Fire lag har nye managere til denne serierunden. For oss nordmenn er det selvsagt mest spennende med Henning Berg og hans managerdebut borte mot Crystal Palace. Utenom det har man flere jevne kamper som nærmest er umulig å spå utfallet i. Leeds United møter formsvake Brighton i fredagens TV-sendte godbit. På lørdag kveld kan man se Dougie Freedman sin managerdebut for Bolton hjemme mot serieleder Cardiff. Det er mye å glede seg til!

Fredag 2.november

Brighton & Hove Albion – Leeds United
Kampstart: 20:45
Dommer: Lee Mason
Skader og Suspensjoner: Brighton har ingen nye skader, men Vicente sliter fortsatt med sin skade. Ingen nye skader hos Leeds, men vanskelig å si hvordan laget blir med tanke på deres kamp i ligacupen.

Den 14.serierunden tjuvstarter på Falmer Stadium når Brighton tar i mot Leeds. Begge lagene har mistet litt av gnisten de hadde tidligere og er nok svært sultne på å oppleve seier i ligaen igjen. Gjestene har bare vunnet en gang på de siste fem kampene og den seieren kom hjemme mot Barnsley for snart en måned siden. Litt verre er det uansett for hjemmelaget som ikke har vunnet siden 22.september. På de siste seks kampene står Gus Poyet og hans mannskap med forferdelige 0-3-3. Det er utvilsomt på tide å snu den dårlige trenden. Disse formsviktene har ført begge lagene litt ned på tabellen og foran denne runden ligger de plassert på en 10. og 11.plass. Både Brighton og Leeds har 19.poeng, men hjemmelaget har en klart bedre målforskjell. Grunnen til det er den svært solide forsvarsrekka til måkene. På de første 13 kampene har de bare sluppet inn ni mål. Til sammenligning finner vi Burnley to poeng bak på tabellen, som allerede har sluppet inn hele 29 mål. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton den litt svake statistikken 2-2-2, mens gjestene har identiske 2-2-2 på sine bortekamper i år. Leeds kommer til kampen med en cupkamp i føttene, noe som kan påvirke både positivt og negativt. Positivt fordi seieren over Southampton må ha gitt selvtillit og negativt siden spillerne kan være slitne.

Tidligere møter mellom lagene:
11.02.2012: Leeds – Brighton 1-2
23.09.2011: Brighton – Leeds 3-3
20.02.2010: Leeds – Brighton 1-1
21.11.2009: Brighton – Leeds 0-3
17.01.2009: Brighton – Leeds 0-2

Vurdering: Åpen kamp mellom to lag som bør begynne å vinne igjen snart. Denne kampen kan vippe begge veier, derfor møtes vi på midten og går for poengdeling. 

Vårt tips: U

________________________________________________________

Lørdag 3.november

Birmingham City – Ipswich Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler fortsatt Paul Caddis, Stephen Carr og Pablo Ibanez. Gjestene mangler kun Paul Taylor.

Birmingham har på ingen måter fått noen god start på årets sesong, likevel overrasker de gang på gang. Sterke borteseire mot Brighton og nå sist mot Leeds var nok veldig overraskende for mange. Blues-fansen håper nok at triumfen på Elland Road skal være starten på en stor opptur, noe som kan bli farlig for lagene foran på tabellen, det er nemlig ikke langt opp til lagene foran på tabellen. For øyeblikket ligger de på en 17.plass med 16.poeng, men man har bare seks poeng opp til kvalifiseringsplass. Hjemme på St Andrews har det blitt 2-2-2 så langt, hvor det fryktelige 0-5 tapet mot Barnsley fortsatt svir. Gjestene har fått på plass en ny manager siden forrige runde. Mick McCarthy har endelige funnet sin plass i managersirkuset igjen og første oppgave er å styre tabelljumbo Ipswich bort fra nedrykkssumpa. Ipswich har kun vunnet en kamp denne sesongen og det var helt tilbake i andre serierunde. På fremmed gress har traktorgutta 1-2-3 på sine seks bortekamper denne sesongen. McCarthy har i sin managerkarriere både rykket ned med historisk lav poengsum, samt flere opprykk på samvittigheten. Ipswich-fansen krysser nok fingrene for at de får oppleve sistnevnte under Big Mick.

Tidligere møter mellom lagene:
17.04.2012: Ipswich – Birmingham 1-1
11.01.2012: Birmingham – Ipswich 2-1
26.12.2008: Ipswich – Birmingham 0-1
25.11.2008: Birmingham – Ipswich 2-1
01.01.2007: Ipswich – Birmingham 1-0

Vurdering: Hjemmelaget blir nok favoritt i denne kampen, men man skal ikke undervurdere effekten av en ny manager. Birmingham har ikke vunnet på sine tre siste bortekamper og vi gambler på at de ikke vinner denne gangen heller.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Burnley – Wolverhampton Wanderers
Kampstart:
 16:00
Dommer: Mark Haywood
Skader og Suspensjoner: Hos hjemmelaget er Ross Wallace og Marvin Bartley usikre. Gjestene mangler Peszko, Boukari, Hunt, Elokobi, O’Hara og Mouyokolo.

Terry Pashley vant først to kamper, men ble slaktet hele 4-0 borte mot Cardiff i forrige serierunde. Det var også det siste han gjorde som vikarierende manager, for Burnley har nemlig fått inn den tidligere Watford-sjefen Sean Dyche som ny manager. Dyche fikk ufortjent sparken i London-klubben etter at de ble kjøpt opp av Pozzo-familien i sommer. Nå skal han utføre mirakler for et lag som slipper inn alt for mye mål. På de første 13 kampene har Burnley sluppet inn 29 mål. Det er 20 mål mer enn Brighton som ligger to poeng over på tabellen. På hjemmebane har Burnley 3-2-1, hvor tapet kom mot Brighton. Charlie Austin scoret i åtte kamper på rad før det stoppet opp mot Cardiff i forrige runde, det blir spennende å se om han klarer score igjen allerede på lørdag. Ståle Solbaken og hans ulveflokk er inne i en litt svak periode hvor de bare har vunnet en gang på de siste fem kampene. Likevel ligger de på en 8.plass med bare fire poeng opp til Leicester som ligger på 2.plass. På bortebane har de 3-0-3 på sine turer så langt.

Tidligere møter mellom lagene:
13.03.2010: Burnley – Wolves 1-2
20.12.2009: Wolves – Burnley 2-0
14.02.2009: Burnley – Wolves 1-0
08.11.2008: Wolves – Burnley 2-0
15.03.2008: Burnley – Wolves 1-3

Vurdering: Lørdagens oppgjør på Turf Moor er svært vanskelig å vurdere. Det er såpass jevnt at vi gir Burnley tipset pga. av deres nye manager.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Charlton Athletic – Middlesbrough
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Scott
Skader og Suspensjoner: Ricardo Fuller, Rhoys Wiggins og Yann Kermorgant mangler for Charlton. Gjestene Ishmael Miller, Seb Hines og Marvin Emnes er svært usikre.

Chris Powell har ikke fått den sesongstarten som han hadde håpet på. Vanligvis pleier nyopprykkede lag overraske med flott form i de første kampene, men det kan man ikke sies å ha opplevd på The Valley så langt. En spiller som Bradley Wright-Phillips har skuffet og målene har uteblitt. Faktisk har kun Ipswich scoret mindre mål enn rødtrøyene fra London. Nå ligger de på en 20.plass, med bare to poeng ned til nedrykk. Med 1-2-3, er de det nest dårligste hjemmelaget i ligaen. Lørdagens motstander er i en utrolig bra form for tiden. Fire seire på rad i ligaen kombinert med avansement i Ligacupen, gjør at Boro kommer til The Valley med en solid dose selvtillit. Tony Mowbray ser ut til å ha knukket koden og lønnsutgiftene har blitt kuttet drastisk. Optimisme er ikke vanskelig å spore ved Riverside Stadium. Nå ligger de på en 3.plass på tabellen, med bare tre poeng opp til serieleder Cardiff. I teorien kan faktisk Boro stå som serieleder etter denne runden. På fremmed gress har de 3-0-3, hvor de blant annet har vunnet borte mot sterke lag som Blackburn og Brighton.

Tidligere møter mellom lagene:
13.01.2007: Charlton – Middlesbrough 1-3
23.12.2006: Middlesbrough – Charlton 2-0
12.04.2006: Middlesbrough – Charlton 4-2
23.03.2006: Charlton – Middlesbrough 0-0
12.03.2006: Charlton – Middlesbrough 2-1

Vurdering: Charlton er vanskelig å forutse, men formen til Middlesbrough er helt fantastisk. Vanskelig å tippe mot Boro i dette oppgjøret.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Crystal Palace – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Lee Probert
Skader og Suspensjoner: Jonathan Williams og Paddy McCarthy er skadet. Sistnevnte kommer til å være vikarierende assistent manager i denne kampen. Jason Lowe, Fabio Nunes og David Dunn er ute for Rovers.

Denne kampen kommer sannsynligvis til å få største dekning i Norge, nettopp på grunn av at det er debutkampen til Henning Berg som manager i Blackburn. Eric Black kommer nok sannsynligvis til å trekke i de fleste tråder til denne kampen, da Berg ikke har kommet helt inn i jobben enda. Crystal Palace er formlag nummer en i Championship og har nå gått ti kamper på rad uten tap. Hele syv av disse kampene har endt med seier, men til denne kampen mangler de både manager Dougie Freedman og assistenten hans, Lennie Lawrence.  Begge har gått til Bolton, noe som gjør at førstelagstrener Curtis Fleming må lede laget i denne kampen. I skrivende stund forsøker Palace å hente Ian Holloway, men det kommer nok ikke til å påvirke denne kampen. Fleming kommer nok til å fortsette med det Palace allerede holder på med, noe som bare kan være positivt. Den flotte formen har ført Palace opp på 4.plass på tabellen, kun ett poeng foran dagens motstander som ligger på 5.plass. Hjemme på Selhurst Park har de 3-2-1, hvor tapet kom mot Watford i første serierunde. Blackburn har parkert bussen etter at Steve Kean forsvant, og har bare sluppet inn tre mål på de siste seks kampene. De kommer til denne kampen med to knepne 1-0 seiere over henholdsvis Sheffield Wednesday og Watford. På fremmed gress har de fortsatt ikke tapt denne sesongen, og står foreløpig med 1-5-0.

Tidligere oppgjør:
20.04.2005: Blackburn – Palace 1-0
11.12.2004: Palace – Blackburn 0-0
22.12.2000: Palace – Blackburn 2-3
12.08.2000: Blackburn – Palace 2-0
29.04.2000: Palace – Blackburn 2-1

Vurdering: Det er så mange faktorerer som slår inn her, at denne kampen bør ikke tippes på. Blackburn spiller som regel uavgjort på bortebane og Palace taper ikke lenger. Poengdeling blir et feigt, men greit tips.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Derby County – Blackpool
Kampstart: 16:00
Dommer: Mick Russell
Skader og Suspensjoner: Derby mangler Jamie Ward med skade og Craig Bryson ved suspensjon. Frank Fielding er tilbake, men må starte på benken. Gjestene mangler Craig Cathcart.

Hva kan man si om Derby sin sesong så langt? Helt ok? De har ihvertfall vunnet like mange ganger som de har tapt, samt scoret like mange mål som de har sluppet inn. For øyeblikket ligger de på en 13.plass med fem poeng opp til kvalifisering. Det må være godkjent for et lag som av mange har blitt spådd en plass nærmere nedrykk. Hjemme på Pride Park har man 2-3-1, hvor tapet kom mot Burnley. Dagens gjester har en fryktelig form for tiden. Det har kun blitt en seier på de siste syv kampene og den kom borte mot Hull. De kommer til denne kampen med to poengdelinger på hjemmebane på rad. Stadige spekulasjoner rundt Ian Holloway skal være en av grunnene til den dårlige formen og nå blir han sterkt linket til Crystal Palace. Blackpool-fansen gleder seg nok til alle spekulasjoner roer seg ned. Den dårlige formen har brakt Blackpool ned på 12.plass og de står med 2-1-3 på bortebane.

Tidligere møter mellom lagene:
06.03.2012: Derby – Blackpool 2-1
17.08.2011: Blackpool – Derby 0-1
26.12.2009: Derby – Blackpool 0-2
18.08.2009: Blackpool – Derby 0-0
18.02.2009: Derby – Blackpool 4-1

Vurdering: Veldig vanskelig kamp å spå. Blackpool burde ha vunnet hjemme mot Brighton forrige runde, men klarte ikke sette sjansene sine. Derby ble knust borte mot Peterborough forrige runde. Denne kampen kan vippe alle veier, men vi går for borteseier.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Huddersfield Town – Bristol City
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Salisbury
Skader og Suspensjoner: Jack Hunt er suspendert hos hjemmelaget. Samtidig er Oscar Gobern ute. Gjestene mangler Greg Cunningham, Liam Fontaine, Louis Carey og James Wilson.

Simon Grayson og hans mannskap har ikke bare møtt veggen, de har nemlig møtt en vegg av dimensjoner. 3-1 tap mot Peterborough og 4-0 tap mot Millwall er status etter de to forrige rundene. Det har ført Yorkshire-klubben ned til en 9.plass på tabellen. På hjemmebane står de med 3-1-2 på sine seks hjemmekamper i år. Gjestene kommer til denne kampen omtrent blottet for selvtillit. Kun en gang på de siste ti kampene har City vunnet og den seieren kom mot Peterborough i den tiden hvor Posh var håpløse. Nå står de med fire tap på rad og folk begynner å bli leie av Derek McInnes. Disse fryktelige resultatene har sendt de helt ned på 23.plass med 11.poeng. På bortebane har de 1-1-4, hvor seieren kom som tidligere nevnt mot Peterborough. Det vil være stort press på bortelagets manager i tiden fremover.

Tidligere møter mellom lagene:
10.02.2007: Bristol City – Huddersfield 1-1
12.08.2006: Huddersfield – Bristol City 2-1
10.12.2005: Bristol City – Huddersfield 2-0
09.08.2005: Huddersfield – Bristol City 1-0
03.01.2005: Huddersfield – Bristol City 2-2

Vurdering: Huddersfield var fryktelige i de to forrige rundene. Nå må de slå tilbake og siden motstanden er helt forferdelige for tiden, blir det hjemmeseier i denne kampen.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Hull City – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Heywood
Skader og Suspensjoner: Joe Dudgeon, Matty Fryatt og Tom Cairney er ute for hjemmelaget. Jack Hobbs er endelig frisk, men denne kampen komme for tidlig. Skadeproblemene ser ut til å komme seg for Barnsley. De har ingen nye skader, samtidig som Mido og Toni Silva endelig ser ut til å være klar igjen.

Steve Bruce og Hull ligger helt oppe på en 6.plass på tabellen. Svært imponerende og enda bedre kan det bli. De ligger nemlig bare tre poeng bak Leicester som innehar 2.plassen. På de siste fire kampene har det blitt tre seire og ett tap. Tapet kom mot formsterke Middlesbrough. Sone Aluko og Jay Simpson ser ut til å ha funnet tonen og Robert Koren er…ehm..suveren! Hjemme på KC Stadium har de 4-0-2. Tapene har kommet mot Blackpool og Peterborough. Gjestene imponerte i starten av sesongen, men nå for tiden beveger Keith Hill og Barnsley seg i motbakke. Kun en seier på de siste seks kampene er ikke bra nok for noen lag i Championship. Det som uroer Barnsley-fansen er de ustabile prestasjonene. De kan gå fra å vinne 5-0 borte mot Birmingham til å spille uavgjort hjemme mot Ipswich. Nå nylig spilte de uavgjort hjemme mot formsterke Crystal Palace, før de tapte 4-1 hjemme mot Nottingham Forest. Skal Barnsley overleve i år må de begynne å vinne kamper igjen, samtidig som de får litt mer stabile prestasjoner. Nå ligger de på 19.plass med tre poeng til nedrykk. På bortebane har de 2-0-4.

Tidligere møter mellom lagene:
17.04.2012: Hull – Barnsley 3-1
01.11.2011: Barnsley – Hull 2-1
15.01.2011: Hull – Barnsley 2-0
30.10.2010: Barnsley – Hull 1-1
15.04.2008: Barnsley – Hull 1-3

Vurdering: Hull er i fin form imens Barnsley sliter. Dette bør bli hjemmeseier, men plutselig sjokkerer Barnsley igjen.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Nottingham Forest – Millwall
Kampstart: 16:00
Dommer: Scott Mathieson
Skader og Suspensjoner: Sam Hutchinson og Greg Halford mangler for hjemmelaget. Sistnevnte er suspendert. Gjestene kommer til denne kampen uten Alan Dunne, Paul Robinson, Jack Smith og Karleigh Osbourne. Dunne er suspendert.

Sean O’Driscoll var en svært glad mann forrige helg da Nottingham Forest slo Barnsley 4-1 på Oakwell. De er nå inne i en fin formperiode med 3-2-0 på sine fem siste kamper. Dette har ført de helt opp på 7.plass på tabellen. Hjemme på City Ground har de 3-2-1 på sine seks kamper, men bare 8-5 i målforskjell. Det scores ikke mange mål på City Ground i år. Lørdagens gjester er nok svært ivrige på å fortsette den fine trenden de er inne i. 2-4-0 på de siste seks kampene er mer enn godkjent, samtidig er det viktig å ikke tape kamper. Forrige kamp vant de hele 4-0 over Huddersfield og de bør derfor være stinne av selvtillit foran denne kampen. For øyeblikket ligger de på 15.plass. På bortebane har de 1-3-2, hvor seieren kom borte mot Peterborough.

Tidligere kamper mellom lagene:
10.03.2012: Forest – Millwall 3-1
13.08.2011: Millwall – Forest 2-0
26.02.2011: Millwall – Forest 0-0
11.09.2010: Forest – Millwall 1-1
09.02.2008: Forest – Millwall 2-0

Vurdering: To lag i bra form, men Nottingham Forest ser sterkest ut. Hjemmeseier på City Ground.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Peterborough United
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Drysdale
Skader og Suspensjoner: Chris Lines mangler hos hjemmelaget, samtidig som Tommy Rowe er usikker hos gjestene.

Sheffield Wednesday tok en utrolig viktig seier borte mot Ipswich i forrige runde. Seieren var deres første siden tredje serierunde og brakte de opp på en 22.plass på tabellen. Nå har de bare tre poeng opp til Bolton på en 18.plass. Hjemme på historiske Hillsborough har de 2-1-3 så langt i år. Gjestene har gått fra å være håpløse, til å være et lag man må se opp for. På de siste seks kampene står Darren Ferguson og hans mannskap med fire seire. George Boyd har vist sine fantastiske ferdigheter ved flere anledninger og blir en nøkkelspiller i Peterboroughs kamp for å overleve. Nå ligger de på en 21.plass og kan fokusere på lagene foran seg på tabellen. På bortebane står de med 2-0-4.

Tidligere møter mellom lagene:
15.03.2011: Sheff Wed – Peterborough 1-4
01.02.2011: Peterborough – Sheff Wed 5-3
23.01.2010: Sheff Wed – Peterborough 2-1
15.08.2009: Peterborough – Sheff Wed 1-1
23.02.2005: Sheff Wed – Peterborough 2-1

Vurdering: Gjestene er farlige for tiden, men Sheffield Wednesday har fått smaken av seier igjen og da tror vi det blir flere seire fremover.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Watford – Leicester City
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy D’Urso
Skader og Suspensjoner: Neuton, John Eustace, Nyron Nosworthy og Prince Buaben er skadet hos Watford. Hos Leicester er Ritchie De Laet suspendert og Jamie Vardy usikker.

Leiesoldatene til Gianfranco Zola & Co var inne i en fin periode, men to strake tap mot sterke motstandere som Cardiff og Blackburn har ødelagt en del. På lørdag møter de enda et hardt lag i Leicester, men denne gangen i egen lekegrind. Mot Blackburn i forrige serierunde klarte de holde nullen helt til overtiden, da Jordan Rhodes sikret seieren for de blå og hvite. Nå ligger Watford på en 16.plass på tabellen, med kun tre poeng opp til Brighton som ligger på 10.plass. Hjemme på Vicarage Road har de  svake 2-1-3. Gjestene hadde seks seire på de syv siste kampene før de møtte Crystal Palace forrige helg. Den kampen endte med tap, noe som gjør at de nå ligger tre poeng bak serieleder Cardiff. På bortebane har ikke Leicester vært veldig imponerende, noe deres 2-1-3 beviser. Med litt hjelp av andre lag, kan Leicester bli ny serieleder etter denne runden, men da må de slå Watford først.

Tidligere møter mellom lagene:
14.02.2012: Watford – Leicester 3-2
19.10.2011: Leicester – Watford 2-0
25.04.2011: Leicester – Watford 4-2
04.12.2010: Watford – Leicester 3-2
17.04.2010: Leicester – Watford 4-1

Vurdering: Håpløs kamp å tippe på. Umulig å skille disse to lagene, derfor går vi for poengdeling.

Vårt tips: U

________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Cardiff City
Kampstart: 18:20
Dommer: Tony Bates
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget har ingen nye skader, men mangler Stuart Holden, Andy Lonergan, David Wheater og Josh Vela. Gjestene mangler fortsatt Craig Bellamy og Tommy Smith.

Lørdagens TV-sendte oppgjør mellom Bolton og Cardiff har potensiale til å bli en klassiker. Bolton har en ny manager på sidelinjen til denne kampen, da Dougie Freedman ikke ledet laget i forrige runde. Bolton har ikke startet sesongen slik de hadde ønsket, noe som også kostet Owen Coyle jobben. Nå ligger de på en 18.plass med hele 13.poeng opp til kveldens motstander. Hjemme på Reebok Stadium står de med 3-2-1 så langt. Dagens gjester er i det stødige hjørnet for tiden. Med 9-1-3 og 28.poeng er de serieleder i Championship, og mannskapet holder Premier League-nivå ifølge deres nye leiesoldat, Kerim Frei. Noe av det som er mest gledelig for Cardiff-fansen er at de har levert kjempegode resultater selv om spillere som Craig Bellamy, Jordon Mutch, Tommy Smith osv har vært ute med skade. På bortebane har de hatt litt trøbbel og står med 2-1-3. Det skal sies at alle tapene denne sesongen har kommet når de har måttet bruke sine gamle blå drakter, noe de ikke må gjøre på lørdag.

Tidligere møter mellom lagene:
Finner ingen tidligere kamper mellom disse to lagene..

Vurdering: Dette blir en thriller! Med ny manager og et Cardiff-lag som sliter litt på bortebane, går vi for hjemmeseier her.

Vårt tips: H

About The Author

Leave a Reply