Skrevet av: Eirik Aase

 

Denne helgen sparkes en herlig Fantasy-konkurranse i gang. I den anledning får du her servert noen gode tips til spillere man bør ha med på laget sitt foran helgens serierunde i Championship.

Les om konkurransen, premiene og hvordan du kan delta her.

 


 

Keeper:
– Det finnes flere gode alternativer på keeperplassen, men det er viktigst å fokusere på hvilken målvakt du tror kommer til å holde nullen. Spørsmålet her er om man skal fokusere på lag som Middlesbrough som man vet har et solid forsvar, eller om man skal fokusere på de lagene som har antatt enklest motstand. Dersom man ser på sistnevnte vil man legge merke til at Derby County, Queens Park Rangers og Sheffield Wednesday møter alle lag som enten er i dårlig form, eller som sliter foran mål.

Mitt tips til keeperplassen er likevel ingen av disse, men heller Brighton & Hove Albion-målvakt David Stockdale (£5m). Brighton møter et Cardiff City på hjemmebane, og på Falmer Stadium har Brighton bare sluppet inn ett(!) mål denne sesongen. Jeg tror Cardiff kan få slite med å finne nettmaskene mot dette solide Brighton-laget, til tross for at de har funnet nettmaskene seks ganger i løpet av sine fire bortekamper denne sesongen.

 

Forsvar:
– Her må man vurdere om man skal stille med flere forsvarsspillere fra samme lag, og dermed gamble på om de kommer til å holde nullen, eller om man skal fordele forsvarsspillerne på flere lag og dermed minske risikoen for en katastroferunde. Gevinsten er stor dersom man lykkes med å ha flere forsvarsspillere fra et lag som holder nullen, men skuffelsen er derimot gedigen dersom dette laget slipper inn mål. Akkurat som ved keeperplassen må man se nærmere på hvilke lag som har størst sannsynlighet for å holde nullen, men her kan man også vurdere hvilke spillere som kan gi ekstra poeng i form av mål eller målgivende pasning.

Mitt tips til denne plassen blir Burnley-stopper Michael Keane (£6m). Lancashire-klubben har vist fin form den siste tiden, til tross for et surt nederlag i sist runde. På fredag møter de et Rotherham United-lag som jeg har stor tro på at de kan slå. Rotherham har vunnet i det siste, men jeg har ikke blitt helt overbevist. Burnley er solide og vil gi Rotherham tøff kamp, men selv om jeg tror et lag som Brighton har større sannsynlighet for å holde nullen, har jeg stor tro på at Michael Keane kan klemme til med poeng i motsatt ende av banen. Burnley-stopperen har allerede scoret tre ganger i Championship denne sesongen, og vil nok fort bli farlig på offensive dødballer denne helgen også.

 

Midtbane:
– Selv om man kan skrape sammen et lite poeng dersom din midtbanespiller holder nullen, er det de offensive kvalitetene man er ute etter når man skal hente inn midtbanespiller. Tar spilleren dødballer? Tar han kanskje straffespark? Har han scoret mange mål eller hatt flere målgivende pasninger? Det er alle ting man må se på, men den viktigste tingen er form. Se etter spillere som har levert varene fremover på banen den siste tiden.

Nettopp derfor mener jeg Preston North End-spiller Daniel Johnson (£7m) er en mann som bør være i lagoppstillingene til flere lag denne helgen. Midtbanespilleren skal bryne seg på Sheffield Wednesday på bortebane, og det er ingen lett jobb. Likevel bør det være gode muligheter til å finne nettmaskene mot et Wednesday-lag som ikke kan sies å være bunnsolide. Johnson har nå fem mål på de syv siste kampene, inkludert et mål i ligacupen forrige uke. Det vil ikke overraske noen dersom han finner nettmaskene på ny denne runden.

 

Spiss

Her er det selvsagt mål og målgivende pasninger som har noe å si. Hvilke spillere har størst sannsynlighet til å score, og hvilke spillere kan fort komme til å score mer enn ett mål? Se på hvilke spillere som troner øverst på toppscorerlisten, samtidig som du ser på hvilke lag som skal spille mot lag som slipper inn mange mål.

Her ville jeg valgt en dyr spiller, ettersom her kan det være lettest å forutse hvilke spillere som tar poeng. Jordan Rhodes (12m) er brennhet for tiden og har nå scoret fem mål på de fire siste kampene til Blackburn Rovers. Denne runden møter han Ipswich Town på hjemmebane, og det er en klubb har trives godt mot. Samtidig må det legges til at Ipswich ikke fremstår som svært solide for øyeblikket. Det finnes flere gode alternativer på spissplass, men spørsmålet er om du tørr la være å ha en formsterk Rhodes på laget.

About The Author

Leave a Reply