertene. Hos gjestene er Leo da Silva Lopes usikker.

Vanligvis er det de lagene som gjør mange store signeringer som blir kåret til vinnerne på Deadline Day, men slik var det ikke i år etter min mening. At Aston Villa skulle ende opp med å beholde Jack Grealish hadde jeg ærlig talt ikke trodd, og det kan bety svært mye for den sesongen Villa har foran seg. Måten Grealish løfter hele laget på gir hele Villa et ekstra løft, og nå skal de få nyte godt av hans tjenester i hvert fall frem til januar (så fremt ikke en utenlandsk klubb kommer inn i august, noe jeg tviler sterkt på). I første serierunde imponerte Villa da de snudde bortekampen mot Hull City fra 0-1 til 3-1 på overbevisende vis. Kampens store høydepunkt var utvilsomt da Alan Hutton fant sin indre Messi og scoret et fantastisk mål. Stemningen i Villa-laget bør være bra foran denne kampen, og forrige sesong hadde Villa 14-7-2 på sine hjemmekamper.

Aston Villas siste kamper:
Hull – Aston Villa 1-3 (Hutton, Elmohamady, Elphick)

Wigan Athletic er et lag jeg tror kan imponere stort denne sesongen, og på lørdag fikk vi se nettopp hva de kan finne på i Championship. Michael Jacobs visste hvor målet stod i League One, og det samme gjør han tydeligvis i Championship også. Med sine to scoringer var han svært delaktig i at The Latics vant 3-2 over Sheffield Wednesday i sesongåpningen. Nick Powell var også på jobb, og stod for både mål og målgivende pasning da de tok tre poeng. Det blir spennende å se om Wigan klarer varte opp med like gode prestasjoner på bortebane denne sesongen. Forrige sesong var de det beste bortelaget i League One med bare fire tap og 18 baklengsmål. 

Wigans siste kamper:
Wigan – Sheff Wed 3-2 (Jacobs x2, Powell)

Vurdering: To lag som begge hadde en god sesongstart forrige helg. Aston Villa så litt shaky ut i starten, men kom seg sterkt utover i kampen. Wigan blir ingen hakkekylling denne sesongen, og kan gi samtlige lag problemer på en god dag. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør hvor Wigan fort kan finne på å ta med seg poeng fra, men hvor sannsynligheten er størst for hjemmeseier.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Det er ikke meldt om noen nye skader hos noen av lagene.

Blackburn Rovers fikk en skikkelig kalddusj i serieåpningen da de etter bare få minutter spill havnet under 0-1 mot Ipswich Town på Portman Road. På imponerende vis klarte Lancashire-klubben kjempe seg tilbake og snudde deretter kampen før pause. To av de store heltene fra forrige sesong, Bradley Dack og Danny Graham, havnet begge på scoringslisten. Etter pause virket det lenge som om Rovers hadde god kontroll, og mot slutten fikk debutant Kasey Palmer en gedigen mulighet til å punktere kampen. Den misset han på, og etterpå fikk Ipswich blod på tann. De hadde to gode muligheter ved Gwion Edwards og Bryn Morris, før debutant Tayo Edun utlignet med noe som så ut som et innlegg som snek seg i mål via stolpen på overtid. Nå skal Rovers forsøke å riste av seg skuffelsen etter det sene baklengsmålet, og på hjemmebane kan de fort klare det. Med 15-6-2 var de det beste hjemmelaget i League One forrige sesong, Man må faktisk helt tilbake til en kamp mot AFC Wimbledon tilbake i september i fjor for å finne forrige gang Rovers gikk av banen på eget gress uten å ta poeng.

Blackburns siste kamper:
Ipswich – Blackburn 2-2 (Dack, Graham)

Det var ikke bare Blackburn Rovers som mistet seieren på tampen av kampen i første serierunde. Det samme skjedde med Millwall, og for deres del var det nok bare ekstra vondt. Millwall ledet nemlig 2-0 til det bare gjenstod få minutter av ordinær tid da Martin Braithwaite reduserte for Middlesbrough. Hele seks minutter på overtid scoret Boro igjen og dermed endte kampen uavgjort. Løvene fikk seg med andre ord en skikkelig kalddusj, men man kan være sikre på at dette Millwall-laget ikke legger seg ned for å gråte etter en slik opplevelse. Millwall var det store formlaget i Championship i vår, og prestasjonene mot Boro i første serierunde tyder på at de mener alvor denne sesongen også. Forrige sesong startet de sesongen med 13 strake kamper uten seier på bortebane, men så gikk de ni kamper på rad uten tap på fremmed gress i andre halvdel av sesongen. Helt på tampen ble det dog bare én seier på de fire siste bortekampene.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Middlesbrough 2-2 (Gregory, O`Brien)

Vurdering: Åpent oppgjør som er vanskelig å spå. Blackburn Rovers var fantastiske på hjemmebane i League One, men dette blir tøffere. De så bra ut i serieåpningen og kunne fort ha fått med seg tre poeng fra Ipswich. Millwall er alltid vanskelige å spille mot grunnet sine fysiske forutsetninger og enorme vilje. Dette er en kamp som fort kan avgjøres av tilfeldigheter, men magefølelsen min taler til vertenes fordel. Det er en positiv stemning rundt Ewood Park, og jeg tror det kan være med på å gi hjemmelaget et løft.

Tips: H (2.40 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Erhun Oztumer er usikker hos vertene. Hos gjestene er Famara Diedhiou suspendert og Hakeeb Adelakun skadet.

Bolton Wanderers stod for rundens store sjokk da de trumfet til med en sterk 2-1 seier borte mot West Bromwich Albion. At et Bolton-lag som bare hadde vunnet én bortekamp forrige sesong skulle slå et lag som kom ned fra Premier League i første runde, var i hvert fall ikke noe jeg hadde trodd. At de samtidig klarte gjøre det ved å ta ledelsen to ganger, synes jeg var ekstra imponerende. Det var for øvrig debutantenes aften hvor Yanic Wildschut og Josh Magennis begge fant nettmaskene i sine første kamper for The Trotters. Nå gjenstår det å se om seieren bare var et blaff, eller om Bolton virkelig kan motbevise kritikerne denne sesongen. Hjemme på det som nå heter University of Bolton Stadium var de klart bedre enn på bortebane forrige sesong, men fire av de seks siste hjemmekampene endte med tap. Skal hvittrøyene holde seg unna bunnstriden denne sesongen er de nødt til å plukke poeng på eget gress.

Boltons siste kamper:
West Brom – Bolton 1-2 (Magennis, Wildschut)

Bristol City fikk en pangstart på sesongen da Andreas Weimann sendte The Robins i ledelsen etter få minutter spill mot Nottingham Forest. Utover i kampen kom Fores tilbake og ga rødtrøyene store problemer, men frem til pause klarte de stå imot. Like etter pause kom utligningsmålet for Forest, og etter den scoringen hadde begge lagene sine farligheter. Med tanke på spillersalgene i sommer og de mange nye signeringene, er det vanskelig å vite hva man kan forvente fra The Robins nå i starten. Noen vil trenger litt tid på å komme i gang, mens en spiller som Hakeeb Adelakun allerede er ute i flere uker på grunn av en skade. På bortebane avsluttet The Robins sesongen med tolv kamper på rad uten seier i vår. Den rekken er det på tide å gjøre noe med, men det blir ikke enkelt mot et Bolton-lag som er fulle av selvtillit etter seieren sist.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Forest 1-1 (Weimann)

Vurdering: Bolton Wanderers flyr høyt etter å ha slått West Bromwich Albion, mens Bristol City fortsatt er et litt usikkert kort. Dette kan vippe alle veier etter min mening, og jeg tror på et fartsfylt oppgjør. Bristol Citys svake borteform i vår gjør meg usikker på hva de kan få til her, mens Bolton heller ikke så bra ut på hjemmebane på tampen av forrige sesong. Jeg klarer ikke lande på noe annet enn uavgjort.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Rudy Gestede er skadet hos vertene, mens Daniel Ayala er usikker. Hos gjestene er det ikke meldt om nye skader.

Tony Pulis og hans Middlesbrough ble sett på som en av de store favorittene i Championship denne sesongen, og basert på de to første kampene skal man ikke se bort fra at de kan leve opp til det favorittstempelet. I første serierunde kom de tilbake på slutten etter å ha ligget under 0-2 mot Millwall på The Den. Hele seks minutter på overtid satte George Friend inn utligningsmålet til Boro, og ett poeng borte mot løvene til Neil Harris er ikke så verst. Tirsdag kveld imponerte rødtrøyene stort da Sheffield United ble slått 3-0. Alle tre målene ble scoret før man var midtveis i første omgang, og etterpå skrudde Pulis på “cruise control” knappen. Nå får Boro en ny hjemmekamp, og det er gode nyheter for Boro-fansen. Med optimisme etter en god start bør de starte kampen på imponerende vis, og nå har de vunnet åtte av sine ni siste ligakamper.

Boros siste kamper:
Boro – Sheff Utd 3-0 (Flint, Braithwaite, Downing)
Millwall – Boro 2-2 (Braithwaite, Friend)

Birmingham City hadde besøk av Norwich City i første serierunde. Den lokale burvokteren Connal Trueman fikk sin debut for blåtrøyene, og vartet opp med et par lekre inngripener. Likevel måtte Trueman plukke to baller ut av nettmaskene, men det skyldtes nok først og fremst forsvarsspillet. Birmingham tok ledelsen to ganger i kampen mot Norwich, men begge gangene slo Onel Hernandez tilbake for The Canaries. Nå har Birmingham-sjef Garry Monk fått bevege seg på overgangsmarkedet igjen, og har i forkant av denne kampen fått inn litt friskt blod. Birmingham står ovenfor en tøff utfordring når det gjelder bortekamper denne sesongen. Det var nemlig bare ett lag i Championship som var svakere på fremmed gress forrige sesong. Syv av de åtte siste bortekampene har endt med nederlag for blåtrøyene.    

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Norwich 2-2 (Maghoma, Solomon-Otabor)

Vurdering: Middlesbrough har vist styrke så langt, mens Birmingham ser ut til å ha mer å gå på. Birminghams svake prestasjoner på bortebane i vår, kombinert med hvor gode Boro har vært på eget gress over lengre tid nå, gjør at jeg ikke har problemer med å markere for hjemmeseier her. Det til tross for at Birmingham-sjef Garry Monk returnerer til sin tidligere arbeidsgiver og vil være ekstra ivrig på å få til noe på lørdag. 

Spill: H (1.66 @ Fansbet)


 

Norwich City – West Bromwich Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Emiliano Buendia er usikker hos vertene, mens Nacer Chadli nok ikke kommer til å være involvert hos gjestene.

Norwich City havnet under to ganger borte mot Birmingham City i sesongåpningen, men kom sterkt tilbake begge gangene og sikret til slutt ett poeng. Onel Hernandez imponerte stort fra vingen og scoret begge målene i kampen som endte 2-2. Selv om Norwich selvsagt vil være fornøyd med å ha sikret seg ett poeng i en kamp de lå under i, vil nok enkelte tenke at det fort kunne blitt enda flere poeng på en annen dag. Nettopp det fokuset gjør Norwich-fansen spente på hva de kan forvente denne sesongen, ettersom de var flere positive tendenser fra serieåpningen som man kan ta med seg videre. Nå blir det spennende å se om Norwich kan gjøre noe med hjemmeformen, ettersom det var deres akilleshæl forrige sesong. Gultrøyene slet med å få ting til å klaffe fremover på banen på eget gress, og ofte tok det lang tid å få i gang angrepsspillet. Skal Norwich være med i toppen er de nødt til å gjøre om på måten de spiller fotball på når de er hjemme på Carrow Road. Totalt endte de opp med 8-8-7 på hjemmebane forrige sesong. 

Norwichs siste kamper:
Birmingham – Norwich 2-2 (Hernandez x2)

West Bromwich Albion har allerede fått gjennomført to kamper i årets Championship-sesong, men står fortsatt uten seier etter nedrykket fra Premier League. I sesongåpningen gikk de på et sjokktap hjemme mot et Bolton Wanderers-lag som bare vant én bortekamp forrige sesong. Det eneste lyspunktet fra serieåpningen var Harvey Barnes utrolige scoring, og han har sett frisk ut så langt. Tirsdag kveld gikk turen til East Midlands for West Brom, og der fikk vi litt av en fotballkamp. Forest imponerte lenge og ga West Brom store problemer, men utover i kampen ble The Baggies sterkere og sterkere. Mot slutten var de fryktelig nære ved å ta alle poengene med seg hjem, men vil nok være fornøyd med det ene poenget i en tøff bortekamp. Dwight Gayle fikk sin debut etter at han ble hentet fra Newcastle, og han endte med å treffe stolpen. West Brom virket ikke komfortable når de måtte styre kampen mot Bolton, men var mer i sitt rette element når de kunne ligge litt dypere og la motstanderen ha kommandoen. Kanskje lover det bra for The Baggies foran helgens kamp?

West Broms siste kamper:
Forest – West Brom 1-1 (Phillips)
West Brom – Bolton 1-2 (Barnes)

Vurdering: Norwich City med lovende takter i serieåpningen, mens West Brom nok er langt fra fornøyd med ett poeng på de to første kampene. Her tror jeg vi får en herlig kamp som kommer til å bølge frem og tilbake. Norwich vil forsøke å styre spillet bakfra, mens The Baggies blir farlige på overganger. Jeg klarer ikke finne en vinner her. 

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hilel Soudani er usikker hos vertene. Gjestene har en lang skadeliste med spillere som David Edwards, Garath McCleary, Callum Harriott, Jordan Obita og Chris Gunter.

Nottingham Forest hadde store forventninger hengende over seg i forkant av sesongstart, men står uten seier etter å ha unnagjort to kamper. Man skulle kanskje tro at det ville vært skuffende, men jeg sitter faktisk med en positiv følelse på Forests vegne så langt. De har sett tidvis meget bra ut, og fremstår som det mest spennende Forest-laget på lang tid. Det er så mange kvalitetsspillere i dette Forest-laget, men den som kanskje har blitt litt glemt er Adlene Guedioura. I de to første kampene denne sesongen har han levert fotball på et helt annet nivå enn de andre. Samtidig har de nye signeringene sett ut til å takle overgangen til Championship bra, som for eksempel Gil Dias som ser ut til å bli en herlig favoritt denne sesongen. Tirsdag kveld ble det uavgjort hjemme mot West Bromwich Albion i en kamp de lenge var best i, men jeg tror de vil bare bli bedre i tiden fremover.

Forests siste kamper:
Forest – West Brom 1-1 (Guedioura)
Bristol City – Forest 1-1 (Murphy)

Reading var et friskt pust i starten av deres sesongåpning mot Derby County, men falt litt av mot slutten. De gikk fra å lede 1-0 ved Jon Dadi Bödvarsson, til å tape 1-2 etter at Tom Lawrence scoret det avgjørende målet fire minutter på overtid. Det var en skikkelig kalddusj for Reading-fansen, men samtidig var det mange positive ting å ta med seg fra det oppgjøret. Måten de kontret på ved spesielt Modou Barrow var spennende, men samtidig la Derby seg overraskende høyt med forsvarslinjen sin. Det tror jeg ikke Nottingham Forest kommer til å gjøre på lørdag. Reading hadde lite hell på bortebane på tampen av forrige sesong. På de åtte siste bortekampene tok de bare to poeng.

Readings siste kamper:
Reading – Derby 1-2 (Bödvarsson)

Vurdering: Forest uten seier så langt, men prestasjonene har vært bra. De hadde kamp i midtuken, men jeg tror ikke det vil ha så mye å si så tidlig i sesongen. Her møter de et Reading-lag som viste mye bra mot Derby, men som jeg tror vil ha større problemer med å finne veien gjennom Forest-forsvaret. Her bør det bli hjemmeseier.  

Spill: H (1.68 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Det meldes ikke om noen nye skader siden første serierunde hos noen av lagene.

De fleste har plassert Rotherham United på nedrykksplass i sine tabelltips, og deres prestasjoner i sesongåpningen tyder på at mange har gjort riktig. The Millers ble rundspilt av Brentford i serieåpningen og tapte hele 1-5. Will Vaulks scoret et trøstemål, og det var omtrent det eneste lyspunktet i det oppgjøret for Rotherham. Paul Warne har en tøff jobb foran seg når han skal snu alt det vonde til noe positivt etter den dårlige starten. Rotherham kommer til Championship med alt å vinne, og det er det de trenger å tenke på når kampen mot Ipswich sparkes i gang på lørdag. Hjemme på New York Stadium hadde de 15-3-5 forrige sesong, hvor åtte av de ti siste på eget gress endte med seier.    

Rotherhams siste kamper:
Brentford – Rotherham 5-1 (Vaulks)

Paul Hurst ledet Shrewsbury Town da de tapte mot nettopp Rotherham United i play-off finalen i vår. I tillegg er han legende i Rotherham United med over 500 kamper for rødtrøyene, og da forstår man at dette blir en spesiell kamp for han. I sin første kamp som Ipswich Town-sjef forrige helg fikk blåtrøyene en drømmestart da debutant Gwion Edwards scoret et flott mål med hodet bare få minutter etter avspark. Motstander Blackburn Rovers snudde 0-1 til 2-1 før pause, men på overtid sikret en annen debutant, Tayo Edun, ett poeng da hans innlegg/skudd snek seg i mål via stolpen. Det var flere lyspunkt ved Ipswichs kamp, og da spesielt Gwion Edwards og Trevoh Chalobah. Denne uken har Martyn Waghorn blitt solgt, mens Hursts tidligere elever Toto Nsiala og Jon Nolan har kommet inn. Spesielt Nolan tror jeg kan bli en hit i Championship denne sesongen. I vår avsluttet Ipswich med fire tap på de fem siste bortekampene, og det er noe Hurst må prøve å gjøre noe med nå i høst.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Blackburn 2-2 (Edun, Edwards)

Vurdering: Rotherham med en fæl åpning på sesongen. Jeg føler at lag ofte tar seg sammen etter et slik stortap, men her tror jeg Rotherham kan få det tøft. Ipswich viste glimtvis mye spennende i første serierunde, og har bare forsterket seg siden det. Rotherham vil nok se mye bedre ut enn mot Brentford, men jeg tror likevel de blir stående igjen uten poeng denne kampen også. Jeg markerer for borteseier.

Tips: B (3.10 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Atdhe Nuhiu er suspendert hos vertene, mens Kamil Grosicki sannsynligvis ikke er involvert hos gjestene.

Å starte på bortebane mot et nyopprykket lag er alt annet enn ideelt. Det fikk Sheffield Wednesday erfare forrige helg. Uglene fikk problemer mot et sterkt og giftig Wigan Athletic-lag, og måtte til slutt se seg slått 2-3. Wednesday-fansen fikk seg dermed en nedtur fra start av, og et par dager etter Wigan-tapet ble det arrangert en supporterforum med eier Dejphon Chansiri. Der var Chansiri virkelig på krigsstien og ga klar beskjed om at familien ikke følte seg trygge på kamper, samtidig som han var tydelig kritisk til en del av supporternes meninger. Det var høy temperatur under forumet og det beviste egentlig bare at ting ikke ser like spennende ut for uglene både på og utenfor banen som det gjorde for et par sesonger siden. Nå blir det viktig å få ting til å fungere på banen i hvert fall, og for å klare det må Hull Citys slås på lørdag. Hjemme på Hillsborough avsluttet uglene med tre seiere på de fire siste på eget gress i vår.

Sheff Weds siste kamper:
Wigan – Sheff Wed 3-2 (Nuhiu, Forestieri)

Tigrene til Nigel Adkins startet kampen mot Aston Villa greit nok, og tok ledelsen da Evandro fikk et heldig treff. Utover i kampen var det Aston Villa som tok over kommandoen og kjørte på mot et Hull-forsvaret som absolutt ikke så bra ut. Nysigneringen Jordy De Wijs leverte noe av det svakeste jeg har sett av debuter i Championship, og hadde en rolle i samtlige tre baklengsmål. Han må opp flere hakk til helgen dersom Hull skal ha et håp om å ta poeng, ettersom det garantert ikke blir enkelt å forsvare seg mot Fernando Forestieri. Tigrene blir spådd en tilværelse i bunnen av de fleste eksperter, og klarer de ikke gjøre det bedre på bortebane denne sesongen sammenlignet med forrige sesong, tror jeg de fleste kommer til å få rett i sine spådommer. 4-8-11 var status etter Hulls bortekamper forrige sesong, og det blir spennende å se om Adkins & Co kan gjøre noe med det denne sesongen.

Hulls siste kamper:
Hull – Aston Villa 1-3 (Evandro)

Vurdering: Sheffield Wednesday med tøff smell i første serierunde, mens Hull City skuffet mot Aston Villa. Her ser jeg for meg at Fernando Forestieri kan finne på mye mot et Hull City-lag som så shaky ut bakover på banen. Jeg er ikke overbevist av dette Wednesday-laget, men her tror jeg likevel de stikker av med seieren.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)


 

Stoke City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos lagene. Det er litt usikkert om Ryan Woods er med hos gjestene etter at han så ut til å finne seg ny klubb i går, bare for å se at overgangen gikk i vasken.

Det ble ingen god managerdebut for Gary Rowett da hans Stoke City tok turen til Elland Road for å møte Leeds United. Stoke hang ikke helt med når Leeds skrudde opp tempoet i angrepsspillet, samtidig som de ikke var effektive foran mål. Tom Ince hadde blant annet et skudd i treverket, mens Benik Afobes scoring kom på et straffespark. Nå bør Stoke komme raskt i gang etter tapet i første runde, men motstanderen på lørdag er tøff. The Potters har fått på plass et meget sterkt lag og bør hevde seg bra denne sesongen, men det vil ikke overraske dersom de både trenger litt tid til å venne seg til Championship og måten Rowett ønsker at de skal spille på. Skal de henge med helt i toppen bør de uansett gjøre Bet365 Stadium til et fort.   

Stokes siste kamper:
Leeds – Stoke 3-1 (Afobe)

Brentford var første serierundes store lag med sin imponerende 5-1 seier hjemme mot Rotherham United. Neal Maupay var usikker til kampen på grunn av en skade, men startet likevel. Det viste seg å være smart, ettersom franskmannen scoret to mål og hadde en målgivende pasning. Når Brentfords angrepsspill fungerer, er det ikke mye som er vakrere å se på i denne ligaen. Nå står de ovenfor en mye tøffere oppgave borte mot Stoke City. Forrige sesong visste man aldri helt hva man kunne møte få se da Brentford spilte på bortebane, og det blir nok fort slik denne sesongen også. De skaper likevel sjanser samme hvor de spiller, men det er ikke alltid så enkelt å snøre igjen bakover. Det så de likevel ut til å gjøre noe med forrige sesong, ettersom de tok færre sjanser og var tryggere i bakre rekker enn hva man hadde sett før.  

Brentfords siste kamper:
Brentford – Rotherham 5-1 (Maupay x2, Watkins, MacLeod, Canos)

Vurdering: Stoke med en stygg smell i første runde, mens Brentford imponerte stort. Av den grunn er det vanskelig å vite hva man vil få servert her. Det er vanskelig å gå for det ene eller det andre, men det blir sjeldent uavgjort når Brentford spiller borte. Denne kampen anbefaler jeg å styre unna på oddsen, men hvis jeg måtte valgt et utfall hadde det vært hjemmeseier. 

Spill: H (2.30 @ Fansbet)


 

Swansea City – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Leroy Fer er ute hos vertene. Billy Bodin og Sean Maguire er skadet hos gjestene.

Jeg trodde ærlig talt at Swansea City skulle få en knalltøff start på sesongen da de gjestet Bramall Lane forrige helg. Et velsmurt Sheffield United-lag burde ha det som skulle til for å gi Graham Potters nye prosjekt problemer, men svanene imponerte. De havnet riktignok under 0-1, men tok seg sammen og snudde til slutt kampen. 2-1 seier borte mot Sheffield United lukter det svidd av, og jeg må innrømme at de var virkelig morsomme å se på. Nå blir det interessant å se om de kan levere like gode prestasjoner på hjemmebane hvor de forventes å ta kommandoen, og spesielt mot Preston kan det bli vanskelig. Det er nemlig ikke sikkert at Barrie McKay og Joel Asoro kommer til å få like mye bakrom å jobbe i denne gangen. 

Swanseas kamper:
Sheff Utd – Swansea 1-2 (Dhanda, McBurnie)

Preston North End fikk en god start på sesongen da Queens Park Rangers var på besøk forrige helg. Riktignok var 1-0 seieren alt annet enn overbevisende, men samtidig betyr det svært lite for Alex Neil & Co. Det viktigste var å vinne kampen, og nettopp det å vinne i slike kamper var The Lilywhites store akilleshæl forrige sesong. På bortebane var Preston derimot kruttsterke forrige sesong, og det skyldes deres intense spillestil som passer perfekt mot lag som forsøker å ta kommandoen og som står høyt. Bare to lag var bedre enn hvittrøyene på fremmed gress forrige sesong, og totalt tapte de bare fem bortekamper.

Prestons siste kamper:
Preston – QPR 1-0 (Browne)

Vurdering: Swansea City imponerte forrige helg, men her tror jeg de kan gå på et bananskrell. Preston er meget bra på bortebane og jeg tror de vil ha gode muligheter til å skape problemer for vertene her. Likevel likte jeg så godt det Swansea viste forrige helg, at jeg markerer ikke for ren borteseier. Jeg ender derfor opp med uavgjort.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Derby County – Leeds United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Chris Martin er ute hos vertene, mens Ikechi Anya, George Thorne og Tom Huddlestone er usikre. Hos gjestene er Stuart Dallas ute.

Derby County fikk en drømmestart på den nye sesongen da de snudde 0-1 til 2-1 borte mot Reading i serieåpningen. Mason Mount scoret i debuten og viste litt av hvorfor han kan bli årets profil i Championship, mens Tom Lawrence ble matchvinner med kampens siste berøring da han headet inn 2-1. Selv om Frank Lampard fikk det han ønsket seg i første serierunde, kan han ikke være helt imponert av det laget viste. Verken fremover eller bakover på banen klaffet ting som det skulle, og spesielt Richard Keogh så fryktelig ut i bakre del av laget. Derby har nå sikret seg flere meget interessante spillere, og jeg liker virkelig det Derby har på gang nå for tiden. På hjemmebane vant de bare omtrent halvparten av kampene forrige sesong, men skal man være med helt i toppen bør man vinne enda flere denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Reading – Derby 1-2 (Lawrence, Mount)

Jeg fikk en del kommentarer etter tabelltipset om at Leeds United var plassert for høyt. Grunnen til at jeg plasserte de helt oppe på en play-off plass var fordi jeg har stor tro på det Marcelo Bielsa prøver å få til på Elland Road. Allerede i sesongåpningen syntes jeg man fikk se litt av det man har i vente da The Peacocks klemte til med en kruttsterk 3-1 seier hjemme mot Stoke City. Klarer Leeds følge opp med enda flere imponerende prestasjoner nå i starten av sesongen vil det nok ikke gå lang tid før Elland Road koker over av optimisme. Det at de nå skal møte Derby allerede i serierunde tror jeg kan passe Leeds meget bra, og jeg er spent på å se hvordan de kommer til å se ut på bortebane. Leeds United har ikke vunnet på fremmed gress i ligaen siden Boxing Day i fjor, og man kan trygt si at de trofaste bortesupporterne snart fortjener noe å juble for.  

Leeds siste kamper:
Leeds – Stoke 3-1 (Klich, Cooper. Pablo)

Vurdering: Helt åpen kamp. Derby County med sterkest lag på papiret, men jeg ble ikke imponert av det de viste i sesongåpningen. Det ble jeg derimot et av Leeds United. Måten de angrep på bør kunne gi Derby problemer her, og jeg tror det blir flere scoringer her. Hvem som scorer flest er ikke enkelt å si, og derfor ender jeg opp med å markere for uavgjort.

Tips:  U (3.45 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply