Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamper Boxing Day:
16.00: Stoke City – Sheffield Wednesday (Viasport 1)
16.00: Brentford – Swansea City (Viasport 2)
18.15: Leeds United – Preston North End (Viasport 2)
20.30: Reading – Queens Park Rangers (Viasport 2)

Boxing Days oddskupong:
Leeds United – Preston North End (Hjemmeseier til 1.50)
Brentford – Swansea City (Hjemmeseier til 1.65)

Totalodds: 2.47
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

Jeg og Arnstein Friling har satt opp det som vi mener har vært “Høstens lag” i Championship. Hvem som kom med på lagene kan du sjekke ut ved å trykke på denne linken her.

 


 

Stoke City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 1

Skader og Suspensjoner: Vertene må muligens klare seg uten Stephen Ward og James McClean. Hos gjestene er Sam Hutchinson tilbake, mens Steven Fletcher er usikker.

Etter 1-2 tap borte mot Middlesbrough fikk Stoke City den tvilsomme æren av å feire jul på sisteplass i Championship. Det har vært en blytung sesong så langt for The Potters, og det er lite som tyder på at den kommer til å bli mye bedre med det første. Managerskiftet har ikke gitt den effekten supporterne hadde håpet på, og nå har de bare én seier på de seks siste kampene. Den fæle formen gjør at de er på jumboplass med to poeng til trygg grunn. Hjemme på Bet365 Stadium har de 3-2-7 denne sesongen, og det gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. Sheffield Wednesday trakk det lengste strået i en tett hjemmekamp mot Bristol City forrige runde. Formsterke Steven Fletcher var ute, men Barry Bannan gjorde ingen feil fra straffemerket da han satte inn kampens eneste mål like før slutt. Sheffield Wednesday er nå oppe på tredjeplass på tabellen etter seks kamper på rad uten tap. På bortebane har uglene 5-2-5 denne sesongen. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til mulig poengtrekk grunnet brudd på FFP, men det forsøker supporterne å ikke tenke på for øyeblikket. 

Stokes siste kamper:
Boro – Stoke 2-1 (Clucas)
Stoke – Reading 0-0
Stoke – Luton 3-0 (Allen x2, McClean)
Hull – Stoke 2-1 (Vokes)
Stoke – Blackburn 1-2 (Selvmål)

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Bristol City 1-0 (Bannan)
Forest – Sheff Wed 0-4 (Rhodes x3, Fletcher)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Fletcher x2)
Charlton – Sheff Wed 1-3 (Fletcher x2, Nuhiu)

Vurdering: Stoke har bedret seg på hjemmebane i det siste, men er fortsatt ligaens svakeste på eget gress. Stoke ser ut til å være tappet for selvtillit, og møter her et formsterkt og solid Sheffield Wednesday-lag. Dette blir nok en åpen kamp, men jeg har troen på at gjestene trekker det lengste strået her. 

Tips: Borteseier (2.85 @ Coolbet)


 

Brentford – Swansea City
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Pontus Jansson er usikker hos vertene, mens Sergi Canos og Nikos Karelis er ute. Hos gjestene er Ben Wilmot og Sam Surridge usikre.

Brentford klarte ikke slå serieleder West Bromwich Albion forrige runde, men imponerte likevel stort. The Bees var såpass gode i bortekampen mot The Baggies at de fleste rundt West Brom til slutt måtte se seg fornøyde med ett poeng. Det svinger virkelig at Thomas Frank og hans Brentford-lag for tiden. De har gått på et par smeller utover høsten, men toppnivået til The Bees er skyhøyt. Samtidig ser de med solide ut bakover på banen enn tidligere. Foran Boxing Day-runden ligger London-klubben på en sjetteplass med 37 poeng, og opp til tredjeplass skiller det to poeng. Hjemme på Griffin Park har Brentford 6-3-2 denne sesongen, hvor samtlige fire siste har endt med seier. Swansea City har nylig hatt en litt tung periode, men har den siste uken vartet opp med to strake seiere. Lørdag kom seieren etter en sen scoring av Andre Ayew, noe som førte til ville jubelscener i borteseksjonen på Kenilworth Road. Svanene er opp på syvendeplass med like mange poeng som torsdagens motstander. På bortebane har Swansea meget sterke 5-5-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap har kommet mot West Bromwich Albion.    

Brentfords siste kamper:
West Brom – Brentford 1-1 (Dalsgaard)
Brentford – Fulham 1-0 (Mbeumo)
Brentford – Cardiff 2-1 (Mbeumo, Watkins)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Mbeumo)
Brentford – Luton 7-0 (Dasilva x3, Watkins, Benrahma, Jensen, Mbeumo)

Swanseas siste kamper:
Luton – Swansea 0-1 (Ayew)
Swansea – Boro 3-1 (Ayew x2, Surridge)
Swansea – Blackburn 1-1 (Ayew)
West Brom – Swansea 5-1 (Surridge)
Swansea – Fulham 1-2 (Byers)

Vurdering: Swansea City har bare ett bortetap denne sesongen, men her tror jeg nummer to kommer. Brentford ser kruttsterke ut for øyeblikket og har vunnet sine fire siste hjemmekamper. Swansea spiller seg ut bakfra med stor risiko, og det tror jeg kan straffe seg mot Brentfords aggressive og ballsikre angrepsrekke. Her markerer jeg for hjemmeseier. 

Tips: Hjemmeseier (1.65@ Coolbet)Barnsley – West Bromwich Albion

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Hos gjestene er Grady Diangana og Kieran Gibbs usikre.

Endelig ser det ut til å løsne for Barnsley. De har slitt tungt i første halvdel av sesongen, men står nå med to strake seiere. Først knuste de Queens Park Rangers hjemme på Oakwell, før de vant mot et formsterkt Millwall på The Den for noen dager siden. Fremover på banen har Barnsley vært sterke hele sesongen, men det er først og fremst forsvarsspillet som må forbedres. Under Gerhard Struber har Barnsley sett hakket sterkere ut, og jeg er optimistisk på Barnsleys vegne. I skrivende stund er de under nedrykksstreken, men opp til trygg plass skiller det bare ett poeng, Hjemme på Oakwell har Barnsley 3-5-4, men bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med tap. West Bromwich Albion spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Brentford sist, men fikk likevel feire jul som serieleder i Championship. Bare én av de 23 første kampene denne sesongen har endt med tap, og det kom mot opprykksrival Leeds United. Foran denne runden har de hele elleve poeng ned til tredjeplassen som bare gir playoff. The Baggies har nå 13 kamper på rad uten tap, og på bortebane har de meget sterke 8-3-1. Det gjør de til ligaens beste bortelag. 

Barnsleys siste kamper:
Millwall – Barnsley 1-2 (Chaplin, Schmidt)
Barnsley – QPR 5-3 (Chaplin x2, Woodrow, Diaby)
Barnsley – Reading 1-1 (Woodrow)
Cardiff – Barnsley 3-2 (Chaplin, Selvmål)
Barnsley – Hull 3-1 (Bahre, Chaplin, Mowatt)

West Broms siste kamper:
West Brom – Brentford 1-1 (Furlong)
Birmingham – West Brom 2-3 (Austin x2, Diangana)
Wigan – West Brom 1-1 (Austin)
West Brom – Swansea 5-1 (Ajayi, Pereira, Robson-Kanu, Edwards, Phillips)
Preston – West Brom 0-1 (Austin)

Vurdering: Dette blir et fyrverkeri! To lag som spiller herlig angrepsfotball! Det er bunn mot topp, men likevel tror jeg dette blir en meget tøff kamp for serieleder West Bromwich Albion. Jeg ser for meg en kamp med flere scoringer, men hvor kvalitetsforskjellen i forsvarsspillet gjør at gjestene ender opp med å score flest. Jeg prøver derfor en borteseier her. Skal vi si 3-2?

Tips: Borteseier (2.00 @ Coolbet)


 

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bradley Dack pådro seg en kneskade mandag. Vertene må derfor klare seg uten sin stjernespiller, og muligens også Tosin Adarabioyo. Hos gjestene er Dan Crowley tilbake etter skaden han pådro seg tidligere denne måneden. Jake Clarke-Salter og Marc Roberts mangler fortsatt ifølge BBC.

Det ble en bekmørk aften for Blackburn Rovers-supporterne mandag kveld. Ikke fordi de spilte uavgjort 0-0 mot lokalrival Wigan Athletic, men fordi stjernespiller Bradley Dack pådro seg en kneskade som sannsynligvis kommer til å holde han ute av spill i lengre tid. Nå starter livet uten Dack for Lancashire-klubben, og det blir interessant å se hvordan det vil gå. Kanskje kommer manager Tony Mowbray til å kjøre en annen formasjon enn vanlig, slik som han gjorde i 2-0 seieren over Bristol City da Dack var suspendert. Rovers står nå med syv kamper på rad uten tap, hvor fem av kampene har endt med seier. De har to poeng opp til playoff, og på hjemmebane har de vunnet fire av sine fem siste. Birmingham City har levert en brukbar sesong så langt, selv om de nå ligger nede på en 15. plass på tabellen. Man skal ikke undervurdere hvor vanskelig et spillestilskifte kan være, men jeg synes de har gått fra Monk-fotball til Clotet-fotball på en god måte. Formen den siste tiden har dog ikke vært overbevisende. Foran Boxing Day-runden har blåtrøyene bare vunnet én av sine ni siste kamper i serien. På bortebane har Birmingham 3-2-7 denne sesongen, men bare én av de åtte siste har endt med seier.   

Rovers siste kamper:
Blackburn – Wigan 0-0
Bristol City – Blackburn 0-2 (Armstrong, Johnson)
Swansea – Blackburn 1-1 (Graham)
Blackburn – Derby 1-0 (Armstrong)
Stoke – Blackburn 1-2 (Dack, Gallagher)

Birminghams siste kamper:
Hull – Birmingham 3-0
Birmingham – West Brom 2-3 (Jutkiewicz, Dean)
Birmingham – QPR 0-2
Reading – Birmingham 2-3 (Alvaro, Bela, Selvmål)
Birmingham – Millwall 1-1 (Clarke-Salter)

Vurdering: På papiret ser dette ut som en hjemmeseier, men det er to ting som vipper mitt tips til uavgjort her. Det ene er det faktum at vertene mangler viktige Bradley Dack og muligens Tosin Adarabioyo. I tillegg har Rovers fått to dager mindre hvile enn bortelaget. 

Tips: Uavgjort (3.30 @ Coolbet)


 

Cardiff City – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Joe Ralls, mens Junior Hoilett og Joe Bennett er usikre. Hos gjestene er Ben Thompson usikker.

Det ble en fryktelig tung affære da Cardiff City fikk besøk av Preston North End lørdag ettermiddag. Kampen endte 0-0, og Cardiff imponerte ikke. Det ble derfor en aldri så liten kalddusj med tanke på den utrolige opphentingen borte mot Leeds United i den foregående runden. Waliserne ligger nå på en 12. plass med 33 poeng, og har derfor fire poeng opp til playoff. Under manager Neil Harris har de bare tapt én av sine syv siste kamper i serien, og hjemme på Cardiff City Stadium har de totalt sterke 7-3-1 denne sesongen. Torsdag er det klart for en meget interessant kamp da Harris møter gamleklubben Millwall. Han er selv Millwall-legende og ledet de i flere sesonger frem til han ga seg tidligere i høst. Det blir derfor spesielt for Harris å få besøk av løvene. Millwall har dog klart seg meget bra uten Harris ved sidelinjen. Etter at Gary Rowett overtok jobben har det meste gått oppover for løvene, selv om tapet hjemme mot Barnsley sist var tungt for fansen. Millwal har nå fire poeng opp til playoff, og ligger på plassen bak Cardiff på tabellen. På bortebane har de 3-5-4 denne sesongen, hvor de fire siste bortekampene har gitt sterke 3-1-0. 

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Preston 0-0
Leeds – Cardiff 3-3 (Morrison, Glatzel, Tomlin)
Brentford – Cardiff 2-1 (Pack)
Cardiff – Barnsley 3-2 (Tomlin, Ward, Flint)
Forest – Cardiff 0-1 (Mendez-Laing)

Millwalls siste kamper:
Millwall – Barnsley 1-2 (O`Brien)
Derby – Millwall 0-1 (Bradshaw)
Bristol City – Millwall 1-2 (Cooper, Wallace)
Millwall – Forest 2-2 (Williams, O`Brien)
Birmingham – Millwall 1-1 (Williams)

Vurdering: To fysisk sterke lag som spiller direkte fotball. Neil Harris møter gamleklubben, og vil nok være opptatt av å ikke tape denne. Han kjenner motstanderen ut og inn, samtidig som bortelaget vet hva Cardiff-manageren står for. Dette blir jevnt, tøft og er en kamp ingen ønsker å tape. Det stinker uavgjort.  

Tips: Uavgjort (3.15 @ Coolbet)


 

Charlton Athletic – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Skadelisten hos vertene er fortsatt lang, og nå er også Jonathan Leko ute. Gjestene mangler muligens Jay DaSilva, men ellers er det ingen nye skader å melde om.

Det ble ville jubelscener da Naby Sarr utlignet borte mot Queens Park Rangers flere minutter på overtid. Det ene poenget kan være gull verdt for Charlton Athletic, men samtidig er det først og fremst en seier The Addicks trenger nå. Rødtrøyene står nemlig med elleve kamper på rad uten seier i serien, og dette har ført til at de har sunket som en stein på tabellen. Foran den kommende runden ligger de helt nede på en 18. plass med seks poeng til nedrykksplass. Håpet er at viktige Lyle Taylor skal hjelpe dem til tre poeng nå som han er tilbake for fullt etter skadeavbrekk. Hjemme på The Valley har Charlton 4-3-5 denne sesongen, men de fem siste på eget gress hare bare gitt to poeng. Bristol City er langt nede etter å ha tapt tre kamper på rad. To av kampene på hjemmebane mot overkommelig motstand, mens det ble tap borte mot Sheffield Wednesday sist. Tapene har ført rødtrøyene fra playoff til niendeplass på tabellen, men opp til playoff skiller det bare to poeng. På bortebane har The Robins sterke 5-4-3 denne sesongen, og deres spillestil passer ofte bra på fremmed gress. Der får de utnyttet sin kontringsstyrke på best mulig vis. 

Charltons siste kamper:
QPR – Charlton 2-2 (Sarr, Taylor)
Charlton – Hull 2-2 (Sarr, Pratley)
Charlton – Huddersfield 0-1
Boro – Charlton 1-0
Charlton – Sheff Wed 1-3 (Bonne)

Bristol Citys siste kamper:
Sheff Wed – Bristol City 1-0
Bristol City – Blackburn 0-2
Bristol City – Millwall 1-2 (O`Dowda)
Fulham – Bristol City 1-2 (Diedhiou, Brownhill)
Bristol City – Huddersfield 5-2 (Brownhill, Selvmål, Eliasson, Weimann, Williams)

Vurdering: Charlton Athletic venter fortsatt på en etterlengtet seier. Her møter de et Bristol City-lag som har tapt tre kamper på rad. Jeg ser for meg et jevnt oppgjør som kan vippe begge veier, men samtidig tror jeg kampbildet vil passe gjestene best. Jeg tror de vil få gode overgangsmuligheter her, og det tror jeg de klarer utnytte. Derfor prøver jeg borteseier i dette oppgjøret. 

Tips: Borteseier (2.50 @ Coolbet)


 

Hull City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Josh Magennis, Norbert Balogh, Jon Toral og Kevin Stewart er ute hos vertene. Hos gjestene er Carl Jenkinson, Samba Sow og Yohan Benalouane usikre.

Jarrod Bowen og Kamil Grosicki var begge i det lekne humøret da Hull City vant hele 3-0 hjemme mot Birmingham City sist. Tigrene fortsetter å imponere, men denne gangen gikk utrolig nok Bowen av banen uten å score. Premier League-klubbene kommer til å sirkle rundt Bowen neste måned, men frem til det kan Hull-supporterne slappe av. Hull er nå på en 11. plass på tabellen med 33 poeng, og har derfor fire poeng opp til playoff. Hjemme på KCOM Stadium har de 6-2-4, hvor samtlige tre siste hjemmekamper har endt med seier. Tigrene har vunnet fem av sine syv siste på eget gress. Stemningen er bra i Hull-troppen, men hos Nottingham Forest har det vært tunge tider de siste ukene. Etter en imponerende høstsesong har det stoppet litt opp i desember. Forrige runde tapte de 1-2 borte mot Huddersfield Town, og nå har skogvokterne fem kamper på rad uten seier. Avstanden til playoff er dog bare på tre poeng, samtidig som de har én kamp til gode på de andre lagene i toppen. Nå gjelder det for Forest å slå tilbake så fort som mulig, slik at rekken med kamper på rad uten seier blir for lang. På bortebane har de sterke 5-5-2, hvor Huddersfield Town og Wigan Athletic er lagene de har tapt mot.  

Hulls siste kamper:
Hull – Birmingham 3-0 (Eaves, Grosicki, Lewis-Potter)
Charlton – Hull 2-2 (Selvmål, Bowen)
Leeds – Hull 2-0
Hull – Stoke 2-1 (Bowen x2)
Barnsley – Hull 3-1 (Lewis-Potter)

Forests siste kamper:
Huddersfield – Forest 2-1 (Worrall)
Forest – Sheff Wed 0-4
Forest – Boro 1-1 (Yates)
Millwall – Forest 2-2 (Grabban x2)
Forest – Cardiff 0-1

Vurdering: Hull City er i bra form, og da spesielt på hjemmebane. Nottingham Forest har skuffet de siste ukene, og skal få kjørt seg mot de sterke angrepsspillerne til vertene. Det blir nok fort et jevnt oppgjør, men jeg tror Hull vinner mot Forest for andre gang denne sesongen. 

Tips: Hjemmeseier (2.12 @ Coolbet)


 

Luton Town – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Målvakt James Shea er usikker hos vertene. Hos gjestene er Denis Odoi tilbake fra suspensjon, mens Harry Arter og Maxime Le Marchand er usikre.

Et sent baklengsmål førte til et nytt tap for Luton Town lørdag ettermiddag. Swansea City vant 1-0 på Kenilworth Road, og nå har Luton tapt samtlige tre siste kamper i serien. Åtte av de ti siste kampene har endt med tap, og den fæle formen er i ferd med å føre The Hatters ned til nedrykksplass. I skrivende stund sitter de like over streken med ett poeng ned til feil side. Det er lite som stemmer for Luton for tiden, og det er ikke mye som tyder på at det skal snu med det første. Hjemme på eget gress har de 4-2-5 denne sesongen, og deres to foregående hjemmekamper før Swansea-møtet endte begge med seier. Fulham tok en sterk 2-1 seier over høytflyvende Leeds United forrige runde. De fikk seg dermed en skikkelig opptur etter tre strake tap før Leeds-kampen. Fulham er nå oppe på fjerdeplass på tabellen, men opp til direkte opprykksplass skiller det hele ni poeng. På bortebane har Fulham 4-3-4, hvor begge de to siste bortekampene har endt med tap. 

Lutons siste kamper:
Luton – Swansea 0-1
Preston – Luton 2-1 (Collins)
Stoke – Luton 3-0
Luton – Wigan 2-1 (McManaman, Moncur)
Brentford – Luton 7-0

Fulhams siste kamper:
Fulham – Leeds 2-1 (Onomah, Mitrovic)
Brentford – Fulham 1-0
Preston – Fulham 2-1 (Mitrovic)
Fulham – Bristol City 1-2 (Kamara)
Swansea – Fulham 1-2 (Mitrovic x2)

Vurdering: Fulham med sterk seier sist, men hadde et par tunge kamper før seieren mot Leeds United. De møter her et Luton Town-lag som har skuffet over lengre tid, men som glimtvis varter opp med glimrende prestasjoner. Dette blir nok fort en morsom og underholdene kamp, men jeg tror kvalitetsspillerne fremover hos Fulham gjør at gjestene trekker det lengste strået. 

Tips: Borteseier (1.80 @ Coolbet)


 

Middlesbrough – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Skadelisten er fortsatt lang hos vertene, mens Paddy McNair og Marcus Browne er suspenderte. I tillegg er Britt Assombalonga usikker. Gjestene har flere usikre spillere som Tommy Elphick, Alex Pritchard, Fraizer Campbell og Lewis O`Brien, men håper å få noen av disse klar til kamp.

Middlesbrough tok en meget viktig seier hjemme mot Stoke City forrige runde. I starten av kampen så det ikke så bra ut for rødtrøyene, men de sikret seg til slutt sin tredje seier på de seks siste kampene. Den gode formen gjør at Boro nå har fått en luke på fem poeng ned til nedrykksplass, men den luken kan fort forsvinne dersom de ikke fortsetter å vinne kamper. Skadene ødelegger fortsatt mye for Jonathan Woodgate, men ungguttene hos Boro har tidvis imponert meg i høst. Foran torsdagens runde ligger Boro på en 20. plass på tabellen, og bare to av deres åtte siste kamper har endt med tap. Hjemme på Riverside Stadium har de 5-4-3, hvor samtlige tre siste kamper har endt med seier. Huddersfield Town tok en sterk seier hjemme mot Nottingham Forest sist, og står nå med syv poeng på de tre siste kampene. The Terriers ligger nå på en 19. plass med ett poeng mer enn torsdagens motstander. Huddersfield har løftet seg et par hakk under sin nye manager Danny Cowley, men har fortsatt bare en liten luke til nedrykksplass. På bortebane har de 3-3-5, hvor bare to av deres syv siste kamper har endt med tap. 

Boros siste kamper:
Boro – Stoke 2-1 (Fletcher, Wing)
Swansea – Boro 3-1 (Tavernier)
Forest – Boro 1-1 (McNair)
Boro – Charlton 1-0 (Saville)
Leeds – Boro 4-0

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Forest 2-1 (Schindler, Mounie)
Wigan – Huddersfield 1-1 (Grant)
Charlton – Huddersfield 0-1 (Daly)
Huddersfield – Leeds 0-2
Bristol City – Huddersfield 5-2 (Grant, Bacuna)

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere. Middlesbrough med tre strake hjemmeseiere, men Huddersfield Town er ingen enkel nøtt å knekke. The Terriers er vanskelige å slå, og bør kunne gi vertene tøff motstand. Dette tror jeg blir jevnt, og for meg er uavgjort det beste tipset. 

Tips: Uavgjort (3.25 @ Coolbet)


 

Wigan Athletic – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Charlie Mulgrew er usikker. Gjestene mangler suspenderte Scott Malone, mens Matt Clarke, Graeme Shinnie, Tom Huddlestone og Mason Bennett er ute.

Wigan Athletic leverte en solid bortekamp mot formsterke Blackburn Rovers mandag kveld, men det ble likevel ikke seier. The Latics måtte nøye seg med ett poeng, og har derfor elleve kamper på rad uten seier. Den fæle formen har ført Paul Cook & Co helt ned på nedrykksplass, og opp til riktig side av streken skiller det ett poeng. Manager Cook lever fortsatt farlig med tanke på å beholde jobben sin, og trenger en seier sårt. Tidligere har Wigan vært meget sterke hjemme, men nå har de bare to poeng på sine fem siste på eget gress. Derby County fikk Scott Malone utvist etter få minutter spill borte mot Reading, og tapte til slutt 0-3. Derby-manager Phillip Cocu var likevel fornøyd med det laget viste, og var mest opptatt av situasjonen som endt med rødt kort og straffespark til Reading i åpningen av kampen. The Rams er også i svak form for øyeblikket. Foran torsdagens runde ligger de på en 17. plass med seks kamper på rad uten seier. På bortebane har Derby tapt seks kamper på rad. De har bare vunnet én av elleve kamper på fremmed gress, og den seieren kom i sesongåpningen.  

Wigans siste kamper:
Blackburn – Wigan 0-0
Wigan – Huddersfield 1-1 (Windass)
Wigan – West Brom 1-1 (Selvmål)
Luton – Wigan 2-1 (Moore)
Wigan – Reading 1-3 (Garner)

Derbys siste kamper:
Reading – Derby 3-0
Derby – Millwall 0-1
Derby – Sheff Wed 1-1 (Martin)
Blackburn – Derby 1-0
Derby – QPR 1-1 (Waghorn)

Vurdering: To lag i svak form. Wigan Athletic med oppløftende prestasjon i kampen mot Blackburn Rovers sist, men har to dager mindre hvile enn Derby County foran denne kampen. Jeg tror på en jevn kamp mellom to formsvake lag, men velger å stole på magefølelsen her. Den tror Wigan vinner sin første kamp siden oktober. 

Tips: Hjemmeseier (2.50 @ Coolbet)


 

Leeds United – Preston North End
TV-kanal: Viasport 2
Kampstart:
 18.15

Skader og Suspensjoner: Vertene mangler skadede Pablo Hernandez og syke Barry Douglas, men Tyler Roberts og Jamie Shackleton er spilleklar igjen. Hos gjestene er Joe Rafferty og Darnell Fisher suspenderte.

Leeds United hadde elleve kamper på rad uten tap før 1-2 nederlaget mot Fulham forrige runde. Riktignok en av de tøffeste bortekampene for Leeds denne sesongen, men fryktelig surt for supporterne med tanke på at 0-1 målet kom etter sesongens kanskje billigste straffespark. Nå gjelder det for Marcelo Bielsa & Co å slå tilbake så fort som mulig, og da passer det bra med hjemmekamp. Hvittrøyene rotet bort en 3-0 ledelse hjemme mot Cardiff i forrige hjemmekamp, men før det oppgjøret hadde de seks strake seiere på eget gress. Foran Boxing Day-runden ligger Leeds på andreplass med 47 poeng. De har tre poeng til tabelltopp og hele åtte poeng til tredjeplass. Hjemme på Elland Road har de totalt sterke 7-3-1. Preston North End leverte en bra kamp borte mot Cardiff City sist, men måtte nøye seg med ett poeng til slutt. The Lilywhites står dermed med syv poeng på de tre siste kampene, mens de fire foregående kampene alle endte med tap. Preston er nå på en femteplass med 38 poeng, og har derfor ni poeng opp til torsdagens motstander. På bortebane har de sake 2-3-6, og de fire siste bortekampene har bare gitt ett poeng. 

Leeds siste kamper:
Fulham – Leeds 2-1 (Bamford)
Leeds – Cardiff 3-3 (Bamford x2, Costa)
Leeds – Hull 2-0 (Alioski, Selvmål)
Huddersfield – Leeds 0-2 (Alioski, Hernandez)
Leeds – Boro 3-0 (Klich x2, Bamford, Costa)

Prestons siste kamper:
Cardiff – Preston 0-0
Preston – Luton 2-1 (Gallagher, Stockley)
Preston – Fulham 2-1 (Maguire, Nugent)
QPR – Preston 2-0
Preston – West Brom 0-1

Vurdering: Leeds United er nok ivrige etter å slå tilbake etter bare ett poeng på de to siste kampene. Her møter det et Preston North End-lag som vanligvis sliter på bortebane. Dette ender med hjemmeseier.  

Tips: Hjemmeseier (1.50  @ Coolbet)

 


 

Reading – Queens Park Rangers
TV-kanal: Viasport 2
Kampstart:
 20.30

Skader og Suspensjoner: Matt Miazga er usikker hos vertene, mens George Puscas og Andy Yiadom er ute. Hos gjestene er Yoann Barbet og Charlie Owens ute.

Den siste kampen som spilles i Championship på Boxing Day finner sted på Madejski Stadium. Reading skal forsøke å korte ned luken til lagene som kjemper om playoff. Etter 3-0 seieren mot Derby County forrige runde har Reading nå seks poeng opp til Queens Park Rangers på tabellen. QPR ligger på en 14. plass, men avstanden til playoff er på bare fem poeng. I seieren mot Derby fikk Reading straffespark etter få minutter spill, mens Derby samtidig fikk en spiller utvist. Arbeidsforholdene ble derfor enklere for The Royals, selv om de ikke storspilte. Reading er nå ubeseiret på sine tre siste kamper, og hjemme på Madejski Stadium har de 5-0-6 denne sesongen. Torsdag får de besøk av et QPR-lag som faktisk har tatt like mange poeng borte, som det de har tatt hjemme. Så langt denne sesongen har de 5-1-5 på fremmed gress, men bare én av de fem siste borte har endt med seier. Lørdag røk seieren hjemme mot Charlton på overtid, og nok en gang skjedde det etter en feil i bakre rekker. QPR har slitt med å stenge igjen bakover denne sesongen, men trøsten for supporterne får være at det sjeldent blir målfest når de møter Reading i Berkshire. I løpet av de ni siste ligakampene mellom Reading og QPR på Madejski Stadium har det bare blitt scoret åtte mål.

Readings siste kamper:
Reading – Derby 3-0 (Adam, Joao, Meite)
Stoke – Reading 0-0
Barnsley – Reading 1-1 (Joao)
Reading – Birmingham 2-3 (Meite, Joao)
Wigan – Reading 1-3 (Puscas x3)

QPRs siste kamper:
QPR – Charlton 2-2 (Cameron, Pugh)
Barnsley – QPR 5-3 (Amos x2, Chair)
Birmingham – QPR 0-2 (Hall, Osayi-Samuel)
QPR – Preston 2-0 (Eze x2)
Derby – QPR 1-1 (Eze)

Vurdering: Rundens vanskeligste kamp å vurdere? To jevngode lag, men gjestene har i mine øyne det høyeste toppnivået. Dette kan vippe alle veier, men jeg tror de dyktige enkeltspillerne helt fremme hos QPR gjør at gjestene vipper dette oppgjøret til sin fordel. Jeg markerer for borteseier, men anbefaler ikke noen å sette penger på denne kampen. 

Tips: Borteseier (3.10 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply