Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Swansea City – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Leroy Fer er ute hos vertene. Hos gjestene er Fikayo Tomori usikker, mens Craig Bryson og Ashley Cole er ute.

Sesongen er over for Swansea City. De hadde en mulighet til å klare playoff dersom de hadde vunnet mot Hull City forrige runde, men det i det oppgjøret gikk de fra å lede 2-0 til å spille uavgjort 2-2. Svanene har vært i fantastisk form på slutten av våren, men den gode formen kom tydeligvis for sent. Nå ligger hvittrøyene på en ellevteplass, men med maks uttelling i de to siste kampene kan de havne på en åttendeeplass til slutt. Bare én av Swanseas syv siste kamper har endt med tap, mens de på hjemmebane har ti kamper på rad uten tap. Seks av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Hull 2-2 (McBurnie x2)
Ipswich – Swansea 0-1 (Routledge)
Swansea – Rotherham 4-3 (McBurnie x2, McKay, Byers)
QPR – Swansea 4-0
Swansea – Stoke 3-1 (McBurnie, James, Van der Hoorn)

Med seier i kveldens kamp vil Derby County så å si være klar for playoff. De innehar nå den viktige sjetteplassen med sine 70 poeng, mens Middlesbrough på syvendeplass også har 70 poeng. Forskjellen er at Derby har seks mål bedre målforskjell. Med såpass mye bedre målforskjell vil det være fryktelig vanskelig for Middlesbrough å passere The Rams i siste serierunde. Derby tok sesongens viktigste seier da de vant 2-0 borte mot Bristol City forrige runde. Seieren var meget imponerende, men prestasjonene i kampen kunne absolutt vært bedre. Selv med én mann mer på banen den siste halvtimen hadde Derby problemer med å holde Bristol City unna. På bortebane hadde ikke Derby vunnet en eneste kamp i 2019 før seieren mot Bristol City sist.

Derbys siste kamper:
Bristol City – Derby 0-2 (Lawrence, Bogle)
Derby – QPR 2-0 (Wilson x2)
Birmingham – Derby 2-2 (Waghorn, Keogh)
Derby – Bolton 4-0 (Mount x3, Bryson)
Blackburn – Derby 2-0

Vurdering: Derby County vil ta et gigantisk steg nærmere playoff med seier her. Det blir ikke enkelt. Swansea City har vært fantastiske på hjemmebane over lengre tid nå, mens Derby County har levert flere svake kamper på fremmed gress i vår. Selv uten noe å spille for tror jeg Swansea vil gi Derby store problemer her. Jeg tror kampbildet vil passe for vertene, og jeg tror de tar tre poeng her. 

Spill: H (2.55 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply