Ny runde og nytt managerskifte. På fredag måtte Dougie Freedman forlate Bolton Wanderers etter elendige resultater. Det betyr at det nå har blitt byttet ut syv managere/hovedtrenere etter ti serierunder. Seks av lagene har gjort endringer, noe som betyr at 25% av lagene har nå en annen mann i managerstolen enn hva de startet sesongen med. På lørdag spilles det ti kamper i Championship, og kanskje blir Uwe Rösler den neste som må ta frakken sin og forlate jobben. Hans Wigan Athletic møter Wolverhampton Wanderers, og det er bare én av mange kamper du kan lese deg opp foran her.

Skrevet av: Eirik Aase 

Rundens TV-kamper:
13.15: Leeds United – Sheffield Wednesday
16.00: Watford – Brighton & Hove Albion

Rundens oddskupong:
– Odds er hentet fra Nordicbet
Derby County – Millwall (Hjemmeseier) 1,50
Norwich City – Rotherham United (Hjemmeseier) 1,50
Totalodds: 2,25

Rundens langskudd:
– Odds er hentet fra Nordicbet
Blackburn Rovers – Huddersfield Town (Borteseier) 4,00
Totalodds: 4,00

nordicbetnylogo

____________________________________________________________________________________________________________________

Leeds United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Adray kan få sin debut for Leeds som ikke melder om noen nye skader. Gjestene mangler sannsynligvis Kamil Zayatte, men Tom Lees kan bli frisk tidsnok til å rekke kampen mot gamleklubben.

Lørdagens kamper sparkes i gang med et herlig Yorkshire-derby mellom Leeds United og Sheffield Wednesday. Det er vel ikke mange som glemme forrige kamp mellom disse lagene der Sheffield Wednesday vant hele 6-0, samtidig som Matt Smith fikk rødt kort sekunder etter at han ble byttet innpå for Leeds. Blir det like mange mål og action i dette oppgjøret, vil det være en fantastisk start på lørdagen, men en jevnere affære hadde ikke vært å forakte. Leeds har nå gått to kamper på rad uten seier etter at Darko Milanic tok over som ny hovedtrener i klubben, noe som har vært en liten nedtur etter de gode resultatene under akademisjef Neil Redfearns ledelse. Han ledet The Peacocks til fantastiske seire over både Huddersfield Town og AFC Bournemouth, og nå er det på tide at Milanic også får sin første seier. På onsdag spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Reading i en kamp med høyt tempo, men få store sjanser. Leeds ligger nå på en 12.plass på tabellen med fjorten poeng etter ti kamper. Hjemme på Elland Road har de sterke 3-1-1 denne sesongen, hvor deres eneste tap kom mot Brighton & Hove Albion i august. Det har ikke vært mange mål å juble over på Elland Road denne sesongen, for på sesongens fem hjemmekamper har det totalt blitt scoret syv mål. Forhåpentligvis bedrer det snittet seg på lørdag.

Leeds siste kamper:
Leeds – Reading 0-0
Brentford – Leeds 2-0
Leeds – Huddersfield 3-0 (Austin, Antenucci, Doukara)
Bournemouth – Leeds 1-3 (Doukara, Bellusci, Antenucci)
Birmingham – Leeds 1-1 (Mowatt)

Stuart Gray og hans Sheffield Wednesday har imponert meg i sesongstarten, og selv om de kanskje ikke alltid overbeviser, minner de mye mer om et lag som hører hjemme på øvre halvdel på tabellen, enn det de gjorde under Dave Jones ledelse de siste sesongene. Generelt har Wednesday hatt en flott fremgang det siste året under Grays ledelse, og selv om det ville overrasket stort, skal man likevel ikke se bort fra at uglene kan blande seg inn i kampen om play-off neste vår. De spiller med mye mer selvtillit, og holder ballen i laget ved hjelp av korte pasninger. Med andre ord spiller de en helt annen fotball enn det de gjorde på denne tiden i fjor. På topp skaper fyrtårnet Atdhe Nuhiu og den skotske spissjuvelen Stevie May trøbbel for ethvert lag. Wednesday ligger nå på en 9.plass med to poeng mer enn lørdagens motstander. På tirsdag spilte de uavgjort hjemme mot Ipswich Town, i et oppgjør hvor de blant annet fikk to scoringer annullert. På bortebane er det faktisk bare ett eneste lag i ligaen som er bedre enn Wednesday etter fem bortekamper, og det er Norwich City. På sine fem reiser så langt denne sesongen har uglene imponerende 3-1-1, men også i disse kampene har det ikke blitt scoret noe særlig med mål. Cardiff City er det eneste laget som har vunnet hjemme mot Wednesday i ligaen denne sesongen, og det skjedde forrige helg. Det blir spennende å se om de klarer slå tilbake etter den skuffelsen.

Wednesdays siste kamper:
Sheffield Wednesday – Ipswich 1-1 (Nuhiu)
Cardiff – Sheffield Wednesday 2-1 (Selvmål)
Sheffield Wednesday – Reading 1-0 (May)
Birmingham – Sheffield Wednesday 0-2 (May, Helan)
Bolton – Sheffield Wednesday 0-0

Vurdering: Dette blir et herlig og jevnt lokalderby, hvor jeg dessverre ikke tror på mange scoringer. Dersom ett av lagene vinner kampen, har jeg størst tro på at det er Wednesday som gjør det. Dog er det stor fare for uavgjort. Jeg ender opp med å stole på magefølelsen, og går for tre poeng til gjestene. Skal vi si 0-1?

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Watford – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Gabriele Angella, Troy Deeney, Gabriel Tamas og Keith Andrews med skader. Daniel Pudil er suspendert, mens Fernando Forestieri er usikker. Hos gjestene er Inigo Calderon og Jake Forster-Caskey suspenderte, mens Sam Baldock er usikker og Craig Mackail-Smith er ute.

Dette var oppgjøret hvor Oscar Garcia skulle møte gamleklubben Brighton & Hove Albion igjen, men dessverre måtte spanjolen gi seg som hovedtrener for The Hornets denne uken. Garcia har nylig vært innlagt på sykehuset, og forrige helg klarte han bare sitte inne i direktørboksen på Ewood Park da Watford spilte uavgjort borte mot Blackburn Rovers. Etter kampen ble det klart at Billy McKinlay tar over på midlertidig basis, mens Garcia forsøker å bli frisk igjen. Det betyr at Watford har nå sin tredje hovedtrener for sesongen, ettersom Giuseppe Sannino startet sesongen som sjef på “The Vic”. Gultrøyene har fått en flott start på sesongen, til tross for at de ikke har overbevist noe særlig. Det kan både tolkes positivt og negativt, ettersom man bare kan tenke seg hvor gode de blir når de endelig kommer i form, men samtidig kan man jo også tenke på hva som skjer når marginene går i mot London-klubben. På tirsdag tok de tre viktige poeng hjemme mot Brentford etter blant annet en perlescoring av deres tsjekkiske superspiss Matej Vydra. Det førte Watford opp på en 3.plass på tabellen, hvor de har like mange poeng som serieleder Norwich City. Bare én av de åtte siste ligakampene har endt med tap, og hjemme på Vicarage Road har de fantastiske 4-1-0 og hele 14-5 i målforskjell. Det gjør de til det beste hjemmelaget i hele ligaen. Det eneste laget som har kommet fra Vicarage Road med poeng er AFC Bournemouth som klarte 1-1 for et par uker siden. Nå gjenstår det å se om McKinlay kan lede laget til en ny seier.

Watfords siste kamper: 
Watford – Brentford 2-1 (Vydra, Ighalo)
Blackburn – Watford 2-2 (Vydra, Toszer)
Watford – Bournemouth 1-1 (Cathcart)
Blackpool – Watford 0-1 (Vydra)
Charlton – Watford 1-0

Sami Hyypiä har fått kraftig kritikk etter en elendig sesongstart, og noen supportere har allerede begynt å diskutere om Hyypiä virkelig er den riktige til å lede deres fantastiske klubb. Foreløpig velger jeg å ikke felle noen dom over den tidligere Liverpool-spillerens evner til å lede The Seagulls, men én ting er sikkert, og det er at de må begynne å prestere mye bedre snart. De kommer til svært mange avslutninger, men de store sjansene uteblir alt for ofte. På tirsdag var Cardiff City på besøk, og da fikk man se mye bedre takter fra Brighton. Det ble skapt svært mange store sjanser, og bare dårlig uttelling foran mål gjorde at de ikke tok alle poengene i kampen som endte uavgjort 1-1. Det som har overrasket meg mest med Brighton under Hyypiä så langt, er at han ikke har gått for en like kynisk og direkte fotball som man ofte kunne se Bayer Leverkusen spille under hans ledelse. Kanskje vil det komme etterhvert, spesielt dersom resultatene fortsatt uteblir. Nå ligger Brighton på en 19.plass med ti poeng. Det er bare tre poeng ned til Fulham på nedrykk, men heldigvis er det fortsatt kort vei opp til lagene som kjemper om opprykk. På bortebane har de 1-1-3 så langt, hvor seieren kom borte mot Leeds United i august. Forrige bortekamp tok de et sterkt poeng mot Nottingham Forest, og nå skal de bygge videre på de siste oppgjørene når de tar turen til London. Det blir interessant å se om den spillemessige fremgangen fortsetter mot et målfarlig Watford-lag.

Brightons siste kamper:
Brighton – Cardiff 1-1 (Bruno)
Forest – Brighton 0-0
Brighton – Blackpool 0-0
Ipswich – Brighton 2-0
Brentford – Brighton 3-2 (Greer, Holla)

Vurdering: Mye utskiftninger i Watford av diverse grunner, men likevel imponerer de med gode resultater. De er ligaens beste hjemmelag av en grunn, og Brighton vil få det tøft her. Nøkkelen for Brighton er å bygge videre på de gode prestasjonene den siste tiden. Så langt denne sesongen har de vært flinke til å begrense antall muligheter for gjestene, men spørsmålet er om de klarer gjøre det mot de dyktige offensive spillerne til Watford. Jeg er litt usikker, men tror det blir litt for tøft. Hjemmeseier, men anbefaler ikke spill.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan ha så mange som ni spillere ute til denne kampen. Viktigst er Rudy Gestede og Tom Cairney som begge er veldig usikre. Gjestene har ingen nye skader, men James Vaughan er – som vanlig – ute med skade.

Det ulmer i Lancashire om dagen, og det skyldes en manglende stabilitet i prestasjonene til Blackburn Rovers under Gary Bowyer. Rovers avsluttet forrige sesong på fantastisk vis med hele tolv kamper på rad uten tap, og Rovers-fansen hadde store forhåpninger om at denne flotte formen skulle fortsette inn i den nye sesongen. Dessverre har det ikke blitt slik, og så langt denne sesongen har prestasjonene vært alt for ustabile. Det finnes perioder i kampene hvor de leverer forrykende angrepsspill, men problemet er at de nesten alltid står for elendig forsvarsspill. Målene renner inn bak på banen, samme hvilke valg og endringer manager Gary Bowyer foretar seg på sidelinjen. Man har byttet keeper, gjort flere endringer på stopperplass, men ingenting ser ut til å fungere. Derfor har deler av Rovers-fansen begynt å tvile på Bowyers lederegenskaper, og i skrivende stund er det et flertall på et av klubbens store diskusjonsforumer som ikke har troen på at han kan rykke opp med Rovers. I midtuken ble det tap 2-0 borte mot Rotherham United, og nok en gang spilte forferdelig forsvarsspill en viktig rolle. Nå er det duket for hjemmekamp mot et lag Rovers har klart seg bra mot de siste to sesongene, og som Jordan Rhodes elsker å møte. Han scorer alltid mot gamleklubben, og det vil ikke overraske om han klarer det igjen. Hjemme på Ewood Park har Rovers 2-2-1 så langt denne sesongen, og totalt ligger de på en 11.plass med fjorten poeng. Til denne kampen har de mange fravær, og det blir spennende å se hva slags mannskap de mønstrer til dette oppgjøret.

Blackburns siste kamper:
Rotherham -Blackburn 2-0
Blackburn – Watford 2-2 (Gestede, Tunnicliffe)
Fulham – Blackburn 0-1 (Rhodes)
Blackburn – Derby 2-3 (Marshall, Gestede)
Blackburn – Wigan 3-1 (Marshall x2, Rhodes)

Chris Powell fikk en litt dårlig start som manager for Huddersfield Town, men etter tre kamper på rad uten seier ser det endelig ut som om det har løsnet. De har nå to strake seire, og begge har vært av det imponerende slaget. Forrige helg vant de 2-1 hjemme mot Millwall etter en flott kamp av superspissen Nakhi Wells som scoret begge målene. Oppturen fortsatte på onsdag da Huddersfield overrasket enormt da de vant hele 3-1 borte mot Wolverhampton Wanderers. Den nyopprykkede klubben hadde startet sesongen med fire strake seire på hjemmebane, men tapte altså stort mot Huddersfield Town. I den kampen fikk vi også se innleide Grant Holt vise klasse, og fortsetter han spillet fra den kampen, vil han bli en veldig viktig brikke i Huddersfield-angrepet. Nå ligger The Terriers på en 18.plass med elleve poeng, og på bortebane har de 2-0-3 totalt. Den andre seieren kom borte mot Reading tilbake i august. Kan de imponere på bortebane igjen, og dermed sikre sin tredje strake seier? Bare tiden vil vise.

Huddersfields siste kamper:
Wolves – Huddersfield 1-3 (Bunn, Scannell, Coady)
Huddersfield – Millwall 2-1 (Wells x2)
Leeds – Huddersfield 3-0
Huddersfield – Wigan 0-0
Huddersfield – Middlesbrough 1-2 (Stead)

Vurdering: Rovers er veldig ustabile i prestasjonene for tiden, og forsvarsspillet er helt krise. Fansen føler ikke helt at de får ut potensiale som troppen innehar. Til denne kampen er flere viktige spillere skadet eller usikker, og de skal få det hardt mot et Huddersfield-lag som imponerte stort på onsdag, og som kan ta sin tredje strake seier. Vanskelig kamp å forutse, men så lenge oddsen på gjestene er skyhøy sammenlignet med et skadeskutt og formsvakt Rovers, er det liten tvil om at det er smartest å markere for borteseier her.

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – AFC Bournemouth
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Adam Bogdan, David Wheater og Marc Tierney. Gjestene mangler Lee Camp som er suspendert.

Endelig skjedde det! Dougie Freedman har fått sparken som manager hos Bolton Wanderers, og det var strengt tatt på tide. I følge pressemeldingen som kom ut ble klubben enig med Freedman om å avslutte arbeidsforholdet, men det er vel liten tvil om hva som har skjedd bak kulissene. Jeg liker ikke når managere mister jobben, slik som starten på dette avsnittet kanskje ga uttrykk for, men i dette tilfellet har det over lang tid vært liten tvil om at et nytt ansikt har vært nødvendig på Macron Stadium. Det var aldri noen fremgang under Freedman det siste året, selv om de hadde en liten opptur med god form tidligere i vår, men bortsett fra det har de hele tiden sett ut som et bunnlag. Det er ikke bra nok for et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen, og i de siste kampene har protestene på tribunen mot både Dougie Freedman og styreformann Phil Gartside vært såpass høylydte at man ikke hadde noe valg. Foran denne kampen ligger The Trotters på nest sisteplass med bare fem poeng etter ti serierunder. Bare Blackpool ligger bak på tabellen, og bare én av de ti første kampene har endt med seier. Det skjedde da Rotherham United ble slått 3-2 hjemme på Reebok Stadium etter tre mål fra Joe Mason. Bolton har ofte gitt motstanderne tøff motstand i kampene som ikke har endt med seier, men når de gang på gang taper disse jevne kampene, er det ikke lenger bare snakk om marginer som går i mot. På hjemmebane har de 1-2-2 så langt, noe som betyr at de har tatt samtlige poeng på eget gress denne sesongen. Til denne kampen vil laget bli ledet av akademisjef Jimmy Phillips, og kanskje kan det gi en umiddelbar opptur?

Boltons siste kamper:
Fulham – Bolton 4-0
Bolton – Derby 0-2
Wolverhampton – Bolton 1-0
Bolton – Rotherham 3-2 (Mason x3)
Bolton – Sheffield Wednesday 0-0

Eddie Howe og hans AFC Bournemouth startet sesongen fantastisk, men så gikk alt nedover for klubben fra sørkysten. De gikk hele seks kamper på rad uten seier, men klarte endelig vinne igjen da Wigan Athletic var på besøk forrige helg. I den kampen viste Yann Kermorgant gode takter, og han burde nok hatt minst ett mål til i den kampen. Simon Francis scoret et sjeldent mål i det oppgjøret, men han fikk det tøffere mot fotrappe og tekniske Derby-spillere i midtuken. De holdt lenge Derby til 0-0, men ut i andre omgang fikk de Lee Camp utvist da han tok ballen med hånda utenfor sekstenmeteren. Mot slutten av kampen scoret Will Hughes og Chris Martin slik at Bournemouth måtte reise hjem uten poeng. Nå gjelder det å slå tilbake igjen med seier raskest mulig, slik at de ikke starter en ny rekke med kamper på rad uten seier. Bournemouth ligger nå på en 15.plass med tolv poeng, og på bortebane har de 1-2-2 denne sesongen. Det er vanskelig å vite hvor man har Bournemouth, ettersom de kan variere veldig i prestasjonene.

Bournemouths siste kampar: 
Derby – Bournemouth 2-0
Bournemouth – Wigan 2-0 (Kermorgant, Francis)
Watford – Bournemouth 1-1 (Arter)
Bournemouth – Leeds United 1-3 (Surman)
Bournemouth – Rotherham 1-1 (Cook)

Vurdering: Denne kampen virket som en sikker borteseier frem til Dougie Freedman fikk sparken. Nå blir det spennende å se hvordan Bolton-spillerne responderer til sparkingen. Stemningen på stadion vil i hvert fall være mye bedre, og jeg tror det faktum at Jimmy Phillips nå skal lede laget vil gi de et løft som fører til at de tar tre poeng her.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Brentford – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Scott Hogan, Sam Saunders, Tommy Smith og Richard Lee er alle ute for vertene. Gjestene har ingen nye skader å meld om, men har fortsatt syv spillere langtidsskadet, deriblant Garath McCleary, Danny Williams og Jem Karacan.

Brentford har fått en fin start på sesongen med fjorten poeng etter ti kamper, og likevel føler jeg at det ikke klarer få ut alt laget har å by på. Det gjør at jeg er veldig spent på hva The Bees kan få til utover i sesongen, selv om jeg selvsagt er redd for at formpilen plutselig kan peke nedover og dermed gi de en tøff tur ned i bunnstriden. Skal man unngå å havne i bunnen som nylig opprykket lag, er man avhengig av å kunne slå tilbake de gangene man går på nederlag. Havner man inn i en vond stim med dårlige resultater, vil man fort synke mot bunnen av tabellen. Da Leeds United kom på besøk forrige helg, klarte Brentford slå tilbake med seier etter to strake tap, og det er nettopp den typen styrke man trenger for å overleve. På tirsdag var det duket for en ny nedtur igjen da de tok den korte turen til Watford. Kampen endte med 2-1 seier til vertene, men man kunne i hvert fall glede seg over et herlig mål fra Jonathan Douglas som virkelig viser seg frem fra sin beste side for tiden. Brentford ligger nå på en 13.plass, og hjemme på Griffin Park har de 2-2-1 så langt denne sesongen. Deres eneste tap på hjemmebane kom mot Norwich City for noen uker siden.

Brentfords siste kamper:
Watford – Brentford 2-1 (Douglas)
Brentford – Leeds 2-0 (Jota, McCormack)
Middlesbrough – Brentford 4-0
Brentford – Norwich 0-3
Brentford – Brighton 3-2 (Odubajo, Gray, Douglas)

Reading-fansen startet helgen med en herlig nyhet om at stjernespiller Garath McCleary hadde skrevet under på en ny kontrakt med klubben. Skade har ødelagt for McCleary denne sesongen, men man har tidligere sett hvor utrolig god han faktisk kan være. På banen har det ikke vært like mye å juble for den siste tiden, ettersom Reading står med tre kamper på rad uten seier i ligaen. De har spilt uavgjort mot Leeds og Wolves, og før det tapte de borte mot Sheffield Wednesday. Heldigvis hadde de tre strake seire før disse kampene, slik at de fortsatt ligger så høyt på tabellen som en 10.plass med femten poeng. Med tanke på den enorme skadelisten Reading har hatt i starten av sesongen, må det sies å være mer enn godkjent av Nigel Adkins & Co, selv om deler av supporterne ikke er helt enig i det. På bortebane har de 1-2-2 så langt, hvor seieren kom mot Middlesbrough tilbake i august. På lørdag får vi se om Reading kan stoppe rekken med kamper på rad uten seier.

Readings siste kamper:
Leeds – Reading 0-0
Reading – Wolves 3-3 (Hector, Taylor, Murray)
Sheffield Wednesday – Reading 1-0
Reading – Millwall 3-2 (Cox x2, Blackman)
Reading – Fulham 3-0 (Murray x2, Blackman)

Vurdering: Meget vanskelig å spå denne kampen. Jeg klarer ikke ende opp med noe annet enn en tredje strake uavgjort for Reading, men vil anbefale å holde seg unna spill på denne kampen.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tal Ben Haim er ute for Charlton på grunn av den jødiske helligdagen Yom Kippur. Johann Berg Gudmundsson er ute med skade for vertene. Hos gjestene er Gavin Gunning fortsatt langtidsskadet, og han har fått selskap av Jonathan Spector på behandingsbenken. 

Hadde noen fortalt meg i august at de trodde Charlton Athletic ville være ubeseiret i det vi gikk inn i oktober måned, hadde jeg mest sannsynlig ikke diskutert mer fotball med de på en stund. Jeg var nemlig overbevist om at London-klubben ville få en tøff sesong, og spådde de helt nede på nedrykk. Mye kan selvsagt fortsatt skje ettersom det er lenge igjen av sesongen, men i skrivende stund ligger Charlton Athletic på kvalifiseringsplass, og de slutter ikke å imponere. På tirsdag tok de sesongens mest imponerende tre poeng da de både vant og holdt nullen borte mot serieleder Norwich City. Charlton ble presset knallhardt gjennom hele kampen, og jeg kan ikke fatte hvordan The Addicks klarte vinne den kampen. Stephen Henderson sto som en mur i mål, og det har han gjort ofte denne sesongen. Det som fascinerer meg mest med Charlton denne sesongen er at de klarer plukke med seg poeng gang på gang, til tross for at de gang på gang går av banen med færre sjanser skapt enn motstanderlaget. Faktisk er det ingen lag i Championship som har skapt færre sjanser i snitt per kamp denne sesongen enn det Charlton har gjort. De har ikke en gang ti avslutninger i snitt per kamp, og når de i tillegg er et av lagene som slipper til flest avslutninger i snitt per kamp, er det vanskelig å forstå hvordan de ikke har tapt enda. Det hele minner kanskje litt om Blackpool i fjor høst, hvor de gikk lenge ubeseiret i starten av sesongen, til tross for at de bare var involvert i jevne kamper. Det store spørsmålet er om Charlton kan bygge videre på dette ut sesongen, eller om de gjør som Blackpool, og kollapser. Jeg tror mest på en mellomting, men det blir spennende å se hva som skjer. Nå ligger de på en 6.plass med atten poeng, og har solide 4-6-0 totalt. Hjemme på The Valley har de 3-2-0 så langt, og begge de to siste hjemmekampene har endt uavgjort.

Charltons siste kamper:
Norwich – Charlton 0-1 (Jackson)
Charlton – Middlesbrough 0-0
Rotherham – Charlton 1-1 (Berg Gudmundsson)
Charlton – Wolves 1-1 (Bikey)
Charlton – Watford 1-0 (Buyens)

Flere ganger har jeg vært overbevist om at Lee Clark kom til å miste jobben som Birmingham-sjef, ettersom de flere ganger har levert skuffende prestasjoner, men likevel holder han seg fast til managerjobben. Foran tirsdagens kamp borte mot Millwall hadde blåtrøyene hele syv kamper på rad uten seier, og med tanke på at Clark hadde en skuffende fjorårssesong, samtidig som hele seks klubber har skiftet managere denne sesongen, vil jeg tro at det i hvert fall har blitt diskutert på St Andrews om Clark er den rette mannen til å lede laget videre. Forhåpentligvis vil dette vise seg å være tilfellet hvor tålmodighet lønnet seg, og på tirsdag fikk i hvert fall Blues-fansen en skikkelig opptur da Birmingham tok med seg tre poeng hjem fra The Den. I en fartsfylt og meget sjanserik kamp scoret de hele tre ganger, og vant til slutt 3-1 over Millwall. Med de tre poengene klatret Birmingham opp på en 20.plass med ti poeng, og nå gjenstår det å se om de klarer bygge videre på seieren når de møter ubeseirede Charlton Athletic. På bortebane var Birmingham imponerende forrige sesong, og denne sesongen har de 1-2-2 på fremmed gress.

Birminghams siste kamper:
Millwall – Birmingham 1-3 (Donaldson, Cotterill, Thomas)
Birmingham – Fulham 1-2 (Cotterill)
Norwich City – Birmingham 2-2 (Reilly, Gray)
Birmingham – Sheffield Wed 0-2
Birmingham – Leeds 1-1 (Thomas)

Vurdering: Charlton imponerer stort, men man får følelsen av at boblen en gang må sprekke. Her møter de et Birmingham-lag som er fulle av selvtillit etter tirsdagens seier, og som flere ganger har vist seg meget brukbare på bortebane. Charlton blir favoritter, men jeg tror ikke de får en enkel kamp. Jeg tror fortsatt Charlton vil være ubeseiret etter denne helgen, men tror bare de får med seg ett poeng.

Tips: U

________________________________________________________________________________________________________

Derby County – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om. Lee Martin, Nicky Bailey og Carlos Edwards mangler hos gjestene.

Før sesongstart var jeg overbevist om at Derby County kom til å vinne ligaen denne sesongen. Ti kamper ut i sesongen er jeg bare enda sikrere. De spille en herlig fotball både defensivt og offensivt, og for å være helt ærlig fremstår de som et mye bedre lag enn de andre i toppen av tabellen. At de fikk en rolig start med et par skuffende resultater i starten ser bare ut til å ha styrket dem, og i de siste kampene har de sett ut som et Premier League-lag sammenlignet med sine motstandere. Nå ligger The Rams på en 4.palss med ett poeng opp til serieleder Norwich City. Jeg tror ikke det går lang tid før de er på toppen av tabellen. Hjemme på Pride Park har de 3-2-0 denne sesongen, og totalt har de nå syv kamper på rad uten tap. Chris Martin har vært litt skuffende i starten, men har våknet for fullt med tre mål på de to siste kampene.

Derbys siste kampar: 
Derby – Bournemouth 2-0 (Hughes, Martin)
Bolton – Derby 0-2 (Martin x2)
Derby – Cardiff 2-2 (Ibe, Bryson)
Blackburn – Derby 2-3 (Ward x2, Hughes)
Nottingham Forest – Derby 1-1 (Best)

Millwall startet sesongen bra, og ifølge Ian Holloway startet de kanskje sesongen for bra. Han mener at den gode starten har ført til at forventningene til Millwall-fansen har blitt alt for høye, og at hans Millwall-lag nå får ufortjent mye kritikk etter de dårlige resultatene den siste tiden. Jeg er helt enig med Holloway, for man kan rett og slett ikke forvente at Millwall skal klare overprestere over lang tid, selv om jeg forstår at fansen er skuffet etter fem kamper på rad uten tap. Spesielt det faktum at de tapte hjemme mot Birmingham i forrige serierunde må ha gjort vondt. Nå blir det spennende å se om de kan klemme til med en overraskende seier mot Derby County på lørdag, men det er det ikke mange som har troen på at de skal klare. Det som taler for at Millwall skal klare det, er det faktum at tilsvarende oppgjør endte med 1-0 seier til Millwall i mars i vår. Holloway har nærmest blitt en ekspert på å klare få med seg overraskende resultater borte mot topplagene, mye takket være en meget direkte fotball og kynisk forsvarsspill. Foran denne kampen ligger Millwall på en 16.plass med elleve poeng. Borte har de 1-1-3, og seieren kom tilbake i midten av august da de møtte Fulham på Craven Cottage.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Birmingham 1-3 (Gregory)
Huddersfield – Millwall 2-1 (Upson)
Millwall – Nottingham Forest 0-0
Reading – Millwall 3-2 (Fuller, Beevers)
Ipswich – Millwall 2-0

Vurdering: Derby er skyhøye favoritter, og bør vinne denne kampen. Jeg tror likevel Ian Holloway & Co vil gjøre det vanskelig takket være solid forsvarsspill og meget defensiv innstilling, men i løpet av nitti minutter bør Derby klare finne nettmaskene mot løveflokken fra hovedstaden. Hjemmeseier.

Tips: H

________________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jonathan Woodgate er ute hos vertene. Det er ikke ventet noen endringer på laget til gjestene.

Nei, jeg blir fortsatt ikke klok på Middlesbrough. De går fra å se ut som en soleklar opprykksfavoritt i den ene runden, til å rote det til i den neste. I begynnelsen av september klarte de nesten overbevise meg med tre strake seire, men uavgjort mot Charlton Athletic og Blackpool i de to siste kampene har gjort meg usikker igjen. Kan virkelig Aitor Karanka ta dette laget med helt til toppen av tabellen? En seier hjemme mot Fulham på lørdag ville nok gjort meg mer sikker på det, men da må de være mer effektive enn de var mot Blackpool på tirsdag. I den kampen haglet avslutningene mot Blackpool-målvakt Joe Lewis, men likevel var det bare midtstopper Daniel Ayala som klarte finne nettmaskene. Nå ligger Boro på en 8.plass med sytten poeng, og hjemme på Riverside Stadium har de 2-1-2 denne sesongen. De har gått på skuffende tap mot Reading og Sheffield Wednesday, og levert meget solide prestasjoner da de knuste både Brentford og Birmingham City. Det er med andre ord meget vanskelig å vite hvor du har dette Boro-laget, som på mange måter er en oddstippers mareritt.

Boros siste kamper:
Middlesbrough – Blackpool 1-1 (Ayala)
Charlton – Middlesbrough 0-0
Middlesbrough – Brentford 4-0 (Leadbitter, Kike, Adomah, Bamford)
Cardiff – Middlesbrough 0-1 (Kike)
Huddersfield – Middlesbrough 1-2 (Leadbitter x2)

Sparkingen av Felix Magath kunne ikke ha kommet raskere for Fulham, og nå får vi endelig se litt mer av hva som faktisk bor i dette talentfulle og spennende laget. Kit Symons har ledet laget i tre kamper, og foran denne runden står de med to strake seire. Først slo de Birmingham City borte på St Andrews, før de på onsdag feide Bolton Wanderers av banen med fantastiske 4-0. Hugo Rodallega storspilte i begge de kampene, og man skal ikke undervurdere hvor viktig han kan bli for Fulham denne sesongen. Foran denne kampen ligger London-klubben på en 22.plass med syv poeng. Det er tre poeng opp til sikker plass, men dersom de fortsetter fremgangen i de neste kampene, vil det ikke gå lang tid før de er mye lengre oppe på tabellen. På bortebane hadde de fire strake tap før seieren mot Birmingham City forrige helg, og det blir interessant å se om The Cottagers kan ta sin tredje strake seier på lørdag.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Bolton 4-0 (Rodallega, Amorebieta, Christensen, Hoogland)
Birmingham – Fulham 1-2 (Hoogland, Rodallega)
Fulham – Blackburn 0-1
Nottingham Forest – Fulham 5-3 (McCormack x2, Rodallega)
Reading – Fulham 3-0

Vurdering: Jeg har nesten ikke lyst til å spå utfallet lenger når Boro spiller kamp. Her møter de et Fulham-lag som endelig bobler over av selvtillit. Vertene har en god mulighet til å vinne her, men jeg tørr ikke tippe mot Fulham med tanke på deres to siste kamper. Borteseier, men anbefaler ikke spill.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Norwich City – Rotherham United
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Nathan Redmond og Kyle Lafferty er usikre hos vertene, men det er ventet at de blir klar. Kirk Broadfoot er skadet hos gjestene og Luciano Becchio kan ikke spille mot sin egen klubb.

Etter Norwich Citys flotte prestasjoner, fine spill og herlige seier borte mot Blackpool forrige helg, var det stor spenning knyttet til hjemmekampen mot Charlton Athletic på tirsdag. Canaries-fansen uttrykte stor glede over lagets fantastiske start på sesongen, og kanskje var Norwich litt for selvsikre foran kampen mot ubeseirede Charlton. Til tross for å ha presset Charlton knallhardt hele kampen, skapt utrolig mange sjanser, og blitt snytt for et par straffespark, klarte ikke Norwich ta noen poeng mot London-klubben. Charlton reiste hjem med alle poengene takket være et sent mål fra Johnnie Jackson. Norwich ligger likevel på tabelltopp, og nå gjelder det å slå raskest mulig tilbake igjen etter lagets første nederlag i ligaen siden sesongåpningen. Hjemme på Carrow Road hadde de 2-2-0 før tapet mot Charlton, men likevel har man kanskje hatt følelsen av at de har vært litt sårbare på eget gress denne sesongen. Slik som da de spilte uavgjort mot både Birmingham City og AFC Bournemouth. Faktisk har Norwich nå tre hjemmekamper på rad uten seier, og man må tilbake til midten av august for å finne forrige gang de kunne juble for tre poeng på eget gress. Kanskje endrer det seg på lørdag?

Norwichs siste kamper:
Norwich – Charlton 0-1
Blackpool – Norwich 1-3 (Selvmål, Grabban, Jo.Murphy)
Norwich – Birmingham 2-2 (Jerome x2)
Brentford – Norwich 0-3 (Tettey, Jerome x2)
Cardiff – Norwich 2-4 (Olsson, Hoolahan, Turner, Jerome)

Rotherham United har fremstått som et solid lag i sesongstarten, og har gitt nesten alle lag de har møtt en skikkelig tøff kamp. Derfor har det vært veldig overraskende å se de gå av banen uten tre poeng gang på gang, ettersom de ofte har skapt flere sjanser enn motstanderen også. Før tirsdagens 2-0 seier over Blackburn Rovers hadde de fem kamper på rad uten seier, og det er faktisk bare to lag i hele ligaen som har scoret færre mål enn Rotherham så langt. De ligger nå på en 17.plass med elleve poeng, men Millers-fansen håper de skal klare klatre enda lengre opp på tabellen nå, så lenge de klarer bygge videre på tirsdagens fine seier. Dette var rødtrøyenes første seier siden midten av august, og det blir interessant å se hvordan de responderer på det. På bortebane har de 1-1-3 så langt denne sesongen, hvor deres eneste seier så langt har kommet mot Millwall. På de to siste bortekampene har de tapt mot Bolton Wanderers og Ipswich Town.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Blackburn 2-0 (Becchio, Arnason)
Ipswich – Rotherham 2-0
Rotherham – Charlton 1-1 (Becchio)
Bolton – Rotherham 3-2 (Wordsworth, Bowery)
Bournemouth – Rotherham 1-1 (Bowery)

Vurdering: Norwich City svært uheldige på tirsdag. Her møter de et Rotherham-lag som endelig vant en kamp igjen på tirsdag. Norwich klare favoritter, men vær oppmerksom på at de nå har tre hjemmekamper på rad uten seier, samtidig som de møter et lag som har spilt jevnt med de fleste lagene de har møtt så langt.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Wigan Athletic
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Lee Evans og Matt Doherty er usikre hos vertene. Hos gjestene mangler Chris McCann og Ben Watson.  

Etter fire strake seire på hjemmebane på sesongens fire første hjemmekamper, ble det plutselig full stopp da Huddersfield Town kom på besøk på onsdag. De overrasket stort med å vinne hele 3-1 på Molineux, og det tapet var Wolves første siden andre serierunde. Ulvene har nå bare én seier på de fem siste kampene, men er likevel bare to poeng bak serieleder Norwich City. Det kanskje mest skuffende med tapet mot Huddersfield Town var at de slapp inne hele tre mål. Ganske utrolig med tanke på at de bare hadde seks baklengsmål totalt på de ni første kampene. Nå har de 4-0-1 på hjemmebane og 7-4 i målforskjell. Forrige helg spilte de bortekamp mot Reading på Madejski Stadium, og også i den kampen presterte de å slippe inn tre mål. Det store spørsmålet nå er om at det bunnsolide forsvaret til Wolverhampton begynner å slå sprekker.

Wolves kamper:
Wolves – Huddersfield 1-3 (Sako)
Reading – Wolves 3-3 (Henry, Evans, Edwards)
Wolves – Bolton 1-0 (Dicko)
Charlton – Wolves 1-1 (Batth)
Blackpool – Wolves 0-0

Uwe Rösler skal være veldig glad for at han leverte en flott fjorårssesong med Wigan Athletic. Hadde han ikke hatt det, ville han nok sittet meget utrygt i managerstolen på DW Stadium for tiden. Wigan som var en av ligaens aller største opprykksfavoritter før sesongen har nå bare ni poeng etter ti serierunder, og ligger på en skuffende 21.plass på tabellen. Ned til nedrykk er det bare to fattige poeng, og man skal ikke se bort fra at The Latics plutselig kan befinne seg under streken innen kort tid. I skrivende stund er Rösler blant de største favorittene til å være neste manager i Championship som får sparken, men klarer de bygge videre på den gode kampen mot Nottingham Forest på tirsdag, bør han klare unngå sparken med det første. De skapte nemlig en hel haug med sjanser i den kampen, og burde strengt tatt ha vunnet det oppgjøret. I kampen støttet fansen laget sitt, og Uwe Rösler var stolt av både spillerne og fansen etter kampen. Det virker som om både fansen og Rösler føler seg sikre på at de skal komme seg ut av dette sammen, i hvert fall var det den følelsen Rösler hadde da han møtte pressen foran lørdagens kamp. På bortebane har Wigan elendige 0-1-4 denne sesongen, og deres eneste poeng har kommet mot Huddersfield Town. På deres fem bortekamper har de bare scoret to mål, og det må bedres kraftig dersom de ønsker å klatre oppover på tabellen.

Wigans siste kamper:
Wigan – Forest 0-0
Bournemouth – Wigan 2-0
Wigan – Ipswich 1-2 (Waghorn)
Huddersfield – Wigan 0-0
Blackburn – Wigan 3-1 (Perch)

Vurdering: Wolves blir store favoritter her, men skuffet på onsdag. Wigan med en fin kamp mot Forest på tirsdag, men har nå fem kamper på rad uten seier. Vertene får tipset her, men ville vært forsiktig med å sette store innsatser.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply