FØR KAMP:

 

 

Cardiff City – Swansea City 
TV-kanal: Viasport 2
Kampstart:
 13.00

Skader og Suspensjoner: Hos gjestene er Mike van der Hoorn usikker, mens Joe Rodon er ute. Hos vertene er Joe Ralls usikker, mens Nathaniel Mendez-Laing, Isaac Vassell og Matthew Connolly er ute.

Cardiff City fikk et raskt løft etter at Neil Harris tok over som ny manager, men nå ser det ut til å ha stoppet litt opp for The Bluebirds. I forrige serierunde ble de ydmyket borte mot Queens Park Rangers, og nå står de med bare én seier på de seks siste seriekampene. I FA Cupen lå de under 0-2 hjemme mot Carlisle United, men kom senere tilbake og sikret seg omkamp. Den svake formen har ført Cardiff ned til en plass midt på tabellen, men avstanden til playoff er ikke avskrekkende. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 7-4-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Bristol City. Swansea City startet sesongen sterkt, men slet litt mer utover høsten. Nå ser de ut til å ha fått seg et nytt løft, og det gjør at de startet helgens serierunde på playoff-plass. Bare én av de seks siste kampene har endt med tap, og på bortebane har Swansea imponerende 5-5-2 denne sesongen. I FA Cupen opplevde svanene derimot en skikkelig nedtur da de tapte hele 1-5 borte mot Queens Park Rangers. Både Cardiff og Swansea har med andre ord dårlig erfaring med seg fra Loftus Road foran dette derbyet. Det var Swansea som trakk det lengste strået da disse to lagene møttes tidligere denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Carlisle 2-0 (Paterson, Whyte)
QPR – Cardiff 6-1 (Vaulks)
Sheff Wed – Cardiff 1-2 (Glatzel, Hoilett)
Cardiff – Millwall 1-1 (Flint)
Cardiff – Preston 0-0

Swanseas siste kamper:
QPR – Swansea
Swansea – Charlton 1-0 (Dhanda)
Swansea – Barnsley 0-0
Brentford – Swansea 3-1 (Ayew)
Luton – Swansea 0-1 (Ayew)

Vurdering: Dette blir et herlig walisisk derby! Cardiff i svak form, mens Swansea har vist bedre tendenser den siste tiden. Dette er to lag som står for helt forskjellig fotball, og jeg sliter med å plukke en vinner. Jeg markerer for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.40 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply