Skrevet av: Eirik Aase

 

Birmingham City – Swansea City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Craig Gardner som er suspendert, mens David Davis er skadet. Hos gjestene er målvakt Kristoffer Nordfeldt skadet.

Det har vært vanskelig å vite hva man kan forvente fra dette Birmingham City-laget i tiden fremover basert på det de har levert så langt denne sesongen. De spilte uavgjort 2-2 hjemme mot Norwich City i første serierunde, men jeg ble ikke overbevist av deres prestasjoner i det oppgjøret. Forrige helg var de involvert i en tøff bortekamp mot Middlesbrough hvor de hadde forholdsvis lite å stille opp med. Den lokale målvakten Connal Trueman viste blant annet også at han ikke er vaksinert mot å gjøre blemmer, selv om det ikke kostet noen baklengsmål denne gangen. Blåtrøyene har fått gjort noen ting på overgangsmarkedet etter å hatt hendene bundet fast på ryggen gjennom sommeren, men de siste signeringene synes jeg ikke det lukter svidd av. I vår avsluttet Birmingham sesongen med sterke 4-1-0 på sine fem siste hjemmekamper, og det betyr at de nå har seks hjemmekamper på rad uten tap. Den formen har nok Garry Monk store planer om å fortsette med.

Birminghams siste kamper:
Reading- Birmingham 2-0
Middlesbrough – Birmingham 1-0
Birmingham – Norwich 2-2 (Maghoma, Solomon-Otabor)

Jeg trodde Swansea skulle få store problemer med å omstille seg fra Premier League til Championship tidlig på høsten, men slik har det ikke sett ut. Graham Potter har fått laget til å spille en fin og underholdene fotball, og foreløpig har det fungert meget bra. I serieåpningen viste de styrke da de snudde 0-1 til 2-1 borte mot Sheffield United på Bramall Lane, og det er på ingen måter en enkel ting å gjøre. I andre serierunde fikk de besøk av et Preston North End-lag som absolutt ikke er blant de enklere lagene å møte, og da spesielt på hjemmebane, men likevel stakk Swansea av med tre sterke poeng. Derfor står Swansea med full pott etter to serierunder, og spillerne bobler nok over av selvtillit før møtet med gamlesjef Garry Monk og hans Birmingham City. Utenfor banen er Swansea-supporterne alt annet enn fornøyde med måten ledelsen i klubben har håndtert sommerens overgangsvindu, noe som førte til at klubben har kommet ut med en egen uttalelse hvor de forsvarer sine valg. I midtuken hadde Swansea spillefri ettersom de hadde walkover i første runde av ligacupen.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Preston 1-0 (Fulton)
Sheff Utd – Swansea 1-2 (Dhanda, McBurnie)

Vurdering: Birmingham med en litt variabel start på sesongen, men viste på tampen av forrige sesong at de ikke er enkle å møte på St Andrews. Gjestene står med full pott etter to serierunder, men har vært involvert i jevne oppgjør. I midtuken måtte Birmingham i aksjon, mens Swansea kunne hvile. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør, og jeg klarer ikke se bort fra krysset i midten. Skal vi si 1-1?

Tips: U (3.15@ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply